Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Açıkcası ben eskiden pek dikkat etmezdim ama şimdi daha çok ediyorum.
Yapmak istediklerim var. O nedenle para biriktirmeli tasarruflu olmalıyız.
Dediğim gibi yaz olsa açık hava da bi çay süper gider.
Ama bu kış Günü'nde Kafe'ye gidip de bi sandalyenin tepesinde oturamam. Kapı açılır kapanır soğuk gelir. Sigara dumanı vs.
Yok bana göre değil.
Lüks yerlerde yemek yemek bazı insanlara göre çok önemli
Ben açıkcası ara mahalle pidecilerini daha çok seviyorum.

Benim KV ve çocukları da çok sever dışarıda kafeleri filan.. Görümcem filan sürekli etiketler oradan öğrenirim yeni yerleri filan.
Oysa ki babası çok harçl8k vermiyor. Kyk ya başvurdu sırf o yüzden.
Şahsen ben olsam üniversitede kafelere daha sık gidebilmek ve daha rahat olabilmek adına o kadar borcun altına gitmem.
Biz de arada yaparız ama sık değil.

Eşimin küçük erkek kardeşi de şehir dışında okuyor. Geztaponun şehrinde. Babasına sitem edip duruyordu. Herkesin babası 1000 lira gönderiyor sen 600 gönderiyorsun diye.
330 da öğrenim kredisi alıyor.
Ben annemlerdeyken eşim bi üzülmüş bi üzülmüş kardeşine. Yazık çok zorlanıyor dedi. Dedim sigara içmesin. Zaten bırakcakmış diyor. (Ben bu hikayeyi bi yerden biliyorum eltimin kocası da çok sigara içer ve sık sık çok zor duruma düşer ve nedense hep sigarayı bırakacak olur ve hiç bi zaman da bırakmaz)
Neyse anladım harçlık vermiş.
Versin bişey de demedim ama insanların eşime çok zor durumda gibi görünmelerine ve inandırmalarına kızıyorum.
Ben de aileden ayrı öğrencilik yaşadım. Param yoksa bırak kafeleri şunları bunları zaruri ihtiyaçlarından bile kıstım.

Ben çok hoşlanmıyorum. Kışın saçma sapan kafelere para vereceğime k parayı biriktirir yazın tatilde canlı müzk yapan yerlere giderim.
Bizim eşimle en büyük zevkimiz gece çorba içmeye gitmek. O da ayda yılda bir...
Benim bi arkadaşım var.
Evli ve çocuklu.
Sürekli kendini o kafe bu kafe etiketliyor
Eşini de etiketliyor. Yok çay içiyor yok kahve içiyor diye. Bana saçma geliyor. Gerçi bu hayatta herşeuşn aşırısı zarar da

