Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

nazlı babadan ayrılmış ya o kopukluğu koymuşsun ondan bahsettim.
Balatı biliyosun demek çok sevindim. Çok güzel bi yerdir. Yakın sayılcak bi mesafede oturdum oralara.

biz haftada 250 lira harcıyoruz.
sigaramız yok çok şükür. eşimin bizden ayrı bi hayatı kahvesi bilmemnesi de yok.
hepimizin ortak harcadığı para bu.
içinde süt, su, pazar, market, harçlık, haftasonu dışarı çıkarsak bunlar dahil.
bazen 10 20 artar bazen 300 e çıkar.

evet herşey pahalı ufak bi market alışverişi bile çok tutuyo ama baktığımız zaman hayatın iyi tarafındayız hepimiz.
ufak tefek yatırımımız, evimiz yada arabamız var. işimiz, gelirimiz var.
bir sonraki öğünde ne yiycez, çocuğumuzun karnını nasıl doyurucaz diye düşünmüyoruz.
arada gezmeye, tatile gidebiliyosak, faturalarımızı ödeyebiliyosak ne mutlu bize.
Allah olmayana yardım etsin...

Balatı bende bilrim..çokda severim..
öyle tarihi yerler beni çok hüzünlendirir..

bende eski tarihi ev takıntısı var. Her gittiğim yerde gözüm eski evlere takılır.
o kapı tokmaklarına dokunmaya, o pencerelere elimi sürmeye bayılırım.
o evlerde kimler oturdu, kimler ne hayatlar yaşadı çok düşünürüm.
cumbalı, müstakil, ahşap yapılar beni benden alır.
Ben modernleşmiş şehirlerde gezmeyi sevmem.
Her gittiğim şehirde zamanım varsa önce eski çarşısını, sokaklarını gezerim.
Sonra kalesini, müzesini severim. Yengecim ben tam yengeç

Sisteminiz iyiymiş bende ama hep ekstralar çıkıyor. tabi marketide dahil edmiyorum nakit kalmıyor çünkü. Peki siz yetmediğinde ne yapıyorsunuz.

lellicim maşallah ne güzel yazmışsın,devamını getirmelisin bence de

bizim mutfak maşallah çok bereketli özellikle kuru erzak konusunda,daha 1 gün şuyum sıfırlandı dememişimdir.tarhana-erişte yi ara ara kayınvalidem veriyor.annem de eline geçeni koyuyor,geçen gün 5 kg nohut verdi. şirkette de bazen erzak ikramı oluyor en son pirinç-bulgur-zeytin verdiler. inanmazsınız belki ama bakliyata en son 1 sene önce para verdim.

kahvaltılık olarak da bizde en çok kaşar gidiyor,eşim tostu çok seviyor.markete çıktık mı 2-3 tane stokluyoruz.2 kişi ayda toplasanız 100 -150 tl harcıyoruz kahvaltılıklar için.
Allah hepimizin evinden bereketi eksiltmesin,helal rızıklar nasip etsin inşallah

Bu arada ben hic balata gitmedim
Resimlerden gordum int. Cok arastirdim
Tv de falan gordum
Bi gitmek nasip olmadi
Besiktasta boyle eski rum evleri gordum ama
Su uskudara gittigim akrabalarin orda evleri var
3katli icten merdivenli deniz goruyo ust kat ama eski,bakimsiz o da rumlarinmis eskiden.
Bizim.koydeki evimizde ahsap.
O tahta merdivenlerden ozelikle tepinerek kosmaya bayiliyorum sallaniyo resmen
Camlari yukari dogru aciliyo mandalliyosun dusmesin diye
Sirf o ev icin bile oraya gidesim geliyo
Gecen yaz biraz otelde kaldik ama evde kalmak icin can attim(kalabalik gitmistik yatak sıkıntısı vardi bide esim havuza gircem ben otelde kalalim dedi)
Esim gitti ben koye ve ciktim ohhh be dedim
Yemisim otelini havuzunu
Rahatlik var okey ama o evin tozunu yutmadan köye köy mu derim ben.

