Bu kafa ile birikim yapamazsınız.parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.
yaptığım harcama aile bütçeme zarar vermiyor,zaman zaman "bu indirimi kaçırmamalıyım" dediğim gibi "kendimi alışverişe bukdr kaptırmamalıyım " da diyebiliyorum.Amacım zaten milyonluk olmayan harcamalarımı daha da aza indirmek.Bebeğimiz için hali hazırda yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimz birikimimiz var,extra olarak bende olan miktarı başka ne yönde değerlendirebilirim arayışındayım.Gereksiz çoraba vereceğim parayı ileride daha verimli kullanabilirim diye cümle kurmamış olsamda burada gerek dolaylı yoldan gerek ise başka cümlelerle imâ ettim.Uslubunuz sert değil söylemlerinz doğru fakat yanlış kişiye karşı.Zira ben geriya kalan ufak miktardaki parayı harcamak değil biriktirmek için çabalamak isteyen biriyim.Ama bunu başaramadığım için fikir istedm arkdşlardan sağolsunlar çok güzl ve aklma yatan şeyler söylediler.Yorumnz içinde teşekkürler bu arada emoji kullanmadan konuştm size şımarıkça gelmesn diye ama böylede çok agresif gibi oldu.DayanamicamBöyle konularda cümlelere eklenen gülücüklü emojilere bir sorum var; neden gülüyorsunuz, gomik mi?Yani şu yaptığınızın şımarıkça olduğunu biliyorsunuz değil mi? Öyle çünkü.İnsan bazen kendini şımartmak için hiç ihtiyacı olmayan şeyler alabilir, robot değiliz, bazen de bizi bu tatmin ediyordur, yaparız. Sorun değil bence. Ama bu bir alışkanlık haline geldiyse ve aile bütçesine zarar veriyorsa ve üstelik bunların da aslında farkındaysam, durma vakti gelmiştir. Durmamak şımarıklılık olur çünkü.
"Tamam eşim her ne kadar bizim için çalışıp çabalasa da..." diye başlayan cümlenizi, "o para kolay kazanılmıyor, bu devirde tek maaşla geçinmek zor, gereksiz bir çoraba vereceğim parayı gelecekte daha verimli kullanabilirim," diye tamamlamaya başlayın bence, sorun filan kalmayacak.
Kefenin cebi yok da, bebek yolda, birikim yapmak için daha mantıklı bir sebebe ihtiyacınız mı var yani?
Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu. Ve artık durun. Üslubum sert geldiyse, kusura bakmayın, gerçeklerin acılığı.
Uzun süre dokunmam dersen paranın miktarına göre altın al derim ben öyle yapıyorum senelerdir insan bozdurmaya kiyamiyor,gram bile alsan olur ben bilezik aldım hep euro dolar işini sevmedim altın kadar kâr i yokKızlar merhaba,ben evli 4buçk aylk hamile biriyim,son zamanlarda malum hep evdeyiz elimizde tel bisürü alışveriş sitesi giyim kuşam vesayre önümüze düşüyor.Ben bi türlü birikim yapamayan biriyim elime pra geçince bişeyler oluyo bana(ayy ne güzlmiş bu kıyaft hazır param var dur sipariş edim - ayy bu bebiş çorabı ne hoşmuş var ama bitane daha alim nolcak) tarzı yani..yani tamam eşim her ne kadr bizim için çalışp çabalasada benimde kendi adıma kenara köşeye para atmak gibi bi isteğim var ama gerek hamilelik bu zamnlarda birz zor geçiyor gerek ise salgın vs. gidip çalışma durumum yok.Altın zaten uçmuş durumda parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.misal iki haftadır fln yine heves saldım paramı biriktircem diye ama bişiler görüp yine yenik düşmekden tedirginim.Hep bu yola başvurup sonra ise " harca parayı kefenin cebimi var ? diyorum Pramı karta aktarsamda aynı durum sizler nasıl yapıyorsunuz birikimlerinizi ben nasıl daha fazla biriktirip kenara atabilirim ? eve iş almak istiyorum fakat bu dönemde değil.Ev hanımlarımız yardımcı olursa sevinirim.
