Biraz dertlesmeye ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev sahibi nasıl her gün farklı bir fiyatla geliyor anlamadım bu mantığa göre yarın da 10 bin der sonu gelmez. Pat diye çıkaramaz sizi zaten. Maddiyata göre değer veren tek insan için bile üzülme inan hiç değmez.

Gerçekten de destekçi ya da aileden kalan bir şey yoksa artık ev sahibi olmak hayal oldu.Esimin geliri standartlara göre iyi olmasına rağmen tek başına çalışıp ev sahibi olabilmemiz mümkün değildi.Ev sahibi evleneceğim çıkın diyince babam nur içinde yatsın onun bıraktığı ufak mirasla ancak arabayı da satıp evi temelden alabildik.(Hala borç var kredi çekeceğiz mecbur)Ev sahipleri çıldırmış,vicdansızlasmisken kredi çekmekten kiradan kurtulmaktan başka çare yok gibiSiz de çalışın ben de mecburen çocukları bıraktım öyle yapıyorum.Kimseyi de kafaya takmayın.Zaten varken yanında olanı ne yapacaksın?Boşver Rabbim inşallah size de kapı açar.Sadece çalışın hedef belirleyin.İnan bazılarının evleri, arabaları lüks eşyaları var ama gram huzuru yok.

1. Bu kadar zam hangi aralıklarla geldi.
1 sene içinde üst üste mi verdiler?

2. Kredi yerine katılım bankalarını tercih edebilirsiniz. Katılım bankası sizin yerinize evi alıp siz ondan satın alıyorsunuz. Arada mal alışverişi olduğu için, para alışverişindeki gibi faiz değil kar oranı olarak geçiyor.
(bu konuda kimse sizi yargılayamaz, herkes inandığı doğruya göre yaşar.)

3. Çocuğunuz var mı, mesleğiniz var mı? Siz de çalışıp eşinize maddi olarak destek olabilirsiniz.

4. Aile de dahil bazı sözleri duymayacaksınız. Herkes kendi imkanı ölçüsünde yaşar.

Eğer herhangi bir şey sağın alabiliyorsanız alın bence. Ev olmasın , minik bi apart olsun örneğin. Çünkü gittikçe daha da artabilir kiralar da ev fiyatları da. Tabii ki krediyi ödeyememek sıkıntı olur da. Kiranın yükselmesi de de sıkıntı

Şimdi kredi çekip apart bile alsanız 2-3 sene sonra kira parasında oturuyor olacaksınız.

Merak ettim de çocuğunuz kaç yaşında, sizin çalışma imkanınız var mı?

İçinizin sıkılması çok doğal. Allah yardımcınız olsun. Ben de sizi kırmak istemedim, sadece dini sebeplerden kredi çekmemek bu devirde geçerli değil bence diye fikrimi belirttim.

1 sene once 900 den 1500 e dün 2500 e bugünde 4000 e çıktı

Çok çok teşekkür ederim mesele birazda psikolojik yaşananlardan etkilendim çok o yüzden krediden uzak duruyorum

Eşime biraz birikim yapabilirsek arsa alalım teklifinde bulundum bakalım.

Onu bende anlamadım işte 4 yıldır kiraciyiz aynı evde son 1 senedir bir tuhaf oldu cikarmak istiyor galiba

10 yaşında olmazsa bende çalışacağım zaten

10 yaşında oğlum eşimin (eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var 19 yaşında onunda masrafları bizde)
Konya merkez deyim iş bulursam çalışırım çalıştım çünkü daha önce
Beni kıran üzen mevzu aile zaten haklısınız baya bir mesafe koydum aramıza ama bazen insan yalnız kimsesiz hissediyor
Erkek kardeşimin işini babam kurdu durumu iyi çok. Şükür daha da iyi olsun
Diğer erkek kardesimi de okuttu ev alırken yardım etti şükür o da iyi durumda kızkardeşim öğretmen oldu atama bekliyor ben hep dışarda bırakıldım hep ama çocukken de böyleydi
Hiç sevilmemiş takdir edilmemiş olmanin acısı bu birazda az önce hava almaya dışarı çıktım bomboş sokaklarda gezdim durdum bir kahve içmeye bile gidecek kimsem yok
Eşim de çok içli bir insan geçen babam kardeşlerim den ötürü onların durumu iyi bir siz kötü durumdasiniz aç durun ev alin demiş ona çok üzülmüş zaten ondan sonrada gitmedim

Yani yapılan peşpeşe fiyat söylemeleri sebebiyle hoş olmamış. Ancak 4000 TL kira şu an makul bir fiyat maalesef. Açıkçası biz de temmuzda 4-5 arası diyecekler diye düşünüyoruz.
Ard arda olması beni üzdü beni dün 2500 e tamam dedik bugün 4000 diyorlar ev yeni temiz güzel olsa içim yanmaz ama kuzenim 2 yıllık binada 3300 e oturuyor birden söylemeleri üzdü beni birazda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…