• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birbirine iki uzak dag annem ve ben...

Yawrukush

....*4. TAKIM*....
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
21.766
87.834
798
Herkese selamlar,
Az evvel resmen kucucuk bir kibritten dev bir yangina donusen bir olay yasadik annemle:(
Annemle sevgi ve sefkat dolu bir iliskimiz olamadi hicbir zaman.
Annem sert mizacli,otoriter,her zaman sozunun dinlenilmesini isteyen, bir tek cocuguna bile sevgisini gosteremeyen(oda kendi babasindan malesef boyle gormus)yalnizligini cok seven birisi.
Benim maddi hicbir ihtiyacimi eksik etmedi hakkini odeyemem,anneli babali buyuyen cocuklarin bile sahip olamadigi seylere sahip oldum.
Ancak kucuklugumden beri beni babasiz buyutmus olmasi,babamin 2. Evliligini yapip esiyle yasadigim sorunlara dolayli da olsa annemin sebep olmasi,babamin 2. Evliliginden bir cocugunun daha olmasi ve bu durumla ilgili yasadiklarim derken yillar gectikce hepsi gozume batmaya basladi.
Evlenirken istenilmemden tutun,nisan,kina,dugun her sey bu parcalanmis aile durumundan dolayi sorun yaratti.
Karakter olarak da annemle tamamen zit iki insaniz.
Ben girisken,insanlarla samimi,guleryuzlu iken,annem soguk,insanlara hep ofkeli bakan,kaslari her daim catik,otoriter birisidir.
14 ay once dogum yaptim annem dogumda cok azda olsa bana yardima geldi(ananem felcli oldugu icin ona bakmasi gerekiyordu) bu ilkkez yatili olarak evime gelmesiydi.
3.gun komsularimla ilgili her seye bir kulp takmaya basladi,surekli balkonda sigara icip,bilgisayarda dizi izleyip,oyun oynadi.
Allah var yemegi,temizligi,utuyu o yapti ben cocugumla ilgilendim ama bilgisayrin basindan kalkmadi bunun haricindeki zamanlar.
Bende diger arkadaslarimin annelerinin neler yaptigini,akrabalarimizdan benzer durumda olanlarin neler yaptigini dusunup uzuldum.
Cogu zaman annemle hicbir bagimin olmadigini dusunup,onunla ne konusacagimi bile kestiremiyorum.
Esim ise gidiyordu ve biz evde annemle birbirimizden kacacak yer ariyorduk.
Derken annem kendi istegiyle hemde ananemin saglik durumundan oturu gitti.
Ama bizim eski sorunlarimiz bu dogum vesilesiyle dahada siddetlendi:(
Hic oturup konusmadikta..Sadece bir sefer teyzem kizim neden annenle boyle soguksunuz diye sordugunda annem,evine gittim yuzume bile bakmadi abla dedi,bende teyze asil annem ne benimle ne de bebekle ilgilenmedi,varsa yoksa bilgisayarla ilgilendi dedim.
Teyzemde yapmayin ikinizden baska kiminiz var dedi,annemde valla abla kimse umurumda degil,kocasiyla mutlu olmaya baksin,anne evine donmesin cunku biz onunla ayni evde yasayamayiz dedi!!
Bende teyze sen bak yegenlerime karsi nasil sefkatli merhametlisin annem zerre boyle degil,cogu zaman uvey oldugumu dusunuyorum,hatta annem gibi hissedemiyorum onu dedim.
Neyse boyle bir konusma geldi gecti..Ya da ben gecti bitti sandim.
Mayis ayinda annem ve akrabalarimizin oldugu sehire gittik esim ve cocugumla 2 haftaligina.
Kuzenim ve esi bizi ziyarete, hosgeldine geldiler.
1 hafta sonra bizde onlara gittik,kahvelerini ictik sohbet ettik kalktik.
Onlar illa haftasonu bize mangala gelin dediler,bizde insallah gelmeye calisalim dedik ama net bir sey soylemedik.
Haftasonuda hem baska bir plandan oturu,hemde kuzenim yeni bir is kurdu ve su siralar maddi durumlari pek iyi degil ,mangala gidip onlara yuk olmayalim diye gitmedik.
