birikim yapabilmenin yolları

aynen öyle canım o önyargı bende de vardı maalesef ama büyük marketlerin cazibesi var alışveriş tuzağı... pahalı olması kaliteli olması anlamına da gelmiyor maalesef..öyle ürünlerede rast geliyoruz.. aynen akarken doldurmak lazım demiş atalarımız kızım 7 yaşında ne yaparsak şimdi büyüdükçe masraflarıda artıyor..

Büyük marketler daha pahalı. Zamanında gerekli gereksiz aldık doldurduk evleri. Ben saatlerce markette gezdiğimi ve bir sürü gereksiz şey alıp çıktığımı bilirim büyük marketlerde. Gez gez bitmez, slow müzik falan alır koca arabayı doldurmadan çıkmazdık. Şimdi ne gerekli onu alıp beş dakikada çıkıyorum. Bim, şok , a101 falan...hem her yerde ayak üzerinde mağazaları...dediğiniz gibi akarken doldurmalı...kenara ne attıysak onu bulacağız...

kesinlikle haklısın canım..ileriki günlerin bize neler getireceğini bilmiyoruz.. Bende evdeki eksikleri belirleyip cuma akşamı alışveriş listesi yapacağım kendime.. kesinlikle dışına çıkmayacağım..hatta haftalık harcama limiti belirlesem daha da iyi olur gibi..

bu arada bimden alışveriş yapacagını söyleyen arkadaslar olmuş ben A101 ürünlerini daha kaliteli buluyorum ikisini de bir deneyin bence fiyatları aynı hemen hemen
BİM den öncelikle bi açılış yapayım karşılaştırmalı olarak bakarız artık ürünlerine...yanımdaki binanın altına BİM açıldı o yüzden oraya bi heves yaptım :)

canım konuyla alakası yok biliyorum ama yardımcına ne kadar ücret veriyorsun ve neler yapıyor benim gelen bi kadın var tam gün 100 yarım gün 50 geliyor. ve doğru düzgün de bir şey yapmıyor eli cok yavas zaten ev 2+1 80 m2 di onun da yarısını ancak yapıyordu kaldı ki börek falan yapacak mümkün değil ben de surayı yap diyemiyorum onlar da yumusak yüzlü olmamı fırsat biliyorlar galiba cok üzülüyorum yaa

BİM den öncelikle bi açılış yapayım karşılaştırmalı olarak bakarız artık ürünlerine...yanımdaki binanın altına BİM açıldı o yüzden oraya bi heves yaptım :)

süt yogurt peynir deterjan tuvalet kagıd vs ürünler konusunda cok iyi aktüel ürünler de güzel ama benden sana tavsiye et tavuk vs gibi şeyleri bimden alma iyi olmuyor markasına bakıyorsun iyi gibi ama kalite olarak o markayla alakası yok kokusundan bile anlıyorsun onları daha cok satış sirkülasyonu olan yerlerden al kasaptan falan ya da bilindik yerlerden naçizane tavsiyemdir. Diğer ürünlerinde sıkıntı yok ama fiyat da uygun dediğim gibi a101 bi tık daha iyi

ben baştan istediklerimi söyledim canım....
22 aylık bir kızım var öncelik onda sonra aynı anda evde olmasalar da iki oğlum var... önceliğim çocuklar yemek uyku vs...
ama boş kaldığın zamanlarda ev işi yemek ne yapabilirsen yapacaksın ona göre ücret iste dedim :) 1.300 tl. veriyorum... evim de 3+1 di şimdi taşındım dubleks..hafta arası tam gün cumartesi yarım gün çalışıyor... son üç yıldır yardımcım var ikisi birer yıl çalıştı çıktı sağlık sorunları yüzünden bu üçüncü ama çok memnunum..
eli çabuk mesela akşama misafirim var diyorum pasta börek yapıyor... tabi sadece aylık ücretle kalmıyorum çocuklarına burs, eve değişik bir şey alsam ona da alırım vs... ama hiçbir zaman o neden olmadı güzel olmadı vs kırmam yani haketse bile ki diğerleri haketse de bu haketmiyor :) ablam gibi oldu,benden 3-4 yaş büyük.. genç, çocukların dilinden anlıyor büyükle de küçükle de anlaşabiliyor... kayınvalidemler geldi bir aydan fazla kaldı hiç sorun etmedi vs....

