Biraz “gaza” ihtiyacım var :)

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.963
298
hamilelik döneminde amigurumi oyuncaklara merak sardım,bebeğimin hediyeliklerini kendim hazırladım.
İlerleme var baya ve bu aralar işe dönüştürmeyi planlıyorum.
Kendime bir sayfa açtım,fiyat soranlar oluyor ama bir türlü sipariş alamadım :)
Ya çok istiyorum amigurumi ile alakalı bir yere gelmeyi. Güzel planlarım var ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Şimdilik bol çeşit yapıp sayfaya atmaya çalışıyorum,fırsat buldukça tabi.
Daha sonra reklam yapmayı düşünüyorum ama mantıklı mı bilemedim. İnstada tanıtım reklamı yapmanın günlük fiyatı 3$.
Ne dersiniz olan hırsımla birşey başarır mıyım ki?
İlerde para kazanmaya başladığım zaman atolye açmayı düşünüyorum.
İnstagramdan satış yapanlarınız varsa aranızda bana birazcık akıl verirmisiniz neler yapmam gerekiyor?

Not: sayfamın adı .....

Son düzenleyen: Moderatör:
Destek olmaya geldim :)
Dene bence. Denemekten zarar gelmez.
Bakarsın tutar, güzel siparişler alırsın.
Yürür gidersin inş :)
Bereketli olsun şimdiden :KK19:

Bende çok dusundum ama instagramdan satış yapmak için sanırım maliyeye gidip izin falan almak gerekiyor vergi gibi şeyler devreye giriyor. Yapan da çok kişi var aslında neden olmasın.

Bende çok dusundum ama instagramdan satış yapmak için sanırım maliyeye gidip izin falan almak gerekiyor vergi gibi şeyler devreye giriyor. Yapan da çok kişi var aslında neden olmasın.
Evet gerekiyor ama evden yapıldığı için çok fazla bir maliyeti yok. satışa göre satış başına ufak bir miktar ödeniyor. Bi sipariş alsam zaten ilk işim vergi dairesine gitmek olucak :))

Kitapçılarda, kırtasiyelerde falan çok görüyorum ben.
Dükkanlarla da konuş numune bırak
Bi de oralardan dene.

Eşe dosta da bi iki hediye yap
Sağdan soldan gören soruyor sipariş vermeye başlıyor.

Kitapçılarda, kırtasiyelerde falan çok görüyorum ben.
Dükkanlarla da konuş numune bırak
Bi de oralardan dene.

Eşe dosta da bi iki hediye yap
Sağdan soldan gören soruyor sipariş vermeye başlıyor.
Eşe dosta hediye yaptım inşallah bir dönüş olur :) olabilir o tarz yerlere sormak aklıma geldi aslında ama bir türlü faliyete geçiremedim :)

Girişimciliğiniz çok hoş ama zaten halihazırda onlarca bunu yapan yer var. Biraz daha farklı bir konsept düşünebilirsiniz.

Girişimciliğiniz çok hoş ama zaten halihazırda onlarca bunu yapan yer var. Biraz daha farklı bir konsept düşünebilirsiniz.
Evet var ama hepsinin kendi tarzı var :) ve şuna çok inanıyorum herkesin bir kısmeti var. Bir emek varsa ortada mutlaka bir karşılığı olucağına inanıyorum.

Merhaba, bir dönem bunu yapmis biri olarak cevapliyorum: malesefki bu zamanda zor, cok fazla emek isteyen ve hicbir zaman emeginizin karsiligini alamayacaginiz bir is. Instagramda bu konuda bircok ün yapmis isim var eminimki onlarin fiyatlari yüksektir. Kücük sayfalarda cok cok düsük fiyata satis yapiyor. Bu üzücü ama bizim insanimiz malesef emege pek saygi duymadigi icin o fiyatlari sadece ünlü isimlere veriyor. Bence öncelikle cevrenizle baslayin. Öbür türlü cok zor. Ben biraktim ve sadece kendime yapiyorum kafamda rahat. Vazgecen cok, begenmeyen cok, pazarlik yapan cok. Insanlarla ugrasmak zor.

ben bu oyuncakları çok begenıyorum ama adını bilmiyordum
ggogle dan araştırınca anladım ,:halay:

bir fiyat belirlesen sayfaya eklesen ,
inşallah satışın bol olur canı

Ben cocuklarıma o oyuncaklardan almıştım. Beni ikna eden sey ise reklamını yaparken, bebeklerin ilk oyuncaklarını olacagını, ilk uyku arkadası vs. Oyuncağın sağlıklı olması, plastık olmaması gibi rekalm yapın. Bir kaç günlüğüne reklam verin derim

