• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Uçan Bir de Kaçan...

Bende Clementine le büyüdüm, hala da en sevdiğim çizgifilmdir...

Malmoth; şeytanın bendeki tezahür edilmiş halidir. Hala şeytan deyince aklıma onun görüntüsü, cehennem deyince de onun alev çukuru aklıma gelir...

Çizgifilmlerin çocuklar üzerindeki etkilerini düşününce şimdiki çocuklar bizim çocukluğumuzun farklı olduğunu düşünüyorum. Bir anne olarak gözlemlediğim biz ve bizden önceki neslin çocuklarının EQ ları daha yüksek, şimdiki çocukların ise IQ ları daha yüksek...

kesinlikle katılıyorum bizim izlediğimiz çizgi filmlerin konuları çok daha sosyaldi...ve ben çocuğumun mutlu ve başarılı olması için EQ sunun daha yüksek olmasını tercih ediyorum...olması gerektiği kadar bi IQ yeter fazlası şart değil...ve pepeyi bu yüzden sevmiyorum...benim çocuğum okula gitmeden harfleri, şekilleri öğrenmese de olur...önce güzel alışkanlıklar kazanıp güzel yürekli bir insan olsun...çocukluğundan aklında "çişimiz tuvalette kakamız tuvalette" diye bir şarkı kalmasın...

Sorularınıza sıra ile cevaplarımı yazayım...

Çocuğum yok, çocuklarım var çok şükür...
En son bir hafta önce annesi ev işlerini yapmak için salonda çizgi film izlemek üzere oda da çocuğunu yalnız bıraktığında, balkondan düşen 3,5 yaşındaki bir çocuk için acilde koşuyorduk, evet o çocukları da biliyorum... Yalnız tek farkla, bu çocuk uçmayı denemiyordu...
İlluminati ve subnimal mesajları artık günümüzde sadece yabancı kaynaklı filmlerde görmüyoruz, evrimleştirilmiş hallerini de artık törenlerde, okul kitaplarında, yeni hazırlanan çizgi filmlerde de görebiliyoruz. Bunun için çok uzaklara gitmeye gerek yok.
Amerika'da kovboylar varsa bu ülkeninde Hürrem'i var?! Bir çok kişinin ağzının suları akarak izlediği, şehzadelerin boy boy gezdiği, haremde yaşanan çekişmeleri.. Ne güzel tarih ha gerçi şimdi aklayacaklar Fatih'i getirecekler...

Gelelim arada kalan son sorunuza. Osmanlı olmasının ne kötülüğü var demişsiniz ya...

Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey zamanından başlayarak Sultan Vahidettin’e kadar devrilen 17 padişah ve öldürülen sayısız şehzade de çizgifilmde yer alacak mı? Sakın izleteceğiniz padişahlar oğullarını, kardeşlerini katlettirenler de olmasın?!

Oğlancı padişahlardan, kendi kanından olanlar tarafından öldürülme ihtimalinden ötürü tüm ömrünü bir odada geçiren sosyopat edilmiş şehzadelerden, padişahlardan, entrika yuvası haremden hiç zarar gelmez di mi çocuklara ama doğru o bölümlerden ziyade kılıçlarının ucunda kelle uçuranlardan ziyade, tek fısıltısı ile yerleri gökleri sallayan padişahların kahramanlık hikayeleri yazılacak tekrardan, tekrardan, tekrardan...

Belki bu sefer Vahdettin binip bir İngiliz donanmasına kaçmaz ülkesinden? Di mi?

Hayır, çocukların tarihlerini öğrenmeleri kadar güzel bir şey olamaz. Yeter ki tarih bilimi ışığında gerçekleri öğrensinler, tarihlerinden ders çıkarabilecek, feyz alabilecek nesiller olsunlar. Keşke tarihimizi öğretme aşkı ile çocuklara mazlumun yanında olmayı, hak yememeyi, yalan söylememeyi, barışı ve paylaşmayı öğretebilseler, biz yapamıyoruz ya :) Ya da yaptıklarımız işlerine mi gelmiyor? Gelmiyor değil mi? Artık kabul edin, tarih sayfaları kahramanlık hikayeleri ile dolu değildir sadece, yenilgiler ve yanlışlıklarla da doludur ve bunları göz ardı ettiğimiz sürece, unutturduğumuz sürece aynı yanlışları yaşamaktan başka bir şey geçmez elimize.

