- 22 Mayıs 2016
- 24
- 106
- 8
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #8.081
Tatiliniz inşallah çok güzel geçer canım.Kızlar şimdiden herkese iyi bayramlar
Biz bayrami ailecek deniz tatili yaparak gecirecegiz inşallah annem babam kızım kizkardesim ve eşi...Bugün de son hazırlıklar kaldı dünden valizimizi yaptık kızımla hazırız tatile çok ihtiyacimiz var
Bu arada tatilde harcamamak için 1 çeyrek daha yaptım şimdilik hedefimin biraz gerisindeyim ama yine de devam...
bir yudum mutluluk Allah sevdiği kullarının manevi derecelerini yükseltmek için türlü sıkıntı verirmis senin imtihanın da bu Rabbinin emaneti Oglanlarına bakmak büyütmek dilerim vatanına ve annesine gurur kaynağı olur ikisi de
Çok duygusal oldum ama
Merhaba hanımlar.. Aslında başlıktan da anlaşılacağı gibi birikim yapmanın yollarını aramaktayım. sizler nasıl birikim yapıyorsunuz kumbaraya nasıl para atıyorsunuz.?
Evet hanımlar bunca sayfa konuşulan birikim ve tasarruf taktiklerini yazıyorum...
-para biriktirmeye başladığımız zaman ilk önce bir hedefimiz olsun.
-gelirinizin bir miktarını kenara (aylık olarak) kenara ayırın.
-gelirinizi günlük veya haftalık parçalara ayırın. Ayırdığınız paradan eğer para kalıyorsa ona dokunmadan kumbaraya atabilirsiniz. :)
-giderlerinizi kontrol altına alın ve borçtan sakının.
-küçük paraları önemseyin... Bozuklukları gün içinde mutlaka kumbaraya atın.
-kk sakının. Eğer kk kapatamıyorsanız harcamalarınızı kartla değil nakit olarak yapın. Bir sure sonra karta ihtiyaç duymayacaksınız.
-mutlaka indirimleri takip edin. Mutfak olur, kıyafet olur...
-mutfak alışverişi için listesiz çıkmayın.
-Birikim yapanların olmazsa olmazı GÜNLER...
-dışarıda hergun yemenize gerek yok. Yada dışarıdan soylemenize gerek yok. Sinemaya bir bilete en az 20 tl vermeyin. 2 kişi gitseniz 40 tl. O fiyata 4-5 film alınabiliyor. Hatta d&r kartınızda varsa o fiyata 3 al 2 öde kampanyasıyla 6-7 filme kadar çıkabiliyor.
-2. El kullanmaktan çekinmeyin. Bir kitabın sıfırına 25 vermek mi yoksa o kitabın 2. Eline 10 tl vermek mi hesaplı?
-işyeriniz yakında yürüyün değilse toplu taşıma kullanın. Toplu taşımaya aylık ortalama 150-200 lira vermek varken benzine niye liralarca para harcsyın.
-bu arada kışın kombiyi açıp kapatmak hem elektriğe hemde doğalgaza etki ediyor. Niye 3-5 lira fazla para verin faturaya.
-kettle, fırın, tost gibi elektrikli mutfak gereçleri elektrik faturasının kabarmasını sağlar
-ampuller tasarruflu olsun.
-suyla ilgili tek bildiğim duş almadan once su ısınsın diye akıttığımız suları bir kovaya veya bir 5 litrelik su şişelerine doldurun. Evde temizlik kpvasına konuşabilir, çiçekler sulanabilir, merdivanci geldiği zaman merdivenciye bu sudan verilebilir veya balkon tıkanacağı zaman kullanılabilir.
-son olarak bayat ekmekler için birşey söylemek istiyorum. İsterseniz rondodan gwçirip buzluğa atabilirsiniz. Yeri gelince köfteye katmsk için bayat ekmek arıyoruz. Yada kıartıp çekin. Galeta unu olarak kullanın. Yada (en son olarak) küçük küçük küpler şeklinde doğrayın kızartın. Çorbalara katın.
