birikim yapabilmenin yolları

bir yudum mutluluk cnm dedemin borçlarının anneme kaldığından bahsetmiştim. Bu borçların benim birikimime bir sakıncası olurmu. Annemle yaşadığım için olabilir diye duydum. Birikimimi nakit olarak bankaya yatırarak yapıyorumdum. 6000 TL ye yakin ir para birikitirdim. Ama gerçekten gitme ihtimali varsa fiziki altın alayım diyorum

Maşallah canım. Birikim nasıl yapıcam diyordun. Bak baya birikmiş yine :)

evet canım yaa Allah yardım ediyor inan yani ben de uğrasıyorum ama inşallah bu şekilde devam eder bu aylar sıkı tutmam lazım doğum iznindeyken para briktirmek cok zor olacak benim için Altın da yükseldikçe yükseliyor daha 10 gün önce 180 almıştım ceyreği şimdi 190 keşke o zaman 2 tane alsaymışım neyse kısmet artık maaş yatınca bakıcam zorlarım sınırlarımı alabilirsem 2 tane alırım. Cabucak zaman gecsin de hayallerim gercek olsun istiyorum size kırmızı altın kesemi ve 50 tane olunca ceyreklerimi atıcam :) belki komik olabilir ama olsun benim için cok önemli ilk ciddi birikim hedefim bu

Bizim millette şu mantık var ama... "bir lirayla mı zengin olucam" ya da "şimdi para biriktirmeye kim uğraşacak, uzun zaman alır." Heleki şimdikiler aman para biriktirmeye kim uğraşcak bugun varız yarın yokuz kredi çeker alırız... Bu mantıkta çoğunluk. Benim abimde bu grupta

Canım sen annen sağken dedenin borçlarından sorumlu olmazsın. Her hangi bir icra takibinde sorumlu dedenin yasal mirasçılarıdır. Sen mirasçı olmadığın için sorumlu olmazsın. Bankadaki paranın haczi mümkün olmaz merak etme. Bundan sonra ev eşyası alırken de faturası senin üzerine olsun buna dikkat et, annen ile oturduğun için diyorum. Ayrıca fiziki altın da kime ait olduğunu kanıtlama açısından alma ya da evde tutma derim.

İçim rahatladı o zmn bankadan devam edeyim. Saol cnm

Benim eşim de aynı o kafadan işte şimdi hiç para yok sanıyor duysa şaşırır ayrıca kumbaramızda yarıyı gecti onunla da tatile gideriz ya da kurban keseriz allah izin verirse o cok küçümsüyor ama bence o kumbaradan da 500 lira falan cıkar sırf o anlasın diye ona saydıracam :)) ne demiş atalarımız damlaya damlaya göl olur

Canım ne zaman ne olacağını bilemeyiz ki. :) yani bazı şeyler için keşke dememek lazım. Az ama öz yapıyoruz :) yani bende çalışan olsam inan bende fazla birşey yapamazdım. Biraz da bizde hırs var. Yapıcaz edicez diyoruz Allahın yardımızla da oluyor :)

İçim rahatladı o zmn bankadan devam edeyim. Saol cnm
Biz alacaklı vekili olarak işlem yaparken borçlu kim ise onun tc'si ile bankalara herhangi bir mevduat hesabı var mı diye sorarız. Banka da bize cevap verir. Varsa haciz koyar ve sonra o parayı dosyaya gönderir. Ama bütün bunlar da icra takibiyle olur. Size gelen sadece ihtarname. İcradan gelen ödeme emri değil. İcradan gelen ödeme emri size tebliğ edilince ödeme emrindeki isimlere ve meblağa, borcun vadesine, faizlere dikkat edin. İtiraz süresini kaçırırsanız takip kesinleşir banka vekili her türlü icra işlemi talep edebilir.

Hep küçümseme hep küçümseme

bugün bi avukata vekalet verdik önce bu gelen ihtanameye itiraz edicez daha sonra hükmi red için dava açıcaz dedi ama bekliyoruz artık. Rabbim hayırlısıyla kurtulmayı nasip eder inşallah

bugün bi avukata vekalet verdik önce bu gelen ihtanameye itiraz edicez daha sonra hükmi red için dava açıcaz dedi ama bekliyoruz artık. Rabbim hayırlısıyla kurtulmayı nasip eder inşallah
Tamam o zaman. Meslektaşım gereğini yapacaktır, içiniz rahat olsun. İnşallah güzel haberlerini alırız...

TOPUK TIKIRTISI canım bak bana mesela... Çalışmıyorum. Hayatımda ufak tefek birikimler oldu onları da hep ihtiyaçlarım için harcadım. En sonunda ya benim hiç kenarda param olmayacak mı dedim. En son soluğu burada aldım. Bir iki hafta kadar buradaki topikleri okudum 30 ağustosta da bu topiği açtım. Topiği açtığım gün birikime tekrar başladım. İlk başlarda ensişem vardı nasıl biriktiricem, biriktiricem ama elime fazla geçmiyor harcamazsam iyi diye endişeler taşıyordum. Gerçi bazen elimdeki parayı harcamasam iyi diye soyleniyorum kendime ama bu halimle üçüncü çeyreğimi aldım ay başında. Nakit olarak da 75 lira var.

canım benim maşallah Allah daha cok versin inşallah benim de aynen o hesap oldu hep borc hep bir şeylere gidiyor para geriye dönüp bakınca insan üzülüyor. Birikim yapmak en güzeli insan düşündükçe yaptıgı yanlışları farkediyor bu topiği açmakla da cok iyi etmişsin bak hepimiz için faydalı oldu

Kızlar çok teşekkür ederim. Çok şükür bugün daha iyiyim de ofisimdeyim. Sizleri gördüm daha iyi oldum. Her zaman denk gelemiyoruz böyle...

canım ya hasta olmuşsun... çok geçmiş olsun... tam hastalık mevsimi bir de şu meşhur bahar yorgunluğu eklenince insanı hepten düşürüyor..... ben de bütün kış hasta olmadım ama geçen bir hasta oldum pir oldum... :)

Ben o 1 Liraları hiç önemsemeyen bi insandım maalesef..şimdi 10 kuruşları bile topluom :)

günaydın hanımlar :)
bu cuma Allah izin verirse 4100 liralık bir borcu kapatmayı düşünüyoruz eşimle.
1170 lira çok eski bir raporumun parası yeni yattı.
2300 lira evde olduğum sürede biriktirdiğim para.
350 lira eşim biriktirmiş yemek paralarını.
70 lira yine evde yeni biriktirdiğim para.
210 lira da maaştan ekleyip ödeyeceğiz inşallah.

gelecek ayda şirkete olan bir borcum (1111 lira borcum) maaşımdan kesilecek. böylelikle 2 borcumu kapatacağım inşallah :)

Hay maşallah size... genelde hep biriktirdiğiniz paralar...ne güzel bir iş görecek, borç kapatacak...tebrik ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…