sen sürekli alıyorsun anladım canım yok benim haftada bir falan ben de öyle erzagından tut da cocuklarına kıyafet harclık yol parasını bile veririm fitremizi hep veririm söylenmez ama yani ondan hiç esirgemem gelir kahvaltısını yapar öğlen yeriz cay kahve içer yormam yani eşini de bizim dairede iişe soktum orda burda çalışıyordu şimdi 8-5 calışıyor haftasonu tatil maaşı gayet iyi taşeron ama mesela cıkma riski yok bizim burda personel esastır zaten yenilendi ocakta sözleşmesi 3 yıllık yaptık sonrasında şirket değişsse bile cıkarmayız. bunca yaptıklarıma ragmen yani böyle içime sindirmiyor üzülüyorum daha önce de kadın aldım onlar da ya cok cıvıktı ya eli uzundu bu cok hanım hanımcık ama salağa yatıyor yani 1,5 yıldr gelir birak böreği yan ben onu yatak odasına banyoya bile sokmam kendim yaparım cekinirim ama eşim cok yumuşak yüzlüsün diyo gercekten de yoruldum deyince tamam sonraki geldiinde yap diyorum zaten de yavas calışıyor eşim de bana kızıyor ben yapsam daha cok iş yapardım diye

Ben Bimden herseyi almiyorum. Aldığım şeyler uzun zamandır alıp beğendiğim memnun olduğum ürünler. Tabi herkes farklı düşünebilir. Benim de begenmedigim ürünleri var onları oradan değil başka yerden alıyorum. Bu memnuniyet ile alakali bir durum yani. Şok markete uğradım. Pirinç ve Makarna almak için. Baya fazla aldım. Hatta 25 tl yi geçen alışverişlerde Sütaş peynir 18 kusurdan 10 tl ye düşmüş. Peynirim birkaç güne biter durumda. Ondan da aldım. İhtiyacı olanlar baksin kızlar.

toplu alışverişlerde metro gibi küçük marketlere ürün satanlar da iyi değil mi?

çok faydalı bir yazı. hemen hepsini ailecek uyguladığımızı söyleyebilirim. paylaşım için teşekkürler

toplu alışverişlerde metro gibi küçük marketlere ürün satanlar da iyi değil mi?
Canim ben metroyu cok uygun bulmuyorum yaa..niye dersen az alımlarda büyük marketlerden hicbur farkı yok.. mesela 20 kg siviyag yada 10 kilo pirinc vs. alirsan ekonomik oluyor..ama bu kadar buyuk kg.lari hem evde yer açısından hemde elimdeki parayi aylarca kullanacagim bişeye vermek ekonomikde olsa cok mantıklı gelmiyor

Canım biz et konusunda hassasiz biraz zaten..Ankaradayim ben..buranin bir köyünde tanidigimiz bir kasap var ona gidiyoruz aylik..marketten almiyorum zaten

günaydın hanımlar yorgun ve uykusuzum bugün cuma olmasına ragmen sevinemiyorum hepinize hayırlı cumalar bu arada yarın sabah erkenden evim tasınacak dün gece cok gec yattım işler bitmiyor ya uff cok yorgunum. Bugün de öğleden sonra işten izin alırsam istediğim salon takımını almak için mobilyacıya gideceğim bir haftadır araştırdım ürünü üreten firmanın fabrika satış magazasını buldum burda 4500 olan koltuğun aynısı orda 3000 baska seyler de alcam cok harcadım bu ay ama napayım olmadan da olmuyor. eşim pazarlık yapmadıgı için ve okulda oldugu için gelemicek abim, eşi ve ben gidecez 500 falan fazla deyip gizli zulama atayım diyorum malum doğum yaklaşıyor eşim zaten bişey demez. zaten eşime kalsa hepsini 7-8 bin liraya ilk magazadan alır hiç gezmezdi hep ben didiniyorum. Doğuma da az kaldı birikim yapmam lazım

Allah kolaylık versin canım.... bir ay önce taşındım ve şu an seni en iyi ben anlayabilirim... :) ve bütün evin eşyalarını değiştirerek ve sadeleştirerek yeniledim... alış-veriş,topla,yerleştir tam bir işkenceydi... :) hiç bitmeyecek gibi gelmişti ama inan bitiyor... :))

hayırlı Cumalar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…