Birdaha birşey vermesini nasıl engelleyebilirim?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.667
Bugün eşimin ailesini ziyarete gittik.Eşimin annesi yan bahçeden nar topluyormuş kapıda karşılaştık.Bir koca poşet nardan iki tanesi sağlammış onları vereyim yiyin dedi dedim sağol ben uğraşmam onunla.Sonra kendi getirdi birtanesini sözde temizleyip bize verecekti eşim elinden aldı ben yerim sağol dedi.Kapıdan çıkarken de koşa koşa iki poşet kıyma getirdi.İkisi bir kilo ya eder ya etmez bana uzattı yine eşim aldı... Onların tek çöpünü istemiyorum çok şükür muhtaçta değilim.Eşim işsizken tekbirgün sormamıştı bu insanlar hatta eşim yeni bir işe girdikten sonra üzerinden bir sene geçmişti annesi eşime sinirlenip seni işten kovdular diye yüzüne vurdu.Eşime evlenmeden önce maddi olarak yardımda bulunacaklarını(alt katın kirasını vereceklerini) ev için erzak yardımında bulunacaklarını söylemiş annesi ama tabi bu sözler hep yalan.Ev eşimin dedesinden kira vermiyoruz.Eşim asgarî ücretle çalışıyor hep yetersiz görüyor kendini ben ona destek oldukça daha çok eziliyor sanki...Ne yapmalıyım ki bu kadın sözde ettiği yardıma birdaha kalkışmasın ara ara söyler yağ vereyim mi zeytin vereyim mi hep reddettim ama artık sıkıldım gerçekten teklif bile etmesin istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?

Arkadaşım eski konularından hatırladığım kadarıyla esin hava soğuyunca,çalışmaktan sıkılınca işten keyfe keder ayrılıp işsizlik maaşı kesilene kadar da hiçbir işe -bilinçli olarak -başvurmayan bir adam.Tam olarak mahcup olduğunu,kendisini eksik hissettiğini de nereden çıkardın ? Eşine destek olmaktan kastın maddi destek mi? yoksa manevi olarak destek olmak mı?

Erzak yardımı =Nar kıyma zeytin ve yağ vermek. Hem yalan söylüyor diye kızıp hem niye almıyorsunuz anlamadım?

Kocanız asgari ücretle çalışıp yetmiyorsa masraflara siz de çalışın, çalışmıyosanız. İsteyen istediği kadar söz versin kimsenin sözüne güvenip yuva kurulmaz.

Hoşgeldin tereliye :)

Hiçbirşey istemeyip evlerinde oturmak..
Hiçbirşey istemeyip verdiği kıymaların "1 kilo bile" olmamasının lafını yapmak...
YİNE hiçbirşey istemeyip vermedikleri yardımın, kiranın lafını yapmak..
Bilemedim. Madem birşey istemiyorsun lafını yapma, evinde de oturma. Bu kadar basit bence.

Arkadaşım eski konularından hatırladığım kadarıyla esin hava soğuyunca,çalışmaktan sıkılınca işten keyfe keder ayrılıp işsizlik maaşı kesilene kadar da hiçbir işe -bilinçli olarak -başvurmayan bir adam.Tam olarak mahcup olduğunu,kendisini eksik hissettiğini de nereden çıkardın ? Eşine destek olmaktan kastın maddi destek mi? yoksa manevi olarak destek olmak mı?
Malesef yanlış hatırlıyorsun işten ayrıl işsizlik maaşı al diyen annesiydi keyfe keder işten ayrıldığıda yok.Mahcup çünkü annesi verdiği sözlerde durmadı ona inanıp güvendi ben ona sonsuz destekken annesinin nasıl böyle bir kazık attığına hala inanamıyor...

Erzak yardımı =Nar kıyma zeytin ve yağ vermek. Hem yalan söylüyor diye kızıp hem niye almıyorsunuz anlamadım?

Kocanız asgari ücretle çalışıp yetmiyorsa masraflara siz de çalışın, çalışmıyosanız. İsteyen istediği kadar söz versin kimsenin sözüne güvenip yuva kurulmaz.
Siz evinize erzak olarak bunları mı alıyorsunuz sadece şaka mı bu ya kadın resmen market alışverişi yaparım demiş bunlar ne ki...

Eşinize dedesinden ev miras kalamaz, önce annesi ya da babasının evidir o, yani siz direkt eşinizin ailesinin evinde oturuyorsunuz ve yardım etmediler diye şikayet mi ediyorsunuz? Hiçbir şeylerini istemiyorsanız evi boşalttın.
+1.

Dededen miras kalması için dedenin evlatlarının ve eşinin yani kısaca 1. Dereceden yakınlarının hepsi ölmüş olması gerekmiyor mu? O adamın babasına kalan ev oluyor o zaman.

Hoşgeldin tereliye :)

Hiçbirşey istemeyip evlerinde oturmak..
Hiçbirşey istemeyip verdiği kıymaların "1 kilo bile" olmamasının lafını yapmak...
YİNE hiçbirşey istemeyip vermedikleri yardımın, kiranın lafını yapmak..
Bilemedim. Madem birşey istemiyorsun lafını yapma, evinde de oturma. Bu kadar basit bence.
Evlerinde oturmaya gönüllü olmadığımı herkes biliyor diğerlerini zaten istemediğim için belirttim evden çıkacak durum olsa zaten çıkarım

Malesef yanlış hatırlıyorsun işten ayrıl işsizlik maaşı al diyen annesiydi keyfe keder işten ayrıldığıda yok.Mahcup çünkü annesi verdiği sözlerde durmadı ona inanıp güvendi ben ona sonsuz destekken annesinin nasıl böyle bir kazık attığına hala inanamıyor...
Yok Tereliye kardesim gayet doğru hatirliyorum

Eşinize dedesinden ev miras kalamaz, önce annesinin ya da babasının evidir o, yani siz direkt eşinizin ailesinin evinde oturuyorsunuz ve yardım etmediler diye şikayet mi ediyorsunuz? Hiçbir şeylerini istemiyorsanız evi boşalttın.
Ev malesef laftada olsa eşimin annesinin üstüne tab tapu

Evlerinde oturmaya gönüllü olmadığımı herkes biliyor diğerlerini zaten istemediğim için belirttim evden çıkacak durum olsa zaten çıkarım
Ben bu kadar nefret ettiğim verdiği kıymayın bile lafını yaptığım bir insanın evinde oturmazdım.

Sadece maddi yardımda bulunmadilar diye sevmiyosaniz onlari bana cok sacma geldi.kimse kimseye yardim etmek zorunda deil altiniza ev vermisler daha ne?
Konu sadece maddiyat değil bilen biliyor bencede yardım etmek zorunda değil ama bu durumu nasıl söylerim bilmiyorum

Ben bu kadar nefret ettiğim verdiği kıymayın bile lafını yaptığım bir insanın evinde oturmazdım.
Benimki nefret değil nefret başka birşey o beslenen bir duygu yani o değil...Eşimle çok tartıştım bu ev olmasaydı ben evlenmezdim zaten dedi ikna edemedim ikna etsemde kira verecek durum yok zaten pahalı şehir burası.

Benimki nefret değil nefret başka birşey o beslenen bir duygu yani o değil...Eşimle çok tartıştım bu ev olmasaydı ben evlenmezdim zaten dedi ikna edemedim ikna etsemde kira verecek durum yok zaten pahalı şehir burası.
Hangi şehirdesin ki? İstanbul dışı o kadar pahalı mı yahu.
Sende çalışmayı düşünmez misin? En azından ek gelir olur.

X