Birbirine iki uzak dag annem ve ben...

Cok tesekkurler..

Anneme yaptigi her sey icin her defasinda tesekkurde ettim,yardimci olmayada calistim.
Sanmiyorum ki yaptigi seylere gerekli ozeni gostermedigimi dusunsun.
Esimde son gune kadar ona saygi gosterdi.
Arkadasimlarimi gecelikle karsilamasinin psikolojik bir sorundan kaynaklandigini dusunmuyorum.
Kendi komsularini da ben henuz evli degilken bu sekilde karsiladigi oluyordu.(ancak bu bahsettigim komsularimiz artik ailemizden birileri gibidir,yedigimiz ictigimiz ayri gitmez.)Ancak benim evim ve misafirlerim ayni sey mi ?
Kaldi ki annem bunu dusunemeyecek biri degil normalde.
Ayni sekilde esim evdeykende kahvalti etti,damadinin yaninda yarim kollu diz ustu gecelik giymek normal mi?
57 yasindaki,bir sirketin mudurlugunden emekli olmus,dogma buyume Ankarada yasamis birisi icin bunlar bilinmeyecek gorgu kurallari degil.
Demem o ki cogunu unutmak icin hafizamdan sildigim buyuk kisminida okumasi iskenceye donusmesin diye yazmadigim nice seyler var.
Ve tum bunlar yuzunden anlayamadiginiz ofkem
Ayrilma kararina gelince annem bu karari tek basina verdi.
Babamida,babamin ailesinide evlenmeden oncesinden beri taniyordu.
Evlendiginde ailevi sorunlar yasamislar hepsini tek tek anlatti inanin hic cozulemeyecek sorunlar degil.
Kayinvalide,gorumce dertleri,herkesin basinda var.
Babamin ailesi de,annemin sulalesi de,babamda,annemde hep ayni seyleri anlattilar.
Demem o ki annem evliliginin 7.yilinda beni dogurmus.
Ki ozamanda evliligi surdurmek istemiyormus.
Madem beni dogurmasaydi,ki zorla tedaviler gorerek dogurmus.
Cok tesekkur ederim yorumlariniza,farkli noktalari dusunmemi sagladiniz..

Cok uzuldum sizinde yasadiklariniza..
Benim babam yok ama annemde yok,varsada ben bulamiyorum
Babam anneme birgun kufur bile etmemis,etlisine sutlusune karismamis,siddet uygulamamis,yalan soylememis,baska birine bakmamis bir insan.
Tek sorunu ailesiyle karisi arasinda dengeyi cok iyi kuramamis.
Anneminde bosanma sebebi bu.
Karsilikli bir bosanma karari yok ortada.
Babam emniyetten emekli,isi gucu olan,evine maasini oldugu gibi getiren,kumari,ickisi vs olmayan bir adam.
Babamla gecinememek cok zor is vesselam..

Keşke benim annemde sağ olsaydida hergün kavga etseydik hayattan cok sey istiyoruruz bazen neden onu öyle kabul etmiyorsunuz ki siz fiyorsunuz girişken sicakkanliyim fiye bunu annenize de gisterun sizde de bir sogukluk vat kusura bakmayin ama anneniz kendince hakli sebepleri var bir evlat yetistirmek kolay mi sizde anne olmussunuz Allah bağişlasin rabbim göstermesinin olutda ilerde eşinle bir sorunlariniz oldu ayrilmak zorunda kaldiniz sizin cocugunuz sizii duçlicak yani doğru mu bu kendide atlatamadi bu zamanda babali buyutmek zor size annelok babalik yapmis keske sizde anlayanilseniz annenizi yargilamak yerine onu karsiliksiz sevseydiniz

zor zamanlar geçirmiş annen belliki..
tek başına coçuk büyük büyütmek bi kadın için gerçekten zorlu olmalı...
sendende herhangi bi yaklaşma bi adım olmamış zaten annene karşı...
tek taraflı düşünmemek lazım..
biraz daha ılımlı yaklaşırsan annene daha güzel sonuçlar alırsın belki...

Basiniz sagolsun,Allah rahmet eylesin annenize.
Annemi bu yasima kadar hep oldugu gibi kabul ettim, onun hayatina ayak uydurdum.
Ona karsi soguklugumsa dogumdan sonra gun yuzune cikti,bende anne olunca...
Cok guzel soyluyorsunuz size hem annelik hem babalik yapmis diye.
Ancak benim bir babam vardi, hemde dunya iyisi bir insan,ben ondan ayri buyumeyi secmedim, mecbur birakildim.
Neden annem bana babalik yapti ki?
Benim sahsi gorusum bir evlilikte aldatma,her turlu siddet,yalan,duzenbazlik,kumar vs vs yoksa ve ortada bir cocukta varsa anne babalar bu kadar kolay bosanma karari vermemeli.
Cunku biliyor musunuz ne anneler babalik yapabilir, ne de babalar annelik..
Olan sadece cocuklara olur,tesekkurler..

