• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz dertlesmeye ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ilimtalepedenanne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2023
957
3.076
33
O kadar kötüyüm ve canım sıkkın ki anlatamam ağlamaklı bir haldeyim eşim ise gidene kadar o da üzülmesin diye rengimi belli etmedim ama artık zoruma gidiyor kiramiz 1000 TL iken 1500 TL oldu tamam dedik ses etmedik dünde 2500 TL dediler malum kiralar 7000 TL'den başlıyor son 2 senedir böyle 3000 4000 e ev bulmak zor
Bugünde 4000 TL ye oturursaniz oturun yoksa çıkın diyorlar kontratimiz yenilenmemisti
Mesele şu ki herkes ev sahibi olurken iyi ve güzel yaşarken biz faize borca bulasmadan kendi yagimizla kavrulup gidiyoruz ama herkes en başta ailem bir ev sahibi olamadınız bir arabanız yok herkes laf söylüyor
Evden çıkmak en az 20000 TL yi bulur
Zoruma gidiyor artık herkes gezmesinde tozmasinda
Ama arkadan yardım edenleri var yada kredi vs kullanıyorlar bizse az olsun temiz olsun haram olmasin faiz olmasın derdindeyiz
Herkes yokluktan şikayet ediyor ama buna rağmen lüks yaşıyor bunu anlayamıyorum nerede hata yapıyoruz ki diyoruz eşimle
Azıcık parası olan evi arabası olan saygı görüyor
Ben.de eşimde kötü insanlar değiliz cimrilik.kibir vs yok ama herkes saygısız ve bize yukarıdan bakıyor
Ne yapalım yani gidip krediyle ev alıp hem bu dünyamızı hem ahiretimi mahvedelim
Ben aramasam sormasam ne annem ne kardeşlerim aramaz kardeşlerim en son ne zaman aradı onu bile hatırlamıyorum
Çok moralim bozuk maddiyat iyi evde oturmak lüks olsun diye gerekli gereksiz alışveriş yapmak bunlar mı belirliyor sevgi saygıyı
Mesele kira ev vs değilde insanların tavrı üzüyor

Çocuğunuz var mı? Kaç yaşında? Çalışıp eşine destek olabilir veya kendi istediklerinizi rahatlıkla alabilirsiniz.

Hangi şehir yaşıyorsunuz bilmiyorum ama şu anda en ücra köşelerde bile kiralar belirttiğiniz tutarın üstünde...

Aile konusunda da baştan beri genel soğukluk mesafe varsa bu saatten sonra değişmez. Eşin ile mutluysan boşver gerisini.

Öncelikle insanları umursamayacaksınız. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum ama bu devirde ev-araba sahibi olmak zaten çok zor. Kaldı ki devir eskisi gibi değil ki borçla mal mülk alınsın. Krediye günah gözüyle bakmıyorum ben.

Bence şu durumdayken haramı, günahı vs düşünecek halde değilsiniz kusura bakmayın. (Banlanırsam da banlanayım) baştakiler sefa içinde günlerini gün ederken üstüne üstlük faizden dem vuruyor halkın dini duygularını suistimal ediyor
siz bu durumda kredi çekmeye bile çekiniyorsunuz. E başka nasıl düzlüğe çıkacaksınız? Öncelik sıranızı belirleyin bazı düşüncelerinizden feragat edin. Azıcık mantığa davet ediyorum

kredi ile ev almak durumunda kaldı birçok insan mecbur yoksa evsahibi derdi kira bulamama birçok sıkıntı ile uğraşılacaktı ahiretinin yanıp yanmadığını Allah bilir ancak belki o affedecek sizin böyle söylemeniz doğru değil onun dışında ev arabada olsa aile ile ilişki soğuk olunca oluyor yani yine de olmayınca ailelerin söylenme durumları oluyor ve can sıkıcı bir durum gerçekten siz elinizden geleni yapmışsınızdır herkesin imkanı bir değil eşinizle huzurlu mutlu ve sağlıklı iseniz sahip olmadıklarınıza üzülmek yerine sahip olduklarınızla mutlu olun mental sağlığınız için olması gereken bu

