• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir vazgeçmiş hikayesi

Ve birşey daha itiraf edeyim biz birlikte olmuştuk...
Beni mecbur sandılar herhalde ki bu kadar üstüme geldiler ben çok seviyorum annesiylede baş edebilirim sanmıştım ama yok oluru yoktu bende vazgeçtim .
olduysan ne olmuş 6 yıllık ilişki zaten.
tek tavsiyem bunu ilerde hayatına girecek insan ile mutlaka paylaş
saçma ameliyatlar arayışına girme.
çünkü dürüstlük bir ilişkinin ve saygının ilk kuralıdır.

Geçmiş olsun. Evlenmeden bu adamdan kurtulduğuna sevinmelisin.. Allah dogru duzgun senin her daim yanında, el üstünde tutacak hayırlı akli basinda bir es nasip etsin.

Kimse için kendi hayatınızdan vazgeçmeyin bundan sonra, okul bırakmak, arkadaşlarınızla görüşmeyi kesmek gibi. Bir insanın sevgilisi, nişanlısı, eşi olmak, herşey olmasın sizin için.

Nişanlıyken bunları yaşamınız en büyük şansınız aslında. Nisanlınızın ve ailesinin nasıl insanlar olduğunu görmüş ve göz yummamışsınız, ne güzel. Herşey güzel olur bundan sonrası için umarım.

Yaşın daha çok küçük olmasına rağmen cesaretini taktir ettim. Bende bana yapılanı affedebilirim ama sevdiklerime yapılanı değil. Eğitimini başarırsın önünde senelerin var. Sosyal bir çevrede edinirsin. Dikkat etmen gereken insanlar nankör çıkarcı. Arkadaşlarınla herkesle normal ilişkiler kur hayatında önemli olan eğitimini çevreni sevdiklerini senden almak isteyenlere sınırını göster. Karışamasın bukadar kimse sana.

Eşinizden bi seçim yapmasını beklemek yanlış tabiki anneyi seçecekler biz kadınlarda böyleyiz sadece annemiz ki benim annem yoK sadece eşiniz olacak kişinin hatası orta yolu bulamamak benimde görümce kv sorunlarım çok oldu ama eşim ailesinl tanıdığı için benim yanımda iyki evlenmedin emin ol şuan yaşadığın hayal kırıklığı gececek ama evli olsaydın atmak belkide ömrünü alacaktı şükür diyelim

Yillardir akil tutulmasi halindeydiniz herhalde,soyle anasi olan adamla evlenilir mi? Hem de arkadaslarina sirt cevirip,okulu birakip,ustelik 23 yasindayken? Neyse ki vaktinde uyanmissiniz. Allah yolunuzu acik etsin bundan sonrasi icin.

Cok guzel yapmissin aferim akilli kizsin.
Tecrube edindin ne guzel.
Tecrube demisken soylemeden edemeyecegim, bi erkek ugruna arkadaslarindan vazgecmek ve hele helede okul ve kariyerinden vazgecmek akil isi degilmis insallah bunuda tecrume edinmissindir :)

6 yıldır birlikteydik 3 yıl nişanlı kaldık düğün olmasın dediler tamam dedim bende istemiyordum zaten kv beni hiçbir zaman sevmedi bunu açıkça söylemese de anlaşılıyordu neyse dedim oğlu sevsin yeter çünkü ben öyle bir seviyorum ki aptal aşık resmen ilişkimizin 4. Ayında gittik dövme yaptırdık bende onun ismi onda benim ismim yazıyor neyse yıllar geçiyor nikaha 58 gün var kv gelmiş bana kına kıyafetini sen al diyor sen ben ayrımı hiç yapmadım bende varsa ben aldım yoksa nişanlım aldı para konusunun zaten adı geçmezdi ilişkimizde hiç sorun yaşamadık yani neyse bende alamam öyle bı maddi durumum yok dedim iyiki demişim konu öyle yerlere geldi ki gerçek yüzlerini gördüm beni o kadar zorladı ki kv ben ağlamaya başladım tabi annem duydu sordu anlatmadim neyse kvi aradı ne oldu diye sordu saçma sapan konuşmaya başladı kızına sor bilmem ne sonra kinalik için dedi annemde kinaliği erkek tarafı alır genelde dedi o zaman sende damatlık alıcaksın dedi kv annemde ben damatlık alırım sen benim kızıma gelinlik kinalik al sorun değil dedi (gelinliği bir akrabasının varmış paraları yok diye kabul ettim ) vee kv açtı ağzını yumdu gözünü gelinlikte almıyorum gelinde almıyorum git kendine başka damat bul dedi ve kapattı telefonu neyse aradan 2 gün geçti ( ev tutulmuştu beyaz eşya mobilya herşey hazır hepsini kv beğendi bana fotoğraf attı beğenmedim dedim dinlemedi aldı ) nişanlım mesaj atıyor benim ailem bu kabul ediyorsan böyle diye yani adam annesinin yerine özür dileyeceğine haklıymış gibi davranıyor neyse işte tabiki kabul etmedim benim anneme saygısızlık yapılmış ben daha gelin olur muyum size ? Bana yapılan saygısızlığı belki sindirebilirdim ama anneme yapılanı asla. 1 ay geçti ayriliğimizin üstünden dövmeyi kapattirdim okulu bırakmıştım onunla tanışınca gittim tekrar yazıldım (açık lise) kendime vakit ayırdım iyice düşündüm ve ben artık tamamen vazgeçtim çok zor hala icimde yangınlar var ama bugün benim arkamda durmayan adam 3 çocuğum olsa yine arkamda durmaz annesini secerdi anlatmak istedim içimi dökmek istedim eski nişanlım arkadaşlarımla gorusmemi istemiyordu yıllardır hiç arkadaşım yok anlatacak kimsemde yok haliyle yazmak iyi geldi okuyan herkese teşekkür ederim

