Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Evi supurdum
Pilav ve tavuk sote yaptim
20sayfa kitap okudum
Tv karsisina yattim azcik uyusam ne gözel olur.
Uykumu bolmiceklerini bilsem

Sabah esime bisiler utulemistim hazirladim
Tutturdu siyah takim elbisem diye toplantisi varmis (utusuzdu) kalktim sabah sabah utuledim
Yatim dedim kol dugmelerim nerede diye geldi basima
Uyutmadi sabah yani
Az sonra gelir yine uyandirir
Sizin eslerinizde hazir yemegi isitmazlarmi?

Ya mikrodalgada var ama hiiic ısıtmaz
Yemek yapip birakip gitsem ac ac bekler
Evde yoksam yine isitmaz peynir ekmek yer.

Benim borcum yok simdi hepsini kapadim
Tava takimi
Yumurta tavasi
Cay kasigi
Kahvalti takimi
Cay bardagina ihtiyacim var
Acil olmasada istiyorum
Teflon tavam cizildi sagliksiz boyle atmam lazim

Elden taksitle alabilecegim uygun urun satan bi yer var
Sanirim borc yapcam oraya alicam
İcime sinmiyo tavayi kullanmak.

HAYIRLI AKSAMLAR..Guzel hatunlar...gonlu güzeller...ben kızım iyice ayaklandı ..o yüzden giremiyorum 15 aylık olduk.kızlar daha anlamlı kelimeler söylemiyor normalmı acaba:)))bende borç yapanlardanım bu aralar...tencere eksiğim cok..duduklumde iyi değil..15 sene oldu artık...duduklulerde cok pahalıymış.3 lu kucuk tencere bile 170 liraya taksitle aldım.sırada celık trencere var...eksikler bitmez..

Kızlar ya benim branşında bi hoca var ve onun huyundan nefret ediyorum.
Çok dedikoducu ve fitneci. Bugün çok canımın sıkılmasına vesile oldu.
Bana dua edebilir misiniz bu konuda?
Allah hidayet nasip etsin.
inş...hakkında hayırlısı cnm...Allah böyle insanlardan uzak tutsun hepimizi.

Güle güle kullan suefsan .
Ben de bugün duvar kağıdı baktım. Oturma odam vd mutfağıma kağıt yaptırmak isyiyorum. Internette daha ucuz ama görmeden alınır mı ?
Neye benzer ki

Ben de cesaret edemiyorum netten almaya suefsan
Evde değişiklik yapasım var. Tablolar almak, balkonlarıma dolap yaptırmak istiyorum.