Evlatlık al beni sta
Kivrilirim bi kosede etliye sutluye karismam

kv.ler çıkmışlar yola geliyorlarmış tahmin ettiğimden daha erken çıkmışlar.bizim iş çıkış saatimizde burda olacaklar.yemek falan yapmadım.işten 2 saat erken çıkıp yemek yapmam lazım.

sabah dolaptan kıyma çıkardım,nohut ısladım.bir aksilik olmazsa tarhana çorbası,nohut ,köfte,pilav yapıcam..buzlukta dolmalık biberlerim var belki birazda dolma yaparım. salata olarakta kırmızı biber-patlıcan közlemesi ve mevsim salata yaparım diyorum.
kv.nin burdaki kardeşi de eşi ve çocuklarıyla birlikte gelecek sanırım ,yetmez belki diye tedirgin oluyorum
sizin de fikirlerinize açığım kızlar

Menün gayet iyi. hem pratik hem güzel...

Koftenin yanina patates kizartabilirsin
Yada hic yapma bi suru cesit var yahu
Tatli ve meyve ikram edersin

ayıp ettin hemen bugün alabilirim zira bugün senin gibi hamarat bir evlada çook ihtiyacım var
Bak ya hemen etimden sutumden yararlaniyo
Yanlis yere attim demiri
Olmazsa @Papatyaya evlat olurum
O yurtdisinada gidiyodu dimi
sta döncem ben sana bekle anacım :)

Sisteminiz iyiymiş bende ama hep ekstralar çıkıyor. tabi marketide dahil edmiyorum nakit kalmıyor çünkü. Peki siz yetmediğinde ne yapıyorsunuz.
maaştan tüm ödemeleri yapıyoruz. bu parayıda ayırıyorum her hafta harcamak üzere.
kenara atabildiğim üç beş bişeyim varsa yetmediğinde ordan kullanıyorum.
ekstra çıkıyo derken, giyim kuşam ayakkabı vesaire ise onları karttan yada ayırdığım nakitten alıyorum.

kız sen gel bana bugünlük lazımsın sadece ,bugünden sonra elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam

sta patatesleri halka halka doğra biraz kalınca olsun.
içine biraz sıvıyağ, kekik, pul biber yada toz kırmızı biber az karabiber tuz ekle karıştır.
fırın tepsisinin içine pişirme kağıdı koy üstüne yay patatesleri sen yemeklerini yaparken bi taraftan pişsin.
pratik bi çeşit olur, doyurucu hemde lezzetli.

amin canım amin..Şöyle diyim .. ben maaşıma dokunmuyorum mümkün olduğunca..
bi kısmını kullanıyorum.çocuğumun kreş parasını yol paramı kendi maaşımdan veriyorum..
eşimde bana aylık 1350 tl veriyor..
faturalarımızı otomatik ödeme olarak o yatırıyor..
bende eşimin verdiği paradan kızımın dershane taksidini yatırıyorum..
büyük kızımın haftalık harçlığını da ayırıyorum..
onunda yol parası okul harçlığı derken ayda nerden baksanız 200 250 gidiyor onda. rada kitap vs. gezmesi derken..gidiyor bir şekilde..
385 dersane taksidi 250 kızıma derken bana çokda bişi kalmıyor.. kendi maaşımdan da kenidem 400 alıyorum.. gerisini bankaya atıyorum.. yoksa elimde kalırsa harcanır biliyorum..
çok şükür bu ay dershane taksidimiz bitiyor..
ama bu seferde başka şeyler var..
boya badana yaptırmam lazım.
salon takımımı değiştirmek istiyorum..
bir ünite birde koltuk takımı istiyorum kısmetse..
bunlarda hep para..
seneye ufaklık ilkokula bşlıyacak ..
büyük kızımda inşaallah kazanırsa üniv. öğrencisi olacak..
masraf dahada artacak..
belkide o zaman çok da para biriktiremeyceğiz Yinede Rabbime soınsuz şükür olsun..
bugünümüzü aratmasın inş..
İşe böyle böyle hayat kaçıyor..
he bu arada gezmiyor da değiliz..
Eşimin hobisi fotoğraf çekmek..çokda gezeriz.. onalrda ayrı masraf.. gerçi bu ara çok çıkmadık.. ama çıkıncada ekstra harcanıyor.. Ama gençliğimizde geçiyor..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…