Zaten ne onlar bizi arayip,ne de biz onlari arayip net bir sey belirlememistik.
Neyse biz evimize donduk.Kisa bir sure sonra kuzenimin esi annemi aramis biz haftasonu onlari bekledik hala gelmediler cok kirginiz,oyuzden yolcu etmeye de gelmedik demis.
Annemde bunu bana soyledi bende kuzenimin esine durumu aciklayan kibar bir mesaj atip,anlasmazlik oldu sanirim aramizda netlestirmemistik oysaki dedim ve ozurlerimizi ilettim.
Ancak 1 aydan cok zaman gecmesine ragmen bu olayin uzerinden kuzenimin esinden cevap gelmedi.
Dolayisiyla bende kirildim ve aramak istemedim.
Bugun az evvel annemle konusuyorduk ve kuzenim,esi ve bebekleriyle beraber annem ve ananemi ziyarete gelecekmis bunu soyledi.
Bende anne sanirim siz bu konuyu konustunuz peki Hickimsesiz ve esi net birsey soylememisler kizim, kucucuk bir seyden kirginlik cikmasin vs desen uygun olmaz mi dedim.
Annemde beni hic ilgilendirmiyor, varsa sorununuz kendiniz halledin dedi.
Ama gelinimizle konusuyorsun bak bizim maddi durumlarindan oturu yukte olmamak istedigimizi de biliyorsun alinganlik yapiyor dedim.
Sonra annem ben bu durumla ilgili hic bir sey soylemem, onlar bana misafir geliyor,sende misafir geldiginde senide agirliyoruz ama ben senin evine geldigimde yuzume bile bakmadin dedi.
Evime donmek icin gunleri saydim,oturup bir sohbet bile etmedin dedi.
Bende butun icime attigim her seyle sen benimle ne zaman sohbet ettin,yavrum bir sorunun,bir derdin var mi dedin.
Evime geldin sigara iciyorum diye cocugumu bile kucagina almadin,sigara icip,dizi seyredip oyun oynamaktan baska ne yaptin dedim.
Evde tum gun bunaldigi icin sitemizin havuzuna ya da spor salonuna goturuyordum.
Basindan atmak icin beni oralara goturdun dedi...
Bende anne dedim bana yaptigin maddi emeklerinin,beni buyutmenin hakkini asla odeyemem.
Ama beni babasiz buyumek zorunda birakmani,uvey anne sorunlarini,sadece parasal seylerle cocugu mutlu etmenin yeterli olacagini dusunumeni,babamin 2. Bir cocugunun olmasi ve benim babamdan hicbir zaman goremedigim seyleri onlarla her biraraya geldigimde gormus olmayi asla unutamiyorum dedim.
Oda sana haklarim helal olsun ama asla affetmeyecegim seni dedi kapatti yuzume telefonu.
Sonra 1-2 dk gecmedi aradi tekrar ama acmadim,hem agliyordum hemde yine bir suru beni uzecek sey soyleyecekti..
Simdiden sonra ne yapacagimi bilmiyorum, nasil davranmaliyim ona karsi bilmiyorum.
Uzun sure hic onu aramamak geliyor icimden.
Sirtimi dayayacagim bir annem yok,babam zaten yok, hayatta yasadigim tum bu seylerden dolayi esime, ya da baska insanlarada guvenim yok.
Yillarca aramasak sormasak birbirimizi aklimiza gelmeyiz,acaba en dogrusu boyle mi yapmak olur?
Sadece torunu icin benimle gorusmek istedigini biliyorum bende sadece gorev gibi onu arayip, gorev gibi cocugumla vakit gecirmesine yardimci oluyordum.
Su saatten sonra ne yapmaliyim,fikirlerinize cok ihtiyacim var.
Herkese yorumlarindan oturu tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ilişkinizde şefkat yok anneniz dokunmayı bilmiyor sizde onu anlamak istemiyorsunuz
işte siz doğumumda bizimle ilgilenmedi diyorsun oda senin ona karşı ilgisizliğinden dem vuruyor
yani hatalar karşılıklı canım anneni anlamaya çalış biraz daha :34::34:

