Bir Uçan Bir de Kaçan...

Konuyu açan arkadaş Türkiye Cumhuriyeti kuruldu herşey tozpembe oldu zannediyor yada tarih bilgisi cidden sıfır...
Ayrıca bu Osmanlı padişahlarından ne isterler anlamam..Geçmiş başka bir topikte demediklerini bırakmamışlar...Kardeşini öldürmüşte katilmişte..Bundan asırlar önce yaşanılıp yaşanılmadığı bilinmeyen olayı bu kadar sorgulayan yakın tarihinide sorgulasın o zaman...Youtube'den canlı şahitlerin konuşmalarını izlesin...

Benim var ve sadece Trt cocukta bikac cizgi film izliyoruz. Burada trt cocuk kotu demedim ki. Digerlerini asla izletmem AMA keloglan da kostebekgiller de mudurun istemedigi cizgifilmler. Burda mudurun hayalgucu karsiti aciklamasina yaziliyo yorumlar

Sorularınıza sıra ile cevaplarımı yazayım...

Çocuğum yok, çocuklarım var çok şükür...
En son bir hafta önce annesi ev işlerini yapmak için salonda çizgi film izlemek üzere oda da çocuğunu yalnız bıraktığında, balkondan düşen 3,5 yaşındaki bir çocuk için acilde koşuyorduk, evet o çocukları da biliyorum... Yalnız tek farkla, bu çocuk uçmayı denemiyordu...
İlluminati ve subnimal mesajları artık günümüzde sadece yabancı kaynaklı filmlerde görmüyoruz, evrimleştirilmiş hallerini de artık törenlerde, okul kitaplarında, yeni hazırlanan çizgi filmlerde de görebiliyoruz. Bunun için çok uzaklara gitmeye gerek yok.
Amerika'da kovboylar varsa bu ülkeninde Hürrem'i var?! Bir çok kişinin ağzının suları akarak izlediği, şehzadelerin boy boy gezdiği, haremde yaşanan çekişmeleri.. Ne güzel tarih ha gerçi şimdi aklayacaklar Fatih'i getirecekler...

Gelelim arada kalan son sorunuza. Osmanlı olmasının ne kötülüğü var demişsiniz ya...

Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey zamanından başlayarak Sultan Vahidettin’e kadar devrilen 17 padişah ve öldürülen sayısız şehzade de çizgifilmde yer alacak mı? Sakın izleteceğiniz padişahlar oğullarını, kardeşlerini katlettirenler de olmasın?!

Oğlancı padişahlardan, kendi kanından olanlar tarafından öldürülme ihtimalinden ötürü tüm ömrünü bir odada geçiren sosyopat edilmiş şehzadelerden, padişahlardan, entrika yuvası haremden hiç zarar gelmez di mi çocuklara ama doğru o bölümlerden ziyade kılıçlarının ucunda kelle uçuranlardan ziyade, tek fısıltısı ile yerleri gökleri sallayan padişahların kahramanlık hikayeleri yazılacak tekrardan, tekrardan, tekrardan...

Belki bu sefer Vahdettin binip bir İngiliz donanmasına kaçmaz ülkesinden? Di mi?

Hayır, çocukların tarihlerini öğrenmeleri kadar güzel bir şey olamaz. Yeter ki tarih bilimi ışığında gerçekleri öğrensinler, tarihlerinden ders çıkarabilecek, feyz alabilecek nesiller olsunlar. Keşke tarihimizi öğretme aşkı ile çocuklara mazlumun yanında olmayı, hak yememeyi, yalan söylememeyi, barışı ve paylaşmayı öğretebilseler, biz yapamıyoruz ya :) Ya da yaptıklarımız işlerine mi gelmiyor? Gelmiyor değil mi? Artık kabul edin, tarih sayfaları kahramanlık hikayeleri ile dolu değildir sadece, yenilgiler ve yanlışlıklarla da doludur ve bunları göz ardı ettiğimiz sürece, unutturduğumuz sürece aynı yanlışları yaşamaktan başka bir şey geçmez elimize.