Zararın neresinden dönersen kardır. 23 yaş hayatın baharı daha. Bu yaşta bu tecrübeyi tatmak şer gibi gözükse de , karşıdan bakarsan hayır bile diyebilirsin. Şöyle düşün 6 senede tanıyamadığını farkettiğin bir nişanlın, isteklerinden, geleceğinden vazgeçtiğin hayatın...Gözünü açmasına yardım ettikleri için içinden onlara teşekkür et ve sana yapılanları içinden affet ki omzunda yük birikmesin. Sen de geleceğine emin ve mutlu adımlarla yürümenin keyfini çıkar

6 yıldır birlikteydik 3 yıl nişanlı kaldık düğün olmasın dediler tamam dedim bende istemiyordum zaten kv beni hiçbir zaman sevmedi bunu açıkça söylemese de anlaşılıyordu neyse dedim oğlu sevsin yeter çünkü ben öyle bir seviyorum ki aptal aşık resmen ilişkimizin 4. Ayında gittik dövme yaptırdık bende onun ismi onda benim ismim yazıyor neyse yıllar geçiyor nikaha 58 gün var kv gelmiş bana kına kıyafetini sen al diyor sen ben ayrımı hiç yapmadım bende varsa ben aldım yoksa nişanlım aldı para konusunun zaten adı geçmezdi ilişkimizde hiç sorun yaşamadık yani neyse bende alamam öyle bı maddi durumum yok dedim iyiki demişim konu öyle yerlere geldi ki gerçek yüzlerini gördüm beni o kadar zorladı ki kv ben ağlamaya başladım tabi annem duydu sordu anlatmadim neyse kvi aradı ne oldu diye sordu saçma sapan konuşmaya başladı kızına sor bilmem ne sonra kinalik için dedi annemde kinaliği erkek tarafı alır genelde dedi o zaman sende damatlık alıcaksın dedi kv annemde ben damatlık alırım sen benim kızıma gelinlik kinalik al sorun değil dedi (gelinliği bir akrabasının varmış paraları yok diye kabul ettim ) vee kv açtı ağzını yumdu gözünü gelinlikte almıyorum gelinde almıyorum git kendine başka damat bul dedi ve kapattı telefonu neyse aradan 2 gün geçti ( ev tutulmuştu beyaz eşya mobilya herşey hazır hepsini kv beğendi bana fotoğraf attı beğenmedim dedim dinlemedi aldı ) nişanlım mesaj atıyor benim ailem bu kabul ediyorsan böyle diye yani adam annesinin yerine özür dileyeceğine haklıymış gibi davranıyor neyse işte tabiki kabul etmedim benim anneme saygısızlık yapılmış ben daha gelin olur muyum size ? Bana yapılan saygısızlığı belki sindirebilirdim ama anneme yapılanı asla. 1 ay geçti ayriliğimizin üstünden dövmeyi kapattirdim okulu bırakmıştım onunla tanışınca gittim tekrar yazıldım (açık lise) kendime vakit ayırdım iyice düşündüm ve ben artık tamamen vazgeçtim çok zor hala icimde yangınlar var ama bugün benim arkamda durmayan adam 3 çocuğum olsa yine arkamda durmaz annesini secerdi anlatmak istedim içimi dökmek istedim eski nişanlım arkadaşlarımla gorusmemi istemiyordu yıllardır hiç arkadaşım yok anlatacak kimsemde yok haliyle yazmak iyi geldi okuyan herkese teşekkür ederim
Çok doğru bir karar almışsın tebrik ederim

Öncelikle 3 yıl nişanlı kalmak nedir Allah aşkına ?
Sonrasında kızlar öyle size yok ben düğün yapmam, şunun ucuzunu al, bu olmasın dediklerinde ''Gidin o zaman kendinize ucuzundan bir gelin bulun'' deyiverin.. Kıymetiniz olsun...