Konularda genelde ilk mesaja göre yorum yapılır, ben de öyle yaptım, ima ettim dediğiniz şeyleri sonradan belirttiyseniz görmedim. İlk mesajınızdan çıkan anlam kendine hakim olamayan, elindeki parayı asla tutamayan bir insan olduğunuz yönündeydi ama öyle değilseniz, ne güzel. Birikimin küçüğü büyüğü olmaz. Allah muhtaç etmesin tabi ama gün geliyor insanın üç kuruşluk bir faturayı ödeyecek kadar bile parası olmayabiliyor. İşte her ihtimali düşünmek lazım, hele bir de hayatınıza bir bebek giriyorsa, kuruşun bile değeri var. Bu para az, birikim olmaz diye düşünmek yanlış olur. Damlaya damlaya göl olur demişler. Altın alacak kadar para birikmiyorsa, altın hesabı açın. Hem daha güvenli.yaptığım harcama aile bütçeme zarar vermiyor,zaman zaman "bu indirimi kaçırmamalıyım" dediğim gibi "kendimi alışverişe bukdr kaptırmamalıyım " da diyebiliyorum.Amacım zaten milyonluk olmayan harcamalarımı daha da aza indirmek.Bebeğimiz için hali hazırda yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimz birikimimiz var,extra olarak bende olan miktarı başka ne yönde değerlendirebilirim arayışındayım.Gereksiz çoraba vereceğim parayı ileride daha verimli kullanabilirim diye cümle kurmamış olsamda burada gerek dolaylı yoldan gerek ise başka cümlelerle imâ ettim.Uslubunuz sert değil söylemlerinz doğru fakat yanlış kişiye karşı.Zira ben geriya kalan ufak miktardaki parayı harcamak değil biriktirmek için çabalamak isteyen biriyim.Ama bunu başaramadığım için fikir istedm arkdşlardan sağolsunlar çok güzl ve aklma yatan şeyler söylediler.Yorumnz içinde teşekkürler bu arada emoji kullanmadan konuştm size şımarıkça gelmesn diye ama böylede çok agresif gibi oldu.Dayanamicam
Ablacim bence birikim en iyi karantinada yapilir
- Magazalar kapali
- Disarda yeme icme yok
- Yol parasi yok
- Sosyallesme parasi yok
- Interntten alisveris de yapiverme bir zahmet ... alsan da zaten nereye giyeceksin? Giyecegim yer olmayince bende alma motivasyonu olmuyor zaten.
Ben ne okudum şimdi? Bunu cidden sormuş olamazsınız değil mi?dolar euro mantıklı aslında..Peki biliyoruz ki lira ile bu dediklerimiz eş değer değil mesela ben 500tlyi dolar yapsam ve 1 ayın sonunda türk lirasna çevirmk istesem yine 500liralik mı geri çekerim paramı yoksa o an dolar ne kadarsa ona göre param çoğalr veya azalr mı ?
Birikimi gectim ,keyfi alısverise su zamanda cok karsıyım.Kızlar merhaba,ben evli 4buçk aylk hamile biriyim,son zamanlarda malum hep evdeyiz elimizde tel bisürü alışveriş sitesi giyim kuşam vesayre önümüze düşüyor.Ben bi türlü birikim yapamayan biriyim elime pra geçince bişeyler oluyo bana(ayy ne güzlmiş bu kıyaft hazır param var dur sipariş edim - ayy bu bebiş çorabı ne hoşmuş var ama bitane daha alim nolcak) tarzı yani..yani tamam eşim her ne kadr bizim için çalışp çabalasada benimde kendi adıma kenara köşeye para atmak gibi bi isteğim var ama gerek hamilelik bu zamnlarda birz zor geçiyor gerek ise salgın vs. gidip çalışma durumum yok.Altın zaten uçmuş durumda parayı altına yatırsam ziyan olcakmış gibi hissediyorum değerinin çok ütünde fiyatlar çnki piyasadakiler.misal iki haftadır fln yine heves saldım paramı biriktircem diye ama bişiler görüp yine yenik düşmekden tedirginim.Hep bu yola başvurup sonra ise " harca parayı kefenin cebimi var ? diyorum Pramı karta aktarsamda aynı durum sizler nasıl yapıyorsunuz birikimlerinizi ben nasıl daha fazla biriktirip kenara atabilirim ? eve iş almak istiyorum fakat bu dönemde değil.Ev hanımlarımız yardımcı olursa sevinirim.