birikim yapabilmenin yolları

ağva bu hayatta en çok görmek istediğim yer :) çok sanslısınız :)
Bana da hiç cazip gelmiyor. Ama yaşama alanı olarak süper yer. Küçük kasaba gibi bir yer. Sahil kenarı olduğu için birde haftasonları bildiğin istanbulun işlek bir caddesi gibi insan kaynıyor. Haftaiçi haftasonu kadar olmasa da yine doluşuyorlar :)

amcanın borcunun acelesi yok, zaten 6-7 yıldır ödemiyoruz, isteyen de ihtiyacı olan da yok. eşime kalsa ödememize gerek bile yok. ama ben ödemeyi düşünüyorum. ama galiba en son onu hallederim.

tesisat acil. 1.5 yıldır bu durumda kullanıyoruz zaten. bu yaz yapılmalı.

kyk'yı ücretsiz izindeyim diye kaç aydır ödeyemiyorduk. artık ödenmeli. ama rakam çok fazla.

tatil şart canım. belki düşük bütçeli otelsiz filan bir tatil olur. ama yine de bu sene gitmeliyiz artık. 2 yıldır ilk defa bu yaz gidebilme imkanımız var.

kalabalık olduğunu bilmiyordum, hep sakin bir yer olarak düşünmüştüm.

O zaman şuan tesisatla tatili ayarlayın. İşe geri döndüğünde kyk borcuna başlarsın yavaş yavaş. Amcanızın borcunda acele yoksa onu kyk borcunun bir kısmını ödedikten sonraya atın o zaman. Nacizane fikrim. :)

kalabalık olduğunu bilmiyordum, hep sakin bir yer olarak düşünmüştüm.
Zaten istanbulun bir ilçesi. Deniz için ya Beykoz sahillerine akın edilir ya da şile sahile. Beykoz biraz daha şehir içi kaldığı için trafikten dolayı şileye göre daha az. Ama şile hem yakın, hem trafik açısından sakin. Şile Ağva yazın felaket oluyor. O yüzden bizde fındıklardan dolayı yazın ağvada oluyoruz. Gelicekseniz bahar aylarını tercih edin. Nisan ayı mayısın başları filan. Yada eylül ekim dönemi biraz rahat olduğu zamanlar. Diğer aylar zaten soğuk :)

teşekkür ederim canım fikirlerin için :)
işe başladım, bu yüzden borçlarımı kapatmaya çalışıyorum. galiba dediğin sıralamayı yaparız :)

Merhaba kızlar...
Bugün Cumhuriyet aldım 760 tl. İnşallah bundan sonra her ay bir tane alıp koyacağım kenara. Ben kumbara falan yapamıyorum. Elime geçtikçe böyle ama yarım, ama çeyrek değerlendireceğim.
Bugün yüklü ödemeler var. Bakalım ne gidecek ne kalacak?
Ofisteki modem arıza yaptı. Durduk yerde 100 tl da ona gitti. Bazen hesapta olmayan paralar geliyor, bazen de gidiyor. Sağlık olsun...
Bereketli ve mutlu haftalar dilerim...

ben de tam almak ıstıyorum ama bı turlu denklesmedı :) yarım ceyrek gıdıyorum hep

Selamlar kızlar...

Güne 150 tl verdim
Haftasonu il dışından misafir(görümcemler) ağırladım bebek görmeye gelmişlerdi 2 çeyrek altınımız oldu, kızım için saklıyoruz, dokunmucaz
Ayrıca bi sürü de kıyafet almışlar:)

Misafirlerim tatlı, meyve, sebze, çörek, soğan, patates, yoğurt, pasta, peynir vb getirmişlerdi sağolsunlar, ev bereketlendi:)

Yabancı olmadıklarından işime de yemeğime de yardım ettiler, dün uğurladık, büyüğün kötüsü olmaz derler, doğru valla, Allah razı olsun hepsinden :)

Ay ne güzell maşallah şöyle görümceler de var yani :) Allah ağzınızın tadını bozmasın. Benim görümcem dönüp selam vermeyi bile bilmez de çok hevesleniyorum böylelerini duyunca :) maşallah:)

Ay ne güzell maşallah şöyle görümceler de var yani :) Allah ağzınızın tadını bozmasın. Benim görümcem dönüp selam vermeyi bile bilmez de çok hevesleniyorum böylelerini duyunca :) maşallah:)
Valla 5 yıldır tanışıyoruz 3 yıllık da evliyim hiç ağrıyıp incimedim eşimin ailesi ve akrabalarından, ağrıtıp incitmedim de... Maşallah Rabbim bi ömür böyle nasip etsin, senin görümcene de merhamet ve insaniyet versin, inşallah sen de güzel günler görürsün

İnşallah canım benim, maşallah seninkilere valla uzaktan sevdim, takdir ettim :) Ben 3 yıldır tanıyorum görümcemi (2 yıldır evliyim) hiç ısınamadık birbirimize. İlk zamanlar sadece bana böyle davranıyor sandım baktım bütün ailesine öyle sonra takmamayı öğrendim ama aralarda hala sinirlendirir beni :) Mesela hala evine gitmedim, çaya gelicez dedim kabul etmedi, kabul etmiyor evine annesinden başka kimseyi :) Hele şimdi benim hamile olduğumu felan duysa nasıl ondan önce çocuk yapıyoruz diye kıyametleri koparır (Görümcem 2.çocuğu istiyor) Seninkiler ne güzel eli kolu dolu gelmişler, altınlarını takmışlar, Allah akrabanın da hayırlısını versin hepimize :)

biriktirerek ev alınmıyor değil mi kızlar_?

çıkar yolu var mıdır_?
Sırf biriktirerek olmuyor bence. Ekstra işler bulup onların parasına dokunmamak ve parayı bir şekilde değerlendirmek. Yani ben bunu görüyorum çıkar yol olarak.

Sırf biriktirerek olmuyor bence. Ekstra işler bulup onların parasına dokunmamak ve parayı bir şekilde değerlendirmek. Yani ben bunu görüyorum çıkar yol olarak.

yani sabit maaşla olmaz diyorsun_?

eşim ve ben toplamda 6300 tl felan gelirimiz aylık..
kira faturalar benim kyk borcu vs derken maaşlar geldiği gibi gidiyor neredeyse..
ki birikimlerimiz yeni yeni düzene giriyor..
eşimin ve benim günlerimiz var felan..
ama ev için birikim yaparken zaten o evin değeri alıp başını gidiyor...

ne bileyim kafam karışık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…