padişahlık mı kalmısta padişahlıığı izletiyorlar
muhteşem yüzyılı izleyen anne babalr aktarır artık bu sahneleri çocuklarına. aktarıla aktarıla baya değişyo olaylar ama olsun."Çizgi Filmlerde Uçanlar Çocuklar İçin Tehlikeli; Biz Padişah İzleteceğiz
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli dedik ve kendi çizgi filmimizi yaptık
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocukta Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler yayınlayacaklarını söyledi. Şahin, Osman Beyden başlayacağız 2. Abdülmecide kadar geleceğiz. Bu çizgi filmle çocuklar tarihimizi öğrenecek. Ancak diğer çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli dedi. "
Sayın İbrahim Şahin; öncelikle çek o pis ellerini çocuklarımın beyninden! Çocuklarımın hayal etmesinin tehlikeli olduğuna sen mi karar vereceksin? Sonra o hayal kuran çocuklar bir gün büyür, düşünmeye başlar, kalkar da icatlar yapar iş mi açar başına?.. O padişahların hayatını işlerken çocuklarını öldürttükleri, kardeşlerinin kanına girdiklerini de izlet olur mu?
benim küçüklüğümde bir maymot vardı, hala korkarım mesela.
ben 33 yaşıma geldim hala hayal kurarım, sanırım bir pedegoga gitmeliyim
Maymoooot :18::18:
Clementine en sevdiğim çizgi filmdi benimde .
Çocukları hayal ve gerçekten ayırmak zor . Benim oğlumda vinnie ile konuşuyor her gün bir de pignetle
Ama hayal dünyalarını ellerinden almakta bir o kadar yanlış .
Bir kreşte öğretmen çocuklara sorar ;
Hayal kurun bana , herşey olabilir sınır yok diye.
Kız çocukları , çok süslü prenses elbiseleri , muhteşem evler , telefonlar vs.. hayallerini anlatırken , bir kız çocuğu ormanda bir kulube hayal etmiş , bir ayıları varmış onunla sohbet ediyormuş falan . Öğretmen babaya , kızınızı bir pedagoğa götürseniz iyi olacak , arkadaşları rengarenk elbiseler , evler , arabalar hayal ederken o ayı ile dost olmuş kulübe hayal etti demiş.Baba pedagoğa durumu anlatmış , doktor ;
Siz alın kızınızı gidin bana diğer çocukları getirsinler demiş.
Hayal gücü zenginliği ile çocukların zihni gelişir. Ama sınırı koymak biz ebeveynlere düşüyor ve çok zor oluyor .
Konunun Osmanlı kısmına hiç değinmiyorum . Herkes evladına kendi övündükleri ile yetiştirmekte özgürdür , ister izletir ister izletmez.
yorum yapan arkadaşlardan kaç kişinin çocuğu var? merak ettim. iki çocuğum var ve gına geldi bu ne idiğü belirsiz çocuk kanallraından. bir cartoon network belası var, oğlumu ondan ayırana kadar akla karayı seçtim. çalışan bir anne olduğum için ne kadar başarı oldum bilemem. onunla sürekl konuşarak, analatarak, kitaplara teşvik ederek,izlediği şeylerin olumszulkarını silmeye çalıştım. şimdilerde disney chanel ile belalıyız. siz hiç izlednz mi bu kanalı ? gençlik dizisi altında ne pislikler dönüyor. izletme demeyin. çocuğunda şeytanı varmış ben bunu öğrendim. sliyosun tekrar yüklüyo. ben tek çareyi konuşup anlatmakta buldum. trt çocuğu mumla arıyorsunuz bu kanalları izlerken. keloğlan da son dönem sapıtmaya başladılar. masal tadından çıkarıp fazla gerçek üstü hale getirdile ama eski bölümlerini beğenerek izliyorduk. çizgi filmlerde beyine gönderilen alt mesaj çok önemli. birde yaratıkların eçiş büçüş olmaması. benim küçüklüğümde bir maymot vardı, hala korkarım mesela.
Sorularım tamamen konu sahibine;
Çocuğunuz var mı?
Sırf çizgi filmlerden özendi diye camdan atlayan, apartmana tırmanmaya çalışan ve hayatını kaybeden çocukları biliyor musunuz?
Pek İlluminatiden haberiniz var mı? ya da sübnimal mesajlardan?
Ayrıca Osmanlı olmasının ne kötülüğü var? Tarihimiz değil mi?
Amerika da kovboylar hala gösterimdeyken bizim neden Osmanlı mız olmasın?
"Çizgi Filmlerde Uçanlar Çocuklar İçin Tehlikeli; Biz Padişah İzleteceğiz
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli dedik ve kendi çizgi filmimizi yaptık
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Çocukta Osmanlı padişahlarının hayatını anlatan çizgi filmler yayınlayacaklarını söyledi. Şahin, Osman Beyden başlayacağız 2. Abdülmecide kadar geleceğiz. Bu çizgi filmle çocuklar tarihimizi öğrenecek. Ancak diğer çizgi filmlerde hayal ürünü varlıklar, uçanlar, kaçanlar, uzaylılar, doğaüstü yaratıklar var. Bu çocuklar için tehlikeli dedi. "
Sayın İbrahim Şahin; öncelikle çek o pis ellerini çocuklarımın beyninden! Çocuklarımın hayal etmesinin tehlikeli olduğuna sen mi karar vereceksin? Sonra o hayal kuran çocuklar bir gün büyür, düşünmeye başlar, kalkar da icatlar yapar iş mi açar başına?.. O padişahların hayatını işlerken çocuklarını öldürttükleri, kardeşlerinin kanına girdiklerini de izlet olur mu?
O subliminal mesaj iğrençliği benim de midemi bulandırıyor.
Şu ilk cümlenizi düşündüm de, bu doğa üstü varlıklar kitaplarda da var neticede, yani bu çocuk masal kitabı okusa da etkilenmeyecek mi onlardan? :26: Hani cinsel içerikli iğrenç çizgi filmleri tabi ki izlemesin çocuklar ama hayal ürünü varlıkları engellemek? O camdan atlayan çocuğu hatırlıyorum, onun özendiği şey bir yaratıktı neticede uçabilen bir çocuk değildi, bu çocuk yine aynı şekilde kendini pekala bir kuş sanıp da uçmayı deneyemez mi? Bu risk her zaman var bence.
Osmanlı konusuna karşı değilim, ama ufacık bir çocuğun Abdülmecit'in hayatını izlemekten zevk alacağını düşünmüyorum. Ben olsam Arı Maya falan dururken yeniçerileri izlemezdim yani.
Sorular bana değildi ama bunun üzerinden yazayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?