Bir taharet meselesi

neriklitrk

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2023
19
10
28
Iyi geceler 😀 ben bi konuda fikir almak istiyorum klozette taharetlenirken ek kullanılmadan direk su tutup silinirse bacaklara pislik bulaşır mı namaz kılıyorum bu yüzden yazdım cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Yok ben yapmadım hiç ev tuttuk yeni klozette var alaturka kullanıyorum normalde eşim kllozet kullanıyor ama soramadım ona utandım yeni evliyiz :KK43:
Yani deneyebilirsiniz bence. Islaklık olan yerleri de peçeteyle kurulayın. Ne kadar pislenebilir ki

Korkuyorum :KK43: okb hastalığım var
Öyle bacaklarıma falan pislik bulaştığı olmadı. Sürekli klozet kullanıyorum. Suyu çok açarsanız sıçrama olur haliyle. Ama alaturkaya göre yıkamak daha kolay. Çok takıntı yaparsanız öncesinde ıslak mendil kullanabilirsiniz

Doğrusu bu zaten. Ya da tırnak fırçası kullanacaksınız ki eliniz gerçekten temizlensin. Sadece yıkayarak elinizdeki pisliği geçirmeniz mümkün değil-miş. Açık açık sorduğum doktorun tavsiyesi bu yönde.

Korkuyorum :KK43: okb hastalığım var
Geçmiş olsun.oncelikle tabiki elinizi sürmeyin, kağıt mendille temizlenin ardından muslukla yıkayın ardından tekrar mendille temizleyin en son da kurulayın.bu işlemler için parfumsuz yumuşak dokulu mendilerden alın.Ne olursa olsun gece yatmadan duş alın ve sabah akşam camasir değiştirin.ohh mis ben böyle yaşıyorum çok rahatim😅

Iyi geceler 😀 ben bi konuda fikir almak istiyorum klozette taharetlenirken ek kullanılmadan direk su tutup silinirse bacaklara pislik bulaşır mı namaz kılıyorum bu yüzden yazdım cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Merhaba canım bende namaz kılan biriyim bu abdest konusu çok ince bir konudur.Şöyle söyliyim klozet kullansa kullanmasanda taharetini alırken sol elle alıcaksın sol elde temizleme özelliği vardır sağ elde yoktur vucudun ürettiğini söylüyorum yoksa iki ellede yıkasan temizleniyo😂 fakat sol elde yenileme özelliği var ilmihallerde vardır bu yüzden taharetini sol elle alıcaksın aonra zaten iyice ellerini yıkıcan ordaki bakteriler yenileniyo yani zaten yıkamadan temizlenmez güzel yıkamazsanda abdest olmaz bu yüzden için ferah olsun👍🏻☺️

Türklerin kakalarini elleme ve bunu çok hijyenik sanma huyu beni bir gün öldürecek.
Şahsen iğreniyorum ben taharet meselesinden, zaten toplumun geneli (hele ki erkekler) el yıkama alışkanlığı olmayan bir milletiz (inkar etmek isteyen şehirlerarası umumi tuvalette yarım saat gözlem yapsin kaç kişi elini yıkıyor) Acaba kimler kimler bokunu avucladigi elleriyle oraya buraya dokunuyor
İğrenç 🤢🤢🤢
Aç suyu, kullan tuvalet kağıdını oldu bitti yani. Onca tuvalet kağıdını boşuna mı alıyorsunuz evinize

Yok ben yapmadım hiç ev tuttuk yeni klozette var alaturka kullanıyorum normalde eşim kllozet kullanıyor ama soramadım ona utandım yeni evliyiz :KK43:
Yani klozette tahret musluğu var anladığım kadarıyla. Eğer musluğu çok açmazsanız bulaşmaz, eğer çok açarsanız her yer su olur bacaklara da çamaşıra da gelebilir, eğer çok az açarsanız da bir işe yaramaz. yani su klozetin içindeki suyun az üstüne gelecek şekilde açılmalı musluk , su klozetteki suya gelmeyecek, o zaman herhangi bir yere sıçrama ya da bulaşma olmaz. Siz de deneyerek anlarsınız zaten.

X