Yanlış anlamayin ama yapması çok basit ayrıca cocuklar için öyle oyuncaklar varki albenisi az.boşa zaman kaybı gibi geldi.yinede hayirli kazanclar

Jameya Jameya bende amigrumi yapıyorum. Hamilelik döneminde başladığım için satış yapmadım. bu örgü dünyasının en ince detayına kadar biliyorum Bir kara delik gibi içine aldığını götürüyor. Örgü örenlerin asla birbirine saygısı yok. Herkes sevmediği sayfaları takipçilerine spamlatıp kapattırmak için uğraşıyor. Ücretli tarif yayınlandı diye bebeklere beddua eden mi dersin yok ben ördüm sen benden çaldın diye bi ton hakaret eden mi dersin, birbirine dava açan mı dersin ne ararsan var. Altı üstü örgü diyoruz ama içine tam girince ne demek istediğimi anlayacaksın. He unutmadan oyuncağın fiyatını senin sattığının çok altında satanları, sipariş verip sonra vazgeçeni de unutma. Bu arada en ucuz ip 5 Tl olmuşken bu işi hobi olarak devam ettirme kararı aldım ben.
Ben eksi yönlerini söyledim sana. Bu arada tarif vs istersen gönderebilir :)

cocuk olunca ilk zamanlar bu isi seri bir sekilde surdurebilecekmisiniz peki

Jameya Jameya bende amigrumi yapıyorum. Hamilelik döneminde başladığım için satış yapmadım. bu örgü dünyasının en ince detayına kadar biliyorum Bir kara delik gibi içine aldığını götürüyor. Örgü örenlerin asla birbirine saygısı yok. Herkes sevmediği sayfaları takipçilerine spamlatıp kapattırmak için uğraşıyor. Ücretli tarif yayınlandı diye bebeklere beddua eden mi dersin yok ben ördüm sen benden çaldın diye bi ton hakaret eden mi dersin, birbirine dava açan mı dersin ne ararsan var. Altı üstü örgü diyoruz ama içine tam girince ne demek istediğimi anlayacaksın. He unutmadan oyuncağın fiyatını senin sattığının çok altında satanları, sipariş verip sonra vazgeçeni de unutma. Bu arada en ucuz ip 5 Tl olmuşken bu işi hobi olarak devam ettirme kararı aldım ben.
Ben eksi yönlerini söyledim sana. Bu arada tarif vs istersen gönderebilir :)

cok haklisiniz ben bircok sayfayi takip ediyordum. En baslarda güzelde tarif paylasiyorlar. Belli bir kitleye ulasinca asla tarif paylasimi gelmiyor birdaha. Cogunu artik takip etmiyorum dediginiz sebeblerden ötürü zaten tariflerimide hep satin aliyorum artik bende zevk icin örüyorum ama takip ettigim bircok örgü sayfasi var. Onlarda kendi halinde olanlar :)

Yanlış anlamayin ama yapması çok basit ayrıca cocuklar için öyle oyuncaklar varki albenisi az.boşa zaman kaybı gibi geldi.yinede hayirli kazanclar

O kadarda basit degil yahu :) Üstelik kullanilan ipe, malzemeye ve el beceresine göre oyuncaklar arasinda daglar kadar fark olabiliyor :) Kaliteli ip, göz ve elyaf kullanildiginda tüm o alabenili oyuncaklardan daha saglikli bu oyuncaklar ;)

O kadarda basit degil yahu :) Üstelik kullanilan ipe, malzemeye ve el beceresine göre oyuncaklar arasinda daglar kadar fark olabiliyor :) Kaliteli ip, göz ve elyaf kullanildiginda tüm o alabenili oyuncaklardan daha saglikli bu oyuncaklar :KK66:
Tamam basit demeyelim ama bir cocuk için albenisi yok bence bebekler belki oynar ama oynama isteği uzun sürmez .ben şahsen almam çünkü cocugum istemez.çok demode oyuncak annem bana küçükken ormustu.ben nebicim oyuncak diye oynamadığını hatırlıyorum ki o zamanlar oyuncak cesiti de azdı.yetişkinlere güzel ve sağlıklı gelir ama zamane çocukları için bence çok sıradan.

Tamam basit demeyelim ama bir cocuk için albenisi yok bence bebekler belki oynar ama oynama isteği uzun sürmez .ben şahsen almam çünkü cocugum istemez.çok demode oyuncak annem bana küçükken ormustu.ben nebicim oyuncak diye oynamadığını hatırlıyorum ki o zamanlar oyuncak cesiti de azdı.yetişkinlere güzel ve sağlıklı gelir ama zamane çocukları için bence çok sıradan.
siz o oyuncakları gördüğünüze emin misiniz ???

Back
X