• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Kızlar aralık ayının hesabını çıkardım.
Önce aya göre değişkenlerden bahsediyim.
Market pazar kısacası gıda 400 TL.
Ama bu ay çok pazara çıkmadım ve kışlıklara dayandım. Öbür ay daha çok dayanmayı düşünüyorum.
Diğer alışverişler sağlik, kıyafet, eşimin arkadaşlarıyla buluşması ve diğerleri de 700 civarı tutmuş.

Sabitler hiç değişmiyor zaten
Kira faturalar yol masrafları vs.
Ama bu ay doğalgazı 300 fen aşağı beklemiyorum yeni kapıcı çok yakıyor çünkü.

karanfilce karanfilce kaynananlar yer ayirtmiş yemege gidiyomus sen otur evde bu gece .hee çok beklersin ( gülücük)@trlelli kuzular yarın üsümeyecek iste yatsin sicacik.15 tatilde anneme gelirsem buluşalımmı kuzu ciddiyim bak ...korkma valla zararsız biriyim .:)
Bu kadar tatlı olmak zorunda mısın???

karanfilce karanfilce kaynananlar yer ayirtmiş yemege gidiyomus sen otur evde bu gece .hee çok beklersin ( gülücük)@trlelli kuzular yarın üsümeyecek iste yatsin sicacik.15 tatilde anneme gelirsem buluşalımmı kuzu ciddiyim bak ...korkma valla zararsız biriyim .:)
Aaiiyyyy
Gelirsen mutlaka bulusalimmmm
Yemekler benden hihihi
Gelirsen haber edersin kuzucan

Ben hesap cikarirsam uzulurum ama gerceklerle yuzlesmek lazim

600kk,(mutfak masrafi icinde)
600fatura-oglusun servis-oglusun dershane
1000araba taksidi
1000kredi(son taksitti bitti sukurler olsun)
350araba ceza taksidi
200de pazardi sinemaydi yemisizdir
300esimin sigarasi(burda saydiriyorum aciyorum cunku bu paraya)
50hali taksidi
450diger evin binasinda tadilat varmis
Arabada bakima giriyo ama bilmiyorum kac kacpara
Bizim mazotumuzu sirket karsiliyo

Elde para kalmiyo boyle boyle
Ya hic ozel bi harcama yok nye boyle oluyo anlamiyorum
5bin tl kus oluyo ucuyo
Annemin verdiklerini saymadin bile
Gerek gida gerek maddi

merhaba kızlar
bu sabah spor yapmadım da kitap okudum azıcık işe gelmeden.
şimdi önce öeneriler için teşekkürler...
evet ülkemiz şartlarına göre iyi para kazanıyoruz. hep yazıyorum ya 3 yıldır benim bi işimden dolayı gelen 1100 tl vardı. ben işi bıraktım dolayısıyla o dönemde yapılmış kk taksitleri derken toparlaması zor oluyor.
2700 tl ev ve araba taksidi
başka bi kredi 290 tl
500 evdeki bayan (450 ama ocak ayında 50 tl zam yapacağım)
185 oğluşun servis parası
90 tl oğluşun altın parası
50 aidat
50 civarı benim okuldaki çay
geiya kalan da kk, faturalar şeklinde ödeniyor. eylül 15 de 4800 tl kk borcu ödediğimiz için bu borç bize bayağı toparladık dedirtiyor.
eşime sorsam biliyorum ki sen bilirsin diyecek. çünkü bu güne dek para konularına hiç karışmadı. maaşını ve ücreti direk bana gönderdi. hep ben idare ettim.
şimdi ben şöyle bir karar verdim. bu ek hesap olmasaydı düşünmezdim tabi ki ama ek hesabı kapatacağım. eşim ücretini alınca oı da bizi aybaşına kadar idare edecek. şubat ayı için kk limitini 1500 tl olarak belirledim. zaten 700 tl si taksit. gerisi de market, mazot olur.
elde kalan parayı da mümkün olduğunca az harcayıp birikime kaldığım yerden devam edeceğim.

lellicim ne iyiyimiş o sepet öyle ya...
afiyet olsun..

biz de özel gün kutlamayız. sadece doğum günleri ve evlilik yıldönümü özledir. çünkü bize ait. onda da öyle hediye filan almayız. en fazla yemek yeriz dışarıda. o kadar.