Sorun da benim açımdan bu projenin samimiyetine asla inanmıyor olmam. Kurulmaya çalışılan yeni bilinç ile hafızalara reset atmaya çalışıldığına eminim. Bu düşündüklerim şayet yanlış ise, bu yanlışa beni iten de bu zihniyettir :)

Ha bu arada yakın tarihimizde de çok güzel başarılar var, bir Çanakkale destanı! Anlatırken gurur duyduğum, 6 yaşındaki çocuğumun bile dinlerken nasıl gözyaşlarına boğulduğuna şahit olduğum, Çanakkale'ye götürdüğümde şehit mezarı başında Allah'ım sen bu vatanımızı koru diyen bir kızım ve ablasını model alan ikinci bir kızım daha olduğu için gururluyum. Neden Kurtuluş savaşı, Atatürk, Cumhuriyet devrimleri de çizgi filmleştirilmiyor ya da hiç akıllarına gelmiyor? Yoksa bir sakıncası mı var???

ben de tüm bunların bilinçli birer beyin yıkama operasyonu olduğunu düşünüyorum yani kimsenin çocukların psikolojisini düşündüğüne inanmıyorum...ve çocuklara objektif olmayı öğretmek için eskiden olduğu gibi ırk, dil, din siyasi vsvs tüm kimliklerden sıyrılmış hayali karakterler yaratmalı...

Konunun özüne dönersek de yineliyorum ki medya ve sermaye gücünü kullanarak hazırlanan Osmanlı tarihini öğreteceğiz adı altındaki çizgi filmlerdeki amaç ve hedef tarihi öğretmek değildir... Bunu görürsünüz, görmezsiniz bu da sizin probleminiz.

evet benim problemim. siz farklı bir açıdan bakıyorsunuz ben farklı bir açıdan . siz bu güne kadar bu noktaya , izleyerek, araştırarak her izlediğinizi ve araştırdığınızı kendi fikir süzgecinizden geçirererk gelmişsiniz. bende aynı şartlarda geldim. netice de kimsenin baskısıyla bir kanaat edinmiş değiliz.( "Siz ve ben" zamirleri burada farklı görüşleri temsil etmesi adına zikrettiğim kelimlerdir) Bu sebeple çocuklarımıznda bir fikir süzgeci bulunduğunu varsayarak onlara denetimli serbestlik hakkı sunmalı, kendi özgür düşünce sistemlerini geliştirmek için kılavuzluk yapmalıyız.

Son düzenleme:
Gareng Çok tatlısın:9:
Hayal ürünü zararlı değil elbette ama onunda bir sınırları olması taraftarıyım. Her şeyinde bir alternatifi olmalı.
Bu arada bende terry hayranıydım:27:

------------------------------------------------
Konu sahibi arkadaşım;
illuminati ve sübnimal mesajın sadece yurtdışında olduğunu söylediğimi zannetmiyorum.
Sizin örneğiniz ile benimkinin ilişkisini pek anlayamadım açıkçası burada konu çizgi filmlerin içerikleri değil mi? Ailenin sorumsuzluğu değil.
Osmanlı konusunda bu kadar basit düşünmeniz beni şaşırtıyor. Ve açıkçası birazda gülüyorum.
Sizin niyetiniz belli baştakileri beğenmiyor hatta nefret besliyorsunuz bu yüzden amuda kalksalar yaranamaz. Daha ne tartışmaya çalışıyorsunuz o zaman?
Ayrıca sübnimal mesajlar siyaset ya da din değil değil ahlak üzerinedir. Buda günümüzde yeterince görülmüyor mu?:31:

ah ah bizim zamanımız da böyle miydi diye söze başlayacağım yaşım ortaya çıkacak :) ama sahiden öyle..

ne güzel çizgi filmlerimiz vardı ama şimdi uyaranlar arttı,tv kanalları çeştlendi..trt elbette istediği gibi çizgi film karakterleri öyküerei oluşturabilir beğenmiyorsak seçim hakkı bizim elimizde..bir ara pepee furyası vardı aman Allah'ım o neydi öyle.ama ben mesela çocuk gelişimi için hiç uygun bulmuyordum onu..en basit öernekleri hayali bir ses,maymun ve zürafadan arkadaşlar vb...ama olumlu yönleri de vardı. bunlar çocuğun hayal dünyasını ne derece geliştirebilir tartışılır bence..zaten vurdulu kırdılı şeylerden uzak tutuyorum.

yani osmanlı da anlatılır cumhuriyet dönemi de eski türk tarihi de ya da başka şeylerde..yeterki yapmak için yapmasınlar ve çocukların hayal gücünü zenginleştireceğiz diye garipleşmesinler.

