• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

İnsanın zor zamanlar için kıyıda köşede parası olmalı aslında.
Zor zamanlar için bizim de yok paramız.
Elimize ne geçerse babaların borcunu bitirebilmek için onlara veriyoruz.
Allah yardımcın olsun canım.

Ayy kızlar benim biriktirecek kadar param olmuyo maalesef .Ama annemin gönderdiklerini harcamamıştım .Onunlada sulu süpürgemi aldım.Zaten sürekli ekstra dr. Masrafı çıktığı için her ay en az 100 lira oraya gidiyor.Bize görümcem sürekli ev alabilitrdiniz bunca yıldır deyip sinirimi zıplatıyor.Yahu tek kişi çalışıyor benim ona destek olma şansım yok.Kira öder gibi ödermişiz.Kirada kötü evlerde oturdum hep bütçemin yettiği kadar.Hiç o kadarlık taksit ödeyerek ev alınırmı Allahaşkına...Sanki benim bu konuya üzüldüğümü bilerek kasıtlı olarak her seferinde bu konuyu açıyor.Tövbe tövbee...

Kızlar dün kardeşim gldi öğretmen. Ablamlarda geldi. Hep beraber vakit geçirdik. Ama kızlar ben çok kötü rüyalar göüyorum hep. Sabah hep huzursuz uyanıyorum. Hftaya işe başlayacağım. Çocuklar evde kalacak. Babalarına söylediler 1-2 gün izin al diye bakalım. O kayınvalide müsveddesi de buraya kadar geldi de torun morun görmedi. Şimdi de öbür oğlunun yanına gitmiş. Mutlu mutlu pozlar paylaşırlar bir de .. Allah onları ne yapsın. Hiçkimse umursamadı bile. Adalara bakç Nebiçim bir aileymiş. Umursamaz olduklrını bilirdim de bu kadarına pes dedim. Ama hiçkimse hatalı değil. Sonuçta suç eşimde. Evine bir insan sahip çıkmazsa dışarıdan babalık yapmak daha çok işine gelirse. Beddua bile edemiorum. Çocuklarımın babası diye. Boğazımda koca bir düğüm. Çözülemeyecek.

Canım Allah can sağlığı versin sana hiç üzme kendini.
Benim annemlere de hep aynı baskıyı yaptılar.
Oysa ki hiç lüks harcamamız olmadı.
Memurduk başka şehirdeydik. Bizim buraların parisi denen zorunlu hizmet bölgesine giren bi ilçede yaşadık. Kiralar yüksekti. Ailelerden hiç yardım yoktu. Annemin az buçuk biriktirdiğini de babam ona buna kaptırdı ya da batırdı.
Şimdi orta derece bi arabaları var. Allah izin verirse kooperatifleri de var.
En çok kıskananlar yine o çok düşünüyormuş gibi yapanlar oluyor merak etme :(

karanfilce karanfilce canım Allah razı olsun .Gerçekten kalpleri fesatlık dolu olduğu için böyle yapıyolarda işte o kadar kötülüğe benim kafam çalışmıyor.Allah herkesin kalbine göre versin.

Krew Krew olaki bir gün eşinle barışırsan bu insanların ne mal olduğunu gördün sen de ona göre davranırsın canım.Kabuslar psikolojimiz zayıfladığı zaman olan bişey ,doğal yani.Kafana takma hayra yor kimseyede anlatma ...

En son kimin ne olduğunu kardeşim üniversiteyi kazanınca da anladık.
Kardeşim ilk yılında tercih yapmadı. Yine iyiydi puanı ama yapmadı. Akrabalar olsun tanıdıklar olsun sanki üniversiteyi kazanamamış gibi baktılar. Ayrıca sınavlara girdi sıralamasını öğrenene kadar çatlayıp sorup duranlar oldu. Öğrendi rahatladılar tercih yapıp kazandığında aramadılar bile hayırlı olsun diye.
Ama gönül koymuyorum insanoğlu kıskanmak nefsinde var.

Belim sırtım her tarafım ağrıyor
Birkaç gün evden koptum ya işin ucunu kaçırdım
Ufak tefek o kadar iş varmış ki meğer
Sabahtan beri ayaktayim
Oğlan cok zorlamasa da yine de çocuk işte
Yerinde durmuyor
Ama allahtan gelip de kovadaki suyuma elini sokmuyor
Normalde meraklidir
Ama artık ufaktan ufaktan söz dinliyor
Ayrıca bugün sütten kestim
Bakalım süreç nasıl devam edicek
İş yaptığım için zaten pek istemedi
Gece napcak acaba

Sağolasın canım. Lif ördüm hazır :)
Bi tek o hazır dermişim :)
Canım seccade takımı kesin konulması gereken bişey mi olacak? Bana KV koymamıştı. Bir de işleme olması şart mı?
Tülbent yaptırcaz iğne oyasından hem geline hem annesine.
Dantelli nevresim takımımız yok. Ara takımı var annemin yaptırdığı olmadı onu koyarız.
Diğer şeylerden konulur.
Ancak herşeyden birer koymayı düşünüyoruz. Diğer fazlasını annem gelince kıza verecek. Misal yazma patik uyku seti gibi.. Bunlardan fazlasını gelince verecek. Bohçaya herşeyi doldurmanın manası yok dimi?