Nazahcım
Çok komik..
Medeni değilim nolcakmış de..
Artık ayrılcaksak bu duruma alışmalısın sonra zorluk çekersin. Belki yeri gelcek hayatıma yeni biri girecek. O zaman napcaksın de.

O istiyor ki ben onunla konuşmaya devam edeyim ama ayrı olalım. Dost olacakmışız. Arkadaşlarımıza da öyle demiş. Ben de kusura bakmayın ben o kadar kursaklı değilim dedim. Zorunlu olmadıkça konuşmam, Eve istediği gibi girip çıkamaz. Hatta hiç giremez dedim.Ben aynı kafdaymışım.Arakdaşlara da söyledim. Onun arkadaşı erkek ama hala çocuklarını görmeye hakkı var diyor. Bende dedim ki çocukları istediği zaman görebilir. Karşımam ama dışarıdfa evde değil. Ve ben çocuklarını kullanmaya da kalkmıyorum. Telefon var çocukların yanıda istediği zaman konuşabilir. Buluşabilir.

merhaba kızlar
bu sabah spor yapmadım da kitap okudum azıcık işe gelmeden.
şimdi önce öeneriler için teşekkürler...
evet ülkemiz şartlarına göre iyi para kazanıyoruz. hep yazıyorum ya 3 yıldır benim bi işimden dolayı gelen 1100 tl vardı. ben işi bıraktım dolayısıyla o dönemde yapılmış kk taksitleri derken toparlaması zor oluyor.
2700 tl ev ve araba taksidi
başka bi kredi 290 tl
500 evdeki bayan (450 ama ocak ayında 50 tl zam yapacağım)
185 oğluşun servis parası
90 tl oğluşun altın parası
50 aidat
50 civarı benim okuldaki çay
geiya kalan da kk, faturalar şeklinde ödeniyor. eylül 15 de 4800 tl kk borcu ödediğimiz için bu borç bize bayağı toparladık dedirtiyor.
eşime sorsam biliyorum ki sen bilirsin diyecek. çünkü bu güne dek para konularına hiç karışmadı. maaşını ve ücreti direk bana gönderdi. hep ben idare ettim.
şimdi ben şöyle bir karar verdim. bu ek hesap olmasaydı düşünmezdim tabi ki ama ek hesabı kapatacağım. eşim ücretini alınca oı da bizi aybaşına kadar idare edecek. şubat ayı için kk limitini 1500 tl olarak belirledim. zaten 700 tl si taksit. gerisi de market, mazot olur.
elde kalan parayı da mümkün olduğunca az harcayıp birikime kaldığım yerden devam edeceğim.

lellicim ne iyiyimiş o sepet öyle ya...
afiyet olsun..

biz de özel gün kutlamayız. sadece doğum günleri ve evlilik yıldönümü özledir. çünkü bize ait. onda da öyle hediye filan almayız. en fazla yemek yeriz dışarıda. o kadar.
Size resimlim sepetimi hava atim accik bana gelin toplasin hupletelim

Acmistik resimlemek icin susunu ilistirdim tekrar tepesine kokos sepet
:oops:

IMG_20141231_100832.webp
IMG_20141231_100821~2.webp

O istiyor ki ben onunla konuşmaya devam edeyim ama ayrı olalım. Dost olacakmışız. Arkadaşlarımıza da öyle demiş. Ben de kusura bakmayın ben o kadar kursaklı değilim dedim. Zorunlu olmadıkça konuşmam, Eve istediği gibi girip çıkamaz. Hatta hiç giremez dedim.Ben aynı kafdaymışım.Arakdaşlara da söyledim. Onun arkadaşı erkek ama hala çocuklarını görmeye hakkı var diyor. Bende dedim ki çocukları istediği zaman görebilir. Karşımam ama dışarıdfa evde değil. Ve ben çocuklarını kullanmaya da kalkmıyorum. Telefon var çocukların yanıda istediği zaman konuşabilir. Buluşabilir.

Normal olan budur.Tabiki görcek çocukları ama onlarıda zırt pırt goremez mahkeme olup bittiğinde hakim hangi günler derse o zaman.ohh ne ala memleket beyefendi hem eve girip çıkcak hem bosanacak oldu suyundan da koy ...offf sinirlendim yaa...Canım sen duruşunu bozma ne hali varsa görsün bundan sonra

Back