Son düzenleme:
yorumları okumadım, eminim çokça değinilmiştir osmanlıdaki kardeş kıyımlarına, çokeşliliğe...
açıkcası osmanlı tarihiyle ilgili bir insan olarak kızımın en azından çocukluk döneminde bunlarla tanışmasını istemem, ben ortaokulda bile çok etkilendiğimi hatırlıyorum...
çocuk bunlar ya, siz uçanı kaçanı izletmeseniz de hepsinin inanılmaz bir hayalgüçleri var, uçmayı, büyü yapmayı, doğaüstü şeyleri kendi kendilerine de hayal edebiliyorlar.
kızıma henüz çizgi film izletmiyorum, arada birlikte pepe ve köstebekgillere bakıyoruz kısa süreli, gayet keyifli çizgi filmler, ama mesela bikaç kez keloğlana denk geldim, içeriği nasıldır çok bilmiyorum ama çizimler çok ürkütücü geldi bana, kızıma izletmem... osmanlı tarihi de öyle, kanlı, ürkütücü olaylarla dolu, bunlar daha çocuk, tozpembe şeylere ihtiyaçları var, büyüdüklerinde istemedikleri kadar kan ve gözyaşı izliyorlar zaten
:50:

yorumları okumadım, eminim çokça değinilmiştir osmanlıdaki kardeş kıyımlarına, çokeşliliğe...
açıkcası osmanlı tarihiyle ilgili bir insan olarak kızımın en azından çocukluk döneminde bunlarla tanışmasını istemem, ben ortaokulda bile çok etkilendiğimi hatırlıyorum...
çocuk bunlar ya, siz uçanı kaçanı izletmeseniz de hepsinin inanılmaz bir hayalgüçleri var, uçmayı, büyü yapmayı, doğaüstü şeyleri kendi kendilerine de hayal edebiliyorlar.
kızıma henüz çizgi film izletmiyorum, arada birlikte pepe ve köstebekgillere bakıyoruz kısa süreli, gayet keyifli çizgi filmler, ama mesela bikaç kez keloğlana denk geldim, içeriği nasıldır çok bilmiyorum ama çizimler çok ürkütücü geldi bana, kızıma izletmem... osmanlı tarihi de öyle, kanlı, ürkütücü olaylarla dolu, bunlar daha çocuk, tozpembe şeylere ihtiyaçları var, büyüdüklerinde istemedikleri kadar kan ve gözyaşı izliyorlar zaten
:50:

Niye olayın hep bu yönüne değiniyorsunuz ?:6: Niye hiç olumlu yönlerin gösterilebileceğine inancınız yok ? :12:

Yakın tarih de kanlı olaylarla dolu ona bakarsanız.

Niye olayın hep bu yönüne değiniyorsunuz ?:6: Niye hiç olumlu yönlerin gösterilebileceğine inancınız yok ? :12:

Yakın tarih de kanlı olaylarla dolu ona bakarsanız.

hangi olumlu yönlerini mesela?
trt çocuğun şu an yayınlanan bütün çizgi filmlerinde örnek aileler var, canım kardeşim, pepe, biz ikimiz, nane ile limon v.s. hepsinde birbirini seven anne baba çocuklar, ki böyle olması gerekiyor...
osmanlı çizgi filminde ne yapılacak? bir padişah, sayısız cariye, gelecekte birbirini öldürecek olan düşman kardeşler... bunlar mı sevgi aşılayacak çocuğa? nasıl verilecek saraydaki aile yaşantısı?
savaşlar nasıl verilecek? kanlı bıçaklı seferler v.s.
e osmanlıdan saray hayatını atarsan, savaşları da çıkarırsan neler işlenecek? çocuklara yazılı dış siyasetini falan mı anlatacaklar osmanlının? örnek verir misiniz?
ayrıca ben yakın tarihi de çizgi film yapsınlar demedim ki, 12 eylül çizgi filmi yapıp insanların nasıl asıldığını mı anlatacağız çocuklara?
çocuk bunlar yahu, minicik beyinlerine korkunç olayların işlenmesi gelecekte nasıl sonuçlar yaratır bir düşünün. zaten 2-12 yaş arası izliyor çizgi filmleri, kanlı savaşlı şeylere ne gerek var, köstebekgiller izlesinler, dinazor treni izlesinler, tom ve jerry izlesinler, büyüyünce bol bol izlerler tarihi de siyaseti de.

