Bir türlü ısınamayan ev? Ve boşa giden paracıklarımız

Cirius

I'm Unstoppable Today
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2020
1.288
2.488
"Bu dert değil ki" yazmayın lütfen rica ediyorum. Kartlı kombi kullanıyoruz. Oturma odası, yatak odası, mutfak banyo yakıyorum sadece 45° de. Ev birtürlü ısınmıyor yanıyor petekler ama boşu boşuna. 15 günde 200 tl de gitti sağolsun. Hata mı yapıyorum bütün evi orta derece yakmak daha mı mantıklı? Açmadığım +2 oda var ondan dolayı mı ısınmıyor bu ev ? Yeni evliyim kızlar önceden petek nedir bile bilmiyordum annemler ilgileniyordu o işle.:KK12:Türkiyede ayazıyla meşhur bir şehirde yaşıyoruz . Donuyoruz anlaşılan

Gectigimiz seneye kadar bende kartli kullaniyordum, 1 ayda 350 400 tlye cok guzel isiniyorduk. Ama evim guney cephe orta katti. Bunlar etkiliyor ortam sıcakligini

Ondan önceki evimde son kat kuzeydi, 6 yıl önce 1 ayda 600 700 tlye kadar çıkmıştı ısınma paramız.
Eviniz hangi cephe?

"Bu dert değil ki" yazmayın lütfen rica ediyorum. Kartlı kombi kullanıyoruz. Oturma odası, yatak odası, mutfak banyo yakıyorum sadece 45° de. Ev birtürlü ısınmıyor yanıyor petekler ama boşu boşuna. 15 günde 200 tl de gitti sağolsun. Hata mı yapıyorum bütün evi orta derece yakmak daha mı mantıklı? Açmadığım +2 oda var ondan dolayı mı ısınmıyor bu ev ? Yeni evliyim kızlar önceden petek nedir bile bilmiyordum annemler ilgileniyordu o işle.:KK12:Türkiyede ayazıyla meşhur bir şehirde yaşıyoruz . Donuyoruz anlaşılan

Geçen kış uzun uzun yazmıştım ama şimdi o kadar ayrıntıya giremeyeceğim. Kısaca özet geçeyim.

Evet bütün petekler yanmalı. En az 10 metrekareye bir metre düşecek şekilde petekler ısınmalı. Yani 20 metrekare salonunuz varsa en az 2 metre petek ısınıyor olmalı.

Peteklerin havasını kontrol edin. Üstü sıcak altı ılık petek varsa havasını almanız gerekir.

Kombinin su basıncının doğru olduğundan emin olun.

İmkan varsa oda termostatı taktırın. Su sıcaklığıyla ayar yapıp tasarruf sağlamak çok mümkün değil.

Kombiniz eskiyse sarfiyatı yüksektir. O konuda değiştirmekten başka yapacak bir şey yok.

Asla aç kapa yapmayın.

Sanırım bu kadar.

Yalıtım yoktur,bir yerlerde açıklık vardır biz de bu sorunları yaşadık ama şimdi biraz azaldı petekleri düzenli temizletiyoruz kombi bakımını yapıyoruz az da olsa faydası oldu salonu yakmıyorum ben de 2 oda eder büyüklüğü

Petekler cayır cayır yanıyorken ısınmaması garip. Bir dönem ben de ısınma sorunu yaşadım ama petekler ılıktı hep, servis gelip halletti. Kombide bir sorun olmadığına emin misiniz?

Geçen kış uzun uzun yazmıştım ama şimdi o kadar ayrıntıya giremeyeceğim. Kısaca özet geçeyim.

Evet bütün petekler yanmalı. En az 10 metrekareye bir metre düşecek şekilde petekler ısınmalı. Yani 20 metrekare salonunuz varsa en az 2 metre petek ısınıyor olmalı.

Peteklerin havasını kontrol edin. Üstü sıcak altı ılık petek varsa havasını almanız gerekir.

Kombinin su basıncının doğru olduğundan emin olun.

İmkan varsa oda termostatı taktırın. Su sıcaklığıyla ayar yapıp tasarruf sağlamak çok mümkün değil.

Kombiniz eskiyse sarfiyatı yüksektir. O konuda değiştirmekten başka yapacak bir şey yok.

Asla aç kapa yapmayın.

Sanırım bu kadar.
Ben de detay sorabilir miyim açmadığım odalar var. Hatta özelden yazabikir miyim?