canım bence seccade olsun,işleme olmasa da olur..şimdi çok şık fransız dantelli hazır seccadeler var onlardan koyabilirsiniz.nevresim de yine aynı şekilde dantelli yoksa,ara takımı o da yoksa hazır ama şık bir nevresim koyabilirsiniz.
yazma-patiklerden birer tane koymak az olur bana göre.bizim burda epey koyulur.eğer varsa en az 5 tane koysun diğerlerini sonradan verir.uyku seti de sonradan verilebilir.
iğne oyası dedin aklıma geldi,bizde birde mevlüt başörtüsüyle yelek-şal vs.de koyulur ama bunlar birer tane olur.
dediğim gibi heryerin adeti farklı ama gelin bohçası çok da boş olmamalı.benim bohçamın fotoğrafı vardı bulabilirsem atayım sana özelden :KK66:

kızlar bu devletin çıkaracağı ev almak için destek paketi hakkında ne düşünüyorsunuz? hepinizin evi var galiba ama fikirlerinizi merak ediyorum. açıkcası bana cazip gibi geldi ama ev almak için 3-5 sene daha beklemek de zor geliyor.gerçi şimdi de ha desek alamayız,ancak kredi işine girmemiz lazım.

bir de ben söyledim mi hiç bilmiyorum,altın yatırımı bizi mahfetti benim altınlarımın hepsi gramı 107 tl den alındı,şuan bozdurmaya kalksak epey zarardayız.eve niyetlenememizin bir sebebi de bu :KK51:

Sta, sağol canım merakla bekliyorum fotoları.
Ne biliyim bana gelen bohçada senin dediğin kadar bişeycikler yoktu pek. KV tek bi tane patik koydu sanırım.1-2 de yazma vardı.
Ama dediğin gibi yazmayı patiği 5 er 10 ar tane koysak bohça alır mı onları?
Bir de kız 6 saat uzaktan gelecek gelin olarak.
Önce o kadar fazlalığı ora götürüp geri getirmek mantıklı mı?
Diğer kızlar sizin yorumları da alayım. Her yörenin özellikleri öğrenip sentez yapmak istiyorum.
Bizim koymayı düşündüklerimiz:
Kız gelince alacaklarımız.(geceliktir pijama takımı, makyaj seti, parfüm, iç çamaşır, çorap, çanta, terlik, kıyafet)
1 adet lif(bu da mı fazla konmalı bilmiyorum sizce?
Nevresim takımı.( annem dikmeye karar verdi. Güpürlü modern bir desenden. Dikmeye karar vermemizin nedeni evde yün yorgan var annem hepimize diktirmişti. Ona göre diksin ki ilerde hazır nevresimler olmayabilir zorlanmasın.
1 tane şal.
1 tane iğne oyası 1 tane normal.
2 tane patik. Çünkü biri tipi güzel hazır. Diğeri de çok sağlam.
Sta dedi ya bir tane de hazır seccade takımı alcaz
Bohça olarak da boncuklu örtüler var ya ondan alalımdiyoruz. KV ye de ondan almıştım çok hoşuna gitmişti.
Diğer kızlar fikir lütfen:KK8:

Son düzenleme:
kızlar bu devletin çıkaracağı ev almak için destek paketi hakkında ne düşünüyorsunuz? hepinibiriktirir dik.aliba ama fikirlerinizi merak ediyorum. açıkcası bana cazip gibi geldi ama ev almak için 3-5 sene daha beklemek de zor geliyor.gerçi şimdi de ha desek alamayız,ancak kredi işine girmemiz lazım.

bir de ben söyledim mi hiç bilmiyorum,altın yatırımı bizi mahfetti benim altınlarımın hepsi gramı 107 tl den alındı,şuan bozdurmaya kalksak epey zarardayız.eve niyetlenememizin bir sebebi de bu :KK51:
Canım tam dinlemedim ama eğer devlet direk o parayı veriyorsa çok mantıklı. Biz kooperatifi 65 bine almıştık. Kaç yıldır da ödüyoruz. Bi yıl daha biriktirirdik, biraz da borç bulurduk peşin paraya o zamanlar 125 bine pek de ala ev alabilirdik.
Bu olayı ben de kardeşim adına sevdim eğer içinde faiz olayları yoksa.

Canım burada nişan alışverişi yapılır nisan oncesi.Kat kat kıyafetler mantosu kabanı vs..Kapaliysa en az 10 tane eşarbı.günlük eşofman takımı,seksapelli gecelikleri,ponponlu terlikleri,normal terlikleri,nişan kıyafeti ondan sonracıma 345689989876778 parça makyaj seti dantelli nevresim takımı ,uyku seti,(yada ev yapımı yorgan) patikleri yemeni en az 5 adet ,sonra lif,şal,iç çamaşırı kutuda takım olanlardan aklima gelenler bunlar..bana yarısı kadarı yapıldı tabii ben beleşe geldim de..

O zaman bana 10 da biri yapıldı. Ben neye gittim bacım:KK42:
Nişanımda bir takım elbise alındı. Kaban mış cizmeymiş hiç bişey alınmadı.
Eltime almış. Hala da herşeylerini alır. Bize gerek görmedi çoğu şeye.
İşte nişanlılık sürecimde öyle değer vermeyen hareketler yaptı ki psikolojim bozuldu resmen hele ailemin.
Onların açısından gül gibi kızları gencecik, doğru düzgün işi olmayan bi damat, görmedik dünürler. Sanki kızı zorla veriyorlar.. Ne günlerdi bee..nişanı atmayışımız bi micizeydi.

O zaman kızlar patikle yazmaları da dolduralım.zaten diğer dedikleriniz konacak.
Kıyafeti gelince alcaz. Kardeşim alır. Ne kadar aldırtır bilemem. Akıllıysa fazla aldırtmaz yine kardeşim alçak zaten en azından modası geçmez.

Back