Sorun da benim açımdan bu projenin samimiyetine asla inanmıyor olmam. Kurulmaya çalışılan yeni bilinç ile hafızalara reset atmaya çalışıldığına eminim. Bu düşündüklerim şayet yanlış ise, bu yanlışa beni iten de bu zihniyettir :)

Ha bu arada yakın tarihimizde de çok güzel başarılar var, bir Çanakkale destanı! Anlatırken gurur duyduğum, 6 yaşındaki çocuğumun bile dinlerken nasıl gözyaşlarına boğulduğuna şahit olduğum, Çanakkale'ye götürdüğümde şehit mezarı başında Allah'ım sen bu vatanımızı koru diyen bir kızım ve ablasını model alan ikinci bir kızım daha olduğu için gururluyum. Neden Kurtuluş savaşı, Atatürk, Cumhuriyet devrimleri de çizgi filmleştirilmiyor ya da hiç akıllarına gelmiyor? Yoksa bir sakıncası mı var???

haklısın nobody. eğitimde tarihin yeri başka, hayal gücünün, yaratıcılığın yeri başka.. mesela şirinler vardı eksiden iyiler hep kazanırdı, şeker kız candy vardı mesela yada heidi. ben bunlarla büyüdüm. alt mesaj = iyiler hep kazanır. gerçekte böyle olmuyormuş bunu günümüz yaşanılanlarından öğreniyorum ama olsun umudum da hala devam ediyor.
umarım eğitimden, basından, adaletten, emniyetten taraflı ve kirli ellerini çekerlerde gerçekleri duyar, blir, görür, öğreniriz. gerçi elletmek istemeyen elletmiyorda iştee.. bi çocuk kanalından nerelere varıyor iş.. Atatürkün çocuklarını siliyorlar ve biz sadece seyirci kalabiliyoruz..

600 yıl bir cihan devletini yönetmiş kişilerin hayatlarını öğrenmeleri,sizi neden tedirgin ediyor. tarih yalnızca kahramanlıktan ibaret edğil diyorsunuz. ama o yalnızın öbür tarafının öğretilmesinede karşısınız ." Keşke tarihimizi öğretme aşkı ile çocuklara mazlumun yanında olmayı, hak yememeyi, yalan söylememeyi, barışı ve paylaşmayı öğretebilse" diyorsunuz . bu ülkede 600 yıl farklı inanca mensup insanlar barış içinde yaşamammış mı? Fatih'in İstanbulu fethinden sonra yaptığı konuşmayı bilirsiniz. ama böyle bir şey olmamaış diye inkar edebilirsiniz, o ayrı. zaten herşey inkar üzerine yürüyor değil mi? yapılan kahramanlıkları inkar et, ama canilikleri göz önüne ser . ser ki tarihi sadece vahşet olarak algılasın çocuklar. tarih masa başında yazılmıyo, ülkeler masa başında yönetilmiyo. elbette 3 kıtaya hükmetmiş bir cihan dveltinde saydığınız olumsuzluklar olacak ama bu 600 yıl, bu kadar cinayet ve vahşet için çok değil mi? yoksa siz bu padişahları aynı zamnada halife oldukları, dini hassasiyetleri de bulunduğu için mi reddeiyorsunuz. ayrıca böyle bir alternatifi in var olmasının kime ne zararı var. meşhur klişemiz vardır ya , sevmiyorsanız izletmeyin ama izleyecekleri yargılmayın!

son olarak cumhuriyet sonrasın da da bu ülke toz pembe bir siyasi hayata bürünmedi. malum mahkemeleri de hatırlatayım. lütfen eleştiriken adil olun.

