Bir sorum var :(

danskolik

yeniden aşık...
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2007
123
1
96
Konya
Arkadaşlar ne kadar araştırsam da bir türlü tatmin edici yanıt bulamadım.ben 2 yıl sonra mezun olucam ve öğretmen olucam inşallah.Sorum şu: Mezun olduktan sonra hemen doğu görevi yapmak zorunlumu? bir de mezun olduktan sonra 2 yıl içinde Allah nasip ederse evlenmeyi düşünüyoruz sözlümle.Böyle bir durumda bulunduğum şehirde kalabilir miyim yoksa doğu görevi yapmam gerekir mi evlenmiş olmama rağmen?:uhm:

İçime dert oldu şimdiden.Ondan ayrılıp başka şehire gitmek istemiyorum.Biliyorum daha erken ama şimdiden öğrenmek istiyorum.Bİlenler ne olur yardımcı olsunlar.bilmiyorumkismile

canım benim doğu görevini hemen yapman şart değil. ilk ataman ne olursa olsun doğu veya batı 3 yıl oarada kalırsın 3 yıldan sonra doğuya gidersin ama evlenirsen özür grubu yani eş durumuyla eşinin yanına gidersin. ama eş durumu tayini isteyebilmen için 1 yıllık öğretmen olman gerekiyor yani stjerliğinin kalkmış olması gerekiyor. umarım anlatabilmişmdir.

ilk atama doğuya olacak diye bir zorunluluk yok.
benim ilk atamam ankaraya olmuştu mesela.
bu aldığın puanla ilgili elbette.
doğu görevi evet bir zornluluk ama bu biraz da evlendiğin kişinin işne bağlı.
bazı mesleklerde öğretmen eşinin işine bağlı olarak tayin isteyebilir.
diyelim ki eşin hakim ya da subay, o nereye tayin olursa öğretmen eş onunla gider.
onun dışında eşinin batıda sabit bir işi varsa ve başka bir şehirde çalışma olanağı yoksa sen de ona tabi olursun ve başka şehre gitmezsin.
daha iki yılın varmış.
şimdiden dert etme bunu.
iki seneye kadar kim bilir neler olur.

canım her ilde doğu sayılan yerler var bildiğim kadarıyla mesela köyler ama hangi köydür onu bilemem senin olduğun yerde

ilk atamana dikkat edeceksin canım,iyi bi puan al,istediğin yere git.sonra eş durumundan kalırsın,diğer türlü ilk ataman doğuya çıkarsa 1 yıl orda çalışman gerekir tayin isteyebilmek için,sonra istersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…