Birikim

Bikere evliyseniz ayri gayri olmaz, o ne öyle :KK20: Ilk önce aylik sabit giderlerinizi toplayin, iste Kira,su, elektrik,kredi,araba sigorta,kres,okul,telefonlar vs. Sonra bunlara aylik yemek alisverisi,benzin katin (belirleyin ama mesela ayda atiyorum 300 benzine sabit), biz esimle birbirimize harclik ayiriyoruz, misal 200 bana 200 ona istedigimiz gibi harcamak icin (ayrica bu paradan biriktirip dogumgünü hediyelerimizi aliyoruz ki anlami olsun, yoksa sag cepten sol cebe oluyor :KK66:) bunlarida katin giderlere, bide ayda biriktirme istediginiz miktari belirleyin ve bunda giderlere ekleyip sabit bi rakam olsun her ay mecburi gidecek olan giderlere, geri kalani ya birktirin ya gönlünüzce harcayin....biraz karisk gibi ama süper uygulaniyor...:ssz::KK70:

Faturayi oder dedigin ne?
Eve gelen tum faturalar mi?
Eger oyleyse ve tasarruf etmiyorsaniz yetirremiyor olabilir.
Ayni apartmanda
ayni metrekare evlerde yasayan komsularin
faturalarinin farklari cok dikkattimi ceker : D
biri elektrige 40tl oderken digeri 150
Kimi dogalgaza 100 oderken kimi 200 gibi.
Once ev icinde tasarruf
sonra dikkatli alisveris
sonra da gezme tozmaya ceki duzen verek gerekiyor.
Disari, hele de arabayla disari cikmak
gercekten luks oldu artik.
Araba eli ayağı heryere arabayla gider.ama arabayı değişince inş ben de olcak araba.
Faturalara gelince elektrik 35-40 arası bişey gelir.su da fazla değil.ama beyimiz sadece lig tv ye 40 lira para verir mesela.kış da geldi gelsin doğalgaz faturaları

Ben eşime dedim ki maaşları birleştirelim ortak harcama yapalım.(yani daha net olarak parayı bana ver dedim:KK75:) o da olmaz dedi.o mutfak alışverişlerini yapar,faturayı öder benzini falan alır.ama bunlar 2300 lira tutacak şeyler değil.arttıralım diyorum ayda 150 falan veriyor ancak.bense bi sürü ödememin dışında 300 400 koymaya çalışıyorum.burda sıkıntı yaşıyoruz:63:
Eşinizin maaşı 2300 mü maaşıyla mutfak masrafı,benzin ve fatura mı ödüyor,ama bunlar 2300 tutmaz ki,ailesine falan da yardım ediyor mu?

Bayanlar gelir-gider dengenizi nasıl sağlıyorsunuz? En çok nerelere harcıyor nelerden tasarruf etmeye çalışıyorsunuz?Birikim yapanlar nasıl beceriyor ? o_OPaylaşırsak hepimize yardımı olur diye düşündüm:KK66: Bu konuda eşimle bazı anlaşmazlıklarımız var.Sorun bende mi hemcinslerimle kıyaslamam lazım:KK50:
çalışmaya başlayana kadar cebimde nerdeyse hiç para olmadığından bazı konularda farkındalık oluştu ister istemez...şu an yaptığım şeyleri söyleyeyim belki faydası dokunur...öncelikle market alışverişini 2-3 farklı yerden yaparız biz, aynı marka ürünlerin fiyatları yanyana iki markette bile fahiş farkedebiliyor. uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri bulup onlardan alırsan ciddi tasarruf edebilirsin. örneğin sucuk hep aynı markayı alırdık, geçen bir ucuzluk marketinde baktık içerik aynı, kaliteli marka nerdeyse yarı fiyat. giyim konusunda ise indirimleri takip etmek, sezonda beğenip indirimde almak. kumaş kalitesinden anlamak çok işime yarıyor. mesela jean pantolon aldım, yerli bir markamız malum jean koleksiyonu çıkardı, tüm markalara 5 basar hem de 30-40 tl. bunlardan alırım. internetten alışveriş ise harika bir seçenek. indirim çekleri falan derken inanılmaz uygun fiyatlara gelebiliyor. birikim konusunda ise maaşımı alır almaz kredi kartımı, faturalarımı öder, kendime harçlık ayırır,gerisini hemen birikime atarım. unuturum gider o parayı. kredi kartını da verimli kullanmak çok önemli,taksit puan derken ciddi avantaj sağlıyor.