Dönüp dolaşıp kardeş katli,cariyeler vs.vs.vs....:ssz::6:

Osmanlı dedikçe yalnız bunlar aklınıza geliyor ne hikmetse.

Hoşgörü,saygı,komşuluk ilişkileri,yardımseverlik gibi kavramlar işlenemez bu çizgi filmde değil mi ?

Keşke tüm Türk tarihinin çizgi filmi güzel bir şekilde yapılabilse...:10:

Ama belli kalıplardan öteye gidemedikçe pek de bir faydası olmaz anlaşılan.:15:

Neyse,size iyi akşamlar.:3:

Dönüp dolaşıp kardeş katli,cariyeler vs.vs.vs....:ssz::6:

Osmanlı dedikçe yalnız bunlar aklınıza geliyor ne hikmetse.

Hoşgörü,saygı,komşuluk ilişkileri,yardımseverlik gibi kavramlar işlenemez bu çizgi filmde değil mi ?

Keşke tüm Türk tarihinin çizgi filmi güzel bir şekilde yapılabilse...:10:

Ama belli kalıplardan öteye gidemedikçe pek de bir faydası olmaz anlaşılan.:15:

Neyse,size iyi akşamlar.:3:

merak etmeyin bütün osmanlı tarihini birçok farklı kaynaktan yıllarca okumuş ve araştırmış bir insanım, osmanlı diyince aklıma milyonlarca şey geliyor, ama saray hayatının gerçekleri bunlar, çokeşlilik, taht kavgaları, bunlar olmadan osmanlı sarayını anlatamazsınız.
dedikleriniz için sırdan bir osmanlı ailesini işlemeniz lazım, o zaman eyvallah derim. ama bir padişahın hayatını cariyelerinden, kardeş çekişmelerinden, savaşlardan soyutlayarak veremezsiniz. ki bu haberde padişahların hayatlarının çizgi film yapılacağından sözediliyor. yani saray hayatını ya tamamen değiştirerek yansıtabilirsiniz çocuklara ya da izleyen çocuğun kafasını allak bullak edersiniz.

ben bir anne olarak kızıma çokeşli bir erkeğin hayatının anlatıldığı çizgi filmi izletmem mesela, bırakın çocukları yetişkin kadınların bile psikolojisi bozuluyor muhteşem yüzyılı izlerken :27:

neyse sonuçta kumanda elimizde siz izletirsiniz ben izletmem, umarım sizin çocuklarınız da olumsuz etkilenmez, gelecek nesiller hepimizin geleceği çünkü...

Son düzenleme:
hangi olumlu yönlerini mesela?
trt çocuğun şu an yayınlanan bütün çizgi filmlerinde örnek aileler var, canım kardeşim, pepe, biz ikimiz, nane ile limon v.s. hepsinde birbirini seven anne baba çocuklar, ki böyle olması gerekiyor...
osmanlı çizgi filminde ne yapılacak? bir padişah, sayısız cariye, gelecekte birbirini öldürecek olan düşman kardeşler... bunlar mı sevgi aşılayacak çocuğa? nasıl verilecek saraydaki aile yaşantısı?
savaşlar nasıl verilecek? kanlı bıçaklı seferler v.s.
e osmanlıdan saray hayatını atarsan, savaşları da çıkarırsan neler işlenecek? çocuklara yazılı dış siyasetini falan mı anlatacaklar osmanlının? örnek verir misiniz?
ayrıca ben yakın tarihi de çizgi film yapsınlar demedim ki, 12 eylül çizgi filmi yapıp insanların nasıl asıldığını mı anlatacağız çocuklara?
çocuk bunlar yahu, minicik beyinlerine korkunç olayların işlenmesi gelecekte nasıl sonuçlar yaratır bir düşünün. zaten 2-12 yaş arası izliyor çizgi filmleri, kanlı savaşlı şeylere ne gerek var, köstebekgiller izlesinler, dinazor treni izlesinler, tom ve jerry izlesinler, büyüyünce bol bol izlerler tarihi de siyaseti de.

bu aralar dikkatimi cekiyor yorumların, okuması zevkli oluyor cidden
tebrik ederim:13::13:

bu aralar dikkatimi cekiyor yorumların, okuması zevkli oluyor cidden
tebrik ederim:13::13:

teşekkür ederim :16:

bu arada bazı arkadaşlar demiş ya ne yapsalar beğenmiyorsunuz diye, eğer öyle olsa trt çocuğun şu anki yayınlanan çizgi filmlerini övmezdim değil mi?
hepsinde birbirini seven çekirdek aileler, nineler, dedeler var. ekranda böyle şeyler görmek istiyorum ben, düzgün aile bağları, sevgi dolu dostluklar... çocuklar sevgiyle büyür çünkü...

