Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Bugün hesap kitap yapıldı. Benim ders ücretim yatmadı henüz ama tahminime göre bize 500 yk harçlık kaldı. Fakat bu para eşimle bana bir ay yetmiyor maalesef. İçinde pazar da var.
İnşallah Kasım ayında maaşlarımızı zamlı alacağız. Bogün meclisten geçmiş.

Bugün hesap kitap yapıldı. Benim ders ücretim yatmadı henüz ama tahminime göre bize 500 yk harçlık kaldı. Fakat bu para eşimle bana bir ay yetmiyor maalesef. İçinde pazar da var.
İnşallah Kasım ayında maaşlarımızı zamlı alacağız. Bogün meclisten geçmiş.
Hadi gözünüz aydin :)

Sabahlarin sultani seda sayan geldi demek isterdim size ama yine ben dara raraammm

Esimi allem kullem edip 80tl daha soyduk oglusla

Dun oglus 5tl lerini babasina satiyo ama 15e 30 oyle anlasti aldi parasini 100tlsi oldu

Bende bugun tahlil sonuclarimi alicam sonra ogluma dilbilgisi kaynak kitap alicam hamburger ismarlicam bidi bidi 50tl de bana verdi

2dakkada soydunuz beni dedi.

Parayi kenara atmak isterdim ama ihtiyaclar malum ortada bu sekilde oluncada kenara bise atamiyorum.

Bide bise sorucam okuldaki ingilizce direk gunaydin
Tunaydin
Adin
Nerelisin vs gibi seylerle baslamisti
Kursta ise harflerle basladilar
Zaten dogrusuda harflerle baslanmasi degil mi?
Bu egitim sisteminin amaci ne ben cozemedim

Yarimyamalak ogretim gec gitsin
Oglus kursa gidince direk harflerle baslyinca skıldı
Cunku bilmiyodu o direk okuldaki gibi baslicaklarini sandi.
Daha cok sıkılmadan alıssin diye ugrasiyorum bakalim nolcak

Günaydın herkezlere
babam dun yıne olmadı anjıyo
doktor almanyaya gıtmıs artık cuma sabahı bır daha yatıs olacak.
eve gıttıgımde esım yemek yapmıştı
bugune bende yeşil mercimek ve makarna var ve mücver yapmayı düşünüyorum akşama birde.

gece oglanı uyuturken uyuya kalmışım her zamanki gibi bir uyandım gece saat 1
yediklerimizi içtiklerimizi salonda yaymışız tabi

ben hala kumbaraya kuruş atabilmiş değilim
elimizdeki para önümüzdeki perşembetye kadar yetsin diye bir taraflarımı yırtıcam o yani :KK70:
sanırım 120 tl filan para kaldı

sonracıma eşimin yarın aksam arkadasları gelecektı severim kendilerini ancak cuma akşamı bende calısıyorum ayretten babam yarın anjıyo olursa , benim aklım ister istemez onda olacak ayretten kalırlarda. içki içmelerinide istemiyorum ama kesin öyle olacak. napsam bilmiyorum eşimede henüz söylemedim ama .

sonracıma benim oğlanı basketbol veya yüzme kursuna vereyim diyorum.
zaten okula para vermiyoruz birşeyden daha nasiplensin diyorum.
ingilizceye gelince harf harf öğretmemişlerdi bize ama bilmiyorum tr_lelli tr_lelli acıkcası.
sen kursa verdinmi oglanı?

birde oglana yazı tahtası alayım diyorum
dün bir konu vardı cocuk sayıları bilmiyormuş öğrenemiyormuş , diye bende dün
buarada boyama sayfaları aldım sayıları sordum acıkcası 1-10 kadar hepsini tanımadı
1-2-3-5- ve 10 tanıdı canımda sıkıldı yanı bu duruma

napsam ne yöntemle öğretsem bilemedim https://www.google.com.tr/search?q=...lgiustam.com%2Fsayilar-ve-cocuklar%2F;300;300 şu tarz birşeymi alsam
sizin cocuklar benimkinden büyük daha bilgilisinizdir sanıyorum

Günaydın herkezlere
bugune bende yeşil mercimek ve makarna var ve mücver yapmayı düşünüyorum akşama birde.

