biri kız biri erkek iki kardeş odası dekorasyonu

hulyanisanur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
412
3
46
Ankara
Arkadaşlar merhba benim 8 yaşında bir kızım ve 1 yaşında biro ğlum var bir süre sonra yanımızda uyuyan oğlumda ayrılacak yatak odamızdan şimdi size sormak isediğim okadar çok şey varki en iyisi liste yapmak :)

1) arada yaş farkı çok , cinsiyette farklı ayrı odamı yapsam ayrı odamı yapmak gerek ( gerçi fazla bir odam yok) aynı odada kalan çocuklarınız varmı böyle yaş ve cinsiyet faarkı olan .

2) Kızımın odasını zamanında saçmalayıp kahverengi genç odası olarak aldım diyorumki ( İstikbal lotus kapılı dolabı olan kahverengi bir takım) beyaz toz pembe ve çok açık mavi tonlarına boyatsam mobilyaları ve kızımın bazası var oğlana da baza eklesem odaya, zaten kızımın doğru düzgün halısıda yok şuan ve beyaz pembe mavi tonlarında bir halı ve bunlara uyacak perde yaptırsam mı?

3) bunlar dışında siz ne önerirsiniz

Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

Klavye azizliğine uğramış yazım oda istikbal lotus 3 kapılı elbise dolabı olan , oda tam takım ,baza , şifonyer, komidin, elbise dolabı, b.sayar masası ayrıca kitaplık yani büyük fazla parçaları var iki çocuğa yeter bir baza ve oğluma bir komidin eklemek yeterli olacak ama boya konusunda iyi sonuç verirmi kendim boyayamam ne yerim var ne zamanım hiç denemedim de zaten mobilya boyamayı ama yapan birileri varmıdır onu araştırmak gerek , mobilyayı işin ustasına boyattıran varmı maliyeti nedir acaba, bide dekorasyonun her noktasında fikirlerinizi bekliyorum... teşekkürler.

Arkadaşlar merhba benim 8 yaşında bir kızım ve 1 yaşında biro ğlum var bir süre sonra yanımızda uyuyan oğlumda ayrılacak yatak odamızdan şimdi size sormak isediğim okadar çok şey varki en iyisi liste yapmak :)

1) arada yaş farkı çok , cinsiyette farklı ayrı odamı yapsam ayrı odamı yapmak gerek ( gerçi fazla bir odam yok) aynı odada kalan çocuklarınız varmı böyle yaş ve cinsiyet faarkı olan .

2) Kızımın odasını zamanında saçmalayıp kahverengi genç odası olarak aldım diyorumki ( İstikbal lotus kapılı dolabı olan kahverengi bir takım) beyaz toz pembe ve çok açık mavi tonlarına boyatsam mobilyaları ve kızımın bazası var oğlana da baza eklesem odaya, zaten kızımın doğru düzgün halısıda yok şuan ve beyaz pembe mavi tonlarında bir halı ve bunlara uyacak perde yaptırsam mı?

3) bunlar dışında siz ne önerirsiniz

Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

Şimdi odaları ayırmasanız bile bir kaç sene sonra ayırmanız gerekicek, kızınız ergenliğe giricek, oğlunuz büyüycek, ikisi kız olsaydı belki olurdu ama, yine de bence kişisel alanları olmalı diye düşünüyorum.
Kızınız ders çalışmak, ödev yapmak için odasına girdiğinde, kardeşinin orda olması, odaya girmesi, ufacık bi ses yapması onun dikkatini dağıtacaktır. bunlarda önemli şeyler...
İmkanınız varsa ayrı oda yapın derim.. Sevgiler

folyo ile dolapları istediğin şekle getirebilirsin.
Bende bikaç küçük parçamı kaplamıştım,memnun kaldım.Kaliteli bi folyo alırsan inanamayacağın güzellikte bir değişime ulaşabilirsinn^^
google'a folyo ile dolap kaplama yaz bi dolu sonuca ulaşırsın...
kolay gelsin^^

imkanınız varsa ayrı bir oda yapın derim yoksada kızınızın bazasından bir tane daha alıp sade bir halı ve perdeyle tamamlayabilirsin mobilyayı boyatma işine hiç girme bence kaplama mobilyalara yapmıyorlar yanılmıyorsam yapılsada astarı yüzünden pahalıya gelir bence

folyo ile dolapları istediğin şekle getirebilirsin.
Bende bikaç küçük parçamı kaplamıştım,memnun kaldım.Kaliteli bi folyo alırsan inanamayacağın güzellikte bir değişime ulaşabilirsinn^^
google'a folyo ile dolap kaplama yaz bi dolu sonuca ulaşırsın...
kolay gelsin^^

