• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

olcayayana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Açık konuşmak gerekirse kendimde tamamlamam gereken eksikliklerden en önemlisidir bütçe yapmak. Paramı yönetmeyi bir türlü başaramıyorum.Hep giden gelenden fazla oluyor.Hiçbir zaman yapmak istediklerime yetecek param olmuyor.Ama kazandıgım para ortalama bir para tamam cok olmaya bilir ama maaşımın yarısını alan insanlar ev geçindiriyor. Hayret ediyorum üstüne de birikim yapıyorlar.
Biz karı koca eli deli tipleriz geleni harcıyoruz ama ortada kayda değer hiç bir şeyimiz yok.Üstelik bir sürü borcumuz da var. Artık bu şekilde yaşamaktan çok sıkıldım. Hayatımda değişiklikler yapmak istiyorum. Kendime hedefler koydum; kilo vermek ,para biriktirmek,araba almak gibi.
Burda para biriktirip bütçe yapmaya çalışacağım. Açıkçası nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ilk aylar öğrenme ve geliştirme süreci olacak.
Benimle birlikte birikim yapıp hayatını düzene sokmak isteyen arkadaşlar varsa yada bunu yapabilen yol gösterebilecek olan çok sevinirim.
Henüz maaş günü değil o yüzden ay başı başlarım ödenecekleri düzenlemeye ama günlük harcamaları yarından itibaren yazmaya başlarım bana şans dileyin ihtiyacım var

bu günkü harcamalarım:
10 tl sigara ayran su
2,5 yol
12,5 yemek
37,20 market(geneli abur cubur)
7 tl dergi
yuhhh hiç harcamadım gibiydi 69.2 harcamışım. en az yarısını ihtiyaç dışı üstelik

Açık konuşmak gerekirse kendimde tamamlamam gereken eksikliklerden en önemlisidir bütçe yapmak. Paramı yönetmeyi bir türlü başaramıyorum.Hep giden gelenden fazla oluyor.Hiçbir zaman yapmak istediklerime yetecek param olmuyor.Ama kazandıgım para ortalama bir para tamam cok olmaya bilir ama maaşımın yarısını alan insanlar ev geçindiriyor. Hayret ediyorum üstüne de birikim yapıyorlar.
Biz karı koca eli deli tipleriz geleni harcıyoruz ama ortada kayda değer hiç bir şeyimiz yok.Üstelik bir sürü borcumuz da var. Artık bu şekilde yaşamaktan çok sıkıldım. Hayatımda değişiklikler yapmak istiyorum. Kendime hedefler koydum; kilo vermek ,para biriktirmek,araba almak gibi.
Burda para biriktirip bütçe yapmaya çalışacağım. Açıkçası nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ilk aylar öğrenme ve geliştirme süreci olacak.
Benimle birlikte birikim yapıp hayatını düzene sokmak isteyen arkadaşlar varsa yada bunu yapabilen yol gösterebilecek olan çok sevinirim.
Henüz maaş günü değil o yüzden ay başı başlarım ödenecekleri düzenlemeye ama günlük harcamaları yarından itibaren yazmaya başlarım bana şans dileyin ihtiyacım var
Zararın neresinden donersen kar diye düşün Bismillah de başla bende 3 aydır birikim yapıyorum hersegerinde keşke daha onceden yaosaymisim diyorum
Market alışverişin yarısı abur cubur demişsin tabi isteklerini alacaksın ama abur cubur a o kadar para vermeyi bırakarak başla bence
Artı sanırım çalışıyorsun maaş alınca şu borcu bu borcu verdikten sonra bi para ayirayim işine girince insan yapamıyor maaş alır almaz bütçene göre grm çeyrek veya yarım veya dolar vs arrik al ondan sonra borçlarını dağıtmaya başla nacinaze tavsiye :KK52:

merhaba, ben de kısa süreden beri birikim yapmaya çalışıyorum. ama öğrenci olunca işler zor oluyor. bugunku harcamam :
3 tl yol
12 tl dışarda arkadaşla yemek
8 tl sigara
:(