Konu sahibi koca salonumda geçen sene ısınamadım. Şimdi en küçük odamda oturacam bu kış. Geçen sene kaçta yakarsak yakalım ısınamadık. 😑

Ben de detay sorabilir miyim açmadığım odalar var. Hatta özelden yazabikir miyim?

Konu sahibi koca salonumda geçen sene ısınamadım. Şimdi en küçük odamda oturacam bu kış. Geçen sene kaçta yakarsak yakalım ısınamadık. 😑
Tabi ki istersen burdan istersen özelden yazabilirsin.

-Kalorifer peteklerine bir baktırın hava kaçırıp kaçırmadığını kontrol etmek için
-Evin her yerine halı serin çıplak alan kalmasın.
-pencere ve kapı aralıklarına sünger çekin
Kapı veya pencere tam kapanmıyorsa çok soğutuyor evi

Petekler eski ve kötüyse de ısınmaz. Kaç sene tek bir odada kalmıştık, İçlerini temizlettik, havalarını aldık. Ama hem ödüyor, hem donuyorduk. 2 tanesi patlayınca, hepsini değiştirdik, ondan sonra ısındık.

Ara kat mı? Ev kaç yıllık? Eğer 5 yol dolmadıysa canların garantisi devam ediyordur. Canı yapanları çağırın, tüm camlara ayar yaptırın. Bizim tüm camlar rüzgar geçiriyordu. O kadar özensiz takıyorlar. Gelip ayar yaptılar hepsi kale gibi oldu

siz neredesiniz bilmiyorum ama biz ankaradayiz buraninda ayazi meshurdur
tüm odalari yakmadan evi isitmaniz pek mumkun degil, hele ev buyuk m² ise.
oda termostati takmanizi oneririm bize baya kâr ettirdi hemde ısındığimizi anladik.
camlarinizin fitilleri saglam mı bunada bakmaniz lazim
mesela bizim evde balkon kapilarinin anahtar deliginden bile soguk hava giriyor resmen eve hepsini bantladim

Bu gerçekten büyük sıkıntı benim evimde ısınmıyor son kat güneşi az görüyor ve alt katımızda oturanlar da yakmıyor biri bebek iki çocukla en son çareyi elektrikli yağlı ısıtıcılar var ya onlarda bulduk petekler yanıyor ayrıca birde elektrikli yanıyor böylece oturduğumuz bir oda ısınıyor ama faturalar da kabarık tabi ☹️

Ailenizin evinde petekler eski usül müydü? Beğenmeyerek değiştirilen o petekler hem ısıyı daha fazla muhafaza eder hem daha uzun süre soğumaz kombiyi kıstığınızda. Ben de üşüyen kesimdenim. 50 derecede yakıyoruz. Odaların peteklerinden biri bile kapalı olsa soğuk rüzgar esiyor resmen odanın önünden geçerken. Buna ek olarak elektrikli şömine kışın hemen her zaman açık duruyor. Soğuk iklimli bir ilde yaşıyorsanız eksikliği tedbirsizliginize bağlamayın, sizle ilgili bir durum yok. Isınmaması normaldir.

ısı yalıtımı yoksa çok gelir
doğal gaza zam geliyor yıldan yıla
en üst kat, altı dükkan da ısınmaz
eviniz yüksek yerdeyse de ısınmaz
ev alırken dikkat etmek lazım yapacak bir şey yok mesela biz urfa da şuan pencere açık oturuyoruz sıcak çünkü dsmfsdngdkd

Evinizin cephesi, yalıtımı, alt, üst katlar yanıyor mu önemli. Yani ısı kaybı var mı evde.

Eve bir termostat edinmelisiniz. Evin sıcaklığını 21-22 derece de tutuyorum . Geçen sene salonu yakmayıp denedim. Hem ısınmadı hem de sadece 30 TL farketti fatura da. Tüm odaları açıp 42 derece de deneyin bir de.

alt ve üst kat boş ise ısınmaz bizim bina yalıtım yapıldı yaz bile çoookk sıcak petekleri temizlet biz öyle yaptık

Bu arada kombi markası çok önemli. Şaka gibi ama karşı komşumuz kış günü geceleri kombiyi kısar, gündüz 45 in üstüne çıkmaz. Biz hiç kısmayız, 50 derecenin altında da yakmayız. Onlar üşürler ama her ay bizden de fazla fatura öderler. Üstelik sözde iyi bir kombiye sahipler...

Canım bizim evimiz de öyleydi.. Termostat taktık hani şu ev sıcaklığına göre ayarlıyor ya kombiyi.. para yarı yarıya düştü.

X