Bir sorum olacak ??

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Günaydın arkadaşlar. Derdim çok büyük değil belki dertte ama danışmam lazım. Eşimin keten pantolonlarını ( gabardin tarzı yani ) normal renklilerle yıkıyorum kuruyunca damar damar oluyor 3 tane pantolonda aynı şekilde oldu. Eşimde kızdı bana pantolon alınca neden alıyorsun deme felan dedi bozuyormuşum yani ben. 40derecede yıkıyorum. Zaten makinayı sentetiğe getiriyorum o kendi sıcaklığını sıkmasını ayarlıyor Nasıl yıkanır bu pantolonlar bir fikir verin lütfen

Son düzenleme:
Ben panatlonları, 30 derecede ve hassas ipek programında yıkıyorum. Sentetik programının sıkması fazla gelir. Ve pantalon ceket ile birlikte başka hiçbirşey atmıyorum. Makinayı da çok az dolduruyorum. Normalde koyduğumun 1/3'ü kadar filan. Sonra da ütücüde ütületiyorum. Kuru temizmele sevmediğim için bu yolu keşfettim. Eşim de ben de takım elbise giyiyoruz işte, deneyimliyim.

Etiketindeki yıkama talimatına bakın.
İşaretlerin anlamlarını internetten bulabilirsiniz.

Hıı teşekkür ederim bende ayrı atayım o zaman pantolonları Deterjanla alakalı bir durum olabilir mi ki ??

Hıı teşekkür ederim bende ayrı atayım o zaman pantolonları Deterjanla alakalı bir durum olabilir mi ki ??

Deterjanını az koyun zaten. Damar damar deyişinizden kastınız böyle beyaz beyaz dalgalı lekeler ise makinayı çok dolduruyor çok da deterjan ve yumuşatıcı koyuyorsunuz demektir. Çamaşırlar sıkışınca su arasında iyi dolaşamaz ve deterjan ve yumuşatıcı yapışır kalır.

Gabardin pantolonları kuru temizlemeye versen daha iyi edersin.
Ben sadece kot ve kanvas pantolonları makinada yıkıyorum.
Diğer kumaş pantolonları her zaman kuru temizlemeye veriyorum.

kaç devirde sıkıyorsun,

800 devirde sıkıyor sentetiğe alınca.

Evet öyle birşey işte Sanırım deterjan kalıntısıı

Gabardin pantolonları kuru temizlemeye versen daha iyi edersin.
Ben sadece kot ve kanvas pantolonları makinada yıkıyorum.
Diğer kumaş pantolonları her zaman kuru temizlemeye veriyorum.

bulunduğum yerde kuru temizleme yok ki

800 iyi, ters cevirin, birde makinayı aşırı derecede doldurmayın,ters çevirerek yıkayın. sadece eşinizin pantolununda bu sorun varsa pontolunun yerinden olabilir, başkada sebep bulamadım

Canım bu tip çamaşırlar için sıvı deterjan kullan ve sıkma devrini düşür.30 derecede yıka ama mutlaka sıvı deterjan kullan.

canım o gabardın pantolonların cınsın de var zaten bı garıplık .

ılk aldıgın da kıtap gıbı olur ama ,ıkıncı gıydıgın de dız kapakları bı garıp olur

kumasın da tülerme gıbı bırsey oluyor .deterjan da cok onemlı ,ytoz deterjan kullanma

o tarz kumaslara .aslın da elınden geldıgı kadar elın de yıka .ben sahsen oyle yapıyorum

ozel parcalarımı makıneye atmamaya ozen gosterıyorum ,ınce trıkolar fılan bunları atmam

makıneye resmen sakız gıbı oluyor cunku

Son düzenleme:
Benim de öyle pantolonlarım var. Mini de yıkıyorum 30 derecede. Tersten yıka ve deterjanı çok koyuyorsan da olur canım. Az koy sıvı da olsa miktarını azalt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…