Sagolun Cok haklisiniz ama şuda var ki babalik isteseydi yapabilirdi hep cok iyi insandı deyip duruyorsunuz ve annenizi sucluyorsunuz ne yaşadığını nerden bileceksin bir kadin kolay kolay yuva yıkmaz helede bir anne benim babam başindaydida ne oldu sevgi mi gördük agzindan kizim cikmadi ismimi hitap etmedi maddi manevi hicbir desteği olmadi biz 7 kardesiz babamdan hertürlü eziyeti cekti ickisini kumarini dayagini daha sayamadığim cok seylerini annem bizim icin katlandı Gidemedi keşke kendini düşünseydi simdi vicdan azabi cekmezdik en sonunda vefat ettide kurtuldu ben annemin oldugune hem sevindim hem üzüldüm daha 11 yaşindaydim ne baba sevgisi ne anne ilgisi goremedim cok sikintilar cektim bu kadar dert edinmedim birazcik sükredin siz evladiniza dört dörtlük annelik yapin o vakit anne konusunda hassasim diyorum ya annem basimda olsadida hergün dovseysi sövseydi.
Annesi olmayanin hiç kimsesi olmuyor ne kardesleei kardeş nede babasi baba.
Annesiz cocuğun güneşi doğmazmis
Rabbim basinizdsn eksik etmesin insallah duzeltirsiniz arayi.

Son düzenleme:

Cok sagolun iyi dilekleriniz icin.
Babam babalik yapti her haftasonu esinin beni istememsesine ragmen beni aldi.
Bana kendisi yemekler hazirladi.
Tatile goturdu,her ay harcligimi duzenli verdi.
Bir derdim oldugunda sakince beni dinledi.
Benimle hep yumusak yumusak,guler yuzle konustu.
Okullarima supriz ziyaretlere geldi.
Ilk ve ortaokullarima saksida cicekler ekti getirdi.
Bayram alisverislerimi,yaz kis alisverislerimi yapti.
Elmadaglara kayaklara,mangallara goturdu.
Surekli fotograflarimi cekip albumler yapti ve gun gun nerede cekildiklerine kadar uzerine yazdi.
Hicbir ozel gunu kutlamayi unutmadi.
Ama ben hep azicik ucundan kiyisindan yasadim bunlari,babam sevgisi sonsuz biri.
Kardesime neler neler yapiyor, benim yasadiklarim yaninda devede kulak..

Beni ananem ve dedem buyuttu, her seyimle onlar ilgilendi.
Annem calisti,calisti,calisti..
Isten yorgun geldi benimle vakit gecirmek istende yorucuydu onun icin.
Bos zamanlarinda arkadaslariyla dertlesti, onlarla vakit gecirdi.
Beni spor kurslarina yolladi,her yaz tatillere goturdu,giydirdi,yedirdi..
Ama sevmedi,ilgilenmedi hayat boyu boyle davrandi.
Babamin yaninda siginti gibi, annem hep korktugum otoritesine girmeye mecbur oldugum askeri sistem gibi..
Erkenden evlendim 21 yasinda universite 2. Sinifta.
Herkes annendir sevgi goster,senden baska kimsesi yok ilgilen diyor, haklilarda.
Peki ben,ben hakli degil miydim?
Ben cocuk degil miydim,genc kiz degil miydim?
Benim babam varken neden onu tanimadan buyudum.
Ne yapmisti babam anneme benim bunlari yasamama sebep olacak?
Yoksa annem yine sadece kendini dusunup yakmis miydi gemileri?
Annem babami sevememisti, zaten dedemin baskisiyla evlenmisti.
Cocukluktan beri taniyordu babami,babamin ailesini,birlikte buyumuslerdi.
Dedemin baskisindan kurtulmak icin evlendi,babam annemi hep sevmisti.
Ama annem hem meslek olarak iyi durumdaydi babama gore,hemde babam ailesine yardim etmeye calisiyordu.
Annem ve babam kooperatife girmisler 2 eve birden para oduyorlardi.
Birinde oturuyorlardi,digerini ise babam;"annem ve abim kirada oturuyorlar diger evde annemler otursalar" dedi.
Babannem ve amcamda bunu babamla konusmus olacaklar ki, anneme bu konuda taleplerini dile getirmisler.
Annemde zaten sevmiyor babamin ailesini,babaminda bu tavri tuzu biberi oluyor ve ben senden cok kazaniyorum(en az iki kati),senin yemegin,utun,kirli camasirlarinla ugrasip, birde kazandigimi ailene mi yedirecegim diyerek tek celsede bosaniyor.
Babamda kendince bir tek annem,abim tek maasiyla bakmaya calisiyordu,hemde kira veriyordu.
Bizim evimizde bosta duruyordu,ayni durum annen icin gecerli olsa hemen kabul ederdim.
Sonrasinda bu durumu halletmeyede calistim annen,vazgecmedi kararindan diyor.
Mahkemede siddetli gecimsizlikten bosandik ama kavga bile etmedik diyor.
Bosanir bosanmaz beraber bir restauranta gidip yemek bile yemisler.
Bu sebepten bir cocuk magdur edilir mi, bunlar yasatilir mi, halledilemez miydi?