Bikere evliyseniz ayri gayri olmaz, o ne öyle :KK20: Ilk önce aylik sabit giderlerinizi toplayin, iste Kira,su, elektrik,kredi,araba sigorta,kres,okul,telefonlar vs. Sonra bunlara aylik yemek alisverisi,benzin katin (belirleyin ama mesela ayda atiyorum 300 benzine sabit), biz esimle birbirimize harclik ayiriyoruz, misal 200 bana 200 ona istedigimiz gibi harcamak icin (ayrica bu paradan biriktirip dogumgünü hediyelerimizi aliyoruz ki anlami olsun, yoksa sag cepten sol cebe oluyor :KK66:) bunlarida katin giderlere, bide ayda biriktirme istediginiz miktari belirleyin ve bunda giderlere ekleyip sabit bi rakam olsun her ay mecburi gidecek olan giderlere, geri kalani ya birktirin ya gönlünüzce harcayin....biraz karisk gibi ama süper uygulaniyor...:KK14::KK70:
Ben faturaları ödüyorum,mutfağı karşılıyorum,benzin alıyorum geri bu kalıyor diyo ama ben anlamıyorum kalan miktardan daha fazla kalması gerekirdi.bundan böyle haftalık 75 tl mazot parası vercem.faturaları da ben ödeyeceğim.ama maaşı alınca getirip elime vermesi gerek bunlar için

Faturalar senin mutfak benim vs. ev arkadasligi mi oluyor evlilik mi oluyor ?
Evlilik kari koca bir olmaktir ayri gayri olmaz. Ortak hayaller vardir para da o hayallere ulasmak icin biriktirilir.
Biz boyle dusunuyoruz cokta iyi para biriktiriyoruz :)

Bayanlar gelir-gider dengenizi nasıl sağlıyorsunuz? En çok nerelere harcıyor nelerden tasarruf etmeye çalışıyorsunuz?Birikim yapanlar nasıl beceriyor ? o_OPaylaşırsak hepimize yardımı olur diye düşündüm:KK66: Bu konuda eşimle bazı anlaşmazlıklarımız var.Sorun bende mi hemcinslerimle kıyaslamam lazım:KK50:
çok fazla tasarruf yapmamı sağlayan bir durum da kuaföre gitmiyorum, tüm işlemlerimi kendim yapıyorum.

Araba eli ayağı heryere arabayla gider.ama arabayı değişince inş ben de olcak araba.
Faturalara gelince elektrik 35-40 arası bişey gelir.su da fazla değil.ama beyimiz sadece lig tv ye 40 lira para verir mesela.kış da geldi gelsin doğalgaz faturaları
Oov iki araba mi dedin ben mi yanlis anladim?
Allah'im dusuncesi bile urkutuyor beni : D
esin senin kadar birikim yapma endisesi tasimiyor gibi geldi bana.
Yetiremediginden dert yanip ondan harclik isteeyi denesen?

Faturalar senin mutfak benim vs. ev arkadasligi mi oluyor evlilik mi oluyor ?
Evlilik kari koca bir olmaktir ayri gayri olmaz. Ortak hayaller vardir para da o hayallere ulasmak icin biriktirilir.
Biz boyle dusunuyoruz cokta iyi para biriktiriyoruz :)
İşin aslı şu benim sabit ödemelerim var.bunun dışında dışarda yemelerimizi ve giyim ihtiyacımızı ben karşılıyorum. o da fatura ev alış-verişi falan yapıyor.ortak olması için paratı vermesi lazım.ne gerek var ben ihtiyaçları alıyorum gerisini zaten veriyorum diyor

Ben faturaları ödüyorum,mutfağı karşılıyorum,benzin alıyorum geri bu kalıyor diyo ama ben anlamıyorum kalan miktardan daha fazla kalması gerekirdi.bundan böyle haftalık 75 tl mazot parası vercem.faturaları da ben ödeyeceğim.ama maaşı alınca getirip elime vermesi gerek bunlar için
Bende onu diyorum öncelikle ayri gayri olmaz, atiyorum o 1000 siz 1000 aliyorsunuz, bu 2000 den giderleri cikartirsiniz, öyle ben sunlari ödüyorum sen bunlari öde nedemek, yani böyle yapmak, niye evlendiniz o zaman ev arkadasi olsaydiniz, evlilik bir olmak, paylasmak degilmidir? Yani siz calismasaniz ac kalacaksiniz, öyle gibi sanki...:ssz:

Oov iki araba mi dedin ben mi yanlis anladim?
Allah'im dusuncesi bile urkutuyor beni : D
esin senin kadar birikim yapma endisesi tasimiyor gibi geldi bana.
Yetiremediginden dert yanip ondan harclik isteeyi denesen?
yok iki araba değil,arabayı değiştirince arabayı ben kullanacağım.o da istiyor da beni bunaltma diyor

