BİRİKİMCİ HATUNLAR

Ne tuhaf bi gün. ..oğlum sabaha kadar istifra etti. Sabah bişeyi yok,gitti okula. Gözümü kırpmadım henüz
okuldan sağlık raporu istediler,geçen hafta aile hekimi artık prosedür değişti gerek yok dedi. Okulda o olmazsa derse giremez deyince bu sabah yine aile hekimine gittim. Fakat beyefendi bilmem kaçıncı yıllık iznini kullandığı için,iyiliği gözlerinden okunan bi bayana yönlendirildim. Oda kendi hekiminiz vermediyse ben hiç veremem deyince,biraz ısrar ettim(iyi niyeti suistimal biliyorum ama bizim Dr 2 hafta yokmuş)çocuğu getirin dedi. Bende hem oğluma bir bakayım hemde beden öğretmeniyle bir görüşeyim diye okula gittim. Elimdede hayvan barınağına gideceklerimiş,bazı malzemelerle...
Ben okulun bahçesine girdiğim an ders zili çaldı. Ölmem ya bekleyim rahatsız etmeyin dedim sınıf öğretmenimizi. Neyse zil çaldı ben koridordayken bizimkiler çıkıyo..yemek saati,öğretmen tutmuş çocukların elinden karşıdan geliyo. Oğlumu sorayım,poşetleri vereyim derken iki dk durmadı..hem gidiyo,hem Çarşamba getirin diyo. Iyide be güzel kardeşim bugün son diyen sendin. ..insan bi durmazmı,Veli olduğum için değil bu bir görgü kuralıdır bildiğim. Öyle sürekli rahatsız eden,okul kapısında nöbet bekleyen biri değilimki ben..üzüldüm şahsen
Beden öğretmeniylede konuştum. Aynı sınıfta onunda çocuğu varmış. Ve bana bu raporun hastanelerden alındığını söyledi. Peki o zaman aile hekimim olacak adam neden bunu böyle söylemiyoki..3 oldu gidiyorum..
Bugünün tek güzel yanı,halk ekmeği aldım yolda. Bi paket Çavdar'lı,bir pakette Ayvalık tost ekmeği. Bizim burda yok. Halk ekmeğini çok güzel ve temiz bulurum
Sigara içmedim şu saate kadar ondan bu kadar hassas olabilirim ama şu an böğüre böğüre ağlamak,avazımın çıktığı kadar bağırmak istiyorum

günaydın kızlar hayırlı sabahlar..

bende ev araba düşündüm bir ara. arabanın masrafından dolayı vazgeçtim.
eve içinde üniversitenin anında 1+1 evler 75 bin.. bunu almayı düşünüyordum. kirasıda 500 600 falan olacaktı. kendini döndürsün istedim. ama bekarım muhtemenen burada yaşamıcam.. evlenirsem hem onun borcu ne olacak. yaşayacağım yerde ev almak istesek alamıcaz gibi düşünceler vazgeçirdi beni bilemiyorum yani

Ev almak iyi bir yatırım aslında. Biz hep gayrimenkule yatırım yaparız. Hiç kaybetmedik. Katlayarak büyüdü. Mesela iki dairesi vardı eşimin evlendiğimizde. Ipotek ettirip diğerini diğerini derken baya bi katladık.
Yanlız kiracıyla uğraşmak yoruyor adamı.genelde iyi insanlara denk geliyoruz ama bazen kötüsüde çıkıyo. Iki gün önce adam evi taşımış,2.800 de doğalgaz borcu bırakıp kaçmış. Bu yine insaflı çıktı ama,bi tanesi saati söküp götürmüştü.

@zytn_lmn bu kadar çok etkilenmen ve reaksiyon göstermen sigarayla ilgili olabilir canım. ilk günler herşeyden etkilenmen normal.
o öğretmene de diyecek birşeyim yok. biz toplum olarak böyle olduk malesef.insanlara değer vermiyor iki dakikamızı ayırmıyoruz.
Varyemez Varyemez birikimlerin bereketli olsun canım. şimdi satıp tl yapmışsın ya o parayı . sonra yine dövüze dönüyor musun.
ben de öğle arası önce kaş bıyık aldırdım 8 tl. sonra markete gittim. 43 tl. şimdi odama yemek söyledim geldi. 6,5 tl.

kış geldi bizde hastalıklarda başladı. oğlum gece diş ağrısından uyuyamadı. uyuduğu sürede de hep inledi zaten sabah kalktığında da baş ve karın ağrısıyla devam etti. okula bırakırken de boğazını tutuyordu :KK43:
çocuğum doğduğundan beri kışları hiç sevmez oldum :KK43:

Çok geçmiş olsun. Evlatlarımıza bişey olmasın ya tüm dertlerini bize versin Rabbim
Varyemez Varyemez cim çok sağol

Ah papatya ahh.başlaması ne kadarda kolaydı oysa
Ama sigara faktörü olmasa bile bozulurdum yine. Ben böyle biri değilim,olmadım hayatım boyunca. Hayat düsturum saygı dır benim.