Kızlar ya sizle bişey paylaşmak istiyorum..
Benim büyük kaynım yani eltimin kocası gıcık bi insandır. Kıskançtır, dili sivridir, sinirlidir ve kincidir.(gıcık oldum ya saydırıyorum muhtemelen iyi yanları da vardır :)
Neyse bu biz ilk evlendiğimizde bile bizim maddi anlamda aile işlerimize karışıp abisinden uyarı almış birisi.
Neyse eltim işe başlıycak.
Nerdeyse kendi aldığından bile fazla alcak bu da şu anlama geliyor maddi anlamda bağımsız olacaklar kp ler artık yardım etmiycek. Rahat yiyip içip gezip tozcaklar başkasına utlu kalmıycaklar. Biz düzenli bi yardım yapmıyorduk zaten bizi ilgilendiren bişey yok. Buraya kadar herşey normal. Hatta sevindirici bile. İnanın ki çok da sevindim özellikle çocukların da adına.
Ama benim kaynımın ne zaman beli doğrulsa tuhaflaşıyor. Afralar tafralar laf sokmalar havalanmalar..
Hatta başladı şimdiden dün eşimi aradı bana yardım ediyordu gelemem dedi. Bi Afra tafrayla kapadı eşim üzüldü. Ulen ben eşime üzülmesin diye naz yapmıyom gelmiş adam nazın cılkını çıkarıyor.
Gecen annemlerden yeni gelmişiz aramış eşimi hadi annemlere gel benim haberim bile yok eşim yorgunum demiş yeni yoldan geldim.
Geçen akşam KV lere gittik eşim çağırdı çocukları da getir sevelim.dedi gelmedi. Eşim yine üzüldü kızdı.
Belki garip gelebilir ama parası yokken uyumlu ve sessiz olan adam azcık oldumu garipleşiyor.
Çok tuhaf değil mi? Bence de..
Çok büyütmüyorum şimdilik ama ilerde problem kokusu alıyorum
Eşim de farkında bu durumun ama onla çok konuşmuyorum bu durumu neticede kardeşi ve çok seviyor.
Bu adam bana sataşmaya başlar ilerde.
Sizler kardeşim ablam gibisiniz o yüzden sizlerle dertleşeyim dedim.. Bir de tanımıyorsunuz ya o yüzden de rahat oluyorum biraz. Tabi dertten de sayılmaz Rabbim dert vermesin.. KV bana çok şey yaptı her an yapabilir de ama yine de sevdiriyordu kendini ya da zaman zaman sevdiğimi hissediyorum. Ama şu adam... Çok kasıyor beni.

Son düzenleme:
Papatyacım insanlar çok tuhaf
Maddi anlamda bir çok tutumunu beğeniyor hatta eşime örnekler bile veriyorum.
"Bak arkadaşım akedemisyen maaşı gayet iyi, ama şu konuda o da böyle düşünüyor" diye.
Tutumlu olmak mantıklı harcamak ayrı bişey..

karanfilce öncelikle teşekkür eserim.
Evet ben ülkemiz şartlarına göre oldukça iyi kazanıyorum ancak para insanı farklı yapmamalı.
Bana saçma gelen bi şeyi kazancım iyi diye yapmam.
Bu seviyeye gelene kadar çok çalıştım.
Gece21:30 da çocuğumu evde bırakıp derse gittim.
Unvanların içşn gecelerce ders çalıştım.
Yani zor kazandım neden kolay harcayayım
Bir de bu Yetişme tarzıyla ilgili.
Ne Kazancı az insanlar var bolca harcıyor
Ben her zaman kenarda para olması taraftarıyım
Mesela bundan bir ay önce sevimsizin yaşadığı yere gitmek zorunda kaldık.
Uçaktır konaklama yeme içme derken 1500 tl gitti. Kenardan çıkardık. Harcadık Paşa'lar gibi. Kimselere de Muhtaç olmadık.
Evimde mis gini bi koca kupa nescafe içmek varken kafe de neden eksantrik şeylere para vereyim.
Üstelik bi çocuğum var ve o benden ne görürse ileride evine onu taşıyacak.
Kısaca ben böyle düşünüyorum.

Kaynına gelince paranın değiştirdiği insanlara bi örnek.
Yapabileceğin bir şey yok. Sadece uzak durmayı deneyebilirsin.

Şimdi spora başlıyorum. Yazarım sonra yine.

Sağolasın papatyacım. Zaten bir yılda onunla konuştuğum bir iki kelimeyi geçmez. Eğer evimize gelirse hoşgeldin diyorum KV lerde onu da demiyorum.
Ama eşimi üzecek olursa dayanamam bi laf söylerim bir iki yıl küser o hoşgeldinler de olmaz. Önce de oldu biliyorum.

