Birikimin altın anahtarı "İsraftan kaçınma!"

Etler tamamdır
Mutfak da temizlendi
Bulaşıklar makineye konuldu
Ocağın içi temizlenip cağlari da bulaşık makinesine konuldu
Bi tencere de et pişirildi
Bunlar tarafımdan yapıldı
Allahım bu bi saat içinde kimse gelmesin nolur
Zira uyumayi düşünüyorum
Oğlanla babası da yatmi
Maşallah canim cok hızlısın
karı koca ikimizde sabahtan beri çalışıyoruz hala bitiremedik

Maşallah canim cok hızlısın
karı koca ikimizde sabahtan beri çalışıyoruz hala bitiremedik

Canım benim etlerim ayarlanmisti
Şöyle ki kv bana kemik vermedi, biz yemiyoruz
Dagitilacaklari da ayarlamisti
Ben eve düşen kısmı hallettim
Yani etleri dogradim posetledim
Ama uğraştım bayağı
Çünkü ben etin yağını, zarını, sinirini falan olabildiğince temizliyorum
Allahtan oğlan cok zorlamadi
Eşimle takildilar

Uyudum dinlendim
Annemlere gidip yemek yedik
Sonra eşim vakfa gitti
Daha sonra aldi bizi ve geziyoruz şu an.

Bugün kıymaları et doğrama işlemini eşim halletti sagolsun.sonra da k.v ye gittik .bir iki ziyaretlerimizi hallettik yorgunum zaten hala eve geldik şimdi.bayramın ilk günü sabaha karşı kateterim tıkanmış insülin gitmemiş şekerim çok yükseldi onun etkisi de 24 saat sürüyor halsizlik bulantı karın ağrısı vs.Herneyse bugün daha iyiyim.Bu bayram fazla gezmeyi düşünmüyorum evimde misafir beklemek istiyorum.

Kızlar bizim burada akraba bi kv ler var. Onlar da az önce gittiler. Apartmandan pek gelen olmuyor. Gelseler de biz artık ilçeye annemlerin yanına gitmiş oluyoruz. Bizim de is daha kolay olurdu ama bu yıl kurbanda az kişi varmış. Bi de kp herhalde kendi kemikleri de bize koymuş. Kemikler de bi çok et kalmış. Onlarla uğraştık. Yazık olmasın istedik. daha işlerimin yarısı bitmemiştir.
Annemlere gitcez yarın anca salıya geliriz.
Bu bayramı birleştirseler ne iyi olurdu :)

Yarın da biz kalan dağıtılacak etleri dağıtıriz
Gelenler olur
Nasip zaten kurban bayraminda daha çok misafirim oluyor
4 gün olduğundan mıdır neyse artık
Ama diğer bayramda üzüldüm şekerlerimiz öylece kalınca
Yani çok az kişi geldi
Gerçi bu bayram şeker masrafı olmadı bu sayede :)
Öğlenden sonra uyudum ya çok uykum yok
Ama oğlan da uyumuşken ben de uyuyim
Ne de olsa artık bize sabah erken oluyor ahmet sayesinde :confused:

Merhaba kızlar
Iki gğndür öldüm yorgunluktan. Bu Bayram annemler ve kardeşim eşi bizde. Burada kestim kurbanı. 3 hissenin etini doğramak dağıtmak ataylamak. Bir de ğzerine yemek bulaşık. Yoruldum ama ailem yanımdaydı değdi doğrusu.
Bugün kredi kartımız kesildi. Aylardır 4000 tl nin altına inmiyordu hatta geçen ay 4800 idi. Bu ay 3000 de kaldı çok şükür. 1260 tl di taksit. Gelecek ay daha da az olacak inşallah.

