Birbirine Yakışmayan Renkler

kahve-siyah
lacivert-kahve
siyah-lacivert
diğer renkler bi şekilde kombine edilir ama bu renkler asla...

Arkadaşlar bu başlık altında..giyimde asla birbirine gitmeyen hatta biraraya gelince kötü hatta berbat görünen renk kombinasyonlarını sıralayalım aklımıza geldiği kadar...ve de buradakileri okuyarak biz de aynı hatalara düşmemiş oluruz..alışveriş ederken de ona göre renkler seçeriz böylece aldıklarımız da sırf yalnış renk seçimleri yüzünden çöpe gitmez....nasıl fikir ama ?

ilk ben başlıyorum

* Turkuaz ile siyah
* kırmızı ile yeşil
* fuşya ile limon sarısı.....
* yeşil ile mavi de olmaz

*altın rengi ile gümüş rengi de birarada olmaz
yani dore ile lame

Küçük kombinelerle hepsi olur bence..dore gümüş hariç)-tatlicadiarzu-

bakın renk bilgisi versem iyi olacak
ana renkler malum sarı-kırmızı- mavi bunları ayrı tutun
birbirlerine uyumsuz renkler ise sıcak ya da soğuk renk gruplarıdır.
sıcak renkler: kırmızı-turuncu-sarı
soğuk renkler: yeşil-mavi-mor
şimdi kırmızının hemen altında yeşil var uyumsuz zannedilebilir ama dünyada aslında en çok yakışan renklerdir.doğadan örnek verelim gül ve yapraklarını dalında düşünün giyimde birini abartılı diğerini az ve ölçülü tutun kırmızı kazak yeşil saat ve toka kombinesi gibi
ya da mavi turuncu yakışmaz zannedilir yine doğadan anlatalım kim güneşin batışındaki uyuma itiraz edebilir kii kızıl turuncu türevidir mavinin içinde muhteşemdir.
sarı turuncu konbine olmaz biribirini boğar ve özensiz görüntüsü oluşturur
beyaz ise bütün koyu renk tonlarıyla uyumludur tek başınada işi götürür zaten
siyah bütün renklerle uyar.
umarım anlatabildim

Evet çok haklısın.Mesela yeşil bir kazak giydiğimde, kırmızı oje sürsem güzel durur.Aynı şekilde kolyeni kırmızı birşey tak.Gayet hoş duruyor.
Alt üst olarak bahsetmiyorum.Turkuaz mavisi ince askılı bir elbise giydin diyelim, keten olsun elbise.
Ona pek tabi yeşil ( açık yeşil) takılar takabilirsin, ayakkabını açık yeşil babet tercih edebilirsin...

Son düzenleme:
ben sariyla laciverti ve sariyla kirmiziyi sevmiyorum.(1az futbol takimi renkleri gibi oldu sanki yazdigim renkler) kaydirigubbakcemile4

Arkadaşlar bu başlık altında..giyimde asla birbirine gitmeyen hatta biraraya gelince kötü hatta berbat görünen renk kombinasyonlarını sıralayalım aklımıza geldiği kadar...ve de buradakileri okuyarak biz de aynı hatalara düşmemiş oluruz..alışveriş ederken de ona göre renkler seçeriz böylece aldıklarımız da sırf yalnış renk seçimleri yüzünden çöpe gitmez....nasıl fikir ama ?

ilk ben başlıyorum

* Turkuaz ile siyah
* kırmızı ile yeşil
* fuşya ile limon sarısı.....
* yeşil ile mavi de olmaz

*altın rengi ile gümüş rengi de birarada olmaz
yani dore ile lame

turkuaz ile siyah neden yakismiyor anlamadim bence gayet güzel yakisiyor, siyah bir iki renk haris her renkle cok uyumlu bence, benim turkuaz siyah cizgili tisörtüm var süperde görünüyor istersen resim cekip ekleyimkaydirigubbakcemile

canım bu söylediklerinin hepsi bir arada kullanılıyor artık..elbiselerde tişörtlerde..yani karışık değilde keskin olarak bir arada kullanıldığını çok gördüm.hatta bu yıl uyumsuzluk modaymışş..artık herşeyi uyumlu giymek çok sıkmış baymış...valla tv de ne kadar modacı dinlediysem öyle ddi..bir tek altın gümüş bir arada kullanılmıyor....ben özellikle kırmızı-yeşil,turkuaz-siyah,yeşilmavi çok gördüm...
ama ben takmışım uyuma vazgeçemiyorum..illa uyacak,demodemiyim netatlicadiarzu

ben kırmızı-sarı,kahverengi-siyah,mor kırmız,sarı-mavi hiç yakıştırmıyorumkafamçokkarıştı

katiliyorum :)))

:1shok::1shok: ciddi misin?? Şoşırdım :1shok:

aaaaaaaaaaaa bende sasirdim nasilsiyahla beyaz birbirine cok ama cok uyumlu en cok sevdigim renk ikilisi

yeşil siyah ve sarı iğrenç bir karışım oluyo sadece sarı siyah olabilir ama yeşil araya girdimi midem kaldırmıyo

lacivert ile siyah
kahve ile siyah
kahve ile mor
kırmızı ile açıkmavi
gri ile kahve
sarı ile lacivert

tarz meselesi artık her renkle uyum sağlanabiliyo yeşil ve pembe tipitip giyinen birinin üzerinde çok sevimli durabilir yeşil bi tuniğin altına pembe koton çorap hoş durabilir fakat bir iş kadının üzerinde yeşil ceket pembe pantalon komik olabilir
yani tarz meselesi

kırmızı yeşil ufff karpuz gibi çok canım çekti neyse benim düşüncem bence uydurduktan sonra her renk hoş,yalnız kahve siyah ve turuncuyu dışta tutuyorum.örneğin benim askılı bir eşyam var,içinde mor koyu yeşil ve beyaz ince ince çizgileri var,üstüne beyaz yarım kollu bir ceket giyiyorum öyle kullanıyorum.her renk birbiriyle olur fakat çok göze batmayacak biçimde olmalı.tutupta mor ceketin içine yeşil body giyersen olmaz tabii

lacivert ile siyaha birarada giyeceğimi zannetmiyorum
koyu kahve ile siyahı da
ama çık tonda bir kahve ile siyah olabilir

Back
X