Birgül Ayman Güler: 30 Mart'ta Cemaat'le ittifak yapıldı

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.254
398
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusunun geleceği için ne yapmalı, nasıl yapılmalı" konulu konferansta partide bazı ittifaklar gerçekleştirildiğini ve bunun önemli bir problem olduğunu öne sürdü.

CHP SEÇİMLERİNDE CEMAAT'LE İTTİFAK YAPILDI
Sözlerin kimi siyasi sebeplerle hafifletilebileceğini ileri süren Güler, "Çok zor ama uygulamalar çok önemli. Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" şeklinde konuştu.

BEKAROĞLU'NUN PARTİYE KATILMASI
Güler, Mehmet Bekaroğlu'nun partiye katılımına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Ömrü boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'yle hiçbir ilişkisi olmamış bir kişi, bir anda, bir anda hiçbir evveliyatı olmaksızın partinin genel başkanı tarafından davet edilmiş, parti meclisi üyesi yapılmak istenmiş. Partililer buna tepki gösterecek, o kadar iyi bilinmiş ki kadın kotasından seçimi gerçekleştirilmiş bir kişi. Cinsiyet kotası da uygulanıyor biz de, o kadın içindir. Erkekler için değil, bunu cümle alem bilir. Delegeden onay almadığı halde kadın kotasından parti meclisine yani tüzüğe ve kurultaya karşı hile yoluyla ve oradan da partinin kaptan köşküne genel başkan yardımcısı olarak oturtulmuş bir kişidir ki 'Ulusalcılar, istifa eder giderse hiç fena olmaz'. O, sandı ki 'ulusalcı' dediği bir milletvekili, 3 il başkanı falan. Oysa onun 'ulusalcı' dediği Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milyon üyesi, 10 milyonun üstündeki seçmendir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu üyeleriyle seçmeni çekip giderse Sayın Bekaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne edecektir kendi başına? Hiçbir tutarlılığı olmayan söz. Söylendiği zaman da kınadım, hatırlatıldığı her zaman da bu sözü kendini bilmez söz olarak talihsiz bulduğumu elbette söylüyorum."

Bi tek Erdoğan mı sırtını Cemaate dayayıp iktidara gelecek birazda Kılıçdaroğlu denesin.

Bi tek Erdoğan mı sırtını Cemaate dayayıp iktidara gelecek birazda Kılıçdaroğlu denesin.
Cemaate dayanınca kazanılıyormu:)
bu seçimde cemaat %2 imiş ve çoğu cemaatçi zaten terk etti cemaatini
He ayrıcada Erdoğan hiç olmaz ise savunduğu ilkeler doğrultusunda bir bağ kurdu
Ya Kılıçdaroğlu?

Ben CHP'li değilim, Ülkücüyüm.
İlk önce bunu bilmenizi isterim.
Tayyip Erdoğan'ı kimin eğittiği, kimin akıl verdiği, kimin başa getirdiği belli.
O yüzden bu konu hakkında tartışmaya girmeyeceğim.
Bu arada bir Ülkücü olarak Kılıçdarğlunun ne kadar alçak gönüllü bir insan olduğuna kendi gözlerimle şahit oldum.
Bulunduğumuz şehirin Parti Binasına girmeden önce dışarıda ayak üstü herkesin içinde kısa bir konuşma yapmıştı.
Yanında tek koruma dahi yoktu insanların içindeydi.
Ve bizim bile hiç yemeğini yemeyeceğimiz ufak bir işçi lokantasına girip yemek yemişti.
Yanında öyle devasa kalabalık yoktu 4 kişi ile birlikte gitmişlerdi.
Her ne kadar Siyasi Parti liderim kendisi olmasada Kılıçdaroğlunun iyi bir insan olduğunu davranışlarından o gün anladım.
Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Orta gelirli bir aile gibi yaşıyorlar apartman dairesinde.

Hanım efendi ister chp li olun ister ülkücü burada konu hangi partiden olduğumuz değilki
Kılıçdaroğlu iyi bir insan olabilir tabii amma velakin iyi bir lider değil.. Kaldı ki chp yi savunanlar bile artık adama lanet ediyor..Aslında iyi bir muhaletef olsalar emin olun ne AKP kalır ne bir şey...
Bu arada ben hiç bir halk çocuğunun havuzlu villası olduğunu duymamıştım

Ben lanet okunacak kadar kötü bir lider olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
CHP'li değilim dememin sebebi zıt bir siyasi düşünceye sahip olduğumu bilmenizi istememdir.
Yani onu CHP'liyim diye korumuyorum.
Zaten gördüğümü, bende bıraktığı izlenime dayanaraktan bu şekilde düşündüm.
Adamcağızın bi havuzlu villası varmış koca saray karşısında ne ki :)

Saray Erdoğanın şahsi malı değil ki
Bundan sonra kim gelirse o kullanacak..
Siz sempati duyabilirsiniz ama bn kesinlikle ne kendisine görüşüne hiç bir sempati duymuyorum.
Çok çok çok zayıf bir lider..

EVET AMA hiç bir zaman bunu kabul etmediler ki..
biz cemaatle ittifakız diye..

