Bir türlü yoluna koyamadığım evliliğim

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
5 yıllık evliyim.Doğuştan gelen rahatsızlıkları nedeniyle 4 ameliyat olmuş, zayıf ve hastalıkları kalıcı olan hastanelerden çıkamayan 2 yaşında bi oğlum var.Öğretmenim, eşim de memur.Sevgililiğin hevesine kapılıp; evliliğin de böyle devam edeceğini düşünerek bi evlilik yaptım. Gezdik, dolaştık günümüzü gün ettik flört döneminde. O zaman başladı kavgalarımız.Ama gözüne perde inmiş deyimi benim için söylenmiş sanırım. Her şeyden kavga ettik.Kıyafet, iş arkadaşlarım, hayata dair görüşlerim vs. vs. Sonra baskısıyla sözlendik. Nişan yapmayı düşündüğümüz dönemde babamı kaybettim. Nikah yaptık. 6 ay sonra düğün. Nikahtan sonra daha da değişti eşim. Eşya için düğün için gelinlik için hep kavga ettik .Düğün günü bile kuaförde ağladım.Çünkü hiç bi isteğimi dikkate almadı ona sinirle ilk giydiğim beğenmediğim gelinliği giydim. Düğünü her şeyi o ayarladı kafasına göre.Kına gecem bile olmadı doğru düzgün . Neyse düğün oldu. Kavgalar devam etti. Yemek, temizlik, para vb. yaptığım yemeğe temizliğe kusur buldu.Ama kendisi de kalkıp elini sıcak sıdan soğuk suya sokmadı. Ben yarım gün çalışıyor muşum o tam gün masa başında çalışıyor Bir iki resmi yazı sonra kahve çay akşama kadar.Kavgalar bir müddet sonra hakarete sonra benim ağlama krizlerime en sonunda şiddete dönüştü.Ne ben onu affedip yaptıklarını unutabildim ne o değişti.Kadın onun gözünde kul köle olmalı kocasının ayağını bile yıkamalı çalışıyorsa parasını kartını eline vermeli. O bana böyle davrandığı için vermedim paramı ama evin masrafını paylaştık evin yükü yine ben de ne kadar beğenmesede.Masrafları paylaşsakta eşya taksitlerini o ödediği için evden kovulan ben oldum benim harcadıklarım boşa gidiyor, onun harcamaları eşya araba gibi elle tutulur şeylere. Ben de isterdim her şey ortak olsun. Bana sağlığı yerindeyken yük olmak yükümü hafifletsin belki komiğinize gidecek ama onun bana yaptıklarının karşılığıymış gibi geliyor gerçi ihtiyacı yok benim maaşıma 4000 tl alıyor eve 1000tl harcıyor kalanını bu evliliğin biteceğine kesin gözüyle baktığı için biriktiriyor. Hamileyken bile elini soğuk sudan sıcak suya sokmadı. İşe gittim geldim her şeyi ben yaptım hergün ağladım onun yüzünden yemek yemedim sokaklarda dolandım ağlama krizlerine girdim dayak yedim sonunda oğlum hasta doğdu. Şimdi sürekli hastanedeyiz. Oğluyla bile sadece oyun oynar. Onun bakımıyla annem ve ben ilgileniyorum. Hastalıkları nedeniyle çok zayof ve boyu kısa . Bakamıyor muşum ben gecemi gündüzüme katıyorum yesin diye her şey yapıyorum ama düzelmiyor bir türlü. Annem baktı ben işteyken ona bile imalarda bulundu en son annem bakmamaya karar verdi bakıcı bulcam bu sene şimdi de annem bakmıyor diyekavgalara başladı annem bahane aramış. çocuk hasta oldu hasta ettiniz diye tartıştı.İyi bir baba iyi bir koca değildir ama mükemmel bir evlattır eşim ailesinin tüm masraflarına koşar babası zengin olduğu halde tabi oğullarını haklı görüyor ailesi hatta kayınpederim dövmeye kalktı beni. Peki hala niye katlanıyorsub diye sorarsanız onun deyimiyle ikimizde birbirimize çocuk için katlanıyoruz. Cesaretimi de kaybettim bazı özel durumlar nedeniyle beni ve ailemi de tehdit ediyor. Ben korkuyorum oğluma bişey olur diye hastalıkları nedeniyle. Sadece çocuğa bunu içir bunu yedir demekten başka bişey yapmasa bile. babası için ölüyor oğlum babacan diye seviyor babasını. Cesaretimi o kırıyor birazda zaten zayıf hasta sen hepten öldürürsün diyor.Kötü örnek olmasa oğluma erkekler iş yapmaz sen kadın mısın demese. Ayrılır mıyım devam mı ederim bilmiyorum ama siz duasız bırakmayın bizi

Allah yardımcın olsun. İnşallah şiddete oğlunuz tanık olmuyordur. Çok üzüldüm onun için. Medeni bir boşanma sağlıksız evlilikten kat kat iyidir. Ama bu kocadan ne kadar medeniyet beklenir şüpheli.

Neyle tehdit ediyor sizi?

Dayak atan, parasını kendi ailesinden esirgeyip sinsi sinsi kenarda biriktiren üstüne de kadının maaşını yiyen bir adam...

Hayır, sadece maaşınızı değil sizi de yiyip bitirmiş. Boşanın, boşanmayın demiyorum ama o hasta yavrucak böyle huzursuz bir evde nasıl rahat edecek?

Allah yardımcınız olsun, o adamı da bildiği gibi yapsın.

Çok üzüldüm. Acil şifalar dilerim yavrunuza. Sizi neyle tehdit ediyor bilsek farklı önerilerimiz olurdu belki. Ama bence Eşinizin ciddi korkutulmaya ihtiyacı var. Temiz bir dayakla belki bilemiyorum :s

Her kadının hayatından kesitler var anlattıklarınızda. Emek veren , alttan alan sorumluluk yüklenen inatla hayata direnen
yuva olmaya çalışan... Boşan at desem... demesi kolay... biraz katlan desem seninki de can.. Vicdansız bencil sorumsuz erkeklerle doldu her köşe. Allah yardımcın olsun Dualarım seninle.. tüm kadınlarla...

çok sağlıksız bir ortamda oğluna daha iyilik yapmıyorsun bence. Boşansan da o yine babası, bu değişmeyecek. Lütfen kendine bu zulmü yaşatmaya devam etme...

Allah yardimcin olsun kardesim. İlla cocuk diye kendinizi yipratmayin. Baksaniza yavrunuzun hastaligi hamileyken esinizin yaptiklari sebep olmus. Bu insanlar nasil insanlar. Hic mi esinizin babasi oglum sen be yapiyorsun demiyor. Allahin zulmunden korkmuyorlar mi. Ailenizin yanina gidin. Kestirip atin. Eger seviyorsa sizi uzaklara gidin gelmiyorsa da zaten seni ve oglunu gozden cikarmis demektir. Bu serefsizlere bi guzel dayak atmali, kendilerini bi b... Zannediyorlar. Ogretmensin kardesim guclu ol. Nasil cocuga yon verirsek hayatimiza da yon veririz. Allah yar yardimcin olsun. Dua edelim.

Neden bu cesaretsizlik? Daha kotu ne olabilir ki hayatinizdan bu kisiyi cikarinca? Dayak yerken, eziyet gorurken oglunuz zaten üzülüyor. Paranizi zaten istediginiz gibi harcamiyorsunuz. Oglunuzla zaten yalniz ilgileniyorsunuz. Birkac iftira atacak diye katlanilir mi? Huzursuz bir aile o çocuğu tutmaya hakkiniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…