Yarın da biz kalan dağıtılacak etleri dağıtıriz
Gelenler olur
Nasip zaten kurban bayraminda daha çok misafirim oluyor
4 gün olduğundan mıdır neyse artık
Ama diğer bayramda üzüldüm şekerlerimiz öylece kalınca
Yani çok az kişi geldi
Gerçi bu bayram şeker masrafı olmadı bu sayede :)
Öğlenden sonra uyudum ya çok uykum yok
Ama oğlan da uyumuşken ben de uyuyim
Ne de olsa artık bize sabah erken oluyor ahmet sayesinde :confused:

Bizim bi önceki bayramdan şeker kalmaz eşim sağolsun :)

Merhaba kızlar
Iki gğndür öldüm yorgunluktan. Bu Bayram annemler ve kardeşim eşi bizde. Burada kestim kurbanı. 3 hissenin etini doğramak dağıtmak ataylamak. Bir de ğzerine yemek bulaşık. Yoruldum ama ailem yanımdaydı değdi doğrusu.
Bugün kredi kartımız kesildi. Aylardır 4000 tl nin altına inmiyordu hatta geçen ay 4800 idi. Bu ay 3000 de kaldı çok şükür. 1260 tl di taksit. Gelecek ay daha da az olacak inşallah.
İyi maşallah altından kalkmışsınız. Ben şu an yataktayım uykum var çok fazla ama uyuyabilir miyim bilmiyorum. Güniçi yoğun olunca gece uyuyamıyorum bi türlü.

KK yı azaltmanıza çok sevindim. Bu yıl azimli ve karalı görüyorum seni:KK73:

İyi maşallah altından kalkmışsınız. Ben şu an yataktayım uykum var çok fazla ama uyuyabilir miyim bilmiyorum. Güniçi yoğun olunca gece uyuyamıyorum bi türlü.

KK yı azaltmanıza çok sevindim. Bu yıl azimli ve karalı görüyorum seni:KK73:
Bu sene cidden azimliyim. Şnşallah şu araba jredisini kapatmak istiyoruz bahara kadar.
Başbakan bugün açıklama yapmış. Akademisyenlere zam diye ama sadece araştırma görevlilerine varmış. Yani bize yok. Nasıl olacaksa. Araştırma görevlisine bahsettiği zammı verirse onlar yardımcı doçentten yani öğretim üyesinden daha fazla maaş alacak.
Zaten doçent ve Prof larıhiç dememiş.

Bu sene cidden azimliyim. Şnşallah şu araba jredisini kapatmak istiyoruz bahara kadar.
Başbakan bugün açıklama yapmış. Akademisyenlere zam diye ama sadece araştırma görevlilerine varmış. Yani bize yok. Nasıl olacaksa. Araştırma görevlisine bahsettiği zammı verirse onlar yardımcı doçentten yani öğretim üyesinden daha fazla maaş alacak.
Zaten doçent ve Prof larıhiç dememiş.
Mümkündür.
Babam d.... de memur.
İmamlara zam gelip babama gelmediği çok oldu.
Ama eskiden hakketen d...deki memurların maaşları diğer kurumların içinde en düşük olanıydı
Ne tavsiyesi kızlar? Herkes ballandırmış. Bana da diyin lütfen:KK3:
Cifi poşete damlatıyosun başta çaydanlik olmak üzere çelik olan herşeyi poşetle silerek parlatıyosun.

Bizim bi önceki bayramdan şeker kalmaz eşim sağolsun :)

Normalde ben de yerdim de :KK53:
Bunlar kesmiyor beni artık pek
Büyük bir şeyler olcak
Hem de kiyamadim bi yandan da
30 lira vermiş bi kiloya
Vakiftan almış
Dışarıda 35e gördüm aynı çikolatayi
Bu bayram için de bi daha almasın dedim
Eşim de yemez zaten
Oğlan da henüz farkında değil :KK48:

Kızlar günaydın honderiko kardeşim hoşgeldin hep gel topiğimize sevindim gördğüme . bugün iki tencere kavurmayı halletcem .payları dağıtcam inşallah.Diğerleri de buzluğu boyladı.Et işi bitti.Ben trlelliyi merak ediyorum kaç gün oldu sesi çıkmadı eşi ne zaman gelicekti iyidir inşallah.cutemom da geziyor galiba.Bu bayram işli ,yorucu bayram ama ben hep Allahım senin rızan için ne olur güç ver bana diye dua ederim.Ne olacak yılda bir kez.Allah hayırlı ömür versin kayınpeder her yıl bizim payımıza düşeni öder yani her sene kurbanımizi kesiyor sagolsun.Yoksa bizim kesmemiz zor .Bayramdan sonra kuran kursuna başlıcam inşallah hakkıyla tamamlayabilirim.sevgiler hepinize

