- 23 Mayıs 2016
- 58
- 209
- 8
- 44
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #7.181
Canım hoşgeldin
Benimde kredi kartıyla başım belada ama baya iyileşme gösterdim burada.
Kesin sende faydasını göreceksin.
Hatta ben birikimi biraz askıya alıp direk karta saldırıp
bitirmeyi düşünüyorum.
Hemen hemen aynı amacımız.
Başarılar şimdiden
En doğru karar... Önce kartları temizleyip, sonra kartsız yaşam, sonrasında birikimler...
Ben kredi kartı kullanmıyorum, eşim kullanıyor. Çok bilinçlice. 2 ay önce kredimiz bittiğinde bi sapıttık biz acısını çıkarmak için hem nakit harcama hem kredi kartına yüklendik biraz. İhtiyaç mıydı kesinlikle evet, ama ertelenebilir ihtiyaçları ertelemedik doğrusu.
O sebeple kredi kartımız bizim de önümüzdeki 3 ay bizi zorlayacak gibi. Ama hallederiz. Bu ay harcama yasağı koyduk mesela.
Taksit zaten en sevmediğimiz şey.
Önümüzdeki ay tatile gideceğim onun için bile peşin harcama yapmayı planlıyorum.
Bende kartsız yaşayamam diyenlerdendim :)
Ödeme gücümü hiç aşmadım ama sınırı görmeden de bırakmadım.
Çok pişmanım böyle olduğu için.
hoşbuldumCanım hoşgeldin
Benimde kredi kartıyla başım belada ama baya iyileşme gösterdim burada.
Kesin sende faydasını göreceksin.
Hatta ben birikimi biraz askıya alıp direk karta saldırıp
bitirmeyi düşünüyorum.
Hemen hemen aynı amacımız.
Başarılar şimdiden
bende ay ortasında bakıyorum odememe 500 cıvarı ay sonu ekstr ebı gelıyo 1300 olmushoşbuldum
Kartın nasıl bu kadar yüksek geldiğini anlayabilsem bi müdahale edicem ama, aslında önceden daha fazlaydı. Mutfak, fatura ve harçlık olarak her ay nakit ayırmaya başladık en azından nereye ne gittiğini bilmek için.Ama kartı hala çözemedim
hoşbuldum
Kartın nasıl bu kadar yüksek geldiğini anlayabilsem bi müdahale edicem ama, aslında önceden daha fazlaydı. Mutfak, fatura ve harçlık olarak her ay nakit ayırmaya başladık en azından nereye ne gittiğini bilmek için.Ama kartı hala çözemedim
aynen ya inan ki aynenbende ay ortasında bakıyorum odememe 500 cıvarı ay sonu ekstr ebı gelıyo 1300 olmus
teşekkür ederim. ev çekip çevirmeye bir yerden başlamak gerekiyordu.huzurla yemek nasip olsun. Bu tür hazırlıklar çok rahat ettırıyor ınsanı kış günü...
geçmiş olsun canım. neden olmuş ki?Bugun doktora geldim şimdi durağa gidiyorum. Gözümde iltihaplanma varmış.
ramazanınız mübarek olsun hanımlar.yuvamızı kurarken birikimimin 3/4 ü gitmiş olsa da, bu ay rutin birkimimi de yaptım çok şükür. altın hesabıma altın, fon hesabıma da para yatırabildim. bir miktar da döviz aldım. anladım ki birikim yapmak bende yaşam şekli haline gelmiş. evlendikten sonra da devam edebilirim inşallah. elinin altında para olunca insan fırsatları da değerlendirme imkanı buluyor. yoksa öyle fırsatlar oluyor ki, kaçıp gidiyor. bu ev olur, araba olur, uygun tatil olur, seyahat olur. ihtiyaç odaklı yaşamak ve bunu yaparken de hayatın keyiflerinden vazgeçmemek. ayrıca mutlaka ama mutlaka duruma göre ihtiyaç sahibi belirleyip, düzenli olarak yardım yapmak. özellikle ramazan ayı içerisinde inşallah hepimiz bu konuda daha dikkatli oluruz.
Aynen katılıyorum o yardımlar evin bereketi bende burs veriyor um bir üniversite öğrencisine kendi çapımda hatta hiç bir ödeme yapmadan onun parasını havale ederim bilirim öğrenci iken 20-30 liranın bile nasıl makbule gectiginiramazanınız mübarek olsun hanımlar.yuvamızı kurarken birikimimin 3/4 ü gitmiş olsa da, bu ay rutin birkimimi de yaptım çok şükür. altın hesabıma altın, fon hesabıma da para yatırabildim. bir miktar da döviz aldım. anladım ki birikim yapmak bende yaşam şekli haline gelmiş. evlendikten sonra da devam edebilirim inşallah. elinin altında para olunca insan fırsatları da değerlendirme imkanı buluyor. yoksa öyle fırsatlar oluyor ki, kaçıp gidiyor. bu ev olur, araba olur, uygun tatil olur, seyahat olur. ihtiyaç odaklı yaşamak ve bunu yaparken de hayatın keyiflerinden vazgeçmemek. ayrıca mutlaka ama mutlaka duruma göre ihtiyaç sahibi belirleyip, düzenli olarak yardım yapmak. özellikle ramazan ayı içerisinde inşallah hepimiz bu konuda daha dikkatli oluruz.
aynen canım bende Sadakanın evin bereketini artırdığına ummadığımız yerlerden nasipler geldiğine inanıyorum..bizzzatda çok kereler şahit oldum..ramazanınız mübarek olsun hanımlar.yuvamızı kurarken birikimimin 3/4 ü gitmiş olsa da, bu ay rutin birkimimi de yaptım çok şükür. altın hesabıma altın, fon hesabıma da para yatırabildim. bir miktar da döviz aldım. anladım ki birikim yapmak bende yaşam şekli haline gelmiş. evlendikten sonra da devam edebilirim inşallah. elinin altında para olunca insan fırsatları da değerlendirme imkanı buluyor. yoksa öyle fırsatlar oluyor ki, kaçıp gidiyor. bu ev olur, araba olur, uygun tatil olur, seyahat olur. ihtiyaç odaklı yaşamak ve bunu yaparken de hayatın keyiflerinden vazgeçmemek. ayrıca mutlaka ama mutlaka duruma göre ihtiyaç sahibi belirleyip, düzenli olarak yardım yapmak. özellikle ramazan ayı içerisinde inşallah hepimiz bu konuda daha dikkatli oluruz.
biri beni mi çağırdı? oyyy oyyy canım benim...nihal-bir yudum mutluluk canım nerdesin kaç gündür girmemişsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?