O kadar kötüyüm ve canım sıkkın ki anlatamam ağlamaklı bir haldeyim eşim ise gidene kadar o da üzülmesin diye rengimi belli etmedim ama artık zoruma gidiyor kiramiz 1000 TL iken 1500 TL oldu tamam dedik ses etmedik dünde 2500 TL dediler malum kiralar 7000 TL'den başlıyor son 2 senedir böyle 3000 4000 e ev bulmak zor
Bugünde 4000 TL ye oturursaniz oturun yoksa çıkın diyorlar kontratimiz yenilenmemisti
Mesele şu ki herkes ev sahibi olurken iyi ve güzel yaşarken biz faize borca bulasmadan kendi yagimizla kavrulup gidiyoruz ama herkes en başta ailem bir ev sahibi olamadınız bir arabanız yok herkes laf söylüyor
Ama arkadan yardım edenleri var yada kredi vs kullanıyorlar bizse az olsun temiz olsun haram olmasin faiz olmasın derdindeyiz
Herkes yokluktan şikayet ediyor ama buna rağmen lüks yaşıyor bunu anlayamıyorum nerede hata yapıyoruz ki diyoruz eşimle
Ben.de eşimde kötü insanlar değiliz cimrilik.kibir vs yok ama herkes saygısız ve bize yukarıdan bakıyor
Ne yapalım yani gidip krediyle ev alıp hem bu dünyamızı hem ahiretimi mahvedelim
Ben aramasam sormasam ne annem ne kardeşlerim aramaz kardeşlerim en son ne zaman aradı onu bile hatırlamıyorum
Çok moralim bozuk maddiyat iyi evde oturmak lüks olsun diye gerekli gereksiz alışveriş yapmak bunlar mı belirliyor sevgi saygıyı
Ev araba almak için Kenarda bir birkmişiniz yoksa
Kredi çekmeye mecbursunuz , ayrıyettern kendiniE ev almak için kredi çekmeyi günah olarak görmüyorum ben biraz saçma geldi..
yoksa böyle kirada kalıp milletin ağız kokusunu çekmek zorunda kalırsınız ve kiralar belliki böyle kalmayacak hergün dahada artıyor.

Bence bu ekonomide kredi ile ev almak yapılabilecek en mantıklı şey. Akıllı bir müslüman kendini enflasyondan korumayı bilmeli. Sonuçta banklar paralarımızı zaten kullanıyor. Devlet bile paramızı kullanıyor, faizsiz ev alın diye ev pazarlayan dini katılım bankalarında faizin adını “dosya masrafı” adı altında faizi yumuşatıyor sadece.
2D3236B0-AF4C-4305-B23C-9F14A67A610B.jpeg
Ayrıca faiz ve ev kısmını geçtim, sizi umursamayanı siz de umursamayın. Sizi aramayanı aramayın, sormayan sormayın. Tavrınız olsun. Maalesef herkese iyi davranan insanlar değil, kendi sınırlarını koruyan kendine kötü davranılmasına izin vermeyen insanlar saygı görüyor.

Ev araba almak için Kenarda bir birkmişiniz yoksa
Kredi çekmeye mecbursunuz , ayrıyettern kendiniE ev almak için kredi çekmeyi günah olarak görmüyorum ben biraz saçma geldi..
yoksa böyle kirada kalıp milletin ağız kokusunu çekmek zorunda kalırsınız ve kiralar belliki böyle kalmayacak hergün dahada artıyor.
Kendinize göre haklısınız tabi ama krediye başvurduk diyelim haydi birşey oldu odeyemedik o zaman ne olacak ?
Mesele ev sahibi olmak da değil saniyeler sürer kaybetmek sadece bu tavır etrafın bu saygısızlığı beni üzüyor herşey para maddiyat degilki bu deprem sel bunlar maddiyat in bir önemi olmadığını anlamamıza vesile olmalıydı bence bilmiyorum

Bence bu ekonomide kredi ile ev almak yapılabilecek en mantıklı şey. Akıllı bir müslüman kendini enflasyondan korumayı bilmeli. Sonuçta banklar paralarımızı zaten kullanıyor. Devlet bile paramızı kullanıyor, faizsiz ev alın diye ev pazarlayan dini katılım bankalarında faizin adını “dosya masrafı” adı altında faizi yumuşatıyor sadece.
Eki Görüntüle 3243743
Ayrıca faiz ve ev kısmını geçtim, sizi umursamayanı siz de umursamayın. Sizi aramayanı aramayın, sormayan sormayın. Tavrınız olsun. Maalesef herkese iyi davranan insanlar değil, kendi sınırlarını koruyan kendine kötü davranılmasına izin vermeyen insanlar saygı görüyor.
Görüşmeyi tamamen azalttım zaten

