- 23 Eylül 2013
- 24.234
- 49.563
- 798
- Konu Sahibi olcayayana
Öncelikle aylık temel giderlerinizi yazın ödemek zorunda olduklarınız
sonra lüx harcamalarınızı yazın. excel'e
ben öyle yapıyorum çok iyi oluyor.
kalan paranızı birikime atın sonraki ay daha fazla para arttırın
misal bu ay 50 tl kaldı diyelim sonraki ay 80 tl atın kumparaya böylelikle yavaş yavaş alışmış olursunuz sonra daha çok atmaya uğraşırsınız benim taktiğim bu her ay daha fazla para arttırmak.
önceden kart kullanırdım maaşımın yarısı ne ödediğimi bile unuttuğum şeylere giderdi.
artık kart kullanmıyorum ve araba aldık en azından yatırım yapmış oldum.
marketten önce ihtiyaç duydugum seyleri alıyorum daha sonra çikolata vs alıyorum 10 tl yi geçmemek kaydıyla.
sigara içmiyorum ama eşim içiyor. aylık 200 tllik bir harcaması var kendine o yüzden bende her ay 200 tl ayırıcam kendime.
sonra lüx harcamalarınızı yazın. excel'e
ben öyle yapıyorum çok iyi oluyor.
kalan paranızı birikime atın sonraki ay daha fazla para arttırın
misal bu ay 50 tl kaldı diyelim sonraki ay 80 tl atın kumparaya böylelikle yavaş yavaş alışmış olursunuz sonra daha çok atmaya uğraşırsınız benim taktiğim bu her ay daha fazla para arttırmak.
önceden kart kullanırdım maaşımın yarısı ne ödediğimi bile unuttuğum şeylere giderdi.
artık kart kullanmıyorum ve araba aldık en azından yatırım yapmış oldum.
marketten önce ihtiyaç duydugum seyleri alıyorum daha sonra çikolata vs alıyorum 10 tl yi geçmemek kaydıyla.
sigara içmiyorum ama eşim içiyor. aylık 200 tllik bir harcaması var kendine o yüzden bende her ay 200 tl ayırıcam kendime.