Bir tatil konusu ve akıllı bayanlardan tavsiye

Tayin döneminde ev taşıma telaşları derken bir kere kullanmıştım. 3 gün önce başladım sabah 1 akşam 1 tane olmak üzere düzenli aldım.
İlacı bırakana da kadar regl olmadım,bıraktığım gün direkt oldu.
Ama sonraki ay bende düzensizlik yaptı,sizde yapar mı bilemem.
Zorunlu kalsam yine kullanırım,riske atmayın 3 gün önceden alın.

Bayanlar mrb burda ki fikirler benim için çok onemli.benim derdim şu düşünüp duruyorum bir haftadır.bayramda tatile çıkacağız tarih 26 pazartesi temmuz 1 cumartesi.bir önceki adet tarihim 30 Mayıs ve üç yada dört gün önce oluyorum tam gittiğiniz gün orda başlayacak.bende erteleyici malum haptan yazdırdım doktora hangi gün baslyayayim guvelirmi hap ertelermi bu tür durum başına gelen ne yaptıniz olduğum zaman kesrmi
of onun agrı çoçuk doğurur gibi çok fena oluyor :/

Herşey ertelemeye yönelik oldu vücut sistemimde.ben risk alıp icmesem erken olurmuydum diye umut ve hayal etmiştim.ruyamda bile adet oldugumu görüyorum bu sıra 😅🤭🙈

Ben hayatımda tamponda kullanmadım🙈
İki evladım var doğum kontrol hapida içmedim hiç
Merhaba, bence ne olur ne olmaz diye yanınıza tampon da alın. Ben tampon kullanmadığım bir dönemde geciktirici kullanmıştım, yan etkileri tatilimi yine kötü etkilemişti (ama size de öyle olacak diye bir şey yok, bendeki kötü etkisi yarım gün sürdü). Sonrasında düzensizlik vb yaşamadım sadece biraz sancı olmuştu. En son tatilimde tampon kullandım, zaten tampon kullanınca haberiniz bile olmuyor regl misiniz değil misiniz o yüzden çok rahattım. Püf noktası tamponu tam yerleştirebilmek yani derine doğru yerleştirmelisiniz ki varlığını hissetmeyin. Zaten hissediyorsanız doğru yerleştirememişsiniz demektir. Mutlaka 6-8 saatte bir değiştirmeniz lazım (uzun süre kalırsa toksik şok olabiliyor), zaten taşma vb gibi şeyler olmuyor bu nedenle giysinize bulaşmaz. İlacı kullanma konusunda burada biz ne kadar yorum yapsak da tıbbi bir durum olduğundan eczacınıza ve doktorunuza sormanız daha doğru bilgiye ulaşmanızı sağlar.

Denize, havuza girmek icin mi ? cinsellik icin mi soruyorsun ? Havuz vs icin tampon kullan, 1 saatte bir degis, sikinti olmaz. Tamponu icinde fazla tutma, toksik zehirlenme yasarsin. Cinsellik acisindan bilemeyeceyim, geciktirici vs hic kullanmam. Mecbur kalmadikca ilac bile almam

Normalde hic kullanmam ben de. Ama bu yil benim de adetim tatile denk gelecek. 2 yildir tatil yapmiyorum. 5 gunluk tatilde reglle ugrasmamak icin ben de aldim bu hapi bugun. Eczaci reglden birkac gun once baslayin dedi.

Ben normalde tampon da kullanirim. Ilk 2 gun kanamam cok yogun, hem en buyuk boy tampon hem de ped kullaniyorum ayni anda hatta. Ama sorun sadece kanama degil ki. Regl sikintisi yasamak istemiyorum. Agri sizim da olmaz ama yok uzerime cikti mi, yok degistirmem lazim ugrasamam 5 gunluk tatilde. Cok kafaya da takmayacagim valla. Adetim zor gecerse gecsin, 5 gunumun tadini cikarmak istiyorum.

Bence dengenizi hiç bozmayın. Tampon gayet güzel iş görüyor. Benim tatillerde hep denk geldi. Tamponla denize de havuza da girerim. 2 saatte bir değiştirmeye çalışırım.
Ben bir sefer tampon denedim ama hiç sevmedim bide öyle yoğun bi günde değildi son günü filandı. Midem filan bulandı beni çok rahhatsız etti sanki bide büyük gibi geldi bana zor yerleştirdim.

Ben böyle zamanlarda doğum kontrol hapi kullanıyordum ama yeni pakete gecip tatile kadar bırakmıyordum. Hapa devam ettiğin sürece adet olmuyorsun.
En en kötü adet olursan vajinal cup alabilirsin. Hem ömürlük olur . Hem de sabah kahvaltidan sonra takarsın, rhaat rahat denize girip gece çıkartirsin

İlaç birkaç kez ben de kullandım tatillerde. Regl gününden 3 gün önce sabah 1 akşam 1 kullandım. Tatil dönüş günü de bıraktım. Ertesi gün regl oldum.

Herkes de yan etkisi farklı tabii ama ilaç sonraki reglde inanılmaz ağrı yaptı ve düzensizleşti benim. Hiç ağrısı olmayan kardeşimin ilaçtan sonra ağrılı olmaya başladı. Keşke kullanmasaydım diyo ki kaç sene geçti. Tamponu beceremem rahat edemem diye ilaç içiyodum ben. Sırf yan etkilerinden dolayı tampon denedim ve ilaç içtiğim için kendime çok kızdım. O kadar rahat bi şey ki tampon. Denemeden asla bilemezdim o yüzden bence tampona bi şans verin

22-23 mayıs gibi almaya başlayın. İlaç erteliyor evet, benim 1 gün önce aldığımda bile kestiği olmuştu ama yine de nolur nolmaz son dakikaya bırakmayın.

Biraz yan etkileri var yalnız vücutta şişlik, sinir falan yapıyor aklınızda olsun.

Edit: ikinci mesajınızda 24ünde başlar yazmışsınız o zaman 20-21i gibi başlayın, 3 gün önceden başlanması gerekiyor.
Ben bu ilaci cok kullandim ama yine de emin olmak istedim bilen birine de sorarak, agustosta nikahimmiz var, eylulde dugunumuz var. bu aydan regl ayarlamam istiyorum. Nikaha denk geliyor cunku tam. Bu ay icsem hapi regl tarihini degistirsem, 1 hafta ileriye atsam bu ilacla, agustosta yeni tarihe gore gelir degil mi? Bir anda eski tarihinde gelmez?

X