bizim durumlarda buna benzer gidiyor ...eşime yansıtmamam gerektiğini öğrendim yaşadıklarımdan...sizinde öyle yapmanızı öneririm.görev olarak görüşün torununu gösterin ve eşinize anlatmayın...annemin kaprisleri çekilmezdir.sürekli ben vericiyim ve ilişkiyi sürdürende benim.ablamın çocuğu 1 yaşında değilken bir inat uğruna boşandı ve bize geldi çocuğa biz baktık maddi manevi ...fakat benim böyle bir durumum söz konusu olduğunda ...çocuğun büyüyor( daha 20 aylık)tutarsın bi ev oturursun dedi...bir arada yapamıyorsunuz ablanlarla dedi yıkıldım beynimden vurulmuşa döndüm.30 yaşıma kadar biriktirdiğim herşeyi onlara yedirdim(1 daire parası nerdeyse)...yani boşanırsan burda yerin yok demeye getirdi tıpış tıpış evime döndüm...seni çok iyi anlıyorum o bakımdan

ilişkinizde şefkat yok anneniz dokunmayı bilmiyor sizde onu anlamak istemiyorsunuz
işte siz doğumumda bizimle ilgilenmedi diyorsun oda senin ona karşı ilgisizliğinden dem vuruyor
yani hatalar karşılıklı canım anneni anlamaya çalış biraz daha :34::34:

Tesekkurler yorumunuz icin.

bizim durumlarda buna benzer gidiyor ...eşime yansıtmamam gerektiğini öğrendim yaşadıklarımdan...sizinde öyle yapmanızı öneririm.görev olarak görüşün torununu gösterin ve eşinize anlatmayın...annemin kaprisleri çekilmezdir.sürekli ben vericiyim ve ilişkiyi sürdürende benim.ablamın çocuğu 1 yaşında değilken bir inat uğruna boşandı ve bize geldi çocuğa biz baktık maddi manevi ...fakat benim böyle bir durumum söz konusu olduğunda ...çocuğun büyüyor( daha 20 aylık)tutarsın bi ev oturursun dedi...bir arada yapamıyorsunuz ablanlarla dedi yıkıldım beynimden vurulmuşa döndüm.30 yaşıma kadar biriktirdiğim herşeyi onlara yedirdim(1 daire parası nerdeyse)...yani boşanırsan burda yerin yok demeye getirdi tıpış tıpış evime döndüm...seni çok iyi anlıyorum o bakımdan

Bende yansitmamaya calisiyorum esime ama cok kafama takiyorum.
Bende ayni sekilde esinle iyi gecin gelme buraya sozunu duydum.
Arkanda aile namina cesaret alacak birisi olmayinca insan hepten yalniz hissediyor:(
Allah sizinde yardimciniz olsun,durumunuza cok uzuldum.

Annen icin cok zor hayat insanlra ofkesi normal.keske daha guclu ve sevgil dolu olsaydi.ama sende oyle degilsin... bellli..ben abbemle on ikixyasima kadar kopuktum.sonra vana kizsada ne yapsada kinustum sarikdim yeri gedi kizdim suan zatwn cok iyiyiz.allaha sukur allah acilarini vermesin aminn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kuzeninizin daveti konusunda hata sizde. Netleştirmemiş bile olsanız, davet etmişler, gelip gelemeyeceğinizi haber vermeliydiniz. Annenin gelince, açıkçası annenizin adına üzüldüm 😔 Siz de annesiniz artık, evlat yetiştirmek, hele ki yalnız yetiştirmek kolay değil. Annenizi sevgisini gösteremeyen biri olabilir, belli ki siz de zor şeyler yaşamışsınız, ama çok kırıcı olmuşsunuz bence. Gün gelip kızım bana böyle konuşsa kahrolurdum herhalde.

