birikim yapabilmenin yolları

tebrik ediyorum canım, seni de oğlunu da...çocuğu ve öğrencisi olanlar çok iyi bilir ki her başarılı çocuğun arkasında annesi vardır... :)

benim oğlum da ilk dönem not ortalamasında okul birincisi olmuştu teyzesi... :) farklı bir mutluluk... Rabbim çocuklarımızın hep güzel günlerini başarılarını yaşamayı nasip etsin...

Kredi kartı borcumu ödedim 850 tl.
Eve gelirken çerez aldım fındık badem kaju fıstık ve antep fıstığı 25 tl.
Evin elektrik faturası gelmiş o da 43.60 tl.
Düşündüm de kızlar bundan birkaç sene önce 100 den aşağıya inmiyordu elektrik faturam. Hiç üzerine kafa yormayip gidip yatirirdim. Şimdi ise 50 yi geçmiyor. Çünkü dikkat ediyorum. Apartman sakinlerinin faturaları 90 dan düşük değil.
Hiçbir şeyden geri kalmadan kenara para koymak gibisi yokmuş.
Bir hedef koymak ve onu hayal etmek...
Bir gün gerçek olacak hepsi inşallah...

elektrik faturanızı nasıl indirdiniz? kullanılmayan odaların lambalarını kapıyoruz, su ısıtıcısını çok çok gerekmedikçe kullanmıyoruz, kullanmadığımız elektirikli ev aletlerini fişten çekiyoruz. fırından tasarruf edemiyoruz, çünkü babam fırınlanmış yemek tercih ediyor. çamaşır haftada bir gün yıkanıyor ve kurutma makinesinde kurutuluyor. ütü haftada bir kere toplu halde yapılıyor. 4 kişilik bir aileyiz ve 85-90 arası fatura geliyor. bunu indirmenin başka bir yolu var mı?

Aslına bakarsanız bundan önce fazla gelmesi garipti. Çünkü üç kişiyiz. İkisi çocuk. Bütün gün de evde yokuz. Az gelmesi normal yani bize. Şimdi dikkat ediyoruz sadece fişlere, ışıklara. Akşamdan aksama ne kullanılır ki zaten. Hafta sonu temizlik oluyor çamaşır yıkanıyor ütü yapılıyor fırın kullanılıyor haliyle o zaman tüketim yüksek. Ben buraya ne yazsam zaten herkes bilip ve uyguluyor evinde. En azından tasarruf icin burayı okuyanlar öyle. O yüzden benim bilip de sizin bilmediğiniz bir şey yok soyleyebilecegim.

o zaman bizim faturamız normal kabul edilebilir. :) teşekkürler.

o zaman bizim faturamız normal kabul edilebilir. :) teşekkürler.
Bence normal belki fırın falan azaltılır ise fatura inebilir. Ama babanız yemeği öyle istiyorsa çok da kasmanın anlamı yok. Biz tv bile izlemiyoruz. Ha elektrik gitmesin diye değil tabi bu. Akşam haberleri izleyip kapatıyorum. Sonra da aynı odada çocuklar odev yapıyor ben onları kontrol ediyor kitap okuyorum. Yanan bir lamba sadece. Avizede 4 tane lamba yeri var. Bir tanesi takılı. Eskiden ne gereği varsa hepsi doluydu. Bunun gibi şeyler küçük ama önemli. Ben faturamda ilk düşüşü fişleri çekerek saglamistim. Bayagi fark ediyor. Bir de su sebilini kaldırdım o da çok fayda etti. Boşu boşuna çalışıyordu. Ayrıca çamaşır kurutma da bilerek almadım. Onun da çok yaktığı söyleniyor. Bulaşık makinasında ise tencere ve tepsi gibi yer tutan şeyleri elde yikarim. Böylece makina daha uzun zamanda dolar. Ufak tasarruf yontemlerim bunlar benim.

lamba konularında dikkatliyiz. tasarruflu ampullerimiz var. çok fazla aydınlığı da sevmiyoruz. elektrik ısıya döndüğü an sarfiyat fazla oluyor. bu işin sorumlusu fırın galiba kurutmanın da katkısı olabilir ama kolaylık açısından değer, hayatımızı kolaylaştırıyor. zamandan tasarruf. aynı gün yıka, kurut, ertesi gün de ütüle, kaldır.

Biz evde kettle kullanmıyoruz... Her sabah abim saç yıkar, abdest filan alırız hava soğuk diye sıcak tarafı açıyorum ben ellerimden dolayı. Fırın desen bizde ayda yılda bir denecek kadar az kullanılır. Sabahtan akşama kadar olmasa bile tv çalışıyor gun içinde. Gun içinde telimi 2 defa şarj ettiğim zamanlar oluyor buna abimin 2 teli de ekleniyor gun içinde kedin 3 telefon şarj oluyor. Çamaşır makinesi haftalık çalıştığı oluyor gunluk çalıştığı oluyor. Janita fatura 50-55 arası geliyor bizde. Hıı birde ben arada sabahtan akşama kadar oturup film izliyorum abimin laptopunda

Dalgalanma yaşıyor altın ve doviz. Oyle aman aman bir düşüş veya yukseliş olmaz gibi. Ama yine takipte olmakta fayda var. Mümkünse altın hesaplarında altın al-sat yapmalı diye düşünüyorum
Canım ben hazirana kadar birikim halindeyim borclar icin..elimde biraz birikim var..onun uzerinede eklmeye basladim..düştüğü bianda almak istiyorum..haziranda dusmesede alicam bi kısmını mecbur..

Canım ben hazirana kadar birikim halindeyim borclar icin..elimde biraz birikim var..onun uzerinede eklmeye basladim..düştüğü bianda almak istiyorum..haziranda dusmesede alicam bi kısmını mecbur..
O zaman takipte kal çunku bolgeden bölgeye de değişiyor biraz mesela ben ist. Ümraniye den alıyorum netten fiyatına bakınca fazla bir oynama olmuyor. En fazla 2 lira mı ne fazla veriyorum. Onlarda haklı. Dükkanın kirası, vergisi filan. Bozdurduğumda 4-5 lira oynuyor en fazla. Daha sakin yerlerde biraz daha değişebiliyor birkaç kere denk geldim.

Anladım canım.. Günlük bakmaya basladim..hayırlısı inşallah

merhaba arkadaşlar
geçen gün bahsetmiştim buz dolabımız bozulmuştu
bosh alttan dondurucu olan bir model aldım
2800 tl, 190 da 4 yıl daha garanti uzattık, 3000 ne mal oldu sayılır

telefonumu düşürüp ekranını kırmıştım, onuda tamire verdim güya adamla ekranı çıkarınca açamadılar tekrar şimdi onlarda yapmaya çalışıyorlar
sanırım yeni bir telefon almam lazım ama ne alacağımı bilmiyorum

acayip canım sıkıldı ama bu duruma, elektirik süpürgesi de eror veriyor geldimi üst üste geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…