Resmen kabul edip etmediklerini bilmiyorum ama hersey ortadaydı zaten . Azıcık gündemi takip eden , neyin ne olduğunu görüyordur zaten yeter ki görmek istesin kişi .

Tabii bu hepsi icin geçerli ...

Resmen kabul edip etmediklerini bilmiyorum ama hersey ortadaydı zaten . Azıcık gündemi takip eden , neyin ne olduğunu görüyordur zaten yeter ki görmek istesin kişi .

Tabii bu hepsi icin geçerli ...
Tabii o konuda haklısınız şimdi kaç kişi bu haberi okuyup "aa işe bak cemaat ve Chp omuz omuza mı "diye şaşıracak ki?
Fakat olay ne biliyormusun sen yıllarca Chp yi kötüle , Chp den biriyle namaz bile kılmam de sonrada Chp ile omuz omuza savaş..
Yemezler, kimse yemez hatta kendileri bile..

Cemaat mi öyle diyormuş ?
Olabilir soylemislerdir birşey diyemem .

Siyaset meydanı kirli arena . Çıkarlar çatışınca ya da birleşince dostun düşman , düşmanın dost olur bir anda .
Çıkar dünyası ...

Siyasetcilerimizin hiçbirini samimi bulmam o nedenle .

evet şahit olduğum o kadar çok kişi var ki
Bu arada kirli arena olduğu konusunda hem fikiriz..

Saray Erdoğanın şahsi malı değil ki

Ne gerek vardı madem Çankaya dururken ? Yıllardır bütün cumhurbaşkanları orayı kullandı.
İtibar,prestij kalkınmayla olur.
Şu savunmadan sonra kim kimle ittifak yapmış çok da mühim değil.
Geçen yıla kadar okyanus ötelerine selam yollanıyordu.
Ortada ittifak yapan varsa bu yalnızca Kılıçdaroğlu değil.

Bakın şöyle lafı ortaya atarak konuşayım;

Siyasetçilerin işleri zaten ikiyüzlülük ve yalan üzerinedir. Yani bunu yapmaya aslında mecburlar çünkü insanları kandırabildikleri sürece iktidar hırsları başarıya ulaşır. Bu yüzden siyasetçilerin yalan söylemesini, ikiyüzlü ve çıkarcı olmasını normal karşılarım (dogru degil, normal).

Benim şaşırdıgım ise, ya bu siyasetçiler daha çok ilahlaştıkça ne diye siyaset ile alakası olmayan ve siyasetçilerin umrunda bile olmayan bu ''oy veren kesim'' aynı şeyi yapar? Yani oy verenler neden yalancı, neden ikiyüzlü olur siyasetçileri kutsamak için?

CHP cemaatle ittifak yaptı mı, yaptı... Şimdi bi CHP'li AKP'liye bu konuda laf söylerken, kendi başkanı için de 'evet o da yaptı' diyebilmeli ama demiyor. Daha da vahimi, bir AKP'li, cemaat ile yıllarca kardeş gibi olan başkanını hiç eleştirmeyip CHP'ye suç atabiliyor. Bu ikiyüzlülügün, yandaşlıgın sebebini merak ediyorum. Yani olay nedir?

Cemaat ise çogu kişinin zannettiginin aksine çok güçlüdür. AKP'nin şimdilik güçlü olduguna bakmayın. AKP'nin zamanı çabuk geçer, cemaat ise öyle degil. Cemaatin oluşumu çok farklı. Yandaş kaybetmeleri bile önemli degil onlar için. Çünkü igne ile kuyu kazar bu cemaat, sabırlılar ve yavaş ilerlerler. Cemaat faydacıdır ve bu yüzden yeri gelir CHP ile de ittifak kurar, AKP ile de...

Her şey iyice igrençleşti resmen.

Cemaatle chp işbirliği yapti tabi ki gerçekten bunu bilmeyen var mi ki?

Ama isin en komigi bir akplinin chp cemaat işbirliği yapti diyip kotulemesidir. 10 senedir uyuyorlar miydi acep?

CHP cemaatle ittifak yaptı mı, yaptı... Şimdi bi CHP'li AKP'liye bu konuda laf söylerken, kendi başkanı için de 'evet o da yaptı' diyebilmeli ama demiyor.

Niye desin?

K.K Bu cemattin başı olan Fethullah Gülen'in herhangi bir toplantısına gidip de onunla el ele, kol kola, sırıtarak fotoğraf mı çektirdi? "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısına KK mı eşlik etti RTE mi?

Cemaatin durumu belli. Yıllardır AKP ile omuz omuza kol kola her türlü desteği verdiler. İttifak dediğiniz şeyi sadece AKP ile yaptı cemaat, bir kere bu konuyu netleştirelim.

Şimdi, maddi konular yüzünden araları bozuldu ve birbirine düşman oldular. Cemaate gönülveren insanlar da bu durumda AKPye oy verecek değil herhalde, kimi CHPyi destekledi, kimi HDPyi, kimi MHPyi.

Tekrar edelim:
Cemaat sadece ve sadece AKP ile ittifak yapmıştır.

