- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #7.241
inşallah aminteşekkür ederim canım cevabın için :) aslında şükür kötü durumda değiliz. ilk evlendiğimizde ayda 800 tl ile geçiniyorduk. 6 ay sonra hem benim hem eşimin işi oldu. işimiz olduğundan beri borç ödüyoruz sürekli. önce araba aldık. 7-8 ay onu ödedik. sonra ev aldık. hala ödüyoruz. ben doğum yaptım. üstüne 7 ay ücretsiz izin aldım. eşimin maaşı sadece krediye yetiyordu zaten. bu 7 ayda hazırdan yedik. sonra işe başladım. toplamı 5200 olan 2 borç ödedim ilk aydan. sonra tadilat yaptırdık onun borcu var. ayrıca 2 bor daha var. geçen ay ben bir ameliyat geçirdim. raporluyum. raporlu günlerin maaşı geç yatıyor. bu bile sıkıntı oldu.
yine de çok şükür. hiç aç açıkta kalmadık. sadece 3 yıldır hep sıkıntıdayız maddi anlamda. artık sıkılmaya başladım. inşallah refah günlerimiz de olur.
iyi olduğuna sevindim tatlım :) evet ramazan bi durrgunluk getirdi haliyle..mesela ben uykumu alamıyorum o beni zorluyor biraz..biri beni mi çağırdı? oyyy oyyy canım benim...
kaç gündür iş güç, Ramazan derken kendimi görmüyorum giremedim canım...
bugün kredi kartlarımı yatırdım başka da birşey yaptığım yok kimseden para çıkmaz oldu :)
ama dur bakalım bizim de kendimize göre yol yöntemimiz var :)
bir bakayım siz neler yapmışsınız, okuyup geleyim :)
çok güzel ifade etmişsin canım benim...Dediğin çok doğru yüreği güzel tutmak gerekiyor Rabbim neler neler veriyor..Bizde evlendiğimizde O dan başladık..eşimin babası yoktu..eşya düğün borcuna kadar kendimiz ödedik..Rabbim yardım ediyor.. Sabır VE AZİM herşeyin ilacı anlayana........Kızlar yeter ki sabredelim. İyi gün de kötü gün de bizler için. Kimsenin hayatı inanin dört dörtlük değil. Öyle göstermeye çalışanlara da inanmayın. Gayretle çalışarak ulasamayacagimiz şey yok. Yeter ki güçlü olalım umudumuzu yitirmeyelim.
Bakın size ne anlatacağım. Ben eşimle evlenirken eşimin ne evi ne de arabasi vardı. Hatta bir gün sekreterimiz abimin evlenirken evi ve arabasi var mıydı abla diye sordu. Yoktu deyince de ben olsam varlığı olmayan biriyle evlenmem sen niye evlendin demişti. Sevginin kıymetini değerini bilmeyenlere bunu anlatamazsin işte. Mutlu muydum hem de çok...Bu bana yetiyordu ve zamanla Allah hepsini verdi. Yeter ki kenetlenin yeter ki sabredin Rabbim büyük. Zamanla her şey oluyor. Sıkıntı çekmeden de hiçbir şey olmuyor maalesef. Fedakarlık yapmadan katlanmadan olmuyor. Benim oglanlar bir yıl arayla doğdu ve ben tam kriz döneminde eve aylarca para girmediğini bilirim. Öyle ya da böyle idare ettik. Aç açık kalmadık bin şükür. Kimselere duyurmadan evde ne varsa pisirmistim eşim zaten Üzgün bir de ben üzerine gidip uzmemistim. Yanınızda sizi seven bir esiniz aileniz çocuklarınız varsa çok da takmayin derim. En önemlisi huzur, sevgi ve sağlık...
Allah analı babalı büyütsün canım :)Hanımlar günaydın... Hayırlı, bereketli cumalar...
Dün doktor kontrolüm vardı, cinsiyetimizi öğrendik. Bebeğimiz erkek. Sizi çok peşinden koşturacak hiç durmuyor yerinde dedi doktor, ultrason resmini bile zor çekti o derece hareketli
Eşimle biraz alışveriş yaptık. Kahvaltılık, tatlı, abur cubur, şampuan vs 135 tl tuttu. Kasada 20 tl indirim oldu 115 tl verdik.
Sağlık olsun canım. Çıkacağı varmış çıkmış ne diyelim :)günaydın hanımlar
sabah gelirken 10 tl düşürmüşüm, büyük bi para değil ama üzüldüm
dün de eve giderken markete uğradım 38 tl tuttu, bugünkü yemeğim hazır gece pişirdim
günaydın hanımlar, hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar herkese :)
topik birikim topiği ama ben eylül ayından beri eve giren parayı yetirme topiği olarak kullanıyorum. evdeki her şeyi idare etmeye çalışıyorum. kızıma mümkün olduğunca kıyafet almıyorum mesela. gelen hediye kıyafetleri dışarda giydiriyorum. evde de görümcemin kızlarının eski kıyafetlerini giydiriyorum. elektriğe suya dikkat ediyorum. kendim 3 yıllık kıyafetlerimi giyiyorum çalıştığım halde, toplum içinde olduğum halde. annemlerin ve kayınvalidemlerin gelirken getirdikleri, burdan aldıkları erzakları son tanesine kadar kullanıyorum, israf etmemeye özen gösteriyorum. eşim de elinden geldiğince tutmaya çalışıyor. ama yine de her yerimiz borç. yine de rahatlayamıyoruz bir türlü. isyan etmiyorum asla. eve 6500 para giriyor bin şükür. ama biz kendimizi çok borca sokuyoruz. hiç biri de fuzuli değil ama bazen sıkılıyorum bu durumdan.
