• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim Yapma Zamanı

Öncelikle aylık temel giderlerinizi yazın ödemek zorunda olduklarınız
sonra lüx harcamalarınızı yazın. excel'e
ben öyle yapıyorum çok iyi oluyor.
kalan paranızı birikime atın sonraki ay daha fazla para arttırın
misal bu ay 50 tl kaldı diyelim sonraki ay 80 tl atın kumparaya böylelikle yavaş yavaş alışmış olursunuz sonra daha çok atmaya uğraşırsınız benim taktiğim bu her ay daha fazla para arttırmak.
önceden kart kullanırdım maaşımın yarısı ne ödediğimi bile unuttuğum şeylere giderdi.
artık kart kullanmıyorum ve araba aldık en azından yatırım yapmış oldum.
marketten önce ihtiyaç duydugum seyleri alıyorum daha sonra çikolata vs alıyorum 10 tl yi geçmemek kaydıyla.
sigara içmiyorum ama eşim içiyor. aylık 200 tllik bir harcaması var kendine o yüzden bende her ay 200 tl ayırıcam kendime.

misal bu ay 50 tl kaldı diyelim sonraki ay 80 tl atın kumparaya böylelikle yavaş yavaş alışmış olursunuz sonra daha çok atmaya uğraşırsınız benim taktiğim bu her ay daha fazla para arttırmak.
önceden kart kullanırdım maaşımın yarısı ne ödediğimi bile unuttuğum şeylere giderdi.
marketten önce ihtiyaç duydugum seyleri alıyorum daha sonra çikolata vs alıyorum 10 tl yi geçmemek kaydıyla.
sigara içmiyorum ama eşim içiyor. aylık 200 tllik bir harcaması var kendine o yüzden bende her ay 200 tl ayırıcam kendime.

Mantıklı sigarayı bırakabilirsem en azından 200 tl ordan atarım. Biraz da özel harcamaları kısarsam olacak bişiler

Dogru bunlari yapabilsem baya para atabilirim bir kenara sigara ozellikle nerdeyse aylik 250-300 atmak demek kenara bir de saglik bonusu var. Temizlik işi de yapilabilir mantikli artik evi sirkeyleyim.Tavsiyeler icin Teşekkürler

Rica ederim
İnş uygularsınız

Son düzenleme:
Bu gün kuzenin düğünü icin alışve çıkacağım yeni bir elbise yerine onceden aldigim daha giyinmedigim buluzlerden birini giyecegim altina bir pantalon ve bir taki alirsam kurtaririm diye düşünüyorum evdeki takilara baktim olmadi Yarin iki gune de oglumun dogum gunu eve biraz pasta malzemesi almam lazim dogum gunu pastasini anneannesi siparis verdi dogum gunu hediyesini onceden almistim amaherzamanki gibi yenisi isteniyor. Bu sefer oyuncak almam diye dusunuyorum belki bir kitap yada kiyafet olabilir ama o kadar cok kiyafeti var ki musriflik gibi geliyor almak sanirim bulabilirsem bir etkinlik kitabi alacagim buyuk ihtimalle begenmeyecek

Beğenmeyecek derseniz beğenmez
Bence " inşaAllah çok beğenir" diyin
Çok zaman farkında değiliz ama düşüncelerimizi yaşarız

[QUOTE="3gunlukdunya, post: 44862233, member: 700940"enmeyecek derseniz beğenmez
Bence " inşaAllah çok beğenir" diyin
Çok zaman farkında değiliz ama düşüncelerimizi yaşarız[/QUOTE]
Benim canavar her istedigine fazlasiyla sahip oldugu icin artık dogumsuz bu biraz benden oldu calisiyorum diye aman uzulmesin her istedigini aldim hani birakip ise gidiyorum ya kotu hissediyordum.Ailedeki tek torun olunca iki tarafta simartti ondan dedim. Hayıri yeni yeni ogreniyor