Ev almak iyi bir yatırım aslında. Biz hep gayrimenkule yatırım yaparız. Hiç kaybetmedik. Katlayarak büyüdü. Mesela iki dairesi vardı eşimin evlendiğimizde. Ipotek ettirip diğerini diğerini derken baya bi katladık.
Yanlız kiracıyla uğraşmak yoruyor adamı.genelde iyi insanlara denk geliyoruz ama bazen kötüsüde çıkıyo. Iki gün önce adam evi taşımış,2.800 de doğalgaz borcu bırakıp kaçmış. Bu yine insaflı çıktı ama,bi tanesi saati söküp götürmüştü.

evlenmeden böyle işlere kalkışmak istemiyorum pek. o yüzden bekliyorum.
doğalgazı kendi adına açtırsaydı. ozaman size borç yüzüklüğü olmazdıki

arkadaşımda bekar cesaret etti ödenir borcu mantığında haklıda eve temelden girdi 85e aldı şimdi 100 e rahat satar üst katı öle satıldı. birikim olsa biraz apart işi çok mantıklı 1+1 ler falan

Hakkında hayırlısı ...bende diyorumda anlatamadım eşime.biz kiralarda güvenip yapıyoruz yatırımlarımızı açıkcası. Ev boş kalmasın diye acelemi ediyo nedir.?Hiçbiri kiracıların üstüne değil üstelik..kiracının insafına kalmış..

arkadaşımda bekar cesaret etti ödenir borcu mantığında haklıda eve temelden girdi 85e aldı şimdi 100 e rahat satar üst katı öle satıldı. birikim olsa biraz apart işi çok mantıklı 1+1 ler falan

çok iyi bir yatırım. ben araştırdım bir ara.. mesela 85 TL almak için.. 30 40 TL peşin paran olsa. onu versen. üstünüde ya kredi çekip ödersin. yada kiraya verirsin(600 700 kiralı benim baktıklarım) oda kendini döndürür.
yada sıfır alırsın. beklersin sonra 100TL satarsın. bizim bi arkaba hep öyle yapıyor. 120TL ev aldı mesela. daha temeli atılmamıştı. şimdi 160 TL satmış.

Benim ablam daha iki yıl önce 42 yada 49 a aldı evini(oda bekar)onunda 1+1 çokta kullanışlı. Geçen denemek için İnternet'e vermiş 120 den alıcı çıkmış. Halkalı tarafında.

Hakkında hayırlısı ...bende diyorumda anlatamadım eşime.biz kiralarda güvenip yapıyoruz yatırımlarımızı açıkcası. Ev boş kalmasın diye acelemi ediyo nedir.?Hiçbiri kiracıların üstüne değil üstelik..kiracının insafına kalmış..
bı fırsatı vermeyin kiracıları. gidip doğal gaz aboneliği kesin. yeni kiracı gelince, gidip doğalgazı açtırmak zorunda kalıyor. açtırmazsa doğalgazı gelmiyor çünkü.. bende kiracıyım. 400 lira doğal gaz aboneliğine verdim. çıkarken geri alıcam

bende yeni kiraua çıktım hepsini üstüme aldım. zeytin eşin kapattırsın kiracı gelince alsn üstüne. 1 aydan da bişey olmaz.

bı fırsatı vermeyin kiracıları. gidip doğal gaz aboneliği kesin. yeni kiracı gelince, gidip doğalgazı açtırmak zorunda kalıyor. açtırmazsa doğalgazı gelmiyor çünkü.. bende kiracıyım. 400 lira doğal gaz aboneliğine verdim. çıkarken geri alıcam
aynen eve geldim su elektirk doğalgz bişey yoktu üstüme açtırdım iki taraf içinde en sağlıklısı bu.

çok iyi bir yatırım. ben araştırdım bir ara.. mesela 85 TL almak için.. 30 40 TL peşin paran olsa. onu versen. üstünüde ya kredi çekip ödersin. yada kiraya verirsin(600 700 kiralı benim baktıklarım) oda kendini döndürür.
yada sıfır alırsın. beklersin sonra 100TL satarsın. bizim bi arkaba hep öyle yapıyor. 120TL ev aldı mesela. daha temeli atılmamıştı. şimdi 160 TL satmış.
peşinim olsa çok mantıklı. birde bende bekarım seneye nerde olacağım belli değil evlenip evlenmeyeceğimi bilmiyorum . püff çok belirsiz her şey. kenarda bi 100 binin olsa o kadar çok kar edilir ki

Artık yapsın valla bişeyler,içini yedim dünden beri. 2.800 doğalgaz+1000 kira (ödemeden kaçtı)..az para değil yani

X