• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri nasılsın diye sorduğunda onun nasıl olduğunu sormamak

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Birine nasılsın diye sorduğunda sizin nasil oldugunu sormayan insanlara karşı ne yapıyorsunuz? Bu durum ilk defa eltimle yasandı. Nasılsın x abla dediğimde iyiyim teşekkürler deyip geçti. Sen nasılsın diye sirmsk yok. Ve en yakın arkadaşım sormuştu nasılsın x abla diye çok şükür deyip geçti. Bu tarz insanlara ne cevap veriyorsunuz? Nezaketen de olsa sen nasılsın diye sorması gerekmez mi?

Birine nasılsın diye sorduğunda sizin nasil oldugunu sormayan insanlara karşı ne yapıyorsunuz? Bu durum ilk defa eltimle yasandı. Nasılsın x abla dediğimde iyiyim teşekkürler deyip geçti. Sen nasılsın diye sirmsk yok. Ve en yakın arkadaşım sormuştu nasılsın x abla diye çok şükür deyip geçti. Bu tarz insanlara ne cevap veriyorsunuz? Nezaketen de olsa sen nasılsın diye sorması gerekmez mi?
Bir daha nasılsın demem kafama takmam

Benim en cok gerildigim durumlar. Ozelliklede bayramda seyranda kalabalikta on kisi varsa hepsi birbirine soruyor. Eger daha once karsimdaki kisiye nasil oldugu sorulduysa bende tekrar sormuyorum "iyiyim sagolun" deyip geciyorum. Esim hep kizardi niye sende sormuyorsun diye. Kimse takilmiyor zannediyordum. Demekki onbirinci kezde olsa sormak lazimmis
Sizde kalabalik bi ortamdaysaniz ve zaten size baskasi sormussa eltiniz tekrar sormamis olabilir

Gerekir ben gıcık oluyorum böyle durumda benim eltim yok ama iş çevresinde böyle durumlarla karşılaşıyorum

Benim en cok gerildigim durumlar. Ozelliklede bayramda seyranda kalabalikta on kisi varsa hepsi birbirine soruyor. Eger daha once karsimdaki kisiye nasil oldugu sorulduysa bende tekrar sormuyorum "iyiyim sagolun" deyip geciyorum. Esim hep kizardi niye sende sormuyorsun diye. Kimse takilmiyor zannediyordum. Demekki onbirinci kezde olsa sormak lazimmis
Sizde kalabalik bi ortamdaysaniz ve zaten size baskasi sormussa eltiniz tekrar sormamis olabilir
Hayir yüz yüzeyken bana soruyor, telefonda özellikle sormuyor

Ben çok yaşıyorum bu durumu. Insanlarla sürekli iletişim halinde olmam gereken bazı dönemler oluyor,telefonla arıyorum ve merhaba xyz bey/hanim nasılsınız diyorum,biraz sessizlik ıııı iyiyim hocanım diyor karşıdaki ve susuyor. O kadar saçma bir hal alıyor ki görüşme...

Bana çok büyük kabalık gibi geliyor hep

Ben sormuyorum açıkcası 🙄
Hatta bu sebepten yüzüme gülmüş biri de var ama nasıl olduğunu merak etmediğim birinin fikri de önemsiz oluyor.

Bir daha ona sormam nasılsın diye. Kötü bir durum oluyır bende bir kez yaşadım ama kadın dalgındı sanırım o yüzden ama kötü olmuştum

Ben de bazen inanın sadece unuttuğum ya da farketmediğim için sormayı unutuyorum, nasılsın iyi misin o kadar otomatize bir soru ki, ben direk iyiyim diyerek muhabbete girmeye odaklanıyorum sanırım, ondan tekrar cevaben sormayı unuttuğum oluyor...

Bunu dert edecek ne var anlamadım. Herkes aynı şekilde davranmak zorunda değil. Huyu böyle demekki ya da sizinle ilgilenmiyor

En sevmedigim muhabbet sekli ya. Ozellikle kalabalik aile ortamlarinda. Nasilsin iyi sen nasilsin bende iyiyim. Sonra bi baskasi sonra bi baskasi 50 kere iyiyim sen nasilsin. Annemde kizardi nasilsin diyene iyidir dedikten sonra siz nasilsiniz demen gerekiyor diye. Hic demedim. Hala demiyorum. Iyiymis iste 50 kere mi sorucaz. Iyi olmasa gezmelerde isi ne degil mi. Offff

Ben de konuşmayı pek sevmem herkesle ama bir ortamda da “iyiyim siz nasılsınız” demek bu kadar zor olmamalı yaa😂

Konu bu değil ama bu kalıplaşmış " nasılsın ? sorusu bana hep tuhaf gelmiştir.

Nasılsın , iyi teşekkür ederim , sen nasılsın bende Iyiyim :)

Zamanında dillere pelesenk olmuştu.

Dedi ne haber? dedim iyidir. Dedi ee dedi, dedim nee, dedi iyidir. dedim ne dedin?, dedi 'ne dedin?'. kim dedim dedi, kim ne dedi dedi...
Amaaann....

Back
X