Ayy kızlar gecen dönem bize yeni bi müdür atandı bayan. Bir de kankisi mudur yardımcısı bayan var.
Az önce mail adresine baktım.
Bir sürü kurallar, listeler...
Bu dönem bizi baya sıkıstırcak sanırım.
İş yapmak sıkıntı değil de kasmaz inşallah.
Allah yardımcımız olsun.

karanfilce inşallah size bulaşmaz.
Dediğin gibi yaparsın. Konuşmazsın olur biter.
Para gerçekten bazı insanları çok Değiştiriyor. Biz onlara sonradan görme diyoruz işte. Bu insanlara karşı yapacak bir şey yok malesef.
Bayan idareci bazen zor olabiliyor ama gayet mütevazi bayanlar da var.
Allah yardımcın olsun.

Canım bugün pazar ve bi sürü mail atılmış.
İkisi ev arkadaşı.
Bekarlar.
Müdürümüz daha ılımlı ama yardımcısı ndan daha çok tırsıyorum.
Hayırlısı inşallah.

selam canlar nasilsiniz.Pufff bu ayy cok masrafli oldu bizim icin.Bu ay arabanin bakimi var ve nerden baksan 300 tutar dediler.Elime 100 kaliyor,kizimin dogum gunu,yapmak istediklerim var bi sekil ayarlamam lazim.Ekstra elektirik ve su. faturasi geldi,bunlar sene sonu hesaplamasi oldugu icin arti bi fatura bedeli,onlarda bu ay odenmeli ayyyyy.esim cok stres yapiyor,ben o dahada stresee girmesin diye caktirmamaya calisiyom ,patlicamm valla.Hersey hayal ettigim gibi olmasada insallah eksiye dusmezsek iyiidir.daha iki tane bebek gormesine gitmem lazim,onada butce gerek.insallah kalkariz altindan.
@karanfilce,en iyisi muhatap olmamak,bosver daginik kalsin :)

Oglusa nobetteyim

O oksurdukce ben uyuyamiyorum
Odasindan gittigimi mi anliyo nedir ciktigin an oksurukler aglamalar uyuyo ama
Bir de karin agrim basladi malum ayım elimde su torbasi tuzu biberi yani
Bugun gun uzerime agarcak anladim bunu
Mutfaga gitcem agrimda cok kalakaldim
Gece uykusuz vakit gecmiyomus anladim bunu
Sabah olsun uykusuz kalmak bana yaramiyo

Canım ben ağrı kesici hiç kullanmazdım ama buscopan çok iyi geliyor. O öyle hemen geçirirken de ilaç kullanmamak için ağrılar içinde kıvranak iştemiyor kullanıyorum.

Canım ben ağrı kesici hiç kullanmazdım ama buscopan çok iyi geliyor. O öyle hemen geçirirken de ilaç kullanmamak için ağrılar içinde kıvranak iştemiyor kullanıyorum.
Hic uyumadan sabah ettim yolladim herkesi

Ama bana sor.karnimda su torbasi belimde şal koca karı gibi inleye inleye

Ben hayatimda boyle bi agri gormedim
sanki karnimi destiler ya icimi dogradilar

Agri kesiciler benim kanamami kesiyo ondan direndim yoksa cekermiyim o agriyi

Usuttum de sanirim hep dus alip alip ciktim disari titredim baya gece esimin haberi bile yoktu sabah gordu halimi

Bugun bide kombiye bakmaya gelcekler
Ortaligi toplicam gecti agrim sukurler olsun
Esime diyorum ki bukadar agriya bi cocuk dogmustu

Sagligima sukrettim yine ya
Üsütüyoruz anlamiyoruz

Günaydın
Hazırlandım ama gitmeden azıcık kitap okuyayım diye evde kaldım.
Lelli çok geçmiş olsun. Inşallah şimdi daha iyisindir.

Kizlar sagolun öldumde gerimi geldim acaba dedim
Hasta olmuyoruz diye diye hasta ettik kendimizi
Esim hala sapasaglam adama.bisicik olmuyo
Meyvesini,visne suyunu,ihlamurunu yiyip icipde yatti tossbbagam

@poe ismini not ettim cnm bakim bi icerigine

Geçmiş olsun kuzu.
Kızlar interentim bitmişti giremedim. Şimdi girebildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…