Bu arada dugun alışverişini bir pantolonla kurtardim bir de taki aldim ama icime sinmedi yarin bir daha bakacagim. Oglusuma da gomlek gravat birde mont aldim buranin kisi bir ay sonra biter diye biraz buyuk aldim seneye de giysin indirimdeydi esime gravat aldim gerisini evden halledecegiz normalde boyle yapmazdim dusunmeden alir cikardim ortalama 350 TL harcadim yemek vs dahil. 150 minumum yatirdim kredi kartina yatirdim.450 kredi odedim oglumun dogum gunu sac kas bilmiyorum ne öderim ay sonu dugun dogum gunu hepsi bir araya geldi :mad::mad::mad:

Böyle yazınca merak ettim
Kuaföre gitmiyor musunuz
Kişisel bakım malzemeleri ya da makyaj malzemesi almıyor musunuz

200 tl gün yapıyoruz martta biticek sonra ben bankada biriktiricem o parayı exradan yani kendim için para atıcam kenara yoksa şuanda para kalıyor bana :)
2 yıl önce alışverişkoliktim
canım sıkılsa hemen birşeyler sipariş ederdim
bekarken 6 kapılı gardolabım full doluydu evlenince baya sıgdırmakta zorlandım :)
maaşımın yarısı lüx harcamalara gidiyordu. bide ceyiz yapıyordum bir yandan cüzdanım hep boştu.
evlenınce biter bu alışkanlığım sandım geçmedi bu kezde eşime aldım onun kıyafetleri çok azmış gibi geliyordu.
sonra zorlandık düğün için kredide çekmiştik.
sonra burdaki birikimcileri okudum hatta biri kartını kesmişti dedim bende yapabilirim ve bende kestim.
tabi borcu 5-6 ay devam etti
makyaj malzemelerim bohçada vardı önceden aldığım parfümler vs. fazlasıyla var sadece rimel ve eyeliner biter 2 ayda falan.
zaten makyaj yapmayı sevmem sadece düğünlerde özen gösteririm.
kıyafetlerimin çogunu dagıttım kalanları eskitmeye çalışıyorum.
yüzümü dogal sabunlarla yıkıyorum gül sabunu çok iyi tavsiye ederim baya gidiyor.
kuaföre saçımı boyatıcaktım ama hamile oldugum için kaldı dogumdan sonra inş.saç kesimi ve kaş vs 10 tl yi geçmiyor.
yani sinemamıza da gideriz ayda 1-2 kez dışarıdada yeriz. ama alışveriş ihtiyacım olmadıkça yapmam.
sonuçta bende lüx harcama yapıyorum ama dikkat ediyorum o ay 300 tl kalıyorsa maaşımdan yarısı birikim olmalı.
çok uzun yazdım :)

200 tl gün yapıyoruz martta biticek sonra ben bankada biriktiricem o parayı exradan yani kendim için para atıcam kenara yoksa şuanda para kalıyor bana :)
2 yıl önce alışverişkoliktim
canım sıkılsa hemen birşeyler sipariş ederdim
bekarken 6 kapılı gardolabım full doluydu evlenince baya sıgdırmakta zorlandım :)
maaşımın yarısı lüx harcamalara gidiyordu. bide ceyiz yapıyordum bir yandan cüzdanım hep boştu.
evlenınce biter bu alışkanlığım sandım geçmedi bu kezde eşime aldım onun kıyafetleri çok azmış gibi geliyordu.
sonra zorlandık düğün için kredide çekmiştik.
sonra burdaki birikimcileri okudum hatta biri kartını kesmişti dedim bende yapabilirim ve bende kestim.
tabi borcu 5-6 ay devam etti
makyaj malzemelerim bohçada vardı önceden aldığım parfümler vs. fazlasıyla var sadece rimel ve eyeliner biter 2 ayda falan.
zaten makyaj yapmayı sevmem sadece düğünlerde özen gösteririm.
kıyafetlerimin çogunu dagıttım kalanları eskitmeye çalışıyorum.
yüzümü dogal sabunlarla yıkıyorum gül sabunu çok iyi tavsiye ederim baya gidiyor.
kuaföre saçımı boyatıcaktım ama hamile oldugum için kaldı dogumdan sonra inş.saç kesimi ve kaş vs 10 tl yi geçmiyor.
yani sinemamıza da gideriz ayda 1-2 kez dışarıdada yeriz. ama alışveriş ihtiyacım olmadıkça yapmam.
sonuçta bende lüx harcama yapıyorum ama dikkat ediyorum o ay 300 tl kalıyorsa maaşımdan yarısı birikim olmalı.
çok uzun yazdım :)