Annen icin cok zor hayat insanlra ofkesi normal.keske daha guclu ve sevgil dolu olsaydi.ama sende oyle degilsin... bellli..ben abbemle on ikixyasima kadar kopuktum.sonra vana kizsada ne yapsada kinustum sarikdim yeri gedi kizdim suan zatwn cok iyiyiz.allaha sukur allah acilarini vermesin aminn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem oldukca guclu bir kadindir.Hayatta hep tek basina kendi ayaklari uzerinde durdu.
Bu yuzdendir ki kimseye ihtiyac duymaz.
Sizinle yasadigimiz seyler cok farkli, benim babam anneme siddet uygulamis,kufur etmis, aldatmis,yalan soylemis bir adam olsaydi ve annemde bu sebeplerden birisi yuzunden bosansaydi,ben sonuna kadar ona destek olurdum.
Ancak annem eften puften hepimizin gunluk hayatimizda yasadigi problemlerden babami birakti.
Hemde ayrilacagini bile bile sirf cocuk istegini giderebilnek icin beni dogurmus.
Yasadigim seyler beni sevgisizlestirmis olabilir haklisiniz,ama farkli sekilde davranmak icimden gelmiyor,tesekkurler.

Kuzeninizin daveti konusunda hata sizde. Netleştirmemiş bile olsanız, davet etmişler, gelip gelemeyeceğinizi haber vermeliydiniz. Annenin gelince, açıkçası annenizin adına üzüldüm 😔 Siz de annesiniz artık, evlat yetiştirmek, hele ki yalnız yetiştirmek kolay değil. Annenizi sevgisini gösteremeyen biri olabilir, belli ki siz de zor şeyler yaşamışsınız, ama çok kırıcı olmuşsunuz bence. Gün gelip kızım bana böyle konuşsa kahrolurdum herhalde.

Aynen katiliyorum!

Ilaveten,
Kuzeninizi arayip aciklama yapacak olan sizken bunu annenizden istemeniz hos degil. Cok dogru bi yanit vermis anneniz, "misafire birsey demem, siz kendi aranizda halledin"

Dogumda da annenizden sikayetcisiniz fakat eve alinmis yardimci kadin gibi her seyi yapmis.
Bunun karsiliginda sizden guler yuz, eline saglik vb kelimeler bekledi demek ki.
Bunlar olmayina sesini cikarmadan sabretmis, kendisini oyalamaya calismis, sonra firsatini buldugu ilk an da gitmis.

Babaniz, uvey anneniz ve kardesinizden oturu yasadigniz sıkiıntilari annenize yuklememelisiniz.
Belli ki zaman ve yasadiklari seyler kadini sert ve duygularini goster(e)meyen biri haline getirmis
(fakat her konudaki net tavri cok hosuma gitti acikcasi. )Boyle guclu kalmayi basarmis belli ki.
Siz bu durumu anlamak, onun da sizin gibi yalnizligina ortak olup ikinizin de sorununu ortadan kaldirmak yerine sadece kendi beklentilerinize odaklanmissiniz.
Tamam bu bir tercih, sizin karariniz,
fakat o kadina gecmisinizdeki baba uvey anne sorunlarindan oturu suclayip tel.da saymaniz.... yerinde olsam size ayni yaniti verir yaziklar olsun derdim.
Ne kadar kalp kirdiginizin farkina varmayip sadece kendi uzuntunuzu dusunuyormussunuz gibi geldi. Bence toparlanin...
Annenizle vakit gecirmek aranizdaki buzdagini eritmek icin biraz daha caba sarfedin. Ya da sikayetci olmayin..