elimizdeki para önümüzdeki perşembetye kadar yetsin diye bir taraflarımı yırtıcam o yani :KK70:

sonracıma eşimin yarın aksam arkadasları gelecektı severim kendilerini ancak cuma akşamı bende calısıyorum ayretten babam yarın anjıyo olursa , benim aklım ister istemez onda olacak ayretten kalırlarda. içki içmelerinide istemiyorum ama kesin öyle olacak. napsam bilmiyorum eşimede henüz söylemedim ama .

ingilizceye gelince harf harf öğretmemişlerdi bize ama bilmiyorum tr_lelli tr_lelli acıkcası.

buarada boyama sayfaları aldım sayıları sordum acıkcası 1-10 kadar hepsini tanımadı

napsam ne yöntemle öğretsem bilemedim https://www.google.com.tr/search?q=sayı öğrenme&es_sm=93&biw=1440&bih=799&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=rFs_VOu1KcXT7Qb6qYCoCg&ved=0CAcQ_AUoAg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=jXkRuTbMIT2KMM%3A;1iJEsGGiD1X9ZM;http%3A%2F%2Fwww.bilgiustam.com%2Fresimler%2F2012%2F06%2F1634-RESIM1-300x300.jpg;http%3A%2F%2Fwww.bilgiustam.com%2Fsayilar-ve-cocuklar%2F;300;300 şu tarz birşeymi alsam
sizin cocuklar benimkinden büyük daha bilgilisinizdir sanıyorum
Tatlim yine deneme suresi olarak 1_2ders gircek ben direk imza atmaktan yana degilim zaten cuma gunu 2dersi var mat.ve ing.
Memnun kalirsam baslicak
Ben ince elyen sık dokuyan bir tipim
Boyle kurs yerlerinde cok ince ayrintisina kadar didikler sorarim inclerim
Esim cok sıcak bakmiyo daha kaliteli bir yere gitsin diyo fakat altimda araba yok kaliteli dedigi yerler baska semtte gotur bekle al gel hep ben ugrascam
Oglum sevdigi taktirde burda kararliyim gidicek yani

Haftada 6 saat 3gun
İngilizce ve matematik

Benin oglum anasinfina baslamadan 1_100e kadar sayip sayilari taniyodu yani ezberden degil
Harfleri renkleri hepsini biliyodu
Bazilarini boyama kitaplarindan
Bir cogunuda baby tv izleyerek ogrendi

Suan baby tv hala varmi nedir bilmiyoum
Oglum kucuktu daha 3yaslarinda sayilar ekrana gliyodu sekilli bir bicimde hemde sesliii biiiiirrrr iiikkiii diyip o sayiyi ekranda ziplatip hoplatiyolardi oglum bayiliyodu
Benim oglanin ayrica ezberi kuvvetli
Sali gunu kursta 1saat ingilizce gordu eve geldi hic gormemesine ragmen harfleri o aksam ezberledi sarkiyla ezberlettim ama

Mesela benim oglum onu ezberlemek icin aglayan bi cocuk ezberleyemeyince uyumayip yatakta tekrarlayan bi cocuk
Fatiha suresinide 2 saatte ezberldi 1 gune yaydi 2 saati 15_20dk tekrar ede ede ama iste isterse yapiyo svdigi istedigi icin yapiyo

Dicem o ki cocugun kapasitesiyle ve sevmesiyle alakali bi durum istemesi cok onemli

Gitar istiyo simdide hersey para

Günaydın kızlar
Bugün boş günüm
Yatacaktim güya
Ama oglan 7.30 gibi uyandi, emzirdim uyudu bi daha
Ama benim uykun kaçtı bi kere
Ben de hamur mayaladim
Kete yapcam, pratik olandan
Oglan kalkmadan bi tepsi fırına atayım bari
Görüşürüz sonra