Ya ayni sıkıntı bende de var alisverisyapmazsam suclu yada eksik hissediyorum. Nasil toparladin sen.

Ya ayni sıkıntı bende de var alisverisyapmazsam suclu yada eksik hissediyorum. Nasil toparladin sen.

her hafta kargo gelmeliydi gelmeyince moralim bozuluyordu bide küçük bir ilçede yaşıyorum o yüzden int alışveriş yapıyordum. hafta sonuda eskişehire gidince magazalardan çıkmıyordum şimdi üstüme üstüme geliyor kıyafetler :)
Ben kartımı kesince dogal olarak strese girdim. İnt kıyafetleri görüyordum ama alamıyordum. kapıda ödemeli olan sitelerden aldım 1-2 kez ama elimde nakit kalmayınca onuda yapamadım.
sonra bütün kıyafetlerimi çarşafı serdim ve döktüm hepsini ortaya
beyendiklerimi ayırdım sevmediklerimi poşete koydum sonra unuttuğum kıyafetler çıktı gözün doysun sümeyra dedim millet ekmek bulamıyor sen ne yapmışsın dedim kendime.
kitap okuyordum daha fazla okudum kendimi başka seylere yönlendirdim. bide burası çok yardımcı oldu bana motive etti beni. benim gelir gider tablom var param artıya geçtikçe hırs yaptım biriktirdim ve tatile gittik
kendine sınırlar koy mesela 3 ay alışveriş yapmıcam gibi...
para biriktirmekle ilgili makaleler oku.
10 yıl sonrasını düşün mesela.

Canim bence günde 20 tl sigaraya vermek aşırı musriflik. Bi ihtiyaç mi değil. Birden bırak demiyorum ama en azından azaltabilirsiniz. 3 günde bir almaya çalış bak o 2 günde bile 20 tl birikir. Abur cubur da fazla vermişsin hedeflerinde kilo vermek de varmış bak madem öyle abur cuburu da kıs hem bütçe rahatlasin hem vücudun. Ben birikim yapıcam diye 1 yilimi ay sonu bekliyim de kalan parayi biriktirim diye saçma düşünerek heba ettim. Ama şimdi 2 aydır elime para geçtiği gibi hemen gidip çeyrek alıyorum 2 ayda 2 çeyreğim oldu. 3.ay da geldi bak bi çeyrek daha alicam. En mantıklisi ay başı yapılan yatırım. Ha bide kumbara almıştım acilmayanlardan demir teneke en büyük boy. Sadece 1 tl leri attım içine 5 ay da falan doldurduk 820 tl çıktı içinden