Annem bunlari yasamayi kendi secti.Babamin ailesiyle herkesin yasadigi kadar problemleri vardi.
Fakat babamdan daha iyi bir meslegi,daha fazla maasi,daha guclu bir karakteri vardi.
Bu yuzden rahatlikla ayrildi babamdan.Herkes sok oldu onlar bosandiginda,kimse inanamadi.
Babam 3 yil onu bekledi ama annem ondan cok maas aliyorum,meslegim ondan iyi,arkadas cevresinde utaniyorum babanin bu durumundan,birde ona hizmet edip, kirli camasirlarini mi yikayacagim vs vs diyerek donmedi ona.
Benim babam dunya iyisi bir insandir.
Bende Allah nasip etti anne oldum,annemden daha zor zamanlar gecirdim evliligimde.
Ama evladim icin yalan,aldatilma,siddet vs yoksa evliligimi birakip gitmeyi dusunmem.
Ben icimdekilerin cok azini soyledim anneme.
Dilerim bizler evlatlarimizin canlarini,duygularini,o kucuucuk dunyalarini acitacak anneler olmayiz,tesekkurler.

Merhaba anneniz psikolojik olarak gelecek kaygısına düşmüş olabilir siz evlendikten sonra. Sevgisini göstermese bile sizin varlığınız onu mutlu ediyordur siz evlenince ve hatta başka bir şehre taşınınca boşluğa düşmüş ve bunu kimseye ihtiyacım yok imajı verip yanı tersi davranıp bastırmış olabilir kendi de farkında değildir muhtemelen. Şu an çalışmıyorsa sizin bulunduğunuz yere yakın bir yerde ev tutmayı teklif edin ve o aksini yapsa bile onunla ilgilenin. Evinize davet edip onun sevdîği istediği şeyleri yapın hoşlanmasanızda yapmaktan. Ne olursa olsun o sizin anneniz ve başka çocuğu ve eşi olmayan yalnız bir kadın buna göre davranın.

Aynen katiliyorum!

Ilaveten,
Kuzeninizi arayip aciklama yapacak olan sizken bunu annenizden istemeniz hos degil. Cok dogru bi yanit vermis anneniz, "misafire birsey demem, siz kendi aranizda halledin"

Dogumda da annenizden sikayetcisiniz fakat eve alinmis yardimci kadin gibi her seyi yapmis.
Bunun karsiliginda sizden guler yuz, eline saglik vb kelimeler bekledi demek ki.
Bunlar olmayina sesini cikarmadan sabretmis, kendisini oyalamaya calismis, sonra firsatini buldugu ilk an da gitmis.

Babaniz, uvey anneniz ve kardesinizden oturu yasadigniz sıkiıntilari annenize yuklememelisiniz.
Belli ki zaman ve yasadiklari seyler kadini sert ve duygularini goster(e)meyen biri haline getirmis
(fakat her konudaki net tavri cok hosuma gitti acikcasi. )Boyle guclu kalmayi basarmis belli ki.
Siz bu durumu anlamak, onun da sizin gibi yalnizligina ortak olup ikinizin de sorununu ortadan kaldirmak yerine sadece kendi beklentilerinize odaklanmissiniz.
Tamam bu bir tercih, sizin karariniz,
fakat o kadina gecmisinizdeki baba uvey anne sorunlarindan oturu suclayip tel.da saymaniz.... yerinde olsam size ayni yaniti verir yaziklar olsun derdim.
Ne kadar kalp kirdiginizin farkina varmayip sadece kendi uzuntunuzu dusunuyormussunuz gibi geldi. Bence toparlanin...
Annenizle vakit gecirmek aranizdaki buzdagini eritmek icin biraz daha caba sarfedin. Ya da sikayetci olmayin..