İşin aslı şu benim sabit ödemelerim var.bunun dışında dışarda yemelerimizi ve giyim ihtiyacımızı ben karşılıyorum. o da fatura ev alış-verişi falan yapıyor.ortak olması için paratı vermesi lazım.ne gerek var ben ihtiyaçları alıyorum gerisini zaten veriyorum diyor
Yapacagınız en guzelsey karsınıza alın esınızı dıyın kı benım bır fıkrım var elındekını ver bana bende koyayım kazandıgımı sana da kendıme de ıcınden hem harclık cıkıcak bu paranın hemde bırıkım yapacagız.ıkı ay sonra elımızde bırıkımımız su kadar olmazsa atıyorum 400 tl olmazsa tekrar basa donerız nasıl bılıyosan oyle yaparsın,dersin..gelecegımızı dusunmek zorundayım hep bu saglıkta bu yasta kalmayacagız bla bla blaa..vs bısıler yap ıste cnm benım ben en son 300 tl yı oyle kopardım bızımkınden 1 sene olmadı henuz vallahı bıllahı bu savurganlıkla ben,sırf bırıktırdım demek ıcın harcamadım hıc..:mad:

Yapacagınız en guzelsey karsınıza alın esınızı dıyın kı benım bır fıkrım var elındekını ver bana bende koyayım kazandıgımı sana da kendıme de ıcınden hem harclık cıkıcak bu paranın hemde bırıkım yapacagız.ıkı ay sonra elımızde bırıkımımız su kadar olmazsa atıyorum 400 tl olmazsa tekrar basa donerız nasıl bılıyosan oyle yaparsın,dersin..gelecegımızı dusunmek zorundayım hep bu saglıkta bu yasta kalmayacagız bla bla blaa..vs bısıler yap ıste cnm benım ben en son 300 tl yı oyle kopardım bızımkınden 1 sene olmadı henuz vallahı bıllahı bu savurganlıkla sırf bırıktırdımdemek ıcın harcamadım hıc..:mad:
Ya aslında birikim yapıyoruz.benim öğrenmek istediğim bu gelirle en fazla ne kadar birikim yapılabilir.sizler ne kadar biriktiriyosunuz ortalama

Benım anladıgım az cok kazanıyorum demeden bu parayla bırıkım mı olur demeden bırıktırenler genel anlamda herseyınden kısarak yasayanlar basarıyor bu ısı .Önceleri çok zor oluyor ama sonradan acı acı alısıyorsunuz.:D:D
size katılıyorum gerçekten mesala gezmemek evlere gıtmek sadece gıyınmemek yemek konusundada 1 çeşit yemek falanla oluyo sanırım hiç beceremıyorum nedense öyle yaptın mı kendımı mutsuz hissedıyorum cok para harcayamam ama ayda bırde olsa cınamaya gıderım dısarda yemek yerım kıyafettede cok acılamam ama yınded alırım.

ıste kafakafaya verılmezse eşler , ısterse ayda 10 mılyar kazanın bırsey olmuyor.. Kendı aılemden bılıyorum bunu.
Sanırım rahat ıstanbulun kucuk bır ılcesındekı tum mulklerı babam alabılecek gucteyken ,sonrasını demıyım ..yanı esler kafa kafaya verıcek yoksa olmuyor benım esım ayda 1300 tl ve ek ufak tefek ıslerle bır yılda ıyı syılacak bır bırıkım yaptı tek basına ben den kurus almadan ..eve aıt kurus harcama yapmam bu arada ben.Ama ona yuk olacak kucucuk bır tel toka da almadım bu arada.
yanı meblag onemlı degıl onu anlatmaya calısıyorum.babam esımden 15 kat fazla para kazanır ama ceketınden baska bırseyı yok maalesef babamın hala
gercekten haklısın kafa kafaya verılmelı ama olmayınca olmuyo ben bı ara cok dıkkatlı harcama yaptım bıseylere sahıp olalım dıye gexmeyelım dıkkat edelım dedım esıme hatta sıgarayı bıle bıraktım ama eşimin aılesı sağolsun yemıs gemızler bıseylerı yok kıralarını odeyemedıler şimdi her ay ortaklasa 200 verecekmısız ondan sonra kızdım işte aman bakıcam kendı keyfıme dedım şimdi hiç acımıyorum kendım çalısıyorum yıyorum bu sene tatıle gıtmıcektım para gıtmesın dıe ama ayarladım bıle otelı işte boyle olunca olmuyo

Ben eşime dedim ki maaşları birleştirelim ortak harcama yapalım.(yani daha net olarak parayı bana ver dedim:KK75:) o da olmaz dedi.o mutfak alışverişlerini yapar,faturayı öder benzini falan alır.ama bunlar 2300 lira tutacak şeyler değil.arttıralım diyorum ayda 150 falan veriyor ancak.bense bi sürü ödememin dışında 300 400 koymaya çalışıyorum.burda sıkıntı yaşıyoruz:63:
Bizim ortak hesabımız var maaşlarımızı oraya yatırıyoruz harcamalrımızı da orda yapıyoruz en mantıklısı bu şekilde diye düşündük bizde :) diğer türlü olmuyo:)

Back
Yukarı