Son düzenleme:
aslında tabi ki tarihi öğrensin ancak burada AMAÇ BAMBAŞKA... çocukları padişah devrine özendirip bunu kafalarına yerleştirmek gibi geldi....hayır o dönem savaşı mı anlatacak siyasetimi haremimi ??? çocuğu çekecek ne olabilir ki ???tamam vurdu kırdı olmasın, öğretici başka şeyler yapılabilir.. temel eğitim tarihten mi başlar yaa ???son dönemlerde çıkan şu savaşlı çizgi filmler, ve disneyde oynatılan saçma çocuk dizilerine şöyle bi bakıyorumda kültürümüzden çok uzak ve bilinçaltına yanlış yerleşimler yapıyor..yani başka kanallar daha feci....sizde tv yerine cd ler alın öğretici setler var onu izletin..

Ben kendini pokemon veya superman sanıp, camdan atlayan çocuk söylentilerinin, şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum. illa vardır doğruluk payı, ama devamlı örnek göstermemiz gerektiği kadar çok değil.

bu tarz çizgi filmler, insanın hayal gücünü geliştirir, beyni çalıştırır.

ben mesela süper kahraman çizgi filmleriyle büyüdüm, ve epey uzun bir zaman çizgi roman okudum. küçüklüğümde hep bir batman, thor, superman, wonder woman falan var. ve bana kattıkları inanılmaz fazla.

bu tarz kahramanlara inanmak kötü olmamalıdır.

hayal gücü olmayan bir çocuk, yaşamını değiştirme enerjisini ileride asla bulamaz. "ezberlediklerine" inanır. kuru bir gerçeğe inanmaktansa, bir şeyleri bireyin kendi değiştirmeyi hayal etmesi bile gelecek yaşamda çok büyük fark sağlar.

ayrıca, çocuklar asla inançlarını yitirmezler. her zaman bir yol bulunur, yeter ki kapsamlı düşünebilecek kadar hayal güçleri gelişsin ve beyinlerini çalıştırsınlar.

yapılmak istenen şeye art niyetli yaklaşmayıp, tarihi karalamadan eleştirmek gerekir. şahsi fikrim hayal gücünü zenginleştirmek için hayali kahramanlar üretilmeli. gerçekte var olan bireyler haya gücünü geliştirmez, bilgilendirme amacı güder. oluşturlacak hayali kahrmanların içini artık ne ile doldurusanız bu sizin niyetinize kalmış. bu iş yapacak kişilerin de olaya böyle bakması lazım.tam tersi tutup gerçek kişilere de hayali vasıflar yüklerlerse ters teper. ince ve hassas bi konu umarım layıkı ile yapılır.

bu yorumuna tamamen katılıyorum.

Siz yazdığım kocaman bir yazıdan cımbızla istediğiniz yeri çekip almışsınız üzerine bir de bana Fatih'i inkar ettirmişsiniz. Ben tarih anlatılmasın demiyorum tarih bir bilimdir ve bilim ışığında anlatılsın, doğruları ve yanlışları ile anlatılsın yanına ek olarak yakın tarihte eklensin. Ancak algıda seçiciliğiniz takdire şayan.

Bu ülkede yaşıyorsam, ülkemi seviyorsam, toprağının her bir karşısında atalarımın kanı duruyorsa ve rengini şanlı bayrağıma vermişse bu kan! kusura bakmayın yapılan yetiştirdiğim çocuklarım üzerine yapılan her şeyi eleştiririm, sizin deyiminizle yargılamak bunun adı! İzetmem kenara çekilim mantığında değilim, izletmem eleştiririm mantığındayım. Sonuçta koyun değilim ki oturayım ekran karşısında bana ekilenleri biçtireyim!

Yorumunuza katılmakla birlikte tarihi gerçeklerin tarihi karalamak olmadığını da belirtmek isterim. Yazdıklarımda bir tane karalama niyetli yazı yoktur hepsi tarihi gerçeklerdir. Tarih sadece zaferlerden ibaret değildir. Ancak bu yapılmak istenen projeyi ortaya atan sayın trt müdürünün yakın tarihine de bir bakın derim, o zaman niyetin ne olduğunu anlamak çok zor olmayacaktır.