Annem yardimci kadin gibi mi alinmis evime?
Esimle onu memnun etmek icin her seyi yaptik.Tum akrabalarimiza hediyelerine kadar gidip secip aldik 10 gunluk bebegimizle.
Annemi gezmelere,yemeklere goturduk.
Ben devamli minicik yollarda ciglik cigliga aglayan bebegimle misafirliklere goturdum.
1 haftalik dikisli halimle kalkip sevdigi seyleri yaptim.
Kucucuk bebekle sicagin ortasinda havuzlara goturdum.
Ama komsularimiz geldiginde uzerindeki geceligi bile cikaracak saygiyi gostermedi.
Esim evdeyken balonda sigara icip,diziler izledi.
Babam,uvey annem vs ile yasadiklarimin hepsi annemin sucu.
12 yil evlikaldigi adamida,ailesinide taniyordu.
Ben ananemle vakit gecirirken o arkadaslariyla vakit geciriyordu..
Babamlarda yasadigim seyleri uzuntumden anlatamiyordum bile anneme.
Dogumumda evde benim hazirladigim yememkleri hastaneye getirdi.
Bir corba,hosaf bile yapmadi..
Kim kime hizmet etti acaba..
Utumu,temizligimi yapinca bende birseylerin ucundan tutmaya calistiim.(camasirlarimi yerlestirdim,tozlari aldim,yapabildigim kadar)
Esim isteyken yemekleri ben hallettim.
O gelmeden buzluguma kurabiyeler pogacalar attim misafirlere ugrasmasin diye.
Ama ne ilgi,ne alaka,ne sevgi gordum.
Tesekkurler yorumunuza..

Hadi size karsi boyle ama insan yeni dogmus torununu nasil birakirda pc de dizi izler orasina takildim bende :o

Madem oyle buraz kendi halinize birakin. Sizde o da bi kafassini dinlesin. Emin olun o da ananeniz gibi yaslanacagi aklina gelince twk gercegi siz olacaksınız. Ne olursaa olsun cocuk anneyi degil annr cocugu idare etmeli. Onu cekip cevirmeli. Bazen cok guclu olmak yetmez kalbi taslasmis sanirim bosanma evresinden sonra. Belkide kimse gormeden o da gizli gizli agliyodur cok pismanliklari vardir. Ama yapacağı en guzel sey evladina ve torununa sarilmak....

Annenizin psikolojik sorunları var sanırım .
Ben bu hayatta sevginin her şeyi çözeceğine inanırım .
Annenin size sarılmıyorsa siz sarılın ona , siz öpün koklayın .
Sizde annesiniz bilirsiniz ki bir insanı annesi kadar kimse sevemez . Sizin kötülüğünüzü en son düşünecek insan anneciğinizdir .

Anne konusunda çok hassasım ben . Belki bu yüzden Dünya üzerinde kötü anne olmayacağını düşünürüm .

Lütfen siz adım atın .
Babanızın mevkiisinden dolayı onu boşadığını söylüyorsunuz . İçinde ne yaşıyor o bilinmez işte .
Suçlamadan , yargılamadan gidin sarılın annenize .
Alın bebeğinizi de hadi anne bi kahve içelim deyin çıkın . Paylaşın .
Vakit varken ...
Nacizhane yorumum budur