her hafta kargo gelmeliydi gelmeyince moralim bozuluyordu bide küçük bir ilçede yaşıyorum o yüzden int alışveriş yapıyordum. hafta sonuda eskişehire gidince magazalardan çıkmıyordum şimdi üstüme üstüme geliyor kıyafetler :)
Ben kartımı kesince dogal olarak strese girdim. İnt kıyafetleri görüyordum ama alamıyordum. kapıda ödemeli olan sitelerden aldım 1-2 kez ama elimde nakit kalmayınca onuda yapamadım.
sonra bütün kıyafetlerimi çarşafı serdim ve döktüm hepsini ortaya
beyendiklerimi ayırdım sevmediklerimi poşete koydum sonra unuttuğum kıyafetler çıktı gözün doysun sümeyra dedim millet ekmek bulamıyor sen ne yapmışsın dedim kendime.
kitap okuyordum daha fazla okudum kendimi başka seylere yönlendirdim. bide burası çok yardımcı oldu bana motive etti beni. benim gelir gider tablom var param artıya geçtikçe hırs yaptım biriktirdim ve tatile gittik
kendine sınırlar koy mesela 3 ay alışveriş yapmıcam gibi...
para biriktirmekle ilgili makaleler oku.
10 yıl sonrasını düşün mesela.

Ben kilolu oldugumdan iternet alışverişi pek yapmıyorum ama geri mi kalıyorum alışverişten hayır en geç iki güne bir iş çıkışı kendimi avmlerde buluyordum. Şimdi firenledim sayılır. Ama istediğim düzeyde değil. Üç ay meselesi çok mantıklı geldi zaten diyete de başladım üç ay sonrası ödül olur bana ufak bir şey alırım. zaten biraz zayıflasam gardaropta bekleyen bir sürü şey var.:21:

Ay başı iki ayrı bütçe yapmaya karar verdim. Bir aile ve ev için bir diğeri de kendi bütçem.Kişisel paralar ayıracağım eşim ve kendim için biriktire bilen ordanda kendi özel istekleri için biriktirsin.yada keyfine göre harcasın.Diğer kısmı ev ve ödemeler için ayıracağım.arttıra bilirsek ordanda ayrı para biriktirelim büyük harcamalar için

Ben kilolu oldugumdan iternet alışverişi pek yapmıyorum ama geri mi kalıyorum alışverişten hayır en geç iki güne bir iş çıkışı kendimi avmlerde buluyordum. Şimdi firenledim sayılır. Ama istediğim düzeyde değil. Üç ay meselesi çok mantıklı geldi zaten diyete de başladım üç ay sonrası ödül olur bana ufak bir şey alırım. zaten biraz zayıflasam gardaropta bekleyen bir sürü şey var.:21:

Ne güzel kendini zayıflamaya yönlendir aklından alışverişi çıkar.
mesela 5 kilo verirsem kendimi ödüllendiricem de hem heveslenirsin hemde bir amacın olur :)

bizde paralar ortadadır kimin ihtiyacı olursa o alır keyfi harcar o yüzdende ikimizde ne harcadığımızı bilmeyiz planımız olmadığı için düzenimiz de yok yani mutfaga ne gider faturalar ne kadar tutar ödemelerin günleri nedir yazılı hiç bir şey yok elimde onları toparlamam lazım.Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.Mutfak ortalama ne kadar tutar aylık eşim ben oğluşum üç kişiyiz.

Ne güzel kendini zayıflamaya yönlendir aklından alışverişi çıkar.
mesela 5 kilo verirsem kendimi ödüllendiricem de hem heveslenirsin hemde bir amacın olur :)
aynen 26 martta doğum günüm var herşeyi istediğim gibi düzene sokarsam kendime hediye elbise kot vs bir şey alayım.O zamana kadar alışveriş yapmak yok

bizde paralar ortadadır kimin ihtiyacı olursa o alır keyfi harcar o yüzdende ikimizde ne harcadığımızı bilmeyiz planımız olmadığı için düzenimiz de yok yani mutfaga ne gider faturalar ne kadar tutar ödemelerin günleri nedir yazılı hiç bir şey yok elimde onları toparlamam lazım.Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.Mutfak ortalama ne kadar tutar aylık eşim ben oğluşum üç kişiyiz.

fatura ve fişleri toplayın aylık giderlerinizi hesaplayın. Market kişiden kişiye göre değişebiliyor abur cuburu azaltın.
bizim market max 150 tl tutuyor ama bebek olunca 350-400 tl tutar gibi.

Back
X