dediğim gibi isyan etmiyorum. sadece içimi dökmek istedim. çok şükür herşeyim var. evladım, eşim, evim, arabam, işim, maaşım. bin şükür. Allahım gördüğünden geri koymasın kimseyi. çok şükür bugünümüze :)
bir de burs verilmekten bahsedilmiş. ben gençliğimden beri çok istiyorum böyle bir şeyi. ama öğrenciyi nerden bulacağımı bilmiyorum. inşallah Allah karşıma çıkarır da böyle bir öğrenciyi ben de elimden geldiğince yardım ederim. Amin.
başınız sağolsun allah ailesine sabır versinıyı aksamlar kızlar
çalışınca ramazanda dolayısıyla bıraz yorgun ve uykusuz bır sekılde gecıyor olsun Allah sabrını verır
sevgı, sabır, azim, borc odemekten bahsedılmış
kesınlıkle parayla ılgılı seyler hayatta kafaya takılmamalı
saglık sıhhatolduktan sonra calışınca da Allah her seyı verıyor
cenazemız vardı ve benı cok etkıledı bu olay hala etkısındeyım
hayatta her seyı yarım bırakıp gıtmıs bır baba vefat ettı
çok neselı şen şakrak bı ogretmen ogrencılerını kurtarayım derken oldu
bu olay bı kez daha hıc bıseyın onemının olmadıgını anlamamı sagladı
sabır, dua, çalışma ve elımızde olan her seye şükür...
Allah razı olsunbaşınız sağolsun allah ailesine sabır versin
bugünkü harcama
Arkadaşıma hediye = 13 TL
Yol yemek = 13 TL
Yazim canım kg lar yazıyor da fiyatlarını yazmamışım.
3 kilo karpuz 2,97
3 kilo patates 2.97
2,5 kilo domates 3.48
1 adet kıvırcık 1,79
1 kilo kabak 1.99
1 kilo salatalık 2.19
Yarım kilo kırmızı biber 1,90
1 kilo taze fasulye 4,79
yarım kilo limon 2,60
1,5 litre gazoz 1,50
1 litre kola 1,95
1 litre meyve suyu 2,25
4 adet kinder süt dilimi 3,75
4 adet danotte puding 3,95
2250 gr yoğurt 6,95
30 lu yumurta 7,95
4 adet 1 litrelik süt 3.00 (bu kampanyadan dolayı, 60 lira üstü alışveriş yapana 3 tl ye geliyor)
700 gr taze kaşar 13,45
1000 gr beyaz peynir 16,00
Toplam 87 lira.
Sorma sebebim ben markete gidip alışveriş yapmayı pek sevmiyorum
Onun için Mig*** sanal market kullanıyorum.
Uygun olan ürünleri tercih ettim genelde.
Yinede diger marketlere göre çok mu fiyat farkediyor onu merak ediyorum
Sebzede biraz farkediyor galiba sadece.
Çünkü diğer kahvaltılık gibi şeyler hemen hemen aynı ona da baktım şimdi.
Pazara da hangi ara gidebilirim hiç bilmiyorum
Hafta içi çalışıyorum zaten
haftasonu da genellikle yoğun oluyorum
Bakıcaz artık
Kızlar günaydın..
Ramazan yardımı olarak 1000 TL yatırıldı hesaplarımıza dün şirketimiz tarafından. Allah bin bereket versin. Bankadaki nakit paramın üstüne ekledim hemen
Günaydınlar... Hayırlı ramazanlar olsun inş.
Yarın kızımın doğum günü, kreşte yapılacak. Hazır şeker hamurlu pastalara baktım fiyatlar uçmuş gitmiş. 15 kişilker için 100 lira diyorlar
Ben de instagramda gördüğüm bir pastayı(fotografını ekleyemedım), hazır pasta tabanı alarak(vakıtsızlıkten yapamadım kendım), aralarına pastacı kreması ve damla çikolatalar ile süsleyerek, üstüne de şeker hamuru yapıştırarak süsledim. Böylece 15 liraya filan maloldu bana. Bir limon-bir portakaldan da 5 lt limonata yaptım. Ohh miss, hazır meyve sularına hem param gıtmedı hem de cocuklar mıss gıbı lımonata ıcecek:)
Düşününce insanın aklına bir sürü şey geliyor. Yeter ki hayalımız ıcın uğraşalım
Biz de iki çocuk olunca turlara uyum sağlayamıyoruz. Önceden gideceğimiz yerler hakkında detaylı araştırma yapıyoruz. Çok bütçeli gezmediğimiz için bazı şeylere dikkat ediyoruz. Misal Endülüs gezimizde Cordobadaki Mezquite camisini/kilisesini dolaşmak için sabah saat 10;00 dan sonra 20 € (yanlış hatırmalıyorsam) alıyorlar. Biz sabah 8 de kapısından girdik ve ücret ödemedik. Bunu turistler bilmiyor, iyicene okuyup araştırman lazım. Bunun gibi kendimiz ayarlıyoruz, genelde indiğimizde araç kiralıyoruz ve geze geze dolaşıyoruz.
Ne güzel bir uygulamaymış
Allah bereket versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?