• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kizlar dönusum pek muhtesem oldu :KK45:
Esim pek sevin(meye)cek
220tlcik kaydı da kartina

Evde hic bisi yoktu malum ocak ayında bilerek almadim idare ettim ee ay sonu zula da bitti dolabın dibini gorduk sabah cocuklara koycak beyazpeynirim bile yoktu o derece
Evin vergi parasini ayirdik bu hafta ytircaz bunu halledince bu evi bi cekio cevirmek lazim o karti ben bi alim dedim

Once bi markete gittim:
Meyve - bitki cayi- kahvaltikik- tavuk vs hallettim 96tl tuttu

Sonra pazara gittim:
Ispanak- pırasa- kıvircik- sogan- balik aldim
30tl de burda gitti

Baska 2 market bi sarkuteri daha gezdim
100tl ye yakinda orda harcadim

Bu ayı cikarmak umidiyle yerlestirdim hepsini

Cocuklar anneme kactı
Bende camasir asip topluyorum bol bol
Ne ruzgar var yahuuu uccam diye korktum :KK55:

Balik ayiklicam simdi de
Kulkedisi olduk yine iyi mi :KK51:

merhaba arkadaslar,sevimsiz,sta ve suefsan gecmis olsun,Allah sifa versin,hastaliklarla ugrasmas zor.
geztapom sanada gecmisler olsun ve iyi yolculuklar,sag salim gidip gel insallah.tr-lelli hosgeldin :)di mi kucuk bi tatil ,bi aile gorusmesi bile ne iyi geliyor insana..
Bugun pazar,evdeyiz,ufak tefek islerimizi hallettik ,oturdum size bakim dedim :)
İyi ne demek super oldu ilac gibi geldi
Teyzosta saolsun yemek hic bisi yaptirmadi bana
Guzel oluyomus hazir yemek
Ben bi de teyzosun yemeklerini cok seviyorum eli pek lezzetlidir
Oglumda hic yanima bile gelmedi cocuklarla oynicam diye bana sarmadi hic bi daha ancak yazın giderim ıhlamur zamanida bi yoklarım
Hafta sonu gezmeyi sevmiyorum ben heryer kalabalik

Ay şu çeyiz bohçası konusunda yazıyorsunuz ya.
Kızlar biliyor musunuz bana bohça galan gelmedi. O Yazdığınız hiç birşey den alınmadı bana. Ne makyaj malzemesi ne terlik ne gecelik ne pijama. Hiç birşey.
Ayyyy bak o kv geldi gene aklıma. Öldürsem içimde kalanların acısı Çıkmazherhalde. .
Çeyiz bohçası eğer adette varsa ve imkanlar elveriyorsa yapılmalı. Önemli ilan pahalı şeyler almak degilki o adeti yerine getirmek. Biz eşimle bana yapılacak bohçası kendimiz yaptık. Bana takılacak bileziği kredi kartimizla aldık. Açıkçası bir igne bile alinmadi bana. Eşim zaten hep maddi olarak kendi yaptı ve halada yardım ediyor. Ama diğer geline bilezik alindi. Eşimin kardeşi annesine dugunde ne takicaksin diyince almak zorunda kaldılar.bunlarin hiçbirini sorun etmedim ama eşimin kardesininin düğününde kayinvalide aldığı bilezikleri nasıl guzelmi die gösterince üzüldüm biraz. Böyle şeylere çok takilmam normalde ama biz herşeyi kendimiz yapip bide ustune borç içinde hala onlara yardim edince sıfıra sıfır elde var sifir

Ayy kızlar benim biriktirecek kadar param olmuyo maalesef .Ama annemin gönderdiklerini harcamamıştım .Onunlada sulu süpürgemi aldım.Zaten sürekli ekstra dr. Masrafı çıktığı için her ay en az 100 lira oraya gidiyor.Bize görümcem sürekli ev alabilitrdiniz bunca yıldır deyip sinirimi zıplatıyor.Yahu tek kişi çalışıyor benim ona destek olma şansım yok.Kira öder gibi ödermişiz.Kirada kötü evlerde oturdum hep bütçemin yettiği kadar.Hiç o kadarlık taksit ödeyerek ev alınırmı Allahaşkına...Sanki benim bu konuya üzüldüğümü bilerek kasıtlı olarak her seferinde bu konuyu açıyor.Tövbe tövbee...
Canım evi olmayan ölsün mü, anlamıyorum bu ev olayının ölüm kalım meselesi olmasına. Ev almak kolaymı bu devirde. Hayat o kadar pahalıki. İnsanlar 2bintl maaş alıp ev almaya kalkıyor sonra bi sürü kredi kartı borcu.sen boşver milleti,çok biliyorlarsa versinler pesinati:KK53:

Kızlar teşekkür ediyorum. .
@geztapo estf. Canım benim tedavim belli zaten..önce bir kaç ay kortizon sonra da asıl ilacima baslamam gerekiyor, ama ben ilaca başlamak istemedigim için direniyorum kendimce ama daha fazla dayanamicam sanırım. .Allah büyük şükür ki ilaçla tedavisi olsn bi hastalığım var, Allah im beterinden korusun
Çok geçmiş olsun

Balik kizartildi
Cocuklara manti yaptim
Teyzemin kekinden yaptim bi de favorim olcak sanirim
Silikon kaliplardan aldim cesit cesit tedi'den
Pek sevdim hem kaliplari hem kekimi

IMG_20150201_195757.webp
Benim kek canavarlari löp löp goturuyolar
Mutfagi toplamam lazim daha
Toplaya toplaya bitiremedim

Bohca vs olaylari bende anlatcam bi ara ama suan sinirlenebilirim
Anlattigimda bolca sasircaksiniz
Ne aileymis ne anneymis diceksiniz
Bana igneleri gecmesin pislerin
Allah kursagimdan gecirmesin onlarin hicbisiyini ki gecmedi Zaten
Bi ara uzun ve detayli anlaticam
Koca bi ic cektim suan

Balik kizartildi
Cocuklara manti yaptim
Teyzemin kekinden yaptim bi de favorim olcak sanirim
Silikon kaliplardan aldim cesit cesit tedi'den
Pek sevdim hem kaliplari hem kekimi

Eki Görüntüle 1397129
Benim kek canavarlari löp löp goturuyolar
Mutfagi toplamam lazim daha
Toplaya toplaya bitiremedim

offf eline sağlık, kekin süper olmuş...
ayy tarifi ne kiii...

offf eline sağlık, kekin süper olmuş...
ayy tarifi ne kiii...
Tadi ayri guzel
Minik silikon kek kaliplarinda yaptim

Olcuden 16-18tane cikiyo o minnak kaliplarla

2yumurta
1 su bardagi siviyag
1su bardagi toz seker
1su bardagi yogurt
1vanilya
1kabartma tozu
1paket kakao
1su bardagi un

Un haric diger malzemeler blendirla cirpiliyo en son un katip tekrar cirpiliyo
Kaliplara dokup 170derecede 15-20dk pisiyo

Yumusacik bir kek oluyo

Tadi ayri guzel
Minik silikon kek kaliplarinda yaptim

Olcuden 16-18tane cikiyo o minnak kaliplarla

2yumurta
1 su bardagi siviyag
1su bardagi toz seker
1su bardagi yogurt
1vanilya
1kabartma tozu
1paket kakao
1su bardagi un

Un haric diger malzemeler blendirla cirpiliyo en son un katip tekrar cirpiliyo
Kaliplara dokup 170derecede 15-20dk pisiyo

Yumusacik bir kek oluyo

çok teşekkür ederim canım, denicem mutlaka, sanada zahmet verdim.
kocaman öpüyorum:KK60::KK19:

Kizlar bisi sorcam yoresel oldugu icin bileceginizi dusunuyorum
Yesil(kuflu)peynir
Teyzemin esi karsli onlarda yedim cok sevdim
Daha once gormustum ama yeme cesaretim yoktu
Kizarmis ekmekle mutis oluyo tadina doyamadim
(Ben boyle enteresan peynrleri sviyorum degisik peynirlere sempatim var)
Bugun bir sarkuteriden azicik aldim
Ama nette kanserojen oldugu ozellikle meme ve karaciger kanserine neden olabilecegi yaziyo tirstim
Az az alip yemeyi dusunuyodum
Korktum
Yiyen,tuketen,seven,zarari olmadigini soyleyebilcek kimse var mi?
zira sevgim kisa surcek aticam falan
Cok az aldim zaten

Lelli hiç bilmiyorum dediğin peyniri.

Bu atalar benim kv araları düSeltme çabası içinde. Canım bi sıkılıyor ki sormayın.
Patlıcam o olacak. Anladı tabi benim tavrımı. Paçaları tutuştu. Önceleri burnundan kıl qldırmıyordu.
Şimdi bana koli hazırlamalar ( yıllar Öncesinde bi kere azıcık salça vermişti de parasını istemişti ). Zırt pırt eşimi aramalar. Ne oluyor anlamadım ama bizim evde bi kıyamet kopacak.