"freedoommmmm, post: 44837216, member: 633693"]valla bende yapmaya calışıyorum fuzuli bişi yapmadığımız halde kalmıyo para anlamış değilim[/QUOTE]
Aslinda sorun ufak harcamalar farkinda olmadan bir suru gereksiz yere para veriyorum goze gelmiyor ama hesaplayinca ay sonu baya buyuk bir mevla oluyor

Zararın neresinden donersen kar diye düşün Bismillah de başla bende 3 aydır birikim yapıyorum hersegerinde keşke daha onceden yaosaymisim diyorum
Market alışverişin yarısı abur cubur demişsin tabi isteklerini alacaksın ama abur cubur a o kadar para vermeyi bırakarak başla bence
Artı sanırım çalışıyorsun maaş alınca şu borcu bu borcu verdikten sonra bi para ayirayim işine girince insan yapamıyor maaş alır almaz bütçene göre grm çeyrek veya yarım veya dolar vs arrik al ondan sonra borçlarını dağıtmaya başla nacinaze tavsiye :KK52:
Gercekten dogru soyluyorsun paralari dagitmaya baslayinca sira birikim yapmaya gelmiyor.Tavsiyelerini uygulayacagim. Bir de yazmak iyi oldu. Ne harcadigimi yazayim diye fislere baktim bosa harcadigim parayi fark ettim.Tavsiyeler icin Tesekkur ederim .

merhaba, ben de kısa süreden beri birikim yapmaya çalışıyorum. ama öğrenci olunca işler zor oluyor. bugunku harcamam :
3 tl yol
12 tl dışarda arkadaşla yemek
8 tl sigara
:KK43:
Aslına bakarsan öğrencilikle alakası yok yapı meselesi yada yetişme şekliyle alakalı diye düşünüyorum. Tutumlu insanlara hayranım umarım sonunda bizde öyle olabiliriz. Sanırım sende sigara içiyorsun. o zaten başlı başına büyük bir gider.Karı koca iki paket sigara günlük 20 tl

nacizane bir öneride bulunmak istiyorum ben bu sorunu şöyle çözdüm mesela aldığım maaşı alır almaz faturaları kabataslak hesaplıyorum kira aidat kredi taksidi gibi sabit ihtiyaçları yaklaşık şu kadar olur diye fazlasıyla sonra bir miktar kendime harçlık mutfağa işte 500 tl falan diye hesaplıyorum maaşımdan çıkarıyorum mesela geriye 1000 tl kaldı diyorum ki 400 tl yine gezme falan filan kartımda kalsın 600 tl ayırıyorum ek hesabım var para biriktirmek için oraya ayın başında atıyorum ve ne olursa olsun çok zor durumda kalmadıkça o para yokmuş gibi davranıyorum çok zorda kalırsam ordan alıyorum ama yinede baya para birikmiş oluyor :KK51:

nacizane bir öneride bulunmak istiyorum ben bu sorunu şöyle çözdüm mesela aldığım maaşı alır almaz faturaları kabataslak hesaplıyorum kira aidat kredi taksidi gibi sabit ihtiyaçları yaklaşık şu kadar olur diye fazlasıyla sonra bir miktar kendime harçlık mutfağa işte 500 tl falan diye hesaplıyorum maaşımdan çıkarıyorum mesela geriye 1000 tl kaldı diyorum ki 400 tl yine gezme falan filan kartımda kalsın 600 tl ayırıyorum ek hesabım var para biriktirmek için oraya ayın başında atıyorum ve ne olursa olsun çok zor durumda kalmadıkça o para yokmuş gibi davranıyorum çok zorda kalırsam ordan alıyorum ama yinede baya para birikmiş oluyor :KK51:
Mantıklı bizim ödemeler var o kadar ayıramam ama işin sırrı sanırım gelir gelmez belli bir miktarını ayırmak çünkü artanı ayırırım dediğim zaman yalan oluyor.Tavsiye için sağol.