İyide arkadaş hepsini tek tek yapın demiyor kiYa bu kadar pinti bi yasam tarzi da cok bayar insani ama ya. Sinemaya gitme evde izle de ne demek sinemanin keyfi baska. Rahatlik ve konfor da onemli. Hem bi de su var bi insan kisisel bakimina giyimine kusamina harcamiyosa zaten dandik is bulur dandik para kazanir. Iyi kazanmak ve iyi bi is bulmak icin karizma olmak gerekiyo ben is hayatinda giyim kusam ve estetigin ne kadar onemli oldugunu ogrendim.
Bence para boyle gunde 10-20 lira tasarruf ederek birikmez. Adam gibi bi is bulmak ve harcadiginin daha ustunde para kazanma kapasitesine sahip olmak lazim. Bu isin bundan baska yolu yok. Ayrica para biriktirmenin ilk temel kurali borcsuz yasamaya baslamaktir, yani borcun varsa biriktirdigin para da senin degil. Once borc ve faiz odemekten kurtaricaksin kendini birikim sonra.
Ben dün bayram harçlığı vermek dışında para harcamadımDün migrosda 22 TL harcadım kızlar, 5 TLde kumbaraya attımEvde hiç su şişem kalmamış. İki tane cam su şişesi aldım. 1 tane alsam yeterdi, ikincisi için çok kızdım kendime eve gelince
Migros da ve carrefour da indirimde canım şişeler,alacağın zaman br incele istersenBen dün bayram harçlığı vermek dışında para harcamadım
Olsun şişeye üzülme ben de Bi ara alıcam ya hala denk gelemedim :)
Bugün çarşıya çıkıp düğün için elbise bakıcam. 1hafta sonra arkadaşın düğününe gidicem hala elbisem yokelbise için 200 lira limit belirledim inş bulurum
İyide arkadaş hepsini tek tek yapın demiyor ki
Herkes bakar kendine uyanı seçer
Anladığım kadarıyla siz sinemayı seviyorsunuz, ben sinema yerine film aldım evde izleyelim mi denilse sevinirim.. Meyve salatası yaparım yanına Mısır sınırsız içecek ooo mis gibi..
Misal o kısım bana uyuyo size uymayabilir
Ayrıca iyi iş için iyi giyinme kısmına hem katılıyorum hem katılmıyorum. Her bulduğunu alıp takıp takıştırmak vardır kaliteli Bi kac parça alıp şık olmak vardır.
son olarak birikim için borçsuz yaşamak lazım öyle 10-20 lira ile olmaz diyorsunuz da büyük paralarda 20liklerden oluşuyor.
İşin özeti; israf etmemek aslında
Kişiye göre değişiyorElbetteki iyi giyinmekten kastim rukus olmak degil. Simdi kaliteli giyinmek var kaliteli giyinmek var. Ben Berhska dan ya da Jane Norman dan aldigim bi elbiseyi elbetteki pazarda bulamiyorum. Oyle kiyafetler var ki bi yere giidiyosun iceri girmeden insana kapiyi aciyolar. Ben bunu is hayatinda da farkettim Amerikalilarin bir lafi var first impression is the last impression derler, ilk etki son etkidir. Insanin giyim kusami diger insanlarin ona duydugu saygiyi kesinlikle etkiliyo.
Benim burda demek istedigim ucuz giyinen (daha dogrusu ucuz gibi duran kiyafetleri giyen diyelim) is hayatinda saygi gormuyo, daha az maasli isler buluyo. Bakin yuksek kariyer yapmis insanlara dikkat edin jilet gibiler. Banka mudurleri, siyasetciler, ya da ne bileyim finans uzmanlari cok iyi yerlere bulunan insanlarda hep bir karizma varir, giyimleri jilet gibi karizmatik duruyolar. Demek istedigim bu.
Mağazalar açılmamış tam olarakMigros da ve carrefour da indirimde canım şişeler,alacağın zaman br incele istersen200'e bulursun bence
Kişiye göre değişiyor
Bi öğrencinin kıyafet ve birikim bütçesi ayrıdır, Bi müdürün ayrıdır..
Herkesin durumuna ve konumuna göre değişir..
Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama pazarlarda gerçekten güzel şeyler oluyor..
Dün arkadaşımın çantasına bayıldım pazardan almış. Mudonun çantası 200 küsür etiketi vardı pazardan 10 liraya almış. İç kısmının tokası yokmuş 5 liraya çantacıya yaptırmış :) toplamda 15 liraya malolmuş..
