Bir sizofren nasil anlasilir

O ne demek öyle "normal bir insan değildir" filan? Hepimizin başına gelebilir.
Tüm şizofrenlerin ortak noktası denebilecek tek şey "içe dönüklük, suskunluk, az konuşma, duygulanımda azalma" gibi negatif belirtiler diye biliyorum. Tedavi ile hastaların yarısı neredeyse tamamen iyileşiyor. İyileştikleri zaman da hasta geçirdikleri dönem yüzünden utanıyorlar, utanılacak bir şey olmadığı halde. Kanser gibi, ensefalit gibi bir hastalık...
Konu sahibi, biz tanıdığımız insanlara teşhis koyamayız, bu işi psikiyatrlara bırakmalı. Ama nasıl davranmak gerek diyorsanız açık davranmak, ima ya da alay gibi anlaşılabilecek ifadelerden kaçınmalı.
Normal degil demek hasta demek cunku sizofreni bi hastaliktir ve anormal bir durumdur yani her hastalik gibi normal disidir ne anlatiyosun sen sanki hakaret etmisim gibi atara gecmis heralde yani hepimiz her hastaliga yakalanabiliriz ne var bunda once okudugunu anla sen

Normal degil demek hasta demek cunku sizofreni bi hastaliktir ve anormal bir durumdur yani her hastalik gibi normal disidir ne anlatiyosun sen sanki hakaret etmisim gibi atara gecmis heralde yani hepimiz her hastaliga yakalanabiliriz ne var bunda once okudugunu anla sen

Onun gibi sende atara gecmissin
Buraya konu açacağına netten bak demissin
Emin ol oraya da baktim
Ama konuyu uzatipta suna baktim sunu yaptimlara girmedim
Ne demisler ilim cindede olsa git al.

Burdaki en ufacık bir bilgi ya da yasanmislik , yardimci olur bana.

Atara geçmedim de siz geçmişsiniz. Okuduğumu anlama kabiliyetimi ölçmeden evvel söylemek istediğinizi güzel ifade etmelisiniz. Sizin yorumlarınızı da genelde beğenirdim ama demek ki hiç iyi okuyamamışım.

çok kaba bir tabir olucak ama sokakta görüpte "aman çocuğum ondan uzak dur, bizim mahallenin d.." derler ya -evlerden ırak- hepimiz çocukluğumuzdan beri böyle türlü türlü şey duymuşuzdur değişik insanlar görmüşüzdür. işte bu insanlar şizofreni vakası. ama tekrar belirtiyorum en kaba tabiriyle. mesela adnan oktar a 1980 yıllarında 7 kere şizofreni teşhisi konmuş. bi adam vardı ben mehdiyim diye geziyodu tvlarda, bunu para koparmak için yapanların dışında gerçekten boyle olduguna inanan insanlar oluyolar genellikle. böyle böyle kafanda bişeyler canlanabilir heralde.

Vardi oyle bi tanidigim kendi kendine konusuyor surekli aynı şeyleri goruyor ve sürekli hayal görüyor birseyler görüyor. Cok sessiz ve asosyla oluyor

Canım yine K.K da sevgili arkadaşımız nihilin yazmış olduğu hayat dramı var . Okumanı şiddetle öneririm. Link bulabilirsem atarım sana

akıl oyunları diye bir film var. izlemediysen öutlaka izlemeni tavsiye ederim.gerçek bir hikayeden alınma. şizofren karakteri canlandırmışlar. ayrıca evet tanıdığım 2 kişi vardı denk gelmiştim. birisi yaşlı bir teyzeydi. çok üzülmüştüm, bana gece sesler duyuyorum, kapıyı zorluyorlar içeriye girmeye çalışıyorlar demişti. bende bilmiyordum o an rahatsızlığını, çok derin ve düz gözlerimin içine bakıyordu. hareketleri çok yavaştı. arkadaşım sonradan şizofren o teyze demişti. başka birisi daha vardı yine aynı bakım evindelerdi. bir adam gayet normaldi o, hatta sokağa gezmeye gider gelir diye anlatıyordu arkadaşım hemşireydi orada. onda bir durum görünürde yoktu. bunların da evreleri var diye düşünüyorum ilaçlarında etkisi muhakkak var, çünkü ilaçlarla kontrol altına alındığını biliyorum. filmi izle muhakkak herşey net orda bence

akıl oyunları diye bir film var. izlemediysen öutlaka izlemeni tavsiye ederim.gerçek bir hikayeden alınma. şizofren karakteri canlandırmışlar. ayrıca evet tanıdığım 2 kişi vardı denk gelmiştim. birisi yaşlı bir teyzeydi. çok üzülmüştüm, bana gece sesler duyuyorum, kapıyı zorluyorlar içeriye girmeye çalışıyorlar demişti. bende bilmiyordum o an rahatsızlığını, çok derin ve düz gözlerimin içine bakıyordu. hareketleri çok yavaştı. arkadaşım sonradan şizofren o teyze demişti. başka birisi daha vardı yine aynı bakım evindelerdi. bir adam gayet normaldi o, hatta sokağa gezmeye gider gelir diye anlatıyordu arkadaşım hemşireydi orada. onda bir durum görünürde yoktu. bunların da evreleri var diye düşünüyorum ilaçlarında etkisi muhakkak var, çünkü ilaçlarla kontrol altına alındığını biliyorum. filmi izle muhakkak herşey net orda bence
Akıl oyunları ilk defa nihilin yazısında okuduum. Müsait olduğum gün mutlaka izleyeceğim

X