• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilme!

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba hanımlar,
En son çalıştığım is yerinden firmanın iflas etmesi sonucu ayrılmak zorunda kaldım. Bu arada evlendim tabi.Velhasıl yıllarca çalışıp kazanan biri olarak şu an eşimin eline bakiyor olmak zor gelmiyorda değil garip hissediyor kendini insan.is ariyorm.yani anlayacağınız tek maasiz.
Soruma gelirsek, sizler esinizden belirli bir aylık mi aliyosunuz? Ya da Eşiniz mi alıyor ihtiyaçlarınızı? Ve esinizden saklı para tutuyormusunuz kenarda?
Tek maaşla birikim yapabiliyor musunuz?

Umarim kisa zamanda is bulursunuz.
Esimden para saklamam.
Maasim yetmedigi zaman soylerim takviye eder.

Çalışmak güzel bir şey de, onun parası sizin paranız vs diye ayırmamak lazım bence. Sonuçta eşiniz, aile olmuşsunuz, ihtiyaçlarınızı her durumda karşılamalı çalışsanız da çalışmasanız da..Birikim yapabilmek zor bu zamanda inşallah kısa zamanda gönlünüze göre iş bulabilrsiniz.

Çalışmak güzel bir şey de, onun parası sizin paranız vs diye ayırmamak lazım bence. Sonuçta eşiniz, aile olmuşsunuz, ihtiyaçlarınızı her durumda karşılamalı çalışsanız da çalışmasanız da..Birikim yapabilmek zor bu zamanda inşallah kısa zamanda gönlünüze göre iş bulabilrsiniz.
Aminnnn insallah tsk ederim

Eşimden para saklamam ama bir kenarda kötü gün param vardır her zaman bir miktar, eşim bilir.

Maaşı alınca ortak hesaba atar, benim düzenli işim olmadığı için kazandığımı atarım hesaba. Ödemeler ordan yapılır, ihtiyacı olan para çeker. Harcamaları genelde kredi kartıyla yaparız, nakit pek kullanmayız. İkimizde de birer tane var, market, benzin, alışveriş vs ordan hallediyoruz.

Birikim pek yapabiliyoruz denemez. Güzel harcıyoruz ikimiz de.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,
En son çalıştığım is yerinden firmanın iflas etmesi sonucu ayrılmak zorunda kaldım. Bu arada evlendim tabi.Velhasıl yıllarca çalışıp kazanan biri olarak şu an eşimin eline bakiyor olmak zor gelmiyorda değil garip hissediyor kendini insan.is ariyorm.yani anlayacağınız tek maasiz.
Soruma gelirsek, sizler esinizden belirli bir aylık mi aliyosunuz? Ya da Eşiniz mi alıyor ihtiyaçlarınızı? Ve esinizden saklı para tutuyormusunuz kenarda?
Bende çok küçük yaşlardan beri çalışıyorum. Evliliğimin ilk zamanları işe ara vermiştim. Eşim ev ihtiyaçlarını telefon faturama kadar ona bakardı. Bana da haftalık belli maaş diyelim verirdi. Sadece kıyafet gezme v.s içindi. Eşimden para saklamam ama ondan para almak zor geliyordu. İşimi düzene oturttum ve çalışıyorum. Paramız ortak değildir benim ailem ile sorumluluklarım var. Ama asla sen şunu al ben bunu yok. Tek maaşla asla birikim olmuyor yani olsa bile güzel zamanları kısıtlı yaşayarak az ye az giy az gez öyle olur tabi.

Çalışmıyorum eşim bana belli bir miktar aylık verir. Bunun bir kısmı benim özel ihtiyaçlarım içindir bir kısmı da mutfak ihtiyaçları için. Eşimden gizlim yoktur. Cunku esim sağolsun bana hesap sormaz. Biriktirdiğim bi miktar param var o bile eşimin hesabında durur bankada.

Ben cüzdan bosaldikca isterim. Arada iki kurus saklayayim diyorum hemen buluyor herif yahu. Benim kocam son kurusuna kadar harciyor parasini ve hic birikim yapamiyoruz. Ben yapim diyorum oda olmuyo iste. Bide sigarasi var. Sürekli kavga ediyoruz

Çalışmıyorum şuanda, eşimin maaşı ortak hesabımıza yatıyor. Evin tüm maddi işlerini ben hallediyorum.Ay başında kendime bir tutar belirliyorum onu tutturmaya çalışıyorum. Hastalık gibi durumlar haricinde Kalan oluyor bizde onuda vadeye atıyorum. Birikim oluyor ama gittikçe zorlaşıyor. Herşey gitgide daha da pahalı oluyor.

Insaallah en kisa zamanda is bulursunuz.ben calismiyorum.esimden gizli para biriktirmiyorum pek dogru da bulmuyorum acikcasi.kredi kartim var butun harcamalarimi kartla yaparim.esim harcamama karismaz hesap sormaz.nakit bir miktar her zaman cuzdanimda bulundururum.param bitince esimden isterim hic de utanmam:) babamdan hic isteyemezdim ama.birikim olarak birer arabamiz var ve kendi is yerimiz var oraya yatirim yapiyoruz.gezmeyi yemeyi fazlaca sevdigimiz icin gelen gidiyor maalesef.kari koca arasinda para konusu sorun olmamali senin paran benim param gibi.varsa harcanir gerekirse iktisat yapilir birlikte.

Aslında tek maaşla birikim yapılabiliyor.. Burdaki diğer arkadaşları tenzih ederim... Oturduğunuz yer, kiranız, varsa borçlarınız gibi bunlar belli bir sisteme oturtulunca az bir tasarrufla bile (oyle aman aman yapılmayan tasarruf) yine az biraz biriktirebilirsin. Evli olmadığım için eşimin ne kadar verdiği konusunda bir fikrim olamaz. Ama şunu diyebilirim eşiniz çok savurgansa, elindeki parayı hemen bitirme taraftarıysa (aman gel şunu yiyeylim, şunu yapalım, şuraya gidelim) nasılsa çalışıyoruz diyip söylenmeyebilir... Sizinde sonuçta ileriyi düşünmeniz gerek

Merhaba hanımlar,

Tek maaş çift maaştan ziyade , gelir gider ayarlaması yapmak lazım
Çünkü bir aile vardır tek maaş 8.000 tl dir
Diğer aile vardır iki maaş toplam 4.500 tl dir
İkisi çalıştığı halde diğerinin neredeyse yarısını anca alırlar
8000 alanın evi vardır kira vermez
4500 alanlar kira öder vs

Sizin gelir ne kadar ?
Sabit giderleriniz ne kadar ?
Bunu belirleyip birikime para kalıyor mu ona bakmanız lazım

Back
X