kızlar hala kafamda deli düşünceler..
kendimi tutamıyorum.
konuyu size anlatıp biraz olsun rahatlamak istiyorum..
bu adamı ilk şikayetim değil size..
geçen yıl da dert yandım ondan önceki yıl da..
zümrem(aynı branştan arkadaş) o kadar dedikoducu bi insan ki odadan kim çıksa hemen arkasından dedikodu yapar. 35 yaşında bekar ve mutsuz bi adam. kendini, branşında ordinaryus profesör zannedip diğerlerini işini yapamayan bişey bilmeyen insanlar olarak görüp sürekli insanların eksikliklerini bulmaya çalışır. Yüzüne ise melek gibi sanki dert ortağınmış gibi dinler, yardımcı olmaya çalışır. misal yardımcı oldu ya hemen arkandan karanfil hoca da şunu yapamamış diye dedikodunu yapar.
kesinlikle her yıl yanına birini çeker ve ne yapacaksa onu da alet eder.
Adı R diyelim bu adamın, M diye kankisi var.
bunlar senelerdir aynı dersi alırlardı bu yıl ben ve M aldık. bi konuda takıldım gittim M ye dedim ki geçen sene siz girdiniz nasıl hallettiniz bu problemi. aman 2 haftadır M ile uğraşıyoruz M bana diyor ki geçen yıl da çok zorlandık ama oluyordu bu yıl olmuyor, eveliyor geveliyor.
R de aynı şekilde...
meğer bunlar geçen sene bu konunun içinden çıkamadıkları için atlamışlar modülü.
bu sene de okula G diye baya bilgili ilgili bi arkadaş geldi. bu G benim üniversiteden sınıf arkadaşımdı ve ilk başlarda iyiyidik nolduysa şimdi onlarla takılmaya başladı ve yüzüme bakmıyor. Dersle ilgili çözemedikleri işin aslını ondan öğrenmişler ve öğleden sonraki grupta beni kötülemişler yapamadı diye. oysa ki 2 haftadır problemin çözdüğüm kadarını sürekli M ye götürdüm ve benden öğrendiği kadarını çocuklara da gösterdi.
Pisliklerrr!!!
yapamadıysanız yapamadık diyinnnn.
neden diyemezlerrrr?? çünkü kendileri insanların eksikliklerinden besleniyorlar.. kendileri nasıl eksik olur(!)
Allahım nasıl bi maharet ben çok safım bunların bunu bilmediklerini bi türlü anlayamadım ve problemin tamamlanmasına bir adım kala kadar hep bunlara öğretmiş oldum bunlarsa hiç çaktırmadan işi yürüttüler.
yine aynı branştan bi arkadaş uyardu beni karanfil hocam bunlar öğleden sonra böyle böyle konuşuyorlar diye..
adamdaki nasıl bi enerji var herkese sorular soruyor bilgiler topluyor aklı sadece fitne fesada çalışıyor.

Allaha havale ettim.. bekliyorum ama kendimi tutamıyorum. bugün geçen yıl girdikleri bi öğrencimi aradım geçen yıl bu konuyu nasıl işlediniz diye?
hocam problem çıktı R hoca ile M hoca bunun modülün bi sorunu olduğunu ve atlamamız gerektiğini söyledi dedi.
pazartesi gitsem öğretmenler odasında hocam hani siz bunu geçen yıl yapmıştınız öğrenci böyle söyledi demek siz de mi yapaMADINIZ? desemmmm milletin içinde bir rezil olsaaa.. Allaha havale ettikten sonra böyle bişeye kalkışmak istemiyorum ama çok akıllıca bi yol izleyip de bunları pişman etmek de istiyorum. çünkü bunu her yıl yapıyorlar..
ağlamak istiyorum..
ben bunlarla uğraşamıyorum.. bu sadece bugün olan bir olay.. 5 yıldır aynılarını yapıyor adam..

karanfilce bunun adı mobbing oluyor işte. Hiç şaşırmadım. Malesef iş ortamında çok vqr böyle asalak tipler.
Ne yapılır bilmiyorum ama sakin olmalısın. Aldırdığını sinir olduğunu onlara gösterme bence. Bazen sessiz kalmak en iyisidir canım.
Allah yardımcın olsun.

Canım, sabretsem Allaha bırakıp güzel insanlar ne yapardı onların yaptığını yapsam biliyorum ki benim için en hayırlısı olacak.
Allah en güzel vekilidir
Ama kalbim cayır cayır yanıyor. Bir hata yapmaktan kendimi tutamamaktan korkuyorum. Zulmedenler gün geliyor benim bile üzüldüğüm durumlara düşüyorlar ki ahirette halleri nolur bilmiyorum.
Hiç şüphem yok Allahın adaletinden, ama fevri davranıp nefsime yenilmekten korkuyorum.
Onun yaptığı herşeyi yapabilirim insanların arkasından öyle fütursuzca konuşuyor ki idareden tut en yakın göründüğü arkadaşlarına varıncaya kadar. Şimdiye kadar elimden geldiğince kendimi tuttum laf taşımak istemedim. Bir konuşsam okulda yüzüne bakacağı bir kişi kalmaz. Ama ondan farkım da kalmaz..
Çok kötüyüm.. Tutun beni.. Öyle öfkeliyim ki herşeyi yapabilirim.