Annem yardimci kadin gibi mi alinmis evime?
Esimle onu memnun etmek icin her seyi yaptik.Tum akrabalarimiza hediyelerine kadar gidip secip aldik 10 gunluk bebegimizle.
Annemi gezmelere,yemeklere goturduk.
Ben devamli minicik yollarda ciglik cigliga aglayan bebegimle misafirliklere goturdum.
1 haftalik dikisli halimle kalkip sevdigi seyleri yaptim.
Kucucuk bebekle sicagin ortasinda havuzlara goturdum.
Ama komsularimiz geldiginde uzerindeki geceligi bile cikaracak saygiyi gostermedi.
Esim evdeyken balonda sigara icip,diziler izledi.
Babam,uvey annem vs ile yasadiklarimin hepsi annemin sucu.
12 yil evlikaldigi adamida,ailesinide taniyordu.
Ben ananemle vakit gecirirken o arkadaslariyla vakit geciriyordu..
Babamlarda yasadigim seyleri uzuntumden anlatamiyordum bile anneme.
Dogumumda evde benim hazirladigim yememkleri hastaneye getirdi.
Bir corba,hosaf bile yapmadi..
Kim kime hizmet etti acaba..
Utumu,temizligimi yapinca bende birseylerin ucundan tutmaya calistiim.(camasirlarimi yerlestirdim,tozlari aldim,yapabildigim kadar)
Esim isteyken yemekleri ben hallettim.
O gelmeden buzluguma kurabiyeler pogacalar attim misafirlere ugrasmasin diye.
Ama ne ilgi,ne alaka,ne sevgi gordum.
Tesekkurler yorumunuza..

Annenizi hizmetci gibi "kullanmissiniz" demedim,
Size de kalkip neden ocaga gecmediniz diye yazmadim, yazmam da zaten. Cunkudoguma geliniyorsa zaten yardimci olmaya gelinir.
Fakat evdeki asciya, temizlikciye bile guleryuz gosterilir, eline saglik denir, tesekkur edilir iken; bunlar olmadiginda cayi koyarken bile garson gibi hissedebiliyor insan.

Acikcasi burda yaptiginizi soylediginiz seyler dahi "fazla" bence.
Zaten siz de farkindasiniz ve kendi tercihiniz olarak yapmaniza ragmen sitem ediyorsunuz.
Ne geregi var anneyi gezdirme telasina dusmeye. Size baksin, sagliginiz eski haline kavusunca "sohbetle, neseyle" yine gezersiniz...
Yani siz onun icin ugrasmissiniz ve cok dusunceli davranmissiniz, takdir edilesi fakat ikinizde de sevgiyi gosterme sorunu da memnuniyetsizlik de benzer durumda bence.

Ayrica annem misafirleri gecelikle karsiliyorsa onu suclamak yerine psikolojisinin bozuk oldugunu dusunurdum...
Bence nedenini tam olarak anlayamadigim ofkeniz, bazi seyleri gormenize engel oluyor ve boylece daha cok kinleniyorsunuz...

12yil evli kaldigi adami ve ailesini tanimak neyi degistirir ki? Onlar kararini coktaaan vermis. Siz de zor seyler yasamissiniz elbette fakat ayrilmalarinin onlarin kendi karari olabilecegini kabullenmeyi reddettiginiz her vakit, duygusal olarak bunun zararini daha cok hissedersiniz bence.

Annenize uzuldum. Sizi sevmese sizden hic sohbet sevgi saygi beklermi? Sizi buyutmus,evlendirmis, evinize gelip isinizi gucunuzu yapmis benim bunlari yapmis olan yapan yada ilerde yapacak olan annem bile yok. Var ama hayatimda yok. Kske olsaydi basimda. Sizin babaniz benimde annem yok. Keske annenizi babanizin yaptigi hatalarla sorumlu tutmasaydiniz. Belki annem olmadigimdan okurken icim acidi. Sizi cok iyi anliyorum. Bir yanin hep eksik. Benim genclik zamanimda ve evlenirken annem basimda olmadi, dugunumde olmadi, ceyizimde olmadi, herseyi tek basima yaptim ve esim allaha sukur cok destek oldu. Ilerde dogum yaparsam tekim, kisaca hep hayatimi tek gecirircem. Bir annenin nekadar onemli oldugunu ben bilirim. Anne baba olabiliyor ama baba nekadar cabalasada anne kadar olamiyor.Bence anneni ara gonlunu al. Allah korusun anne ne bisey olsa cok uzulursun.. Ay dusundumde keske benimde boyle didise bilecegik bir annem olsaydi keske

Annenizle baya benziyorsunuz aslında, itiraf edemesenizde.
Ama anneniz size sahip çıkmış, bu yaşa kadar büyütmüş, size hakkı çoktur. Szi yeni annesiniz daha neler neler yaşayacaksınız evladınızla, insanı en çok evladının sözleri üzüyor, gene de kıyamıyor. Ben de gençken çok cahillik ettim, haklıydım çoğunda belki ama yapmamalıydım. Onlardan başka kimsem yok çünkü neticede. Çocuklarım bana yapsa ne kadar üzülürüm, insan hiç konduramıyor.

