Nikah Biraz erken ama yine de bilenlere sormak istiyorum?

tembelteneke

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
165
7
0
Ankara
Merhabalar. Biz Temmuz'da nişanlandık. Seneye ya 30 Ağustos'ta ya da 9 Eylül'de ( İzmir'in kurtuluşu :lepi:) evlenmeye karar verdik. Şu anda sadece nişanlım çalışıyor. Ben iş arıyorum.:sm_confused: Nişanlım ailesinden de destek alamayacak zaten babasının sadece emekli maaşı var. Her şey onun üstünde yani.:çok üzgünüm: Kafamı kurcalayan ise şu;kafamçokkarıştı

Nikah tarihi alırken illaha evleneceğimiz yeri bildirmek zorundaymışız sanırım ( bilmem ne oteli ya da nikah salonu gibi) bu doğru mu?:uhm:

Şu anki durumumuza bakarak uygun fiyatlı olsun diye önce tüm eş dostu bir nikah salonunda yapacağımız nikahımıza çağıracağız. Daha sonra o günün akşamı yakın arkadaşlar ve akrabaların olacağı az kişili bir düğün planlıyoruz. Fakat daha bir sene var. Ben o zamana kadar düzgün bir işe girersem kredi çekebilirim ve dolayısıyla düğün günü de nikah yapabiliriz. Ben düğün günü nikah yapmayı daha çok istiyorum çünkü. :asigim:

1 sene öncesinden nikah tarihi almak için çok mu erken?:uhm:kafamçokkarıştı
Hadi aldık diyelim, e daha nerede olacağı belli değil, belli olana kadar beklersek bu sefer de geç kalmış olmaz mıyız? CADIARZU Diyelim ki son 4 ay kala belli oldu nerede yapacağımız o da geç olmaz mı?CADIARZU Yer bulunabilir mi?CADIARZU Çok erken sanırım ama yine de bunlar aklımı kurcalıyor, deneyimli arkadaşlardan yardım alayım dedim. Malum deneyimsizim hiçbir şey bilmiyorum daha boshayallersmile:kedi:

arkadasım bıldıgım kadarıyla nıkah ıslemlerı max. 6 ay oncesınden baslıyor..bir sen öncesinden işlem yaptıramazsın..

valla sanırım 1 ay öncesinden ben alabilmiştim tarih. ama benim hafta içi aile arasında olmuştu nikahım. haftasonu almak istediğimizde çok problem yaşamıştım. çok geç saate söylemişlerdi. bence sende bi 3 ay öncesinden başlasan yetecektir sanırım?

aslında duygularıma tercüman oldun diyebılırım benım nişanlımda herşeyi kendisi yapıcak babası çalısıyor memlekette ama tabı yardımcı olamıcak durumlarımız aynı bende temmuzda nişanladım seneye eylul gibi nikah düşünüyoruz mebruen nikah olucak maddı durumdan dolayı .benımde hayalım düğümde nikahımın kıyılmasıydı. ama her hayal gercek olmuyor tabı ben bakmaya basladım bile nikah salonlarına madem hayalımdekı gıbıı bır düğün olmayacak en azından kotunun ıyısı olsun nikah salonum bari gusel olsun dıye ugrasıyorum. bır kaç yer buldum aslında .ha bıde 2010 da 2011 ıcın nikah rezervayon yaptırırsan uygun fiyata 2010 fiyatlarına anlaşırsan ucuza gelir .ben şahsen oyle yapıcam

panik yapmanı anlıyorum ama bence şuan için fazla panik yapıyorsun.4 ay önce ble belli olsa rahat rahat nikah tarihi alırsınız.
ayrıca bir izmirli olarak 9 eylül güzel bir tarih.zemuszemus

bu ne panik ya arkadaşım 1 sene önce saçmalama lütfen =)
biz 1 ay önceden aldık hiç sorun olmadı istediğimiz gün oldu panik yapma daha çok erken kaydirigubbakcemile4

Arkadaşlar Merhaba,

Biz de 2011 senesinde Temmuz ayında evlenmeyi düşünüyoruz. Nişanlım ise Aralık ayında askere gidecek. Kısa dönem çıkacağını ümit ediyoruz.Benim ikametim Beyoğlu'nda, onun ise Aydın'da. Beyoğlu Belediyesini arayıp sorduk ve 3 ay öncesinden gün almak için arayın dediler; ancak nişanlım o zamanlar askerde olacak. Şimdiden başvurulamıyor mu? Veya askerde olanlar için nikah işlemlerini ben yürütebiliyor muyum? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Çok teşekkürler..

walla arkadaşım hiç acele etme biz düğünden 15 gün önce aldık nikah tarihini:)düğüne yakın bi tarihte alırsın şimdiden kasma kendini

Arkadaşlar Merhaba,

Biz de 2011 senesinde Temmuz ayında evlenmeyi düşünüyoruz. Nişanlım ise Aralık ayında askere gidecek. Kısa dönem çıkacağını ümit ediyoruz.Benim ikametim Beyoğlu'nda, onun ise Aydın'da. Beyoğlu Belediyesini arayıp sorduk ve 3 ay öncesinden gün almak için arayın dediler; ancak nişanlım o zamanlar askerde olacak. Şimdiden başvurulamıyor mu? Veya askerde olanlar için nikah işlemlerini ben yürütebiliyor muyum? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Çok teşekkürler..

ocaktan önce gün alamazsınız ayrıca nişanlınız yoksa tek başınıza da gün alamazsınız. eğer nikah memurunu düğüne çağırmayacaksanız acele etmeyin ama çağıracaksanız da nişanlınız birkaç gün izne gelir halledersiniz erkenden

Back