• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tedavisi olduğuna inanıyorum

morlale2121

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
62
2
298
İstanbul
Arkadaşlar benim ablam 23 yaşında 4 yaşındayken havale geçirdi.Hastalığının tam bir tanısı yok hiperaktivite bozukluğu diye geçiyor özürlü raporu var fakat zihinsel engelli olmadığının bire bir şahidiyim.Konuyla ilgilenen arkadaşların bana canla başla Allah rızası için yardımcı olmasını istiyorum.Ablam şükür ki konuşabiliyor,oturup kalkabiliyor,kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilecek durumda ben eksi yönlerinden bahsediyim daha iyi anlamanız için okuma yazma bilmiyor çünkü yoğunlaşma sorunu var yani dikkat dağınıklığı bir şeyle uğraştığında en fazla yarım saat dayanabiliyor daha fazlasına dayanamıyor.Dışardan bakıldığında hiçbir problemi yok fakat tanımaya başlayınca anlaşılıyor.Örneğin tırnaklarını yiyor ama uzamasını istiyor ve günde 50 kere tırnağım uzar mı diye soruyor ya da örneğin bir yere gidiceğimizi söylediğimiz zaman sabah uyanana kadar gidicek miyiz diye soruyor çok saf çok temiz yüreğim acıyo kendimi çok kötü hissediyorum ben okula gidebiliyorum belli bir sosyal çevrem var erkek arkadaşım var ama onun yok ve hepsine onunda sahip olmasını istiyorum bunun bi çözümü olmalı mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz hayvanları çok seviyor 2 kedisi 1 köpeği var ama onlarla bile çok ilgilenmiyor artık evlenmek istiyorum diyor benim yaşıtlarım evleniyo diyo ne biliyim öyle işte kızlar bakalım siz ne diyceksiniz

Kimsenin bi fikrinin olmamasi cok uzucu

Canım benim, konuyu ilk açtığında okumuştum.
Geçmişler olsun.
Maalesef okumakla kaldım, çünkü akademik bir bilgim yok,bu yüzden bir şey söyleyemedim.
Fikirlerimiz elbette var,vardır. Ama bilip bilmeden konuşmak istemedim ben, eminim diğer arkadaşlarım da öyledir. :16::16:

inşallah tedavisi vardır tanı konsa sizin içinde iyi olur en azından ne yapabileceğinizi nasıl davranmanız gerektiğini bilirdiniz .benim oğlum smith meganis sendromlu yıllar sonra kondu tanı önce mental dendi sonra otistik 2 yıldır biliyoruz artık ona göre davranıyoruz ablanızı araştırma hastahanesine götürün hacettepe yi tavsiye ederim .

Canım benim bunu doktorlara soracaksın danışacaksın, bilimsel makaleleri indirip okuyacaksın bu tip hastalar üzerinde yapılmış çalışmalara bakacaksın. Medpub sana yardımcı olur makale konusunda İngilizcen varsa.

sanırım ablan okula gitmiyor. bence yapılması gereken durumunun tanılanması. bu tanılama işlemleri de bulunduğunuz ilin Rehberlik Araştırma Merkezlerinde yapılmaktadır. ben öğrencilerimden biliyorum havale geçiren bir öğrencim var tabi onun durumu daha ağır. tanılama işlemi yapıldıktan sonra zaten size alması gereken eğitimi anlatıyorlar.
öğrencilerim hem okula hem rehabilitasyon merkezine gidiyorlar çokta faydasını görüyorlar.
Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun, Allah sabır ve şifa versin.

dikkat eksikliği için balık yağı iyi gelebilir.

ve bencede bir doktora gitmelisiniz ki tanısı konsun.

Back