Fikir kötü değil ama dediğim gibi odada mobilya ürün sayısı çok hepsini kaplamak çok zor olabilir ve ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum ve onları kabarcıksız kaplamak lazım ben o kağıtları mutfak dolaplarında kullanıyordum iç kısmında taşındığım evin çekmece ve dolap içleri çok kötüydü çünkü, ama dediğim gibi koca çocuk (hatta genç odası aslında bizimki ) odasını onunla kaplamak zor geliyor bana yinede fikrin için teşekkür ederim ..

imkanınız varsa ayrı bir oda yapın derim yoksada kızınızın bazasından bir tane daha alıp sade bir halı ve perdeyle tamamlayabilirsin mobilyayı boyatma işine hiç girme bence kaplama mobilyalara yapmıyorlar yanılmıyorsam yapılsada astarı yüzünden pahalıya gelir bence

Aslında haklısın ama evimde kahverengi mobilya sayısı okadar çok ki bunalıyorum artık diyorum ki hiç olmazsa çocukların odası değişsin çocuğunda içi karardı :( beyaza boyatmak hayalim ama dediğin gibi masraflıysa şuan yapamam. bir kaç yere sordum iz peşindeyim bakalım.

boyatma işine asla girme çünkü neredeyse yeni bir takım fiyatına geliyor

bence aynı baza ve komidinden al

ikisinin komidinine uygun birer lambader (mavi pembe)
$1520_p-4665.webp

ortak renklerde bir halı
$KABART~1.webp

ortak renklerde bir perde
üstteki tüller olmasa mesela
$MAVI-P~1.webp

birine mavi birine pembe yatak örtüsü
ve ikisine uygun tablolarla
$ivoryliving-com.webp

bu iş kallolur çokta güzel olur :D

Eklentiler

• $vector-abstract-background_small.webp
    $vector-abstract-background_small.webp
    7 KB · Görüntüleme: 396
Son düzenleme:
boyatma işine asla girme çünkü neredeyse yeni bir takım fiyatına geliyor

bence aynı baza ve komidinden al

ikisinin komidinine uygun birer lambader (mavi pembe)
Eki Görüntüle 800472

ortak renklerde bir halı
Eki Görüntüle 800473

ortak renklerde bir perde
üstteki tüller olmasa mesela
Eki Görüntüle 800494

birine mavi birine pembe yatak örtüsü
ve ikisine uygun tablolarla
Eki Görüntüle 800489

bu iş kallolur çokta güzel olur :D

Canım hayal ettiğim perde ve halı bunlara yakın dediğin gibi tül olmamalı aslında beni rahatsız eden şey mobilyaların o ağır rengi birde burda gördüm sanki şöyle perdenin üstüne ay güneş ve yıldız yapılmış yeşil mor ve sarı kullanılmış onu benim renklere uyarlasam diye düşündüm hani perdenin üstü gökyüzü gibiymiş gibi dikilmiş
Bire kızım 8 yaşında bu yaşta kızlar kendilerini prenses gibi hissetmek istiyorlar benim kızımda yatağına cibinlik istiyor hemde yatağı saracak şekilde bende üstüne yapalım duvara asılanlardan diyorum kabul etmiyor cadı :) cibinilik için fikrin varmı?

Birde şu renkli üzerinde harf yazılı olan yastıklarla kızımın adını oluşturup yatağın duvara gelen kısmına dizeyim istiyorum tabii onları nerden bulcam fikrim yok henüz.

