• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel emeklilik mi altin hesabi mi?

Hangi yatirim daha kârlı?

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .
Ben bankacilik okumuş biriyim ama bese kesinlikle bulaşmayı düşünmüyorum. Okuldaki hocalarimiz bile eger para biriktirebilen bir yapiniz yoksa girin. Onun disinda tavsiye etmiyoruz dediler. Cunku öyle çok kar getirecek bir sistem değil.

Evet size katılıyorum bes in desteği bana TEFE TÜFE gibi geliyor sonuçta 10 yıl kısa bir süre değil 1 koyuyorsan 3 alman normal. Bunu kar olarak görmüyorum. Ve buna karşılık risk almakta saçma erken Boz zarar et gibi. .

Birikimi zor yapan birileri kendini bağlamak için BES e nasıl olsa yapıyorum elimin altında olsun lazım oldugunda bozdurum diyosan Altın bi önceki yorumlarda arkadasın dediği gibi 102 alıp 80 bozdurmak da var 10 yıl içinde cıkarsan devlet desteği alamıyosun diye bşy yok paran senin paran zaten alıyosun devlet desteğini 3 yıla kdr bir oran 6 yıla kdr bir oran 8 yıla kdr bir oranla veriyo sana mrk etme ama zaten burda amaç birikim yapabilmek canım zorunlu hissedip oaraya para yatırdıkca kazanırsın dediğim gibi banka promosyonlarını da takip et giriş çıkış ücreti almayanı bul

10 seneden önce çıkanlar devlet desteği alamıyorlar ve giriş ücreti vergi gibi kesintiler oluyor diye biliyorum. Mesela bir bankanın giriş ücreti 600 küsürdü 2 sene önce. En azından benim okuduğum dönemde böyleydi. 10 yıl çok uzun bir süre oldugu için paraya ihtiyaci olanlar altın bozdurduğu gibi bestende çıkmak istiyorlar. Çıkınca ana paradan zarar ediyorlar diye biliyorum.

devlet desteği 3 yıldan sonra yüz de 15 alınıyor. 6 yıldan sonra yüz de 35.giriş ücreti ertelenebiliyor,beş yıldan sonra iptal olabiliyor. sadece bilgi amaçlı söylüyorum. merak edenler için. yanlış anlaşılmasın. bese yönlendirme amacı ile anlatmıyorum.

benım bankada altın ve dolar hesabım var ancak elıme fazla para gecerse vadelı hesaba yatıracagım yuklu paralarda yuklu vade ucretı koyuyorlar 60 bınım vardı en son sonra cektım aylık 400 tl vade ucretı koyuyorlardı elim bollaşırsa yıne onu düşünüyorum
benim elime oyle toplu para hic geçmiyor canim. Her ay ufak ufak artırmak istiyorum. Mesela maas yatar yatmaz 250 lirayi kesin bir kenara koyayim diyorum. Sonrasinda ay sonunda elimde kalirsa yine yatiririm. Böyle kucuk miktarlar icin hangisini tavsiye edersin?

Benim fikrim altın hesabı. Ama orada kar etmek istiyorsan sürekli iniş çıkışları takip edip al sat yapmak... Yoksa bir bakmışsın gramını 120den aldığını düşükken de bozdurabilirsin.. Piyasayı sürekli takip etmek lazım. Burada bi topik vardı kirli çıkılar diye... Orada bir ablamız vardı al sat yapa yapa kaç gram yaptı aklın şaşar o kadar nasıl yaptı diye

Back
X