Konuya cevap veren arkadaş, youtube'lardan biraz çıkıpta kendini kütüphanelere atarsan hayatın daha renkli bir dünyasında görebilirsin kendini. Tarih bilgimi sorgulayacak ve sıfır verecek kadar bilginiz var madem açın sizde bir tarih sayfası hep beraber aydınlanalım lütfen.

Konuyu açan sizdinzi. ben mesajımda son yorumunuzu göz önünde bulunduruduğum gibi ilk yorumunuzda ki söylemlerinizide değerlendirim. fatih örneği sadece bir örnek, padişahların sadece sizin bahsettiğinzi gibi cani değil, barışsever oduklarını anlatan bir örnek. algınız, padişahların onların olumlu yönlerini inkar ettiğiniz gerçeğini değilde padişahları inkar ettiğinizi söylediğim şeklinde olmuş.
yalnız eleştiriken eleştiridiğiniz konunun da başkalarının hassasiyeti olduğunu unutmayın. ben tarihimin 100 yılını değil 1500 yılını kabul edip benimsiyorum. ve lütfen izleyin eleştirin, karalama kampanyası yürütüp polemik yaratmayın

E zaten aynı noktadayız, Fatih nasıl bir örnekse Vahdettin de bir örnek. Eleştirimi anlamak isterseniz ya da anlamazsınız sözüm tarihe değil, tarihi kullanarak yerleştirilmek istenen fikirlere, zihniyete. Bir gerçek var ki bakmakla görmek aynı şey değildir ve anlattıklarımız karşımızdakinin anladığı kadardır.

Herkesin hassasiyetleri vardır ve bunlar tartışılarak aydınlanır, tartışamayacaksak, sırf birileri rahatsız olacak diye konuşmayacaksak demokrasinin ne anlamı var?

hangi tarih yalnız zaferden ibarettir söyleyin bana lütfen çok uzaklaşmayın, Amerika tarihi. şu kadarcık ömürlerine kaç savaş sığdırdılar. dibizmide olan bitene bakın. ki benim atalarım hiç bir zaman onların yaptığı hunharlığı yapmadı. gittiği ülkere medeniyet (zamanının ) götürdü. kölelştirmedi. eğer onlarda ingilizlerin fransızların yaptıkları gibi sömürselerdi, şu ana belki daha fazla el üstünde tutuluyor olacaklardı. ama bunu yapmadılar.

ben tartışırım, eleştirim ama hiç bir zaman (özellikle bu forumda çok dikakt ediyorum) insanların hassaiyetlerini göz ardı edemem. bile bile onların kutsalına, muhabbet duyduğu şeylere kötü bir laf konduramam. konduranı da kınarım.

Amerika denen ülke, bırakın geçmiş tarihi, 21. yy'da Afganistan’da, Ortadoğu’da (hele Irak’ta yaptıkları ve bundan sonra yaşanacak olanlar), Afrika’da, Türkiye’de, Kore’de, Küba’da, Balkanlar’da, Vietnam’da, Suriye’de, Libya’da, Mısır’da ve sıradaki diğer ülkelerde... Yalnızca masum insanları öldürüp arkalarında yüzlerce yıl sürecek nefret tohumları bırakmıyorlar, gittikleri yerlerde yaşamı ve kültürleri top yekün yok ediyorlar. Tarihi hazineleri, insanlığa mal olmuş kültürel varlıkları, insanlık tarihinin binlerce yıllık birikimini belgeleyen kütüphaneleri yağmalıyor ve yakıp yıkıyorlar.