Seven adam eşi olacak kadına bu muameleyi yaptırmaz.. Tamam parası çok olmaz ama yine gönlünüzü yapar sizi ikna eder 10 tllik değil de 5 tlilik alır ama gönlünüzü yapar... Sizi böyle değersiz görenlere fazlasıyla değer verirseniz ilk fırsatta ne kadar pişman olacağınızı görün işte...

ya arkadas bu nasil erkek, insan hic mi bi arayip konusmaz sormaz isin asli nedir diye ? noluyor bu erkeklere ya anlamiyorum.. yazik ya cidden. kaynana ayri olay diyecek laf yok. hic üzülme bu nisan dügün zamanlar bunlar icin var maalesef ozamanlarda bile iyi rol yapip evlilikde hersey ortaya da cikiyor bir kadin icin is isden gecmis oluyor daha cok yipraniyor. olan kadina oluyor suan sen sanslisin sevinmelisin

Çok doğru bir karar vermişsiniz. İlk zamanlar acı çekebilirsiniz. Ama bir ömür bu insanları çekmektense, birkaç ay üzülüp hayata devam etmek en iyisi. İnşallah hayırlı bir eş çıkar karışınıza.

İleride boşanacağına, sana ve ailene saygı duymayan bu insanlarla evlendikten sonra ayrılacağına şimdiden öngörülü olup güzel bir yol seçmişsin. Hayatın bundan sonra çok daha güzel geçecek emin ol. Bu genç yaşta böylesine mantıklı karar verdiğin için alnından öpesim geldi seni. Keşke zamanında ben de aileme de bana da saygısızlıklarını ilk gördüğümde kalbime taş basıp senin aldığın bu kararı alsaydım. Şimdi bir çocukla boşanmak zorunda kalmazdım.

Eğer telefon konuşmasını eksiksiz anlattıysan, annen damatlık alırız sorun yok siz kınalık alın demiş ve sözde kv adayı da "gelinlik te almam gelin de " dryip çat kapatmış...

Zaten böyle bi tavrı gördükten sonra bu kadının gelini falan olunamaz yani...Oğlu da ailem böyle işine gelirse demiş...Yani kv nin yaptığı hareket çok doğruymuş gibi..

Yani bu adamın karakterini sen anlayamamışsın önceden 6 yıl vermişsin..Bu herif bugün böyle davranıyorsa düşün önceden kimbilir hangi öküzlüklerini görmezden geldin, hoşgördün...

Neyse ki daha çok gençsin. Önüne bak ve sana en buyuk tavsiyem bu olayda takılı kalma, üzülme ve hemen hayata kaldığın yerden devam et...Liseyi bitir ünv'ye hazırlan mutlaka ve kimi seversen sev onun maaşına muhtaç olma, mutlaka kendine yetecek duruma gel...

Eğer telefon konuşmasını eksiksiz anlattıysan, annen damatlık alırız sorun yok siz kınalık alın demiş ve sözde kv adayı da "gelinlik te almam gelin de " dryip çat kapatmış...

Zaten böyle bi tavrı gördükten sonra bu kadının gelini falan olunamaz yani...Oğlu da ailem böyle işine gelirse demiş...Yani kv nin yaptığı hareket çok doğruymuş gibi..

Yani bu adamın karakterini sen anlayamamışsın önceden 6 yıl vermişsin..Bu herif bugün böyle davranıyorsa düşün önceden kimbilir hangi öküzlüklerini görmezden geldin, hoşgördün...

Neyse ki daha çok gençsin. Önüne bak ve sana en buyuk tavsiyem bu olayda takılı kalma, üzülme ve hemen hayata kaldığın yerden devam et...Liseyi bitir ünv'ye hazırlan mutlaka ve kimi seversen sev onun maaşına muhtaç olma, mutlaka kendine yetecek duruma gel...
Aynen bu şekildeydi konuşma gerçekten ben hiç taniyamamisim yada değişti bilemiyorum ilk hedefim okulu bitirmek ve mesleğimi elime almak çünkü bu hayat benim ve kimse icin taviz vermeye gelmiyor bunu çok iyi oğrendim

Back