Lelli hiç bilmiyorum dediğin peyniri.

Bu atalar benim kv araları düSeltme çabası içinde. Canım bi sıkılıyor ki sormayın.
Patlıcam o olacak. Anladı tabi benim tavrımı. Paçaları tutuştu. Önceleri burnundan kıl qldırmıyordu.
Şimdi bana koli hazırlamalar ( yıllar Öncesinde bi kere azıcık salça vermişti de parasını istemişti ). Zırt pırt eşimi aramalar. Ne oluyor anlamadım ama bizim evde bi kıyamet kopacak.
Vardir altinda bisi
Durup duruken iyilik yapanlardan haz etmiyorum
Huyu oyle olsa amenna ama huyunu suyunu bildigim insanlar birden iyilik yaparsa bende killanirim
Bekle bakalim bisi cikcak mi altindan

Vardir altinda bisi
Durup duruken iyilik yapanlardan haz etmiyorum
Huyu oyle olsa amenna ama huyunu suyunu bildigim insanlar birden iyilik yaparsa bende killanirim
Bekle bakalim bisi cikcak mi altindan
Kesin birşey çıkacak. Ya elâlem dedikodu yapıyor. Ya ameliyat hastane bi derdi var. 15 yıl sonra beni seveceği tuttu. Yıllarca görüşmeyelim diye çevirmediği dolap kalmayan eltime arattırdı bugün. Eltim 8 yıllık evli ilk defa aradı beni. Ve kv onun yanında idi. Selamları var falan dedi.
Bakalım ne çıkacak ama bu sefer fena halde kaşınıyor. Ipler kopacak artık. Tam da istediğim gibi:KK47::KK73::-)

Kizlar bisi sorcam yoresel oldugu icin bileceginizi dusunuyorum
Yesil(kuflu)peynir
Teyzemin esi karsli onlarda yedim cok sevdim
Daha once gormustum ama yeme cesaretim yoktu
Kizarmis ekmekle mutis oluyo tadina doyamadim
(Ben boyle enteresan peynrleri sviyorum degisik peynirlere sempatim var)
Bugun bir sarkuteriden azicik aldim
Ama nette kanserojen oldugu ozellikle meme ve karaciger kanserine neden olabilecegi yaziyo tirstim
Az az alip yemeyi dusunuyodum
Korktum
Yiyen,tuketen,seven,zarari olmadigini soyleyebilcek kimse var mi?
zira sevgim kisa surcek aticam falan
Cok az aldim zaten

Canım bu yeşil kuflu peyniri çoğu insan bilmiyor, ben Konya'dayım ve konyada biz hep yeriz, zararını hiç duymadım artı antibiyotik içerdiğini duydum.
Tabi alırken aldığın yere mutlaka dikkat et canım, aldığın yer hijyenik kaliteli güvenilir bir yer olsun ama bence!
Hele bunun boreği öyle güzel olurki, mutlaka tavsiye ederim boreğini denemeni.
Yalnız ağır bir peynir olduğu için mideye ağır gelip dokunabiliyor midesi rahatsız olanlara, mesela bana yani: ))))
Çok severim bende ama midemi çok yakar gastritimden dolayı.

Canım bu yeşil kuflu peyniri çoğu insan bilmiyor, ben Konya'dayım ve konyada biz hep yeriz, zararını hiç duymadım artı antibiyotik içerdiğini duydum.
Tabi alırken aldığın yere mutlaka dikkat et canım, aldığın yer hijyenik kaliteli güvenilir bir yer olsun ama bence!
Hele bunun boreği öyle güzel olurki, mutlaka tavsiye ederim boreğini denemeni.
Yalnız ağır bir peynir olduğu için mideye ağır gelip dokunabiliyor midesi rahatsız olanlara, mesela bana yani: ))))
Çok severim bende ama midemi çok yakar gastritimden dolayı.
Yöresinden duydugum iyi oldu :KK66:
Ben sevdim tadini
Antep peyniri, Sepet peyniri,erzincan tulum,izmir tulumu,mihalic, bunun gibi bir suru peynir denedim sevdim
Penisilin olarak duydum
Nereye guvenip alicam orasıda var evet
En yakin sarkuteriden aldim keske yoresinden alabilseydim

Tesekkurler cnm icin rahat etti

Gunaydin

Hava sanki kandirikci sabah gibi
Uyaninca tereddutte kaldim yagmur var ve kapalı

Uykumda kacti zaten

Back