2014 yılından beri garanti bireysel emekliliğim var. Kesinti durumunu bilmiyorum ama 6. Yıla kadar devlet katkısının %15 ini alabiliyorsun. Yatirdigin tutar + devlet katkisinin %15i.Merhaba 3 ay önce ziraat bankası güldüren emekliliğe başvurdum. Aylık 250 TL ödüyorum devlet katkısı 62.5TL olması gerekiyordu 3. taksiti ödedim fakat devlet katkı payı halen 62.5 TL 187.5 olması gerekirken arayıp sorduğumda daha yatar tarzında bastan sağma cevaplar aldım besi sonlandırırsam benden ne kadar kesinti olur. En azından yatırdığım parayı alabilir miyim?
Altına çevirip o şekilde devam ettirebiliyorsunuz. O zaman devlet katkısıyla beraber acayip karlı bir yatırım oluyor.Yatirdiginiz parayi alir misiniz geri bilmiyorum ama en azindan yol yakinken donmus olursunuz. Bireysel emeklilik bence zarar ziyan bir sistem. TLnin deger kaybi sebebiyle. Kendi birikiminizi kendiniz yaparsaniz ilerisi icin daha iyi sonuc alirsiniz.
Ayni yatirimi kendiniz yaptiginizda vergisi bilmem ne kesintisi olmuyor,daha guvenilir. Bireysel emeklilige gerek yok aslinda. Sistemdeki cogu kisi sikayetci,demek ki var bir sorun diye dusunmustum acikcasi.Altına çevirip o şekilde devam ettirebiliyorsunuz. O zaman devlet katkısıyla beraber acayip karlı bir yatırım oluyor.
Merak ettiğim buydu bankada bir açıklama yapmadı katkı payı bir ay geriden yatıyor dese anlardım yatar yatar deyip geçiştirmelerine kızdım ve evet altın hesabı karlı oluyor 500 TL'ye 26 TL kar getirdi 1 ayda artı katkı payıBenim bildiğim geç ödeniyor benim de var bes fiyatı yükselttim geriden geliyor ödeme. Ayrıca evet altın hesabı yaptım bende hiç değer kaybetmedim aksine artıya geçtim.
Besi başlatırken 250 TL gibi bir ücret kesintisi yaptılar zaten bu %15 ekstra bir kesinti mi oluyor?%15 stopaj kesintisi yapılır
Kızım için hesap açtım, o da altın yatırım hesabı, vergi ondada var. Bes in farkı, devletin katkısı. Az da olsa damlaya damlaya göl olur mantığı :)Ayni yatirimi kendiniz yaptiginizda vergisi bilmem ne kesintisi olmuyor,daha guvenilir. Bireysel emeklilige gerek yok aslinda. Sistemdeki cogu kisi sikayetci,demek ki var bir sorun diye dusunmustum acikcasi.
Besi başlatırken 250 TL gibi bir ücret kesintisi yaptılar zaten bu %15 ekstra bir kesinti mi oluyor?
Geri odeme alirken anlasiliyor zaten. Cevremde cogu kisi asiri zararda oldugunu soyledi ben de onlarin yalancisiyim. Bir de kendi isimi kendim yapinca daha iyi oluyor bendeKızım için hesap açtım, o da altın yatırım hesabı, vergi ondada var. Bes in farkı, devletin katkısı. Az da olsa damlaya damlaya göl olur mantığı :)
Hımm geri ödeme kısmını bilmiyorum. Henüz o aşamaya gelmedimGeri odeme alirken anlasiliyor zaten. Cevremde cogu kisi asiri zararda oldugunu soyledi ben de onlarin yalancisiyim. Bir de kendi isimi kendim yapinca daha iyi oluyor bendeumarim siz karsiligini alabilirsiniz elbette,gonul ister ki kimse dolandirilmasin elbette
Paranın en fazla değer kazandığı yatırım bireysel emeklilik. Faize karşı olmayan kişiler adına konuşuyorum. Hiçbir faiz bes kadar getiri sağlamıyor. Ama altın , döviz ise birikimden kastınız o konuda haklı olabilirsiniz.Yatirdiginiz parayi alir misiniz geri bilmiyorum ama en azindan yol yakinken donmus olursunuz. Bireysel emeklilik bence zarar ziyan bir sistem. TLnin deger kaybi sebebiyle. Kendi birikiminizi kendiniz yaparsaniz ilerisi icin daha iyi sonuc alirsiniz.
Ama doğru söylemişler. Öyle hemen olmuyor ki devlet katkısı.Merhaba 3 ay önce ziraat bankası güldüren emekliliğe başvurdum. Aylık 250 TL ödüyorum devlet katkısı 62.5TL olması gerekiyordu 3. taksiti ödedim fakat devlet katkı payı halen 62.5 TL 187.5 olması gerekirken arayıp sorduğumda daha yatar tarzında bastan sağma cevaplar aldım besi sonlandırırsam benden ne kadar kesinti olur. En azından yatırdığım parayı alabilir miyim?