• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel emeklilik mi altin hesabi mi?

Hangi yatirim daha kârlı?

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .

Sexingthecherry

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar. Bu tasarruf islerinde yeniyim. Malesef 5 yıldır calismama ragmen hicbir yatiririm yapmadigim gibi borcum var. Simdilerde birseyler yapmak istiyorum ama kararsiz kaldim. Esimin BES i var, benim yok. Acaba her ay 250 lira bireysel emeklilige mi kayit olsam yoksa o parayi altin hesabina mi atsam? Siz ne dersiniz?

Aslında duruma göre değişir canım o ara lazım olursa toplu para da alabilirim ihtiyacım yoksa maaş şeklinde lamayı düşünüyorum
160 la başladım ben enflasyon oranına göre yıllık artışı seçmiştim şu an 200 yatırıp 50 de devlet desteği ekleniyor maaş bankamız olduğu için promosyon vardı giriş çıkış ücreti gib kesintiler yoktu o detaya dikkat et

bu işlere işim gereği kafa yoran birisi olarak;

eğer her ay köşeye planlı olarak para ayırabileceğini düşünüyorsan altın*dolar*euro*hisse senedi al derim.

yok yapamam dersen BES'e de bulaşma bu sefer onu ödemezsin, avantajlardan faydalanamazsın.

vadeli hesap enflasyonun altında ya da eflasyon kadar getiri sağlar. o yüzden sakın tl de vadeli hesap düşünmeyin.

Aslında duruma göre değişir canım o ara lazım olursa toplu para da alabilirim ihtiyacım yoksa maaş şeklinde lamayı düşünüyorum
160 la başladım ben enflasyon oranına göre yıllık artışı seçmiştim şu an 200 yatırıp 50 de devlet desteği ekleniyor maaş bankamız olduğu için promosyon vardı giriş çıkış ücreti gib kesintiler yoktu o detaya dikkat et
bende maas bankamdan yapicam yaparsam ama kurum surekli degistiriyor anlasmali bankayı. Girdikten sonra maas bankam degisirse sorun olur mu

bu işlere işim gereği kafa yoran birisi olarak;

eğer her ay köşeye planlı olarak para ayırabileceğini düşünüyorsan altın*dolar*euro*hisse senedi al derim.

yok yapamam dersen BES'e de bulaşma bu sefer onu ödemezsin, avantajlardan faydalanamazsın.

vadeli hesap enflasyonun altında ya da eflasyon kadar getiri sağlar. o yüzden sakın tl de vadeli hesap düşünmeyin.
cok tesekkurler yorumunuz icin. Ama ben henuz bu konulara cok uzagim. Internet bankaciligindan bir euro ve altin hesabi actirdim vadesiz sadece. Sizin o dediginiz hisse senedi almak icin ne yapmam gerekiyor?

öncelikle şunu belirteyim. bankalar o hesaplar için hesap işletim ücreti adı altında para alırlar. bunların alınmaması için bankaya otomatik ödeme talimatı verin.

hisse senedi almak için yatırım hesabı da açmanız gerekir.

bankacınızla ya da bu işlerle uğraşan bir tanıdığınız varsa size hisse önerebilir.

ben de önerebilirim ama yasak olabilir, o yüzden buradan yorum yazmayayım canım.

girdikten sonra sorun olmaz BES orda devam edecek zaten gerci devlet 2017 ocaktan itibaren çalışanlara zorunlu bes getirdi zaten canım sabret orası da mantıklı google dan haber detaylarına bak istersen yasalaştı cunku
hisse senedi ve doviz bence biraz daha toplu paralarla alınmalı benim ayrıca halk yatırım hesabım var orda tahvıl veya hisse senedi de oynarım uzun vadede getırısı ıyı
dediğim gbi kredi kartından da otomatik ödeme yaptırırsan sorun olmuyo zaten ama zorunlu da iş yerleri yatırcak

öncelikle şunu belirteyim. bankalar o hesaplar için hesap işletim ücreti adı altında para alırlar. bunların alınmaması için bankaya otomatik ödeme talimatı verin.

hisse senedi almak için yatırım hesabı da açmanız gerekir.

bankacınızla ya da bu işlerle uğraşan bir tanıdığınız varsa size hisse önerebilir.

ben de önerebilirim ama yasak olabilir, o yüzden buradan yorum yazmayayım canım.
ben bunu bir arastirayim. Cok tesekkurler

Devletin otomatik yağacağı bes i para yatırılıp yatırılmadığını herkes kendi takip edecekmiş.
Ilk 2ay içinde çıkabilecekmişiz, daha sonra çıkmak mümkün değilmiş ben hemen iptal edeceğim istemiyorum.

Ben bankacıyım. şuan ara verdim iki küçük bebeğim var. Altın hesabı da kullandım. altı senedir bes de var. altın hesabından zarar ettiğim oldu malesef. ihtiyacım oldu 102 den aldığımı 80 den sattım. bes ise en az 10 yıl bağlıyor seni.devlet katkısı var, yüz de 25 her ay.çok yüksek bir maaş gelmez büyük ihtimalle. Ama 10 yıl sonra toplu para almak için iyi bence.

Ben bankacilik okumuş biriyim ama bese kesinlikle bulaşmayı düşünmüyorum. Okuldaki hocalarimiz bile eger para biriktirebilen bir yapiniz yoksa girin. Onun disinda tavsiye etmiyoruz dediler. Cunku öyle çok kar getirecek bir sistem değil.

getirisi gayet iyi şu anda. 9200 yatırdım toplam. birikimi en son 12500e yakındı. söylediğim gibi ben bankacıyım. getirisi iyi olmayan sistemleri zaten müşteriye pazarlamamiz imkansız. altından da iyi kazanan müsterilerimiz oldu. ama yeri gelince al sat yaptılar. bunun için piyasada ciddi bilgi birikimin ve tahminlerinin olması gerekiyor.

getirisi gayet iyi şu anda. 9200 yatırdım toplam. birikimi en son 12500e yakındı. söylediğim gibi ben bankacıyım. getirisi iyi olmayan sistemleri zaten müşteriye pazarlamamiz imkansız. altından da iyi kazanan müsterilerimiz oldu. ama yeri gelince al sat yaptılar. bunun için piyasada ciddi bilgi birikimin ve tahminlerinin olması gerekiyor.
10 seneden önce çıkanlar devlet desteği alamıyorlar ve giriş ücreti vergi gibi kesintiler oluyor diye biliyorum. Mesela bir bankanın giriş ücreti 600 küsürdü 2 sene önce. En azından benim okuduğum dönemde böyleydi. 10 yıl çok uzun bir süre oldugu için paraya ihtiyaci olanlar altın bozdurduğu gibi bestende çıkmak istiyorlar. Çıkınca ana paradan zarar ediyorlar diye biliyorum.

Ben altın hesabı açmaya gittim kandirip beni bes yaptılar.
Altin istiyorum ısrarla ama altın günü sistemi çok kötü ayin belirli günleri belirli şubeler altın alıyor buda benim için caydırıcı bir sebep.
Bes yaptım kızımın adına kendime de en paradan vadesiz doviz hesabı açtım. Altın almak istediğim de oraya yatırıp parayi, mobilden sanal altın alıyorum

Back
X