- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi karanfilce
- #2.281
cuma gunu pazardan alayım barıBeraber olsun canim pazardan marketten nerde bulursam aliyorum
Onemli olan sarmalik lahana sıkı olmamasi oyle olunca tursuluk yaa yemeklik oluyo
Zor acılıyo yaprakları
Sık olmıcak yani
Kokunu bicakla yapraklari kirmadan aliyorum yapraklarini tek tek ayiriyorum
Genis tencerede su kaynatiyorum
Kaynayan suya tek tek lahana yapraklarini atip 3-4dk hasliyorum arkasini onunu ceviriyorum
İci icinde
Pirinc
Sogan
Yesil biber 3-4 tane
Karabiber
Pulbiber
Sumak
Tuz
Bol zeytinyag
Domates ve biber salcasi
Bol maydanoz
Biber ve sogani kavurup digerlerini ekleyip azicik karistirip ocaktayken aliyorum
Bicakla kesiyorum ben yapraklari oyle sariyorum daha duzgun oluyo
Ama esim sevmiyo uyuz nolcak.
Biz oglumla yiyoruz
Kendimiz yapip kendimi yiyoruz
Cok gldi yaprak ben buzluga kodum kalani
Sonra yine sararim
Al cnm cok kolay yardimci olurum elimden geldigincecuma gunu pazardan alayım barı
kalın kalın sarıldıgından daha kolay olur yapması dıye dusunuyorum
peki pişerken altına yaprak serıyormusun tencerenın?
bırde kalan yaprakları buzluga ne bıcımde koydun acaba ? cıkarınca gene sarılmalık olacakmı onlar
konu israftan kaçma ama k.valideye dönmüş.:)
Hepimiz bir kaynana adayiyizahhh biz kadınlar..
Kaynanalar da bizden çıkmıyor mu
AZ ONCE herkez kayboldugunda kendımı lcw ınt sıtesınde buldumAl cnm cok kolay yardimci olurum elimden geldigince
Altina yaprak koymadin
Kalanlari ust uste dizdim serer bicimde istifledim yani
Sonra buzd.posetine koydum buzluga attim
Cikar cozdur buzunu sar bisi olmuyo
Acelen varsa hemen suya at mesela buzu 10dk cozuluyo
Basit pisirirkende uzerine isiya dayanikli bir tabak kapatiyoruz sonra tencerinin kapagini kapiyoruz(acilmiyolar)
Suyuda sarmalarin azicik uzerini gececek sekilde olucak az zeytinyagi az tuz istersen azicikda salca koyabilirsin(ben icine salca koydugumdan suyuna koymadim)
Fokurduyo sonra kisiyoruz yarim saat blemedin 40dk pisiyo zaten sisiyolar
Hepimiz bir kaynana adayiyiz
O degilde parasiz kaldim yine iyi mi
Esime karti birak oyle git dedim kartinanasini aglatmayi dusunuyorum an itibariyle
Alicaklarimi alimde birikim zaten ayin20sine kaldi maas gunu ayin 20siAZ ONCE herkez kayboldugunda kendımı lcw ınt sıtesınde buldum
1 pijema 1 kazak 2 esofman altı 1 sweet fıyatlarına baktım 80 tl
sabret sabret dıye kapadım sıteyıcocuga baktımda gene
ben anlatmak ıstedıgınıa nladım canım bır denemem lazım ınsallah guzel olur esım bıraz secıcı tencereyı kafama gecırmez ınsallah
para ısıne gelınce ne dıyım ınsallah bayramda harclık verenımız olur
yok yok sen yapmazsın
ben bu gun maas aldım neyın hesabı dıye sorma :d karısık mesele 87 tl dıkaktınızı cekerım 90 degıl kumbaraya ayırdımAlicaklarimi alimde birikim zaten ayin20sine kaldi maas gunu ayin 20si
Gecen kuyumcuya gittim bi ablayi goturdum bileklik sordu falan
Adam beni gorunce cumhuriyet verim mi diyo(hep ordanaliyoruz altinimizi esimin tanidigi) ayyy nerddee dedim ekim gelsin hele bi.