Kızlar merhaba.. Biz de ilgün annemlerdeydik. Biz bu sene kurban kesmedik. Nasip olmadı..Babaölar kesti.. Kardeşlerim kesti.. Neyse ilk gün annemlere bütün kardeşler, torunlar toplandık. Akşama kadar orada yedik içtik eğlendik. Güzel bir gündü. 2. Gün komşularla bir bayram oldu. Akşam üstüde akraba ziyareti oldu. Ancak akşam 9:00'da eve geldik. 3. gün bugün ise 1-2 akrabaya gittik. Oradanda ablamların çiftliğine. Kardeşler toplandık. Yenice geldik.. Benim bayram da işte böyle biiti bile.. Çarşamba iş başı artık..

Merhaba kızlar
Ne var ne yok
Tr lelli nerdesin, iyisin değil mi
Bayram da bitti
Arkadaşımın kına gecesi var
Oraya gidiyorum şu an
Oğlan annemlerde
Yaa ben ayrı kalırsam onlardan çok zorlanirim
Elimde bi sürü nimet var
Ama şükürsüzüm
Bu yüzden mutlu olamıyorum galiba

Beni merak eden arkadaslar tesekkurler idare ediyorum gezdim tozdum biraz esim henuz gelmedi nezaman gelicek haberimde yok konusmadik konusmayida dusunmuyorum

Ben bu adami taniyamiyorum artik dencek pek bise yok

Herseyin hayirlisi nasip.

Pek tadim yok o sebepden yazmak istemedim

Hoskalin...

Merhaba kızlar
@tr_telli ne durumdasın
S sevimsiz_25 neden mutsuzsun canım. Elindekilerin farkında değil misin. Başka birileri ile kendini mi kıyaslıyorsun. Şükret canım. Allah herkese türlü türlü nimet türlü türlü dert vermiş. Bu hayatta mutluluğun anahtarı şükretmekten ve elimizdekilerin kıymetini bilmekten geçiyor.

Merhaba kızlar
@tr_telli ne durumdasın
S sevimsiz_25 neden mutsuzsun canım. Elindekilerin farkında değil misin. Başka birileri ile kendini mi kıyaslıyorsun. Şükret canım. Allah herkese türlü türlü nimet türlü türlü dert vermiş. Bu hayatta mutluluğun anahtarı şükretmekten ve elimizdekilerin kıymetini bilmekten geçiyor.
Durumumu bi yukarida belirttim tatlim sıkkınım ve uyumak istiyorum sadece
Tekrar antidepresanda kullanmak istemiyorum
Bakalım napıcam ilac icmemek icin direniyorum
Cok zor kurtuldum ben o ilaclardan
Oglumu banyo yaptirmam lazim yarin kuzenim gidicek ve yalniz kalicam bakalim nolcak.

Merhabalar
Bayramdi seyrandi topikleri takip edemedim.
Aslında hep okurum ve inanılmaz heveslenirim. Buda beni çok motive ediyor.
Bu ayki maasimdan aidat, faturalar, kredi kartim ve cocugn servis parasi benim her ay odedigim standart ödemelerin. Kalanlara bankada gr Alton hesabim var oradan Alton aliyorum. Susna kadar 73 gr biriktirmisim. Gerçi aliyorum aliyorum param yerinde sayiyor gibi geliyor malum altin düşüyor ama uzun sure dokunmayacagim için almaya devam ediyorum :) Ben genelde yaninda pek nakit bulundurmak yani cuzdanimda 20 liram olur sadece aksi olurda fazla param olursa harciyorum maalesef :KK43: oyuzden para olursa hmn bankaya atiyorum.

X