Bir sorum var!!! :(

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
Sorum şöyle; Şimdi ben tercih listemde sadece 12 sütun doldurdum 12. si haricinde hepsi mimari restorasyon bölümüydü. En sona ise garanti olsun diye muh. ve vergi uygulamaları AÖ. yazdım. Tabi Eskişehir anad. üniversitesi... Ne yazıkki annemin zoruyla garanti olsun diye yazdım bu bölümü ve bu bölüm çıktı. Arkadaşım bana eğer listede AÖ. ESKİŞEHİR Anad. varsa diğer tercihlerine bakılmadan direkt Anad. çıkar dedi. Bu doğrumu acaba?

Cevaplarsanız sevinirim...

malesef doğru açık öğretim ve paralı okullak ilk gelenler oluo nie yazdın a a kuzum baktın mı sonuçlara bakta yaz buraya

canım tam net bılmıyorum ama...bende tercıhımın en son sırasına yazmıstım...ve aöf oldu..tercıhten sonra banada aynı seyı soylemıslerdı...aöf yazarsan tercıhlerıne aöf dırek gelıo dıye...hayırlısı olsun yınede canım....

Gerçekten mi? ooof ofbende sonuçlar açıklandıktan sonra böyle olduğunu öğrendim yani puanlarım yetiyordu neden en son tercihim oldu diye söylenip duruyorum ki arkadaşım bu şekilde olduğunu söyledi bende doğrumudur değilmidir diye sizden fikir almak istedim ki doğruymuş

Neyse cevaplar için teşekkürler kızlar... Ben şimdi aptallığıma yanayım...

Tabiki hayır,yanlış bilgilendirilmişsiniz,paralı okul yada aöf yazdınız diye tercihlerinizde yer alan devlet üniversitelerini veya diğer bölümleri kazanamıyorsunuz diye bir saçmalık elbette ki yok.Yazdığınız bölümlerin,meslek lisesi vs. önceliği varsa,yada puanınız tutmamışsa kazanamadığınızdan dolayı son tercihiniz olan açıköğretime yerleşmişsinizdir.Ayrıca aöf yazarsanız elbette aöf gelir çünkü,aöf kontenjansız bölümlerini kazanmak için sadece baraj puanını aşmak yeterli.

Yani evet banada saçma geliyor ama puanım yettiği halde olmayınca böyle bişey oluyormu acaba diye düşünmedende edemiyorum. Yani puanıma ve sıralamaya göre Sakarya üni. si tutuyordu. Şimdi ÖSYM' nin sitesine bri bakayım... :85:

yok artık ,ilk kez boyle bırsey duydum..

kardesımın tercıhlerını yaparken bende sonlara hem paralı hem de aöf yazdım ama ıkıncı tercıhıne yerlesmıstı ..

sen üzülme dıye oyle soyledıler sana snırım

Evet böyle söylentiler her sene ortaya atılıyor.. Ama doğruluk payı yok Sıkma canını Hayırlısı buymuş demekki

öyle bişey yok 1. sıradan başlar yerleştirmeye çünkü sistem öyle çalışıyor.. yani listenin sonunu başa çekmek diye bişey yok..
sizde kont. dolmuş yada puan yetmediyse diğerine geçmiş diğerlerinde de aynı şekilde geçmediyse diğerine geçmiştir sonunda da a.o.f varsa zaten ona garanti yerleşiyorsunuz.. bu rivayet bi arada kıbrıstaki üniversiteler için söylenmişti öyle değil arkadaşlar.. tercih yaparken puana değil başarı sırasına dikkat etmek gerekiyor belki orada bir hata olmuştur

Aklıma bir şey takıldı...:44: Şimdi AÖ. oldu benim... Yani böyleyken ek tercih hakkımı kullanabilirmiyim?

yerleşmiş göründügn içinn olmuyo canm maalesef... bende tercihlerimi yüksek yaptım denedim yaniii..açıkögretimi en allta yazıodum senin gibi sonra ek yerleştrmede denerim die yapmadım..keşke sende yazmasaymışşsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…