Canım hayal ettiğim perde ve halı bunlara yakın dediğin gibi tül olmamalı aslında beni rahatsız eden şey mobilyaların o ağır rengi birde burda gördüm sanki şöyle perdenin üstüne ay güneş ve yıldız yapılmış yeşil mor ve sarı kullanılmış onu benim renklere uyarlasam diye düşündüm hani perdenin üstü gökyüzü gibiymiş gibi dikilmiş
Bire kızım 8 yaşında bu yaşta kızlar kendilerini prenses gibi hissetmek istiyorlar benim kızımda yatağına cibinlik istiyor hemde yatağı saracak şekilde bende üstüne yapalım duvara asılanlardan diyorum kabul etmiyor cadı :) cibinilik için fikrin varmı?

bence aksesuarlar baskın gelip mobilya geri planda kalabilir ,
ben perdecide görmüştüm perdeyi yapıp üzerine o ay yıldızı felan kalıpta çıkarıp öyle eklemişlerdi çok tatlı olur gerçekten

bu kızlar cok bilmişya :D :10:

onun için önce marangoza gitmen lazım mobilya renginde çıtalar yaptırman gerkecek
sonrada tülcüye :)
yanlış anlamadıysam böyle bişey olacak bunlarda cok şeker ayrıca :)
$gecnler-icin-cibinlik-modelleri.webp
$CIBINL~1.webp
$images.webp
$pembe cibinlik modeli.webp

Son düzenleme:
ben perdecide görmüştüm perdeyi yapıp üzerine o ay yıldızı felan kalıpta çıkarıp öyle eklemişlerdi çok tatlı olur gerçekten

onun için önce marangoza gitmen lazım mobilya renginde çıtalar yaptırman gerkecek
Eki Görüntüle 801201
Eki Görüntüle 801202
Eki Görüntüle 801203
Eki Görüntüle 801205

Evet bunlar gerçekten çok güzeller de , de si var işte marangozdu şuydu buydu gözüm korktu şimdi bide bunlar bazaya monte olmaz herhalde olsa bile kiracıyım sök çıkar zor olur ya duvar için ikna edeyim ben :)
Sence aksesuarlar mobilyanın rengini bastırabilirmi gerçekten ya içime öyle oturmuşu bu mobilyaların rengi sanki değişmezse hiç olmazmış gibi koyu bir kahve ya aklım nerdeydi acaba alırken :) az benimle duraymış. kaplama folyolarıda çeşitli aksesurlarda kullanabilirim mesela şu duvardaki verdiğin resim süs vs hatta çerçeve yapımında sen ne dersin ?

Abajur başlığınıda değiştirmek istiyorum sadece başlık satılıyormu yada ben evde birşeyler yapabilirmiyim o başlık için, kartonumsu birşey ve bir yerden delindi şimdilik arkaya çeviriyordum ama rengide değişmeli o yüzden değişmesi gerekiyor. fikri olan varmı ?

Eki Görüntüle 801201
Eki Görüntüle 801202
Eki Görüntüle 801203
Eki Görüntüle 801205

Canım o ay yıldızlı perdeyi kızıma gösterdim ne dedi biliyormusun :)) ANNE BU ÇOK BEBEKSİ YAAA :))) meğer büyümüş ama yastıkla isim yazma fikrine bayıldı.

Merhabalar.Bizim evimiz 2+1 hala abimle aynı odayı kullanıyoruz aramızda 1 yaş var bizim de.Sizin yaş farkı varmış.Şimdi olmasa da bir kaç sene sonra kızınız ayrı oda isteyebilir.Ayrı oda şimdilik kızınıza yatak dolap çalışma masası komidin yetecektir okula gidiyormuş.Oğlunuz daha küçük.Şimdilik şıklıktan öte fonksiyonel bir şeyler düşünebilirsiniz.Çalışma masası yerine ufak bir çocuk sehpası büyük dolap yerine kıyafetlerinin sığabileceği kadar bir dolap kullanabilirsiniz.Büyüyen yataklar var bütçenizi zorlamazsa öyle birşey kullanabilrsiniz henüz yaşı küçük.

Bence ayırsanız odaları iyi olur.

Kız büyüyünce özel alan isteyecek ergenlikte. Ders çalışırken falan kardeşinden rahatsız olabilir

Bir de oda daha dağınık olur

Back
X