Biliyorum cikarip seviyorum ara ara :)ben bu gun maas aldım neyın hesabı dıye sorma :d karısık mesele 87 tl dıkaktınızı cekerım 90 degıl kumbaraya ayırdım
aksam atacagım bene cok merak edıyorum sız en azından ne kadar paranız var bılıyosunuz ben bılmıyorumda
cumhurıyet ne kadar buarada
aynen ben de annem ve kayınvalidem yapınca yiyom lahana sarmasını.Amma kaynana muhabbeti dönmüş kızlar ben uzatmıyım iyi kötü bu konuda herkesin anlatacağı bişiler vardır benimde var tabiki ama moralimizi bozmayalım boşverin.özel mesaj nasıl atılıyo bi deyiverin garibeceremedim bitürlü yeni haline alışamadım sitenin.lahana sarmasına bayılırım k.v dem ya da annem yapınca yerim benim oğlanla eşim yemezler o yüzden evde yapmam.kış sebzelerinin tadı olurmuki acep şimdi
ben korkarım o kadar parayı evde tutmaya evde hiç bişeyciğim yok. ayda yılda bi alyansım evde kalıyor da aklıma düşüyor.ben bu gun maas aldım neyın hesabı dıye sorma :d karısık mesele 87 tl dıkaktınızı cekerım 90 degıl kumbaraya ayırdım
aksam atacagım bene cok merak edıyorum sız en azından ne kadar paranız var bılıyosunuz ben bılmıyorumda
cumhurıyet ne kadar buarada
Bende ozel mesaji cozememistim ama ugrastim sana atmak icin yinemi olmadi yea!Amma kaynana muhabbeti dönmüş kızlar ben uzatmıyım iyi kötü bu konuda herkesin anlatacağı bişiler vardır benimde var tabiki ama moralimizi bozmayalım boşverin.özel mesaj nasıl atılıyo bi deyiverin garibeceremedim bitürlü yeni haline alışamadım sitenin.lahana sarmasına bayılırım k.v dem ya da annem yapınca yerim benim oğlanla eşim yemezler o yüzden evde yapmam.kış sebzelerinin tadı olurmuki acep şimdi
Hhihi ayyy dusunemedim hakkini helal etaynen ben de annem ve kayınvalidem yapınca yiyom lahana sarmasını.
kız tr_lelli Allah iyliğini versin.
Başıma bi sürü iş çıkardın. lahana yok olsa da yapmam herhalde ama tuttum yaprak çıkardım. durduk yere başıma iş. canım çekti sarma sarcam şimdi bol zeytinyağlısından
ben korkarım o kadar parayı evde tutmaya evde hiç bişeyciğim yok. ayda yılda bi alyansım evde kalıyor da aklıma düşüyor.
Her konu döner dolanır kvalideye gelir bunu unutmakonu israftan kaçma ama k.valideye dönmüş.:)
kız o kadar para derken ne kadar oldugunu bılmıyorum ama yanı cok bı para degılaynen ben de annem ve kayınvalidem yapınca yiyom lahana sarmasını.
kız tr_lelli Allah iyliğini versin.
Başıma bi sürü iş çıkardın. lahana yok olsa da yapmam herhalde ama tuttum yaprak çıkardım. durduk yere başıma iş. canım çekti sarma sarcam şimdi bol zeytinyağlısından
ben korkarım o kadar parayı evde tutmaya evde hiç bişeyciğim yok. ayda yılda bi alyansım evde kalıyor da aklıma düşüyor.
ama yarından itibaren en az 87 tl olcakkız o kadar para derken ne kadar oldugunu bılmıyorum ama yanı cok bı para degıl
buaraa senınde ellerıne saglık şimdiden
Evetde tatlım sen başlatınca yanıt gönderebildim ama kendim başlatamadım bir türlüay geztapo geçen senle gizli gizli mesajlaşmıştık yaa
Evetde tatlım sen başlatınca yanıt gönderebildim ama kendim başlatamadım bir türlü