Tarafsız olduklarını düşünmüyorum. Komünizm yanlısı öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde üzerinde orak ve çekiç bulunan kızıl bayrağı açtıkları bölümü göstermediler. Ya da önkuzuya yapılan işkenceleri.
Gerçi hepsi geride kaldı. O zaman mikser görevi gören güçler güzel ülkemizde böyle kargaşaların çıkmasını sağlayabildi ama artık o köprünün altından çok sular geçti. Biz Cumhuriyet rejimiyle yönetiliyoruz. Ne şeriat ne de komünizm yanlısı olmayacağız.
Bu dizi bence biraz komünizm propogandası kokuyor. Hep ezilen acı çeken taraf komünistler acı veren eşkıya tipliler faşistler. Bunlar ne kadar doğru bilmiyorum ama ben çocukken alevi mahallelerinde dayak yediğimi bilirim. O zamanlar olaylar öyleydi. Şimdi büyüdüm ve Malatya da en yakın komşum aleviydi. Dilerim bu gibi dizilerin veya başka yayın ve olayların bizi tekrar kargaşaya sokmasına izin vermeyecek kadar sağduyu sahibi olmuşuzdur.
Size katılamayacağım malesef. Kaldırılsa iyi olur ya da siyasi mesaj içermese
insanların dizilerle birbirlerine düşüceklerini sanmıyorum..
kargaşa çıkma endişesi taşıyosun anladım kii..
kardeş kardeşi öldürüyor?o dereceye gelmedik mi?
oysa zamanında herkes din mezhep ayırt etmeksizin birarada yaşardı..
bunun için dizi izlemeye ne gerek var?
bizim zamanımızda tarih kitaplardaki klişeleşmiş yazılardan ibaretti..
hiç kimsenin tartışma hakkı olmazdı sınıfta,çünkü öğretmene bile böyle bir yetki verilmemişti..tartışmayan,eleştirmeyen,bu niye böyle demeyen,hakkını aramayan gençler yetiştirip,tahtını sağlama alan zihniyete teşekkürler..
Bazı diziler gerçekten de verecekleri mesajları ince ince dokundurarak veriyorlar.Sözü geçen dizi bunu yaptı mı bilemiyorum çünkü tek bir bölümünü dahi izlemedim.Bu benim için bir kayıp mıdır?Bence hayır,illa dizi ile bir takım şeyleri öğrenecek değilim,döneme ait kitaplardan da pekala istediğim bilgilere ulaşabilirim..
Ama geçen yıllarda ''Çemberimde Gül Oya'' adlı bir dizi vardı ki,evet baştan sona kaçırmadan izledim..Ama gerçekten de buram buram siyaset kokuyordu..
Başta da dedim ya,kişiler mi desem,diziler mi desem;verecekleri siyasi mesajları güzel taktiklerle sergiliyorlar..
kelimeleri bir araya getiripte yazabilsem mihraceme iyi cevaplarım var ama yazacak halim yok:)
Efendi mi efendiler mi?
Canım ben de fikrimi söyledim, izliyorum ara sıra ama gördüğüm aksaklıklardan dolayı bu meseleyi neyse fazla uzatmayayım. Sadece tarafsız olduğunu düşünmüyorum ve siyasi mesaj vermesine karşıyım o kadar. Ben kaldırılsın dedim diye kaldırılmayacağını da iyi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?