Bir yandan da Türkiye gibi ortaklarla birlikte kimi ülkelere demokrasi ihraç etmeye kalkarken diğer yandan ‘çok çok yüksek demokrasi ülkesi Suudi Arabistan’la’ tarihin en büyük silah anlaşmasını yapıyorlar, bir yandan İsrail’i azgın bir köpek gibi zincirleri kendilerinde olmak koşuluyla etrafa salıyorken, diğer yandan bölgedeki tüm ülkeleri tam gaz silahlandırmaya devam ediyorlar. Yeryüzündeki tüm ülkeleri kendi ülkelerine ve yeryüzündeki tüm yaşamları Amerikan tarzı vahşi kapitalist ve yobazca tüketim üzerine kurgulanmış sığ yaşama uyarlamaya çalışıyorlar. Doğa üzerinde yarattıkları tahribat belli noktalarda geri dönülemez boyutlara ulaştı ama doymuyorlar, doymuyorlar, doymayacaklar…

Devletleri oluşturan, iktidarları, hükümetleri seçen içindeki halklardır. Egemen kapitalist sistem özellikle medya ve sermaye gücünü kullanarak halkları hipnotize ediyor ve elini kolunu bağlıyor olabilir ancak yine de vicdanların körelmesi sorgulanmaktan kurtulamaz. Durumu şöyle özetleyebiliriz. “İktidarına bak halkını al”.

Konunun özüne dönersek de yineliyorum ki medya ve sermaye gücünü kullanarak hazırlanan Osmanlı tarihini öğreteceğiz adı altındaki çizgi filmlerdeki amaç ve hedef tarihi öğretmek değildir... Bunu görürsünüz, görmezsiniz bu da sizin probleminiz.

Son düzenleme:

Benim zamanımda kendini pikaçu zannedip atlayan çocuk vardı da o sandım ben. Ben karşı değilim TRT'nin çizgi film yapmasına da hayal ürünü şeyler zararlı lafına takılmıştım sadece. Ayrıca çizgi filmde illa hayal ürünü olacak diye bişey de yok ki. Ne güzel Şeker Kız Candy vardı Heidi vardı onlarla doğaüstü tek şey yakışıklılardı.

Bende Clementine le büyüdüm, hala da en sevdiğim çizgifilmdir...

Malmoth; şeytanın bendeki tezahür edilmiş halidir. Hala şeytan deyince aklıma onun görüntüsü, cehennem deyince de onun alev çukuru aklıma gelir...

Çizgifilmlerin çocuklar üzerindeki etkilerini düşününce şimdiki çocuklar bizim çocukluğumuzun farklı olduğunu düşünüyorum. Bir anne olarak gözlemlediğim biz ve bizden önceki neslin çocuklarının EQ ları daha yüksek, şimdiki çocukların ise IQ ları daha yüksek...

Aynen arkadaşım bir gün oturup onlarla birlite Carton izleyeyim dedim. sonuçta çocuk kanalı deyip çock ciddiye almamıştım Ama keşke alsaymışım..Subliminal mesaj falan yok zaten mesajlar açık açık veriliyor..Nasıl bir şiddet nasıl bir vahşet çizgi filimler. nasıl iğrenç argo kelimeler küfürler inanamadım bir çocuk kanalı olduğuna..O gün sildirdim kanalı ve hala kontrol ediyorum cocuklar izliyormu acaba diye..Çizgi filimler masalesef bizim izlediğimiz Şekerkız candy, şirinler ,uçan kaz formatında değil artık , Çocukların hayal gücünüde eski masal kitaplarındaki gibi çalıştırmıyorlar ..Kan beynime sıçramıştı o gün vallahi. Sürekli birtakım yaratıklar yaratan onları savaştıran bir takım kötüler kan ve şiddet ..Daha soft olanlarında argo ve küfürler gırla..
Bunlar gargamelin sihirleri gibi basit bişey yada keloğlanın yaptıkları gibi hayal ürünü şeyler değil ne yazıkki.
Bahsedilen çizgi filim tutarmı bilmiyorum. sonuçta bu tarz çizgi filimler daha öncede denendi ama çocukların seviyesine onların dünyasına inemedinmi tutmaz..Keloğlan buyüzden tuttu çünkü içinde fantastik öğelerde vardı araya örf ve ananaler mesajlar katılmıştı.günümüze uyarlanmıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…