Mantıklı bizim ödemeler var o kadar ayıramam ama işin sırrı sanırım gelir gelmez belli bir miktarını ayırmak çünkü artanı ayırırım dediğim zaman yalan oluyor.Tavsiye için sağol.
yok hani para olarak yazdım zaten birde ben bekarım ondan atabiliryorum rahat borcum yok araba almayı düşünüyorum onun için bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum ben çözümü öyle buldum ayın sonuna kalınca bişekilde harcanıyor başından bir miktar atıp o parayı yok sayınca kalanı idare etmek daha rahat oluyor fikir olarak ben bu taktikle öğrencilikte bile para biriktirmişliğim var 10 tl 20 tl atardım işe yarıyor denemenizi öneririm ;) yada işte altın alabilirsiniz her ay hem bozdurması falan da uğraşmak istemezsiniz harcayamazsınız ;)

yok hani para olarak yazdım zaten birde ben bekarım ondan atabiliryorum rahat borcum yok araba almayı düşünüyorum onun için bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum ben çözümü öyle buldum ayın sonuna kalınca bişekilde harcanıyor başından bir miktar atıp o parayı yok sayınca kalanı idare etmek daha rahat oluyor fikir olarak ben bu taktikle öğrencilikte bile para biriktirmişliğim var 10 tl 20 tl atardım işe yarıyor denemenizi öneririm :KK66: yada işte altın alabilirsiniz her ay hem bozdurması falan da uğraşmak istemezsiniz harcayamazsınız :KK66:
Bende bu şekilde yapmayı planlıyorum ay başı gelsin diye bekliyorum.Maaş gelene kadar elime geçeni kumbarama atacağım.ilkini bu gün attım.

Bu arada oğlumun kumbarasına el koydum evde en güvenli kumbara o çünkü istesem de parayı geri almak alamıyorum :) bankaya götürmeden açılmıyor. ilk 20 tl ile başladım gerisi Allah kerim

Aslına bakarsan öğrencilikle alakası yok yapı meselesi yada yetişme şekliyle alakalı diye düşünüyorum. Tutumlu insanlara hayranım umarım sonunda bizde öyle olabiliriz. Sanırım sende sigara içiyorsun. o zaten başlı başına büyük bir gider.Karı koca iki paket sigara günlük 20 tl

Oo çok ciddi rakam
Aylık 600
Yıllık 7200
2 farklı zamanda 5 yıldızlı otellerde 10 günlük tatil eder nerdeyse
Bence ilk işiniz sigara bırakmaya niyetlenin
21 gün içmemeye çalışın , içmemeye alışırsınız

2. İş abur cuburu azaltın
3. Faturaları azaltmaya çalışın
4. Yakın mesafeleri yürüyün
5. Alışverişe liste yaparak tok karna gidin , aylık toplu yaparsanız markete daha az uğrarsınız gereksiz şeyler almamış olursunuz
6. Bim A101 şokta olan ürünleri oralardan alın , olmayanları indirimleri takip ederek diğer marketlerden alın
7. Bir kumbara edinin her akşam çantada cepte ne kadar bozukluk varsa hepsini atın , dolmadan da içinden almayın
8. Kimyasallardan uzaklaşın , sirke karbonat ve limon tuzu ile temizlik yapın
9. Şampuan yerine doğal sabun kullanın saç kremi yerine sirke kullanın

Bu yazdıklarım ilk etapta sağlık için , sonra kese için

Bu yazdıklarım ilk etapta sağlık için , sonra kese için[/QUOTE]
Dogru bunlari yapabilsem baya para atabilirim bir kenara sigara ozellikle nerdeyse aylik 250-300 atmak demek kenara bir de saglik bonusu var. Temizlik işi de yapilabilir mantikli artik evi sirkeyleyim.Tavsiyeler icin Teşekkürler

Bu gün kuzenin düğünü icin alışve çıkacağım yeni bir elbise yerine onceden aldigim daha giyinmedigim buluzlerden birini giyecegim altina bir pantalon ve bir taki alirsam kurtaririm diye düşünüyorum evdeki takilara baktim olmadi Yarin iki gune de oglumun dogum gunu eve biraz pasta malzemesi almam lazim dogum gunu pastasini anneannesi siparis verdi dogum gunu hediyesini onceden almistim amaherzamanki gibi yenisi isteniyor. Bu sefer oyuncak almam diye dusunuyorum belki bir kitap yada kiyafet olabilir ama o kadar cok kiyafeti var ki musriflik gibi geliyor almak sanirim bulabilirsem bir etkinlik kitabi alacagim buyuk ihtimalle begenmeyecek

Back
X