Babanızla boşanması hakkında ise çok ayıpladım sizi, çünkü haddinize değil annenizi bu konuda suçlamak. Anneniz neler yaşadı o bilir, kimse için kolay değildir çocuğuyla birlikte boşanmak, anneniz için de eminim değildir. Bu konuda bence arayıp özrünüzü dileyin, ve evlat olarak haklı da olsanız susmayı öğrenin.

Diğer konuda da misafire birşey diyemez evet, annenize baskı yapmamalıydınız. çok mu zor kendiniz bir telefon açıp söyleyiverin kuzeninizin eşine.

annenize karşı bu kadar tepkili olmayın bence naparsanız yapın onun hakkını ödeyemezsiniz o anadır sinirlenir bağrır çağrır evet hatasız insan olmaz hatalarıda vardır size karşı ama şöle düşünün zaten kaç yaşında ve kaç yıl yaşayack belirsiz onu kırmamaya dikkat edin gönlünü alın derim ben:16:

Merhaba anneniz psikolojik olarak gelecek kaygısına düşmüş olabilir siz evlendikten sonra. Sevgisini göstermese bile sizin varlığınız onu mutlu ediyordur siz evlenince ve hatta başka bir şehre taşınınca boşluğa düşmüş ve bunu kimseye ihtiyacım yok imajı verip yanı tersi davranıp bastırmış olabilir kendi de farkında değildir muhtemelen. Şu an çalışmıyorsa sizin bulunduğunuz yere yakın bir yerde ev tutmayı teklif edin ve o aksini yapsa bile onunla ilgilenin. Evinize davet edip onun sevdîği istediği şeyleri yapın hoşlanmasanızda yapmaktan. Ne olursa olsun o sizin anneniz ve başka çocuğu ve eşi olmayan yalnız bir kadın buna göre davranın.

Tesekkurler yorumunuza.

Hadi size karsi boyle ama insan yeni dogmus torununu nasil birakirda pc de dizi izler orasina takildim bende :o

Madem oyle buraz kendi halinize birakin. Sizde o da bi kafassini dinlesin. Emin olun o da ananeniz gibi yaslanacagi aklina gelince twk gercegi siz olacaksınız. Ne olursaa olsun cocuk anneyi degil annr cocugu idare etmeli. Onu cekip cevirmeli. Bazen cok guclu olmak yetmez kalbi taslasmis sanirim bosanma evresinden sonra. Belkide kimse gormeden o da gizli gizli agliyodur cok pismanliklari vardir. Ama yapacağı en guzel sey evladina ve torununa sarilmak....

Cocugum biraz zor bir cocuktu 1 yasina kadar ve annem asla bakmam cocuguna kendin bak dedi hep.
Bencede anne cocuguna destek olmali,cekip cevirmeli bu konuda kesinlikle katiliyorum size.
Annemin kalbi taslasali cok oldu,kendi babasiyla yillarca kus kaldi o sekilde vefat etti dedem.
Yengemle surekli tartismalar yasadilar sonuc kustuler ve bu dayimlada arasinin acilmasina sebep oldu.
Benimlede durumu bu, herkese karsi asi,inatci,insanlarin ufacik bir hatasini gorsun aninda siler,fikirlerini asla degistiremezsiniz.
Bilmiyorum yalniz kaldiginda pismanlik duyuyor mu,aslinda annemi ne dusundugunu bilecek kadar tanimiyorum...

Back