Koton mango bershka hep Pazar'da oluyor
Gidebiliyor muyum, vaktim olmuyo yada acelem oluyo bişey bulamıyorum ben
Ama Bulan buluyo valla :)
İyi de her ne kadar giyimin insanlar uzerindeki etkisi buyuk olsa da insanlar giydikleri kıyafet ile iş bulmuyorlar. Eğitimleri , donanımları , bilgi ve tecrübeleri ile bir yerlere geliyorlar. İyi yerlere gelenler de haliyle iyi para kazandıkları için alabiliyorlar ve statuleri gereği de giyimlerine zaten dikkat etmek zorundalar. Ama herkes mudur, siyasetçi , finans uzmanı falan değil. Herkes bütçesi neye yetiyor ise ona uygun yaşar, ona uygun giyinir. Ama herkes işi , durumu , maaşı ne olursa olsun kenara bir şeyler koymak durumunda olunca herkes birşeylerden kısmak zorunda kalıyor. Herkesin bütçesi ve öncelikleri farklı olabiliyor.Elbetteki iyi giyinmekten kastim rukus olmak degil. Simdi kaliteli giyinmek var kaliteli giyinmek var. Ben Berhska dan ya da Jane Norman dan aldigim bi elbiseyi elbetteki pazarda bulamiyorum. Oyle kiyafetler var ki bi yere giidiyosun iceri girmeden insana kapiyi aciyolar. Ben bunu is hayatinda da farkettim Amerikalilarin bir lafi var first impression is the last impression derler, ilk etki son etkidir. Insanin giyim kusami diger insanlarin ona duydugu saygiyi kesinlikle etkiliyo.
Benim burda demek istedigim ucuz giyinen (daha dogrusu ucuz gibi duran kiyafetleri giyen diyelim) is hayatinda saygi gormuyo, daha az maasli isler buluyo. Bakin yuksek kariyer yapmis insanlara dikkat edin jilet gibiler. Banka mudurleri, siyasetciler, ya da ne bileyim finans uzmanlari cok iyi yerlere bulunan insanlarda hep bir karizma varir, giyimleri jilet gibi karizmatik duruyolar. Demek istedigim bu.
İyi de her ne kadar giyimin insanlar uzerindeki etkisi buyuk olsa da insanlar giydikleri kıyafet ile iş bulmuyorlar. Eğitimleri , donanımları , bilgi ve tecrübeleri ile bir yerlere geliyorlar. İyi yerlere gelenler de haliyle iyi para kazandıkları için alabiliyorlar ve statuleri gereği de giyimlerine zaten dikkat etmek zorundalar. Ama herkes mudur, siyasetçi , finans uzmanı falan değil. Herkes bütçesi neye yetiyor ise ona uygun yaşar, ona uygun giyinir. Ama herkes işi , durumu , maaşı ne olursa olsun kenara bir şeyler koymak durumunda olunca herkes birşeylerden kısmak zorunda kalıyor. Herkesin bütçesi ve öncelikleri farklı olabiliyor.
Diğer cevabımda da yazdığım gibiBen Dubai'deyim belki bana gore kolay para harcamak gerci o kadarini bilemem. Ama Mango urununun aynisinin pazarda olur mu hic bilemem. Taklidini yapmislardir belki ayni kalitede midir fikrim yok. Bide bi alisveris merkezinde binlerce elbiseden bile 2-3 tane zor buluyoruz pazarda taklit olsa bile cok cesit olmaz sanmam insan her aradigini bulamaz ama alisveris merkezinde bulunuyo. Gerci bende alisveris manyakligi da var yesil bi kupe aldim diye bi kupe icin ona uygun renkte elbise gider alirim mangodan o erece tutkunum alisverise.
Benimkisi sanirim birz abarti ama sunu ben farkettim para biriktirmek oyle 10-15 liralarla gercenten de olmuyo toplu para lazim. Buyuk miktarda paralari bir oraya koymak lazim ki hizli biriksin. 10-15 liralar ayda 1000 lira bile etse senede 12 bin lira 10 senede 120 bin yani bir evin on odemesini biriktirmek icin 10 sene mi boyle yasamak zorunda insanlar. Genclik gidince bi daha gelmiyo arkadaslar guzel giyim guzel yasam 60 yasinda olmaz. Hayati guzel yasamak da lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?