merak etmeyin bütün osmanlı tarihini birçok farklı kaynaktan yıllarca okumuş ve araştırmış bir insanım, osmanlı diyince aklıma milyonlarca şey geliyor, ama saray hayatının gerçekleri bunlar, çokeşlilik, taht kavgaları, bunlar olmadan osmanlı sarayını anlatamazsınız.
dedikleriniz için sırdan bir osmanlı ailesini işlemeniz lazım, o zaman eyvallah derim. ama bir padişahın hayatını cariyelerinden, kardeş çekişmelerinden, savaşlardan soyutlayarak veremezsiniz. ki bu haberde padişahların hayatlarının çizgi film yapılacağından sözediliyor. yani saray hayatını ya tamamen değiştirerek yansıtabilirsiniz çocuklara ya da izleyen çocuğun kafasını allak bullak edersiniz.

ben bir anne olarak kızıma çokeşli bir erkeğin hayatının anlatıldığı çizgi filmi izletmem mesela, bırakın çocukları yetişkin kadınların bile psikolojisi bozuluyor muhteşem yüzyılı izlerken :27:

neyse sonuçta kumanda elimizde siz izletirsiniz ben izletmem, umarım sizin çocuklarınız da olumsuz etkilenmez, gelecek nesiller hepimizin geleceği çünkü...

bence olaya tek yönlü bakmamalısınız savaş öldürme anlatılmamalı tabi ki ama mesela padişah Fatih Sultan Mehmet'in sanat bilim aşkı anlatılabilir muhteşem de olur:31:şimdiki trt filmi pepe çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor kanısındayım ben:ssz: pepe düşünce ah keşke düşmeden önce şöyle davransaydım diye vicdan azabı çekiyor şarkılarında okan bayülgen değinmişti bu konuya:1:

bence olaya tek yönlü bakmamalısınız savaş öldürme anlatılmamalı tabi ki ama mesela padişah Fatih Sultan Mehmet'in sanat bilim aşkı anlatılabilir muhteşem de olur:31:şimdiki trt filmi pepe çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor kanısındayım ben:ssz: pepe düşünce ah keşke düşmeden önce şöyle davransaydım diye vicdan azabı çekiyor şarkılarında okan bayülgen değinmişti bu konuya:1:

diyorum ya, fatih in ya da kanuni nin sanat aşkını anlatacaksınız ama nasıl?
bütün gün şiir mi yazdırıp okutacaksınız kanuni ye mesela? bir olay örgüsü devamlılığı olması lazım, bu adam ne yer ne içer, nasıl yaşar, karısı çocuğu anası babası yok mu? bunları nasıl vereceksiniz? o yüzden olmaz diyorum.
oturup uzun uzun pepe izledim desem yalan olur, genel hatlarıyla bana sıkıntılı görünmedi, klasik türk ailesi işte anne baba çoluk çocuk sevgi pıtırcığı modundalar benim gördüğüm kadarıyla, oturup detaylı izlesem daha net yorum yapabilirim, çok hakim olmadığım için bişey diyemiyorum pepe hakkında.

Son düzenleme:
1 osmanlı yalnız haremden ( ki buranın içeriği ile ilgii anlatılaraın %90 hayal ürünü, bu bölüme girmiş çok az tarihçi var), kardeş katlinden (???) ibaret değil
2 Kılavuzu M.Y olanın bilgisi yapımcısı kadardır.
3. ne kadar okursanız okuyun bakış açınız değimedikçe başta nerdeyseniz sonda da orda olursunuz. bi yerde gördüm alıntılayım; senin pencerelerin kirli ise benim çiçeklerim sana hep iğrenç görünür (sözn orjinalinden özür dilerim bu kadarı kalmış aklımda)

hı hı evet,
osmanlı padişahları tek eşliydi, ömür boyu eşlerine sadık kalırlardı, her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunları olurdu elbette, ama konuşarak tatlıya bağlarlardı. çolukları çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürdürürlerdi, öldüklerinde çocukları kendi aralarında konuşup padişahlığa en uygun kimse onun yeni padişah olmasına karar verirlerdi, diğerleri de öpüp tebrik ederdi, kardeşler hafta sonları hep birlikte piknik yapar sevgi pıtırcığı modunda yaşar giderlerdi.
ama benim gözlüklerim kirliymiş bunları hep yanlış okumuşum, sayenizde aydınlandım, şimdi hep birlikte osmanlı çizgi filmleri izletelim bebelerimize :27:

ironiyi bir kenara bırakacak olursak, ille osmanlı dönemine ait birilerinin hayatını çizgi film yapalım diyorlarsa mimar sinanı yapsınlar, ali kuşçuyu... ya da daha gerilere selçukluya gidilsin mevlana nın hayatı çizgi film yapılsın. daha da gerilerden kavimler göçünün çizgi filmi yapılsın, osmanlı padişahlarının hayatı gerçekten çocuklara uygun değil, ille de her yapılanı savunacağız diye saçmalıyorsunuz bazen...

hı hı evet,
osmanlı padişahları tek eşliydi, ömür boyu eşlerine sadık kalırlardı, her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunları olurdu elbette, ama konuşarak tatlıya bağlarlardı. çolukları çocuklarıyla mutlu bir yaşam sürdürürlerdi, öldüklerinde çocukları kendi aralarında konuşup padişahlığa en uygun kimse onun yeni padişah olmasına karar verirlerdi, diğerleri de öpüp tebrik ederdi, kardeşler hafta sonları hep birlikte piknik yapar sevgi pıtırcığı modunda yaşar giderlerdi.
ama benim gözlüklerim kirliymiş bunları hep yanlış okumuşum, sayenizde aydınlandım, şimdi hep birlikte osmanlı çizgi filmleri izletelim bebelerimize :27:

ironiyi bir kenara bırakacak olursak, ille osmanlı dönemine ait birilerinin hayatını çizgi film yapalım diyorlarsa mimar sinanı yapsınlar, ali kuşçuyu... ya da daha gerilere selçukluya gidilsin mevlana nın hayatı çizgi film yapılsın. daha da gerilerden kavimler göçünün çizgi filmi yapılsın, osmanlı padişahlarının hayatı gerçekten çocuklara uygun değil, ille de her yapılanı savunacağız diye saçmalıyorsunuz bazen...

Bir ara Hezarfen in çocukluğunun çizgifilmini yapmışlardı, bir kaç bölüm oynadı, bende oğlumla birlikte izliyordum. O güzeldi mesela, keşke devam etseydiler...

Son düzenleme:
Bir ara Hezarfen in çocukluğunun çizgifilmini yapmışlardı, bir kaç bölüm oynadı, bende oğlumla birlikte izliyordum. O güzeldi mesela, keşke devam etseydiler...

evet mesela o yeniden yapılabilir, evliya çelebinin çizgi filmi vardı o daha da geliştirilerek yeniden yapılabilir, osmanlıda sayısız bilim adamı, gezgin, sanatçı var, hepsinin hayatı çizgi film olabilir, ama hükümdarların hayatları hem çocuklar için fazlaca şiddet içeriyor hem de özel yaşamları aile yapımıza oldukça ters.

İstenirse çok güzel senaryolar yazılabilir , isteyen ailelerin tercihlerine sunulabilir .

Mesala , Fatih Sultan Mehmedin Akşemsettin dersleri...

Şeyh Edebalinin nasihatlarından her hafta birer konu .

Eee adı üstünde çizgi film , biraz hayal gücü , biraz masalsı anlatımla çok güzel tarihi çizgi filmler çıkabilir ortaya .Hem de tam istendiği gibi Osmanlı Tarihinden .

Zaten el kadar çocuklara başka türlü bir senaryo ile çıkmak günümüzün transformerslarından farksız olur ki ; amacından sapar.

evet mesela o yeniden yapılabilir, evliya çelebinin çizgi filmi vardı o daha da geliştirilerek yeniden yapılabilir, osmanlıda sayısız bilim adamı, gezgin, sanatçı var, hepsinin hayatı çizgi film olabilir, ama hükümdarların hayatları hem çocuklar için fazlaca şiddet içeriyor hem de özel yaşamları aile yapımıza oldukça ters.

"az gittik uz gittik" baylırdım..yarı film, yarı çizgi film ...görünmezlik otu vardı evliya çelebinin ...her programda farklı bir ili tanıtırdı, çocuk oyunları vsvs...tabi artık sokakta oynayan çocuk kalmadı...trt eskiden gerçekten güzel şeyler yapardı...gerçekten üzerinde düşünülmüş ehil kişilerin yaptığı programlar olurdu...şimdiki gibi baştan savma değildi programlar...bu teknolojiyle çok daha güzel şeyler yapılabilir...ama istenirse tabi...

Back