O vakit sahip olamadiklariniza uzuleceğinize sahip olduklariniz icin mutlu olun ve sizde evladiniza yetmeye çalışın sizin anneniz hata yapmış dahi olsa siz ders cikarin anne olduğu ivinde saygi ve sevgi gosterin kaybetmezsiniz inanin ki
Hersey gönlünüzce olsun Rabbim evladinizi anali babali büyütsün insallah

Annenize karşı içinizde büyüttüğünüz kin çocuk sahibi olduğunuz andan itibaren gün yüzüne çıkmış sanırım. Boşanmasıyla ilgili onu suçlayıp durmuşsunuz ama bir de onun açısından baksanız? Bu cümlenin size ne kadar itici geldiğini tahmin edebiliyorum ama bir an için kendi hayatınızı bir kenara bırakıp sadece annenizinkine odaklanın. Ailevi sıkıntılardan dolayı boşanmış aman canım ne var ki bunda herkes çekiyor mantığıyla yaklaşmışsınız. Bu durumu anlayamadım. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı, herkes sizin şahsi görüşlerinize göre mi yaşamalı hayatını? Anneniz dahi olsa bu hayat onun hayatı ve onun tercihi. Üstelik de severek evlenmemiş zorla evlendirilmiş diyorsunuz. Bu nokta bir detay değil lütfen kusura bakmayın. Bu çok büyük bir hadise. İstemediği biriyle evlendi ve artık hayatının iplerini eline aldığında da boşandı. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz? Neden o kadına zerre acımıyorsunuz?

Bence siz biraz üvey kardeşinizi kıskanmışsınız ve sizin de çocuğunuz olunca kendinizde artık annenizin hayat tercihlerini eleştirme hakkı bulmuşsunuz. Yanlış da anlamayın bu durumdan dolayı sizi kınamıyorum, sizi anlıyorum ve sizin adınıza üzüldüm de ama bu böyle nereye kadar devam edecek? Siz annenizin sizi anlamasını bekliyorsunuz, anneniz de muhtemelen sizin onu anlamanızı bekliyor. İkiniz de birbirinize karşı içinizdeki bu kötü hisleri besleyerek nereye kadar devam edebilirsiniz? Bu mu istediğiniz?

Özetle benim anladığım o ki siz annenizle hayata farklı açılardan bakıyorsunuz ama bu durumu kabullenemiyorsunuz. Bence aranızdaki iletişim ve empati eksikliğinden başka bir şey değil. O yüzden çözümü çok zor değil ama adım atmanız ve annenizle ilişkinizin düzelmesi için ısrarcı olmanız gerek, tabi istediğiniz buysa.

Doğru mu anladım bilmiyorum ama siz annenize ne soğuk olduğu için ne ilgisiz olduğu için kızıyorsunuz.Annenizin babanızdan sudan bir sebepten boşanndığını düşünüyorsunuz,bu yüzden de babanızdan mahrum kaldınız ama diğer kardeşiniz sizin hayalini kurduğunuz aile ortamında büyüdü,annemin bana bun yaşatmaya hakkı yok diyorsunuz.Sizin evde bebek bakarken ki yaşananlar bence karşılıklı iletişimsizlikten kaynaklanıyor.Misafirlik olayında da kuzeninizle olan mevzuda annenizin karışmaması mantıklı.O konuda yanlış düşünüyorsunuz.Ben ne annenizde ne de sizde suç görüyorum.Annenizin evlilik sürecinde neler yaşadığını bilemezsiniz,kimse evliliğini gereksiz yere bitirmez.Bence bir aile danışmanına gidebilme şansınız varsa beraber gidip sorunlarınızı halletmeniz lazım.Ya da sakince teyzeniz de olduğu bir ortamda karşılıklı sorunlarınızı neden yaptığınızı konuşup çözmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…