Kendinize göre haklısınız tabi ama krediye başvurduk diyelim haydi birşey oldu odeyemedik o zaman ne olacak ?
Mesele ev sahibi olmak da değil saniyeler sürer kaybetmek sadece bu tavır etrafın bu saygısızlığı beni üzüyor herşey para maddiyat degilki bu deprem sel bunlar maddiyat in bir önemi olmadığını anlamamıza vesile olmalıydı bence bilmiyorum
İşte ev alabilmek için 2 eşinde çalışması gerekiyor 2-3 sene sonra kira fiyatına düşüyor ..

Önceki konuşmalarımda gördüm sanıırm ailen çocuğunu dışlıyo, kız torunu diye. Ne saçma ne kötü bir düşünce bu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ konuşmaman daha iyiiii herşeye mana bulurlar

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatır mısın olayın dallanıp budaklanmasini insanların banlanmasini birbiriyle sorun yaşamasini istemiyorum konu siyaset din vs değil di benim etrafımda krediyle ev alıp sonunda büyük yıkımlar yaşayan kişiler olduğundan istemiyorum yoksa faiz haram helal cehennem cennet mevzusu değil mesele sadece biraz yalniz hissettim dertlesmeye ihtiyacım vardi o kadar

İşte ev alabilmek için 2 eşinde çalışması gerekiyor 2-3 sene sonra kira fiyatına düşüyor ..

Önceki konuşmalarımda gördüm sanıırm ailen çocuğunu dışlıyo, kız torunu diye. Ne saçma ne kötü bir düşünce bu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ konuşmaman daha iyiiii herşeye mana bulurlar
Görüşmüyorum çok yalnız kaldım sadece dertleşmeyi istedim o kadar

O eski aile bağları yok artık. Bizde gerçi eskiden de yoktu. Dediğiniz gibi yedirir, içirir, gezdirirseniz yani çıkarlarını karşılarsanız iyisiniz aksi halde kardeşin için bile bi hiçsiniz. Emin olun bizde aynısını yaşıyoruz. Annem köye gitmek istiyor mesela bazen morali bozuluyor gittiğinde '' köyde işini yapmasam istediğini almasam kadın ( yengem ) yüzüme bakmayacak resmen '' diyor. Bi biz değil çevremizde kiminle konusu açılsa aynısını söylüyor çok kırıcı gerçekten. O yüzden ben anneme yıllardır hiç şımartma boşuna onlar için yedirsen de yedirmesen de kötüsün diyordum. Umarım Allah size de gönlünüze göre ev verir. Hep söylerim her ailenin iyi kötü bi evi olmalı.

Boşuna üzülmeyin, her ne kadar tercih etmeseniz bile şu an kredi çekip ev sahibi olma gibi bir seçeneğiniz de yok zaten. Vermiyor bankalar, o eskidendi. Ayrıca bu kadar ince hesaba girerseniz ahiretiniz çoktan yanmıştır, merak etmeyin. Çevremde kirada oturan yalnız benim galiba. Kimseden böyle bir muamele görmüyorum. Nasıl çevreniz var öyle anlamadım.

Sırf eviniz arabanız yok diye aileniz böyle davraniyorsa ya da artık kim öyle davranıyorsa hayatinizdan çıkarma zamanı gelmiş. Kiraya dertlenip herşey gözünüzde büyümüş olabilir. Biraz sakinlesin.

Cevreniz bir acayip malesef.
Uzuntunuz de evet maddiyat . Kiralar artiyor ama bence ev sahipleri de haklı. Her şey artarken atmaması anormal.
Kızımın servisine 2 . Zammı yaptılar bu sene.
Helali haramı düşünüyorsunuz, ben de düşünüyorum. Bizi bu duruma kim düşürdü? Malum önceden alım gücümüz vardı, artık yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back