Ay cemaat CHPyi destekledi gibi çığırtkanlıklarla ülkede asıl olup bitenin üstünü örtmeye çalışmayınız lütfen.

İğrenç dediğiniz siyaset insanlar sabaha karşı cemaat-AKP ittifakında hapishanelere doldurulurken başladı.

Ve gördüğüm kadarıyla, onca insan o zaman hastalanıp ölürken, intihar ederken, bunları normal gören insanlar, şimdi CHPye cemaatle yakınlaştı etiketi takıp, siyasetin iğrençliğinden dem vuruyor.

Ben de okuyup doğal olarak soruyorum, insanın ar damarı nerde bulunur, ne zaman devreye girer, ne zaman çatlamış kabul ederiz?

''Ay cemaat CHPyi destekledi gibi çığırtkanlıklarla ülkede asıl olup bitenin üstünü örtmeye çalışmayınız lütfen.'' Cemaat CHP'yi desteklemeye çalıştı ama geç kaldı. Bu çıgırtkanlık falan degil, desteklediler. Ne AKP'yi savunuyorum ne de bir şeylerin üzerini örtmeye falan da çalışıyorum. Bunlar senin kendi kafandan uydurdugun bir şey.

İnsanın ar damarı ne zaman çatlamıştır söyliyim; Herhangi bir partiyi ilahlaştırdıgında... Bazları AKP'yi bazıları CHP'yi... Bence farkları yok. AKP her şeyin suyunu çıkardı ama CHP'nin de İş Bankası'ndan verdigi kıyak kredilerle kendi yandaşlarını zengin ettigi gerçegi ortada. Her siyasi parti siyasetin geregi olarak pislige bulanmıştır. Bunu aksini iddia edenin ya ar damarı çatlaktır ya da neyin ne oldugunu bilmiyordur.

Cemaatin AKP dışında bir partiye oy atacağı belliydi zaten,AKP'den sonraki en güçlü partiye attılar.AKP'nin iktidar olmaması için MHP'den bile oy kaydı CHP'ye.Bunun yeni keşfedilen bir şeymiş gibi sunulması çok tuhaf.

Yine araya İŞbankası vs sokuşturarak, CHP=AKP=MHP=HDP

deme çalışmalarınızı komik ve gerçekdışı buluyorum.

Bu modadan kendinizi kurtarın: Hepsi aynı modasından.

Her yere ayrı yazamayacağım, başka bir foruma yazdıklarımı buraya aynen kopyalıyorum:

Bu şimdi moda oldu AKP taraftarı arasında. Hırsızlık yolsuzluk haksızlık hukuksuzluk o kadar açık ki, yok diyemiyorlar, savunma mekanizması bu şekilde: Hep vardı.

Elbette hep vardı, elbette hiç bir zaman Avrupa siyasi ahlakı yoktu bu ülkede. Hep olmasa, bu ülkenin başına AKP musallat olur muydu?

Fakat durun yani, bu her devirde vardı denecek ölçüde değil bugün olanlar. Anap zamanında Shp zamanında ben hatırlıyorum kaç kişi yüce divana çıktı, partilerden ihraç edildi.

Benim en sinir olduğum devir, o zaman çok gençtim, Semra Özal ve papatyalarıydı. Onlar bile aşırı masum kaldı şu an.

Hangi parti başkanı hırsızlığa bulaşanları alıp fotoğraf çektirdi ki?

Hangi devirde mühendisin gelmesi gereken kadroya imam getirildi? Ülkede liyakatı yok ettiler. 3000, 5000 euro alan imam eşleri var konsolosluklarda, ilkokul mezunları var inanılır gibi değil.

Bunların hiçbiri hiçbir zaman yoktu işte! Mühendis alınacak yere kendi partilerinden mühendis alıyordu, kayırma öyleydi, eskiden olan buydu.

Hiç kimsenin aklına mühendis lazım olan yere ben ilahiyat mezunu arkadaşın oğlunu koyarım demek gelmezdi gelemezdi! Ben doktor olmayan hastane müdürünü şimdi görüyorum. Yaa adamlar torpili yapıyor ve nolmuş yaptıysak diye soruyor. Menderes'i örnek veriyorlar işlerine gelince, adam çocuklarını ticaretten men eden adam.

Sonuç ortada, ölen madenciler ortada. Yıkılan tokiler, bir yağmurla sele dönen yerler, şehirlerin hali ortada, hepsi ortada. Umarım deprem gibi bir felaket olmaz.

Ekleyeyim, darbe zamanı bile izledim ben belgeselde, kendi görüşünden hakim koymak dışında yapılan hukuksuzluk yok, açıkça adli soruşturma prosedürünü hiçe saymadılar mı? Mahkeme kararlarını?

Böyle devir asla olmadı.

Kimse çıkıp da bundan böyle burada, şu anda ülkede olanlar her devirde vardı diyerek, her gün yaşanan rezillikleri normalleştirmesin.

Adalet ve hukuk kavramlarını karıştırmayınız.

Ülkede kiloyla adaletsizlik varsa, şu an tonlarcasına tanık oluyoruz.

Hukuksuzluk ise bu devirde başladı. Bunu herkes görmek zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…