Günaydın canlarım ...Bugün nasılsınız ? Geçmişi okudum ama tabletten tek tek alıntı zor oluyor.sütlükshwe geçmiş olsun.papatyacım geçecekbugünler.borç bittiğinde bir evin bir araban olacak elinde ki bunlar ilerde oğluşun için öyle düşün.cutecim yanlış anlamazsan bişey dicem .içkiye dinimizin bakışını biliyosun zaten oraya girmicem ama evin bereketini götürdüğü bir gerçek eve girmesini istemediğini tatlılıkla anlatsan ,daha yeni evlisiniz nasıl başlarsa öyle gider bazı alışkanlıklar .Umarım haddimi aşmamışimdir.Bu arada bir anjio için insanı böyle strese sokmaları haksızlık yaa kaç gün oldu ben sinir oldum burda.sevimli bende isterim kete banane banane :-) kuzu ahmetcikte kalkar şimdi mama mama diye ...yerim onu ben geztapo teyzesi için bir öpüver. Karanfilim ben yakınım trlelli kandiriyor seni ama ben gelebilirim keki çok yap haa :-) (sanki bir dilimden fazla yiycemde )

_sekerpare_ _sekerpare_ biliyorum ancak bence değişen birşey olmayacak kayınpederim sürekli içen birisi
cocuklarıda içkiye alışkın
eşim sadece arkadaşlarına gittiğimizde yada arkadaşları geldiğinde içiyor
bu sebebten çok gitmek istemiyorum
ama değişen birşey olacağını sanmıyorum acıkcası
buarada bu akşam kayınpederlere gidecekmişiz.
oraya ne zaman gitsek son zamanlarda oglanın dişi agrıdı inşallah bu akşam tutmaz

Günaydın herkezlere

napsam ne yöntemle öğretsem bilemedim https://www.google.com.tr/search?q=sayı öğrenme&es_sm=93&biw=1440&bih=799&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=rFs_VOu1KcXT7Qb6qYCoCg&ved=0CAcQ_AUoAg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=jXkRuTbMIT2KMM%3A;1iJEsGGiD1X9ZM;http%3A%2F%2Fwww.bilgiustam.com%2Fresimler%2F2012%2F06%2F1634-RESIM1-300x300.jpg;http%3A%2F%2Fwww.bilgiustam.com%2Fsayilar-ve-cocuklar%2F;300;300 şu tarz birşeymi alsam
sizin cocuklar benimkinden büyük daha bilgilisinizdir sanıyorum[/QUOT

biran evvel geçmiş olsun İnşallah.
Misafirleri bi hafta ertele bişeycik olmaz.
bende sevmem kafam doluyken misafir ağırlamayı ya da gitmeyi. Kopuk oluyorum ortamdan.
benim kızıma sayı yada harfleri öğretmek için çok uğraşmadım zaten yaşları gereği hemen kapıyolar çok sorun etme bence. Yazı tahtası çok kullandık bizde yaz sayıları söyleye söyleye hemen öğrenir.

Sabahlarin sultani seda sayan geldi demek isterdim size ama yine ben dara raraammm

Esimi allem kullem edip 80tl daha soyduk oglusla

Dun oglus 5tl lerini babasina satiyo ama 15e 30 oyle anlasti aldi parasini 100tlsi oldu

Bende bugun tahlil sonuclarimi alicam sonra ogluma dilbilgisi kaynak kitap alicam hamburger ismarlicam bidi bidi 50tl de bana verdi

2dakkada soydunuz beni dedi.

Parayi kenara atmak isterdim ama ihtiyaclar malum ortada bu sekilde oluncada kenara bise atamiyorum.

Bide bise sorucam okuldaki ingilizce direk gunaydin
Tunaydin
Adin
Nerelisin vs gibi seylerle baslamisti
Kursta ise harflerle basladilar
Zaten dogrusuda harflerle baslanmasi degil mi?
Bu egitim sisteminin amaci ne ben cozemedim

Yarimyamalak ogretim gec gitsin
Oglus kursa gidince direk harflerle baslyinca skıldı
Cunku bilmiyodu o direk okuldaki gibi baslicaklarini sandi.
Daha cok sıkılmadan alıssin diye ugrasiyorum bakalim nolcak

dil öğrenmenin farklı teknikleri olabilir. Kursta bunlardan birini uyguluyodur bence. Bi dönem kursa da gitmiştim ama ne okulda ne kursta duymadım harf harf öğrenme ama daha etkiliyse tercih edilmiştir

X