Kizlar hic calismadigim icin is ortamindaki ayak kaydirmalari hiic bilmem
Bizim karsi binada bi dedikoducu var Allah onun diline kimseyi dusurnesin.
Kim evlenmis,bosanmis,terk etmis olmus kalmis hepsini bilir
Butun yaz babamdan dolayi bizim dedikodumuzu yaptilar anasiyla
Halada yapiliyo muhtemelen
Herkese yayma konusunda internetle yarisir o derece
Milli istihbarat.

Allah kotulere firsat vermesin
Baslarina dolandirsin
Nasil bas edilir bilmiyorum
Ben konusmayarak uzak duruyorum
Yolda falan denk gelirsem yolumu degistiriyorum ,bisiyle ugrasiyorum
Tulumu hic acmiyorum

Aiy kitabi bitirdim daha dun baslamistim bu sabah an itibariyle bitti
Cok agladim yahuu
Aglamali ,zirlamali kitaplar tam benlik.

Sizde sviyosaniz CAnan TAn ın butun romanlarini okuyun derim
Bi bunu okumamistim icime dert olmustu bu da bitti

Esime tripliyim tavrimida belli ediyorum anliyo mevzu tabiki ailesi.
Baska ne olabilir ki.

Ulan cok merakliysan yuru git beni rahat birak bari
Olur mu?
Onlarla da anlasamicani biliyo ama ailesinede laf soyletmiyo

Benim tesbih cekmeye baslaman lazim yine yoksa olmayan sabrim hic olmuyo
En azindan zihnimi bosaltiyorum.

Kitapda erkek siginma evi gibi bi pansiyon var esimi alsalar keske suraya ya
Onu dusundum

Allah iyliğini versin lellim ya son cümlen gülümsetti beni.
Bu adamla her böyle yaptıktan sonra hiç muhatap olmadım görmezden geldim ama nereye kadar.
Sıradan bi branş da değilsin. Her sene o toplantılarda oturup konuşup anlaşman gerekiyor.
İşletmesiydi şuydu buydu..
Tam 5 yıl dile kolay.
İçim öyle darlanıyor ki bağırasım geliyor avazım çıktığınca.
Papatyacım senin sinir olduğunu görürlerse daha çok yaparlar dedin ya aslında bunlarınki biraz değişik. Yüzüme asla bişey deniyorlar arkamdan yapıyorlar. Acaba bi cırlasam faydası olur mu? Bundan iki uç yıl önce alan şefime çağır oonları da toplantı yapcaz akla kara belli olacak herşey ortaya dökülcek herşeyi konuşcaz benim hiç bi korkum yok bütün problemleri çozcez dedim. Gitmiş bunlara demiş. 2 hafta kaçtı bunlar toplantı yapmadılar. Ayrı ayrı söyleyince hem etki etmiyor hem de dedikodu olmuş oluyor.
Acaba müdüre söylesem hepimizi çağırsa ben de bunun yanında ne var ne yok takk takk söylesem mi? Mesela yazık müdüre hanım proje yapma konusunda milleti heveslendiriyor bu öğretmenler odasında milleti ezikleyerek isyana teşvik ediyor. Proje yapanların projelerini beğenmeyip ileri geri konuşup yapacakların da cesaretini kırıyor

Kizlar bakin bide aklima ne geldi
Ben boyle boyle kafayi yiyorum iste kinleniyorum.

Ben evlenince bulasik mak. Camasir mak. Almistik ceyizimdi yani
Esimlerin evinde de camasir mak 3senelik falanmis(esim gorumcem kucuk kaynim annesi falan kaliyolardi o evde gorumcem bizden 1yil once evlendi sonra biz evlenince ev kira oldugu icin bozdular evi) dedi ki bana esim biz bu makinayi kurduralim annem koye giderken alip goturcek durunca bozuluyomus (var mi oyle bisi bilmiyorum esimi mi keklediler)
Oyle dediler goturduklerinde seninkini kurdururuz dedi.
Tamam dedim.neticede benim.ceyizim kurdelali paketinde bos odamda durcak
Nolcak bi kac ay sonra kurdururuz.
Ses etmedim

Bi kac ay gecti
Esim dediki x in(buyuk eltim) camasir mak. Bozulmus bizim evden geleni almaya gelcek (kaynim gelip alcak esim iste ben evde tekim)
Haberin olsun dedi
Tamam dedim
Kucuk kaynim geldi almaya
Baktim bos odaya giriyo
Hayrdir? Dedim
Makine varmis dedi
Bende kurulu makine orda dedim
O benim kendi makinem.dedim
Nolcak ki kurulu olani sen kullan iste ne olcak dedi
Ne demek ne olcak ya dedim
Bisi demedi kurulu olan onlarin mak soktuler goturduler

Yani amaclari benim.mak. almakmis
Bunu kasti yaptilar kesin
Kurulu.olanla ugrasmayalim onu alalim hesabi

Ayy bak yine sinirlendim
Esimle aksam bi kavga daha edin durun bi

Babannem erkegin o... Daha kotu olur derdi
Erkek dedikodu yaparmiymis ya
Eger ucu sana dokuncaksa bu adamin bence mudure hnmla konusmalisin
Kamera taksinlar ogrtmenler odasina
Talep et
Yada sesini kaydet
Bakkk en akillicasi ac cantanda telefonun . Ses kaydedicisini kaydet
Diger dedikodusunu yaptigi insanlarda dinlesinler.

Ben baska bir dershaneyle oglum icin konusmaya gittigimde kaydetmistim :)
Buraya guvendigimden kaydetmedim
Orasi guven vermedi zatende olmadi.
Ayik olun kizlar
Bi de biber gazi alcam ben ya
Kafama koydum

Eltimleri, gorumcemleri bazen goruyorum denk geliyoruz boyle bisi mise derlerse sıkcam gazı
Senelerin birikimi var

Kanımı yerde konucam
Acıyı seviyolarsa bal gibi gelir

Yine güldürdün kız beni
Biber gazı konusunda..
Ben de R ye sıksam mı acaba

Makine konusunda pek iyi yapmışsın canım. Sonunu zor okudum. Kendi makineni vermiş olcan diye korktum
Bana da kv ler buzdolabı almadılar eşim de alamamış zaten maaşını babasına veriyordu. Eski buzdolaplarını verceklerdi. İstemedim gittik taksitle en büyüğünden en tasarruflusundan aldık. Eltimin buzdolabını kaynım çalışırken almış 3 yılda bozuldu attılar. Şimdi kv nin bize verceği dolabı kullanıyolar. Biz alsak napcaklardı acaba yenisini alırlardı artık.

R nin bu müdürle arası pek iyi değil geçen toplantıda biraz tartıştılar. Müdüre dedi ki "42 öğretmenin nöbetini boş güne 53 öğretmeninkini dolu güne vermişsiniz" (rakamları salladım) müdür şok tabi "hocam herkesinkini nasıl saydınız?"
Yani kendini zaten belli ediyor canım ama bazı konularda kayıt gerekli olabilir tabi de benim suratına bakasım bile yok artık bırak konuşmayı.

Bu arada biz eşyaarı bölüşmüştük. Buzdolabi ve çamaşırı onlar bulaşık ve fırını biz alcaktık.
Aman şimdi filan unuttum onları canımı sıkmıyom da şu R yi de bi atlatsam

İnsanin sevmedigi insanlarla ayni havayi solumasi ciddi zor
Ama sen meslegin geregi mecbursun
Bence bu ogretmenler mudurunde dikkatinde ufak bi puruzunu gorse mimlerler.
Bunlarin ortaya cikip digerlerininde farkinda olmasi lazim.
Konussan mudurle gambazci yaparlarmi seni bu yayilirsa ve adamda orda kalmaya dvam ederse daha fazla uzerine gelebilir.
Haklıyken bile hakkını aratmiyolar ya
Kizlar, kankalar toplanin gidiyoss buralardan
Biz bu dunya icin fazla iyiyizz
Sizi dubai olmadi maldivlere goturuuciimm
Kokonat, hindistan cevizi neyim yeriz.

En azindan insan olmaz kafa dinleriz
Kum gunes deniz yörüyünnn

Canım hani onları insan sanıp takıldığın bir noktayı sormuşsu ya havaya girmişler.Halbuki sonra kendin çözmüşsün.Böylea hayatı sadece bu dünyadan ibaret sananlar bu davranışlardan kaçınmıyolar işte.Peygamberimiz zulme susmamamızı buyurmuş.Biz peygamber değiliz bu kadar zulme sessiz kalamayız.Benden sana tavsiye gülümseyerek laf batırma,ipliğini pazara çıkarma gibi ufak eylemlerde bulunabilirsin.Ama haklıyken haksız duruma düşecek şekilde otokontrolünu kaybetmeden tabii.Bu tipleri bilirim kendileri her türlü pisliği yapınca islamı unuturlar.Sen nefsine yenilip bir hata yapınca hemen belden aşağı vurmaya çalışırlar.Şuna bak bide müslümanım diyor başında örtüsüyle yaptığına bak derler.Canım edepli edebinden susar ,edepsizde susturdum zanneder .Bir dersi haketmişler bence.

Günaydın kızlar
Karanfilce sessizlik işe yaramıyorsa deli deliyi görünce değneğini saklarmış derler ya o yöntemini kullanacaksın cqnım.
Çemkireceksin. Lellinin dediği gibi seslerini kaydedebilirsin.
Lelli senin eşinin ailesi cidden çok çirkefler. Benim eşimin öz dedesi düğünde bizim her eşyamızı aldı. Kv ve kp hiç karışması. Bi halı vardı. Yerini kalması onu sermeye. Balkona koydum. Kv k halıyı istedi benden. Veremem dedim. Bir de annemin bana verdiği erişteyi istemişti. Milletin kv si verir.
Bakalım şimdi hafta sonu geldi ya başlar gene benimkiler biz size gelecez diye. Hafta içi hiç sesleri çıkmıyor mafya sonu hortluyorlar.
Ben kv ve kp in asını duyduğumda vücudumu ateş basıyor. Bunlar gidiyor eltimin evinde bşr ay kalıyorlar. Bende mi bi tuhaflık var çözemedim.

Bu arada biz eşyaarı bölüşmüştük. Buzdolabi ve çamaşırı onlar bulaşık ve fırını biz alcaktık.
Aman şimdi filan unuttum onları canımı sıkmıyom da şu R yi de bi atlatsam
Biz enayi gibi kafadan aldik
Tek kizim ya her bisim cift cift alindi sozdebabamin govde gosterisi hava atcak ya pasazade.
Sirf hava atmak icin alir he yoksa kiymaz parasina
Karsisindakini eziklemek icin
Bak ya herseyini almis helal olsun desinler diye yoksa hiiic sallamaz.

Senin R okuldan ciksin taam mi
Arabasina binsin ama hava karanlik ve sisli olsun
Sen direksiyonda ol(malum ehliyet yok anacim) ben arka koktukta
On koktukda _sekerpare_ Benim yanimda sta ve papatya
Bu okulun bahcesinden ciksin
Arabanin camlar filmli olsun
Benim kafada 57number ten corap.
Arabayi tenhada kircaz bunun arabanin onune
Bende makina var tabi 1milyoncudan almisim
Dedikodu yaptigini duyarsam seni oldurur cesedini 7ye boler 7ayri bavula koyar 7ayri konteynira itinayla dagitirim len dingil! Diyorum
Bir dost diyede ekliyorum tabi

Senin R artik"r"leri bile soyleyemez
"R" ozurlu olur

Sen